Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Rybník jinín necteno

26.8.2010 | Šnek | Domácí revíry | 3.632 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím,může mi někdo poradit jak to momenálně vypadá na rybníce Jinín u Strakonic.Jde mi hlavně o kapříky a líny.díky..

Liptovská Mara necteno

20.1.2007 | barn | Domácí revíry | 3.632 zobrazení | 2 odpovědi

chystáme se tam v létě na kapry.Potřeboval bych informace.Cena povolenek atd.díky.

jezero jaroslav necteno

20.1.2014 | zdenda50 | Kaprařina | 3.630 zobrazení | 4 odpovědi

Ahoj. Mám dotaz na chytání na Jaroslavi. Můžete poradit na co je dobré chytat ? Dik Zdenek

Čím mazat spojky u dělenných prutů? necteno

30.3.2006 | ČudlařX | Pruty | 3.629 zobrazení | 15 odpovědí

Chtěl bych se zeptat čím mažete spojky u dělených prutů?

Přívlač v noci necteno

25.3.2005 | | Přívlač | 3.629 zobrazení | 19 odpovědí

Letos bych rád zkusil vláčet na sumce v noci. Máte s tim někdo zkušenost na řece? Vim že už se tak chytá.

Multiplikátory necteno

27.1.2005 | Tloust | Navijáky | 3.629 zobrazení | 9 odpovědí

Rád bych znal vaše poznatky a zkušenosti týkající se těchto navijáků. Zejména:za kolik, na co je to dobré atd

Naviják na ultralehkou přívlač necteno

28.9.2010 | michal94 | Navijáky | 3.627 zobrazení | 6 odpovědí

Prosím o doporučení navijáku na ultralehkou přívlač..... Cena tak do 4000 Kč ..... Díky za odpověd!!!

revír Blata3 okr.Prostějov necteno

5.1.2007 | judas.d | Domácí revíry | 3.626 zobrazení | 9 odpovědí

byl jste tam někdo chytat?a co ste tam chytly?já se tam chystám v dubnu

Použití swingru necteno

26.8.2005 | Hrouzek02 | Kaprařina | 3.625 zobrazení | 1 odpověď

Jaký je rozdíl v použití swingru při sestavách průběžné a srkačky. Jedná se o správné nastavení průvěsu pod prutem. Slyšel jsem, že u srkačky má mít swingr malý průvěs s povolenou brzdou pro jízdu kapra. hrouzek02@cen­trum. cz

Umělá muška a muškaření necteno

19.2.2007 | HorseFish | Muškaření | 3.623 zobrazení | 15 odpovědí

Můžete mě někdo vysvětlit jaký je rozdíl lovu na umělou mušku a muškařením? Myslel jsem že to je to samé.

Lov na P vodách v prosinci necteno

30.11.2006 | Axamith | Legislativa | 3.623 zobrazení | 27 odpovědí

Zajímalo by mě, jak je to s lovem na P vodách v prosinci. Na severní moravě je hájení lipana posunuto na 31.12. , ale na povolence je platnost do 30.11. Na schůzi MO bylo řečeno, že na „našich“ vodách nebude lov v prosinci považován za přestupek. V sousední MO si vlastnívi p povolenky nechali změnit datum a orazítkovat. Zajímal by mě kompetentní názor, jestli se vystavuji riziku, pokud budu chytat na sev. moravě s datumem platnosti do 30.11.

Co je ještě suché muškaření a co už ne? necteno

25.9.2006 | HaD | Muškaření | 3.623 zobrazení | 22 odpovědí

Diskuze ve fóru o FC mě zaujala a zejména „spor“ o tom, co je vlastně ještě suché muškaření a co už ne. Myslel jsem si, že suchá muškařina je od slova suchý – tudíž že je muška na suchu, tedy na hladině. Ocením názory na toto téma.

Fenwick UL - máte ho někdo? necteno

12.11.2004 | playboy007 | Pruty | 3.623 zobrazení | 26 odpovědí

pokoukávám po ňákým krátkým ultralajtu. zatím vede Fenwick BNH. znáte? máte? chytáte?

