Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Přítok Nechranice
9.6.2007 | Bobs | Domácí revíry | 3.985 zobrazení | 14 odpovědí
Jak to vypadá s rybama na přítoku Nechranice?
Rybářské úspěchy začátečníků
19.11.2004 | jake | Domácí revíry | 3.985 zobrazení | 24 odpovědí
Zajímalo by mne, coby asi jediného čistokrevného rybářského eléva na tomto serveru, jakých kdo dosáhl největších rybářských úspěchů v té své úplně první sezóně – třeba mi stoupne sebevědomí (nebo taky klesne) Ta moje pomalu končí a já tak nějak začínám bilancovat. I když – možná ještě není všem dnům konec Mám-li začít u sebe – první moje vycházka k vodě byla letos na velikonoční pondělí za doprovodu mého kamaráda, ktreý mne do rybařiny uvrtal (budiž pochválen) Neuměl jsem vůbec, ale opravdu vůbec nic – učil mně vázat háčky, sestavit prut, nahazovat apod. Po cca dvaceti minutách první záběr a já po odborným vedením mého „instruktora“ táhnu z vody mírového kapra . To byl možná ten klíčový okamžik, proč jsem u rybařiny zůstal a nesekl s ní po měsíci prázdného mlácení prutem u vody. Postupně se ze mne stává rybářský „závislák“. Nutno přiznat, že dalšího mírového kapra jsem chytil už jen jednoho , ale nejsem vyložený „bobkař“ a většinu času jsem věnoval přívlači – v té si zatím nejvíc cením okouna 32. Mou jedinou „větší“ (myslím tím přes půl metru) rybou byl sumec 60 chycený na kamarádův feedr, který jsem mu hlídal, když šel „položit kabel“ Jediného mírového dravce (když pominu ty desítky okounů do 25 čísel) mám candáta 46 na těžko na rybku. Ze zhruba 30 amurů, které jsem chytil, zase ani jeden nedosáhl magické 50 (nejvíc 47). A teď Vy…
Shimano Technium 2500 FA
8.7.2007 | Pytel | Navijáky | 3.983 zobrazení | 9 odpovědí
Má tady někdo zkušenosti s navijákem Shimano Technium FA 2500??Uvažují že si ho zakoupím na vláčku.Ještě mi vrta hlavou ten RED arc,kterého si tady každý tak vychvaluje ale já moc firmě Spro nevěřím.Už jsem se jednou u ní spálil.A navíc si toho RED arca nemám kde ošahat u nás :-((A na twina bohužel nemám :-))
Asi jsme přišli o český kaprařský rekord
15.8.2010 | osprey | Kaprařina | 3.982 zobrazení | 26 odpovědí
Zaslechl jsem nedávno na jihu Moravy historku o kaprovi 116 cm / 31 kg.
Uloven by měl být zřejmě dost pochybným způsobem někde na Dyji pod Novými Mlýny a kolektivně sežrán. Důkaz o jeho existenci v podobě snímku či šupiny neexistuje, ale „viděla ho celá hospoda“. Neslyšel jsem, ovšem, která.
Neví někdo něco bližšího? Mraky kaprařů „pasou“ po „třicítce“ z našeho území a evidentně budou mít cestičku k této metě zase o trošku těžší. Na druhou stranu, možná je tato ryba (pokud existovala) důkazem, že není nereálné něco takového chytit.
Masařky
6.2.2009 | Brslenák | Legislativa | 3.982 zobrazení | 28 odpovědí
Přátelé, poraďte, už několikrát jsem se dohadoval s „kolegy“ rybáři, že pokud si přivlastní např. 3 ks losos. ryb na P povolenku a mají ještě MP povolenku, že už dál masařit nemůžou (i když na jiném revíru) a mají vybráno Oni oponovali tím, že na každou povolenku můžou chytit max. povolené množství ryb, takže si jdou ještě pro 2 kapry apod. Jaký je váš názor, mám pravdu já nebo oni??
Recept na krmení..
26.9.2008 | Rehula | Tipy & triky | 3.982 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím vás mohl by ste mi někdo poradit nějakej dobrej recept na šrot??
Ultralehká nebo lehká přívlač?
21.11.2006 | Vlackar | Ryby | 3.982 zobrazení | 17 odpovědí
Zdar všichni. Chtěl bych začít s lehčí přívlačí. Buď L nebo UL
a jakou sestavu byste mohli doporučit? Máte nějaké vzkušenosti?
Co namíchat do krmítka na kapry nyní na podzim?
21.9.2006 | Hrouzek003 | Ryby | 3.982 zobrazení | 8 odpovědí
Poraďte prosím co namíchat do krmítka na kapry nyní na podzim?
