Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Naviják Banax(badger) Free Runner Váš názor
28.6.2005 | xxx | Navijáky | 3.616 zobrazení | 3 odpovědi
Sháním veký naviják s baitem pro plážový rybolov a občasný lov sumce . výšezmíněný typ by vyhovoval kapacitou (600m/30)i cenou(cca 2700 kč). Máte sním někdo osobní skušenost? Předem děkuju
Rychle boilies na par hodin
6.5.2009 | LuboO | Kaprařina | 3.615 zobrazení | 11 odpovědí
Mozno sa touto otazkou opakujem, ale ide mi o toto: chodim na ryby tak max. na 8 hodin, vacsinou sa bavim s matchkou a druhy prut mam na polozenu. Chcel by som poradit, kedze v tomto odvetvi sa nevyznam, ake sa daju pouzit boilies na kratku dobu lovu, ci su take boilies a ako sa odlisuju od tych dlhodobo posobiacich. Snad mi rozumiete. Chytam na dohod. Dakujem.
teleskopy na odhoz
29.3.2007 | NOVAS | Pruty | 3.615 zobrazení | 3 odpovědi
Chystám se koupit teleskopy pro lov převážně s krmítkem .Chlapi ,poraďte do čeho jít a čeho se vyvarovat.Mám pár tipů , poraďte , jestli máte někdo zkušenost s těmito pruty: Albastar Travel Carp Pro 40–80g , 3,6m (1200 kč)Albastar Travel Carp Pro 40–80g , 3,9m (1350 kč) www.grundik.cz Ron Thomson Tele Power 100g , 3,6m (870 kč) shop.vmfeichtinger.cz Special Tri Fibre 120 60–120g, 3,5m (795 kč) www.spoma.cz PEZON&MICHEL 80–150g , 3,5m (1445 kč) www.spoma.cz
Sumčíci v Praze
23.6.2007 | Mallos | Sumcařina | 3.612 zobrazení | 19 odpovědí
Přátelé, nevíte kam vyrazit v Praze na sumce a jakou techniku zvolit? Má to cenu ze břehu?
Křížení ryb
17.6.2007 | ??? | Ostatní ryby | 3.611 zobrazení | 6 odpovědí | upravit
Je možné křížit kapří jikry s jikrami z karase či naopak?
Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka
10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.611 zobrazení | 23 odpovědí
K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.
to co píšu níže je jen můj osobní názor
Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)
nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně
těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost
nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky
Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.
nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti
jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými
protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez
protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.
jednoháčky
tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.
Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: –
možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy
síťkou.
Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby.
výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.
nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.
já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)
Wolf
Lužnice 4
4.7.2011 | jirin8 | Domácí revíry | 3.610 zobrazení | 21 odpovědí
Čau lidi, chtěl bych se zeptat jak to vypadá s rybama v Lužnici pod Táborem. Slyšel jsem, že tam jsou hodně kormoráni. Jedu tam nyní k babičce a chtěl bych se zeptat co se tám chytá. Dravci, úhoři, kapři atd. Dík za odpovědi. Jirka
preklápač
13.12.2005 | bizkit | Přívlač | 3.607 zobrazení | 29 odpovědí
hojky! zaujímalo by ma ako si preklápate späť preklápač po nahodení. ja osobne to robím ručne a nie za pomoci klučky, aj preto že klučkou to vždy ide ťažšie. som toho názoru, že ak sa to robí kučkou može sa dačo ulomiť v systéme. čo vy na to?
Říčka v Rakousku
19.8.2004 | HaD | Rybaření v zahraničí | 3.607 zobrazení | 20 odpovědí
Chtěli by jste si zachytat na takovéhle říčce? Vždy, když jedu kolem, tak jsem z toho úplně vedle. Spousta ryb 50–70 (80) cm a skáčou i po vhozeném kamínku či klacíku. Chytali jste někdy v Rakousku nebo na obdobném revíru?
Chytáte v letních horkách? Co a na co?