Moje první. necteno

20.12.2010 | Mr. Vydra | Úspěchy | 3.622 zobrazení | 26 odpovědí

Moje první zubatá

V tomto článku bych vám rád vyprávěl svůj příběh o své první a určitě né poslední štice . Jednou mi táta řekl že firma ve které pracuje pořádá rybářské závody na které taky můžu. Po přijetí na rybářské závody do Borovanského mlýna jsem vybalil všechny věci na které jsem chtěl lovit nejprve kapry ale po chvíli mě začali štípat komáři a kapři jak jinak než nebrali, znechucen odcházím od vody se najíst do restaurace která byla hned vedle mého lovného místa, po vrácení se na místo uspokojen alespoň plným žaludkem koukám jako blbec na rozsvícenou kontrolku záběru u signalizátoru. Zaseknu ryby která se jako naschvál zamotá do nějakých kořenů které ležely na dně rybníka. Říkám si : Jo chlapče na dně toho asi moc nechytíš možná tak rýmu a kašel. Vezmu si svůj vláčecí set a vyrážím se svým kamarádem Francem obejít rybník kolem dokola a pokusit se chytit nějakou tu zubatou. Znuděně tahám třpytku vodou a najednou má Franc drbnutí od nějakého dravce . Ptám se ho na jakou třpytku chytá že chci mít taky záběr, Franc mi říká musíš tam dát tu která se nejvíce blýská, poslechnu France a vyměňuji měděnou třpytku za stříbrnou. Hned po prvním náhozu jsem ucítil že mi do třpytky začalo něco najíždět říkám si že to bude asi macek. Štika se pověsila na moji třpytku a já s radostí a s úsměvem na tváři zděluji Francovi že mám svoji první štiku. Franc mi ji pomáhá vylovit z vody a drží mi jí i při měření, moje první štika měla 42 centimetrů Francovi říkám že jdu chytit ještě jednu na druhou stranu rybníku a Franc mi na to odpovídá serchrchrchu na to už je tma ty ryby na to neviděj, když tuto větu Franc dořekl myslel jsem že asi spadnu do vody. Franc má takový divný přízvuk protože bydlí na hranicích s Německem. Obešel jsem rybník a za chvíli přicházím a mám v ruce svoji druhou štiku která měřila 52 centimetrů­.Chlubím se i tátovi který běhal kolem celého rybníka a fotil úlovky ostatních. Jdu spát je hodně hodin řekl jsem si a vyrazil do pelechu kde na mě čekala pěkně teplá peřinka. Druhý den ráno si táta hrál na vraha který čistil, kuchal a vraždil ryby samozřejmě ne v tomto pořadí. Neměl jsem co dělat tak jsem si vzal ještě prut a třpytku na kterou jsem vytáhl předešlý den dvě štiky. Obcházím rybník a nahazuju a přitahuju najednou něco začne ťukat do třpytky a následuje můj zásek který šel do prázdna tento koloběh se opakoval asi pětkrát než se mi vláčení zase znechutilo a tak s nenávistí k té rybě odcházím do auta ve kterém pak jedeme domů společně se svým tátou. Následuje vybalování a uklízení rybářského vybavení které má určitě každý rybář nejraději na celém svém koníčku.

Petrův zdar a úspěchy u vody přeje Mr. Vydra

Je článek hezký ??? dej mu známku do komentáře

woblery RedBass necteno

13.7.2008 | inspo | Přívlač | 3.621 zobrazení | 19 odpovědí

Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s těmito woblery. Ja si koupil letos na výstavě v Brně tři kousky. Dva chodí pěkně a jeden (imitace štiky) nechodí (uhýbá na jednu stranu a má snahu rotovat). Při bližším zkoumání se mi zdá, že má lehce vyhnutou lopatku. Jinak vypadají moc hezky za tu cenu.

Pstruhařský seminář "Prapodivný svět", náměty k řešení.. necteno

18.2.2007 | Cottus | Lososovité ryby | 3.619 zobrazení | 5 odpovědí

V dubnu 2007(13.4)se v Bílých Karpatech uskuteční seminář na téma:HOSPODAŘENÍ NA PSTRUHOVÝCH TOCÍCH, a to nejen v závislosti na ZCHD živočichů. Proto bychom rádi k tomuto tématu přidali Vaše praktické náměty… Semináře se zúčastní zástupci „ochranářské“ i „rybářské“ větve zodpovědných úřadů,výzkumných ústavů ,svazů. OS aj. Nechceme jejich tlachání,ale výstup,který umožní změnu dosavadního smutného vývoje pstruhařiny u nás. Proto Vás žádám o smysluplné náměty,které by pomohli něco změnit. Předem děkuji.

Tření??? necteno

11.2.2006 | ale | Ryby | 3.619 zobrazení | 10 odpovědí

Jsem trochu v uzkých,někdo řiká,že kapři(když se třou berou) já myslim,že nežerou. Co vy nato??

Jezdí čeští rybáři rybařit do zahraničí...??? necteno

27.1.2006 | Rafino | Ryby | 3.619 zobrazení | 28 odpovědí

Tuto otázku jsem položil abych zjistil vztah čekých rybářů k zahraniční rybařině. Zajímá mě to a myslím,že by se na toto téma dala rozvinout kvalitní diskuze…

Feederové pruty Albastar necteno

26.2.2009 | shurry | Feeder | 3.617 zobrazení | 2 odpovědi

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s prutem Vertigo Feeder 3,60 od Albastaru? Mám zkušenost s teleskopy Blue Gentleman a jsem s nima spokojeny. Ale nevim jak je na tom ten feeder. Už 2 roky používám feeder od Shakespearu v kategorii light a chtěl bych to obměnit. Děkuju za názory. Popřípadě poraďte nějaký feeder.

E-shop - www. vsenaryby. cz necteno

10.1.2006 | FABi | Přívlač | 3.616 zobrazení | 5 odpovědí

Přišlo Vám někomu někdy něco z tohoto e-shopu. Zkoušel jsem tam volat, objednat a nic.