Ohře a parmy
5.5.2006 | fila | Domácí revíry | 3.982 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj,zná někdo Ohři v blízkosti vesnice Pátek?O víkendu jedu na Peruc a rád bych zkusil parmu.Dík za rady.
Podvodní splávek na stojatých vodách
2.8.2005 | Pampaliny | Sumcařina | 3.982 zobrazení | 6 odpovědí
Jsem začátečník a chtěl jsem zkusi lov s podvodním splávkem, naštudoval jsem si montáž, ale pak jsem si uvědomil že se v pořád zmiňují o lovu na tekoucích vodách. Dá se tedy chytat s podvoním splávkem i na stojatých vodách???
Mušky na jaro
17.4.2007 | MB | Muškaření | 3.980 zobrazení | 7 odpovědí
Napište a vyfoťte sem vaše oblíbené mušky, na které jste měli teď na jaře úspěchy!
Co na jesetery?
22.2.2005 | Zlinsky_lovec | Ostatní ryby | 3.980 zobrazení | 8 odpovědí
Byl jsem s mOJIKEM chytat(dírkovat) na jednom reviru,kde jsme si naprosto uzasne zachytali,ale ted tu nejde o dirkovani. slysel jsem od toho pana,co to ma pronajate,ze si to bude pronajimat i o prazdninach a ze tam bude nasazovat jesetery. Me to samozrejme zaujalo,jelikoz s jeseterem jsem se jeste nesetkal. Tento revir je pobliz nasi chaty,kde jsem pres cele prazdiny a je to jediny dobry revir v okoli a tak se ptam:CO A JAK NA JESETERY?Díky za vase odpovedi,denyg
Jaké děličky
23.9.2010 | MirekS | Kaprařina | 3.978 zobrazení | 11 odpovědí | upravit
Dobrý den, Chystám se koupit nové udice. Rozhodl jsem se pro děličky. Jen váhám mezi 2 nebo 3 dilnými. Můžete mi poradit jaké jsou lepší atd… Zřejmě asi tyto: http://www.nasoutokushop.cz/…-75-lb-d3304 nebo: http://www.sportcarp.cz/…ix-carp.aspx?…. Chci to na malý rybník cca 100×100 na lov kaprů o velikosti do max 90cm. Velmi děkuji za rady.
SUMCOVÝ PRUT
21.7.2009 | prchy16 | Sumcařina | 3.978 zobrazení | 5 odpovědí
Chtěl bych se zeptat na sumcový prut značky mivardi fanatic catfish 270 mate sním nějaké skušenosti jinak mi poradte naký dobrý sumcový prut tak 1500kč dík
DOBRY A LEVNI CAPROVY PRUT
12.12.2007 | morho2 | Pruty | 3.978 zobrazení | 23 odpovědí
Nazdar chlapi!!!potreboval by som tip na nijaky kaprovy prut…mam 14 takze nechcem vela vrazat…max 1500kc/ks-viem,je to malo ale kupujem aj feeder takze to nieje jednoduche utiahnut to z vreckoveho :)) hlavne aby to chytalo..co sa tyka parametrov-chcem aby ten prut bol schopny nahodit 30g krmitko+krmenie na vzdialenost cca 50–60 metrov…diki moc vsetkym
Cormoran Black Bull LRC Twister 240 cm 2 - 14 g
6.4.2013 | PetrNZ1990 | Pruty | 3.976 zobrazení | žádná odpověď
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat zda nemáte někdo zkušenost
s tímto prutem nebo obecně s prutem značky Cormoran určený k jemné
vláčce. Díky
Bellyboat
24.7.2007 | xycht | Muškaření | 3.976 zobrazení | 19 odpovědí
Jsem pevně rozhodnutý koupit bellyboat, tak bych chtěl přítomné požádat o tip na nějaký bellyboat kolem těch 5000Kč, který se dá koupit v ČR. Uvažoval jsem o nákupu v USA, ale nechce se mi čekat :-) Uvítám každý postřeh. Děkuji.
sumci
18.12.2015 | Wolfis | Vaše názory | 3.974 zobrazení | 21 odpovědí
Prosím poradte na léto se chytám na sumčí vláčku a nevim jakej prut uvažoval sem tak do 100g je to dostačující poradte … Děkuji :))
jak jdoou letos hadi.
17.5.2007 | hanz | Ostatní ryby | 3.971 zobrazení | 11 odpovědí
Letos se zdá že uhoři pujdou včera jsem vytáhl 4 nejmenší 49 a největší 74 cm začíná to pěkně.
Prut a naviják na Feeder
7.3.2010 | Ogar | Feeder | 3.970 zobrazení | 21 odpovědí
Zdravím chci začít s feeder a potřebuji poradit s vplbou prutu budu chytat na řekách a stojákách převážně želivka,un trnávka,un sedlice takže nejspíš prut heavy cena tak do 2500–3000kč prut a naviják.Díky za odpovědi