24.6.2005 | efendi | Ryby | 3.606 zobrazení | 15 odpovědí
Chytáte někdo v těchto letních pařácích, např. přes poledne? Co se dá chytit kromě úpalu? Na co se popřípadě chytá a co na vedra říkají dravci?
Podběrák k přívlači, když ano, tak jaký?
15.11.2005 | topaga | Přívlač | 3.605 zobrazení | 14 odpovědí
Akademická otázka za kterou se rovnou omlouvám, protože jsem spíše kaprař, ale nedá mně to spát. Nosíte sebou na přívlač podběrák, když ano tak jaký? Mám pocit, že u ČRS je podběrák nutný 100% a MRS není s tím, že pokud tybu nelze vytáhnout udicí je nutný podběrák. Taková lišácká věta. Už mám dost tahání těch věcí k vodě, když si tam jdu odpočinout „chyť a pust“, ale bojím se, že bych asi narazil být bez podběráku …
Kroucení vlasce
21.8.2005 | Chose | Přívlač | 3.605 zobrazení | 11 odpovědí
Jak zabraňujete kroucení vlasce při vláčce?Obratlík mi nepomáhá. díky
Váš nej. rybník,řeka,jezero.
14.6.2005 | Wobler | Domácí revíry | 3.605 zobrazení | 7 odpovědí
Napište váš nejoblíbenější rybník v Čechách,a v jakem kraji lezi
Návazec
20.6.2005 | palcat | Přívlač | 3.604 zobrazení | 14 odpovědí
Byl jsem o víkendu na moravě na sumce a chytal jsem na podvodní splávky jelikož tam není dovoleno zavážet a setkal jsem se s problémem . Přišel záběr 2 krat se prut řádně ohnul a nic , rybyčka v prd… to se opakovalo 3 za výkend což byly všechny záběry. Proto se ptám jestly máte nějakou osvědčenou montáž , která by se hodila k lovu na podvodni splávek?
muskrasy zveracik
9.11.2008 | lacika3000 | Muškaření | 3.603 zobrazení | 11 odpovědí
POCUL SOM ZE SI HO NIEKTO UZ AJ VYROBIL…NEVIETE NEIKTO PORADIT AKO NA TO??DIK
ochrana před kormorány
24.2.2006 | Lukas | Ostatní nádobíčko | 3.602 zobrazení | 25 odpovědí
Mam plan z casopisu rybarstvi a tam se popisuje ochrana pred kormorany.je to tak ze se koupi snura ze sisalu ktera se pomoci haku upina na vetve nad rekami to ma odplasit kormorany.Kachnam to nevadi ale kormoranum jo.a odklizeni zase lehke sestrihne se snura vezme a zlikviduje a co tam zbyde to zlikvyduji mravenci a cmelaci. To by se dalo pouzit na reky a potoky v zime a na jare se to zlikvyduje.Ale nezvyknou si KORMORANI na to????
Chytání v zimě
8.12.2015 | Ancina | Kaprařina | 3.601 zobrazení | 10 odpovědí
Chodíte někdo na kapry v zimních měsících?A jakou jste měli úspěšnost? V zimě jsem zatím chodila jen na vláčku.Dík…
Kam na dravce???
7.6.2009 | Kímot | Muškaření | 3.600 zobrazení | 2 odpovědi
Dobrý den, chci se zeptat, kde tady na severní Moravě se dají lovit dravci (hlavně štiky) muškařením? Mám na mysli pouze pstruhové revíry kromě Moravice, tam vím, kde na ně jít. Ale, co třeba taková Morávka nebo Ostravice, třeba hned někde pod hrází, tam by něco mohlo být ne? Díky za rady. Tom
lanko technostel
28.5.2009 | recek | Dravci | 3.600 zobrazení | 30 odpovědí
Dobry den zajimalo by me jake mate skusenosti s lankem technostel na stiky muzu ho dat i na candata kdyz hrozi ze rybycku sezere stika a pak by se trapila z ukouslim hackem.
Dírky severní morava
3.1.2009 | toms | Ryby | 3.600 zobrazení | 8 odpovědí
Chcise zeptat kam jezdíte chytat na dírky na severní moravě a jak se vám tento spůsob rybaření daří.