Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Co je ještě suché muškaření a co už ne?
25.9.2006 | HaD | Muškaření | 3.665 zobrazení | 22 odpovědí
Diskuze ve fóru o FC mě zaujala a zejména „spor“ o tom, co je vlastně ještě suché muškaření a co už ne. Myslel jsem si, že suchá muškařina je od slova suchý – tudíž že je muška na suchu, tedy na hladině. Ocením názory na toto téma.
Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka
10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.665 zobrazení | 23 odpovědí
K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.
to co píšu níže je jen můj osobní názor
Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)
nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně
těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost
nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky
Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.
nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti
jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými
protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez
protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.
jednoháčky
tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.
Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: –
možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy
síťkou.
Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby.
výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.
nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.
já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)
Wolf
Říčka v Rakousku
19.8.2004 | HaD | Rybaření v zahraničí | 3.665 zobrazení | 20 odpovědí
Chtěli by jste si zachytat na takovéhle říčce? Vždy, když jedu kolem, tak jsem z toho úplně vedle. Spousta ryb 50–70 (80) cm a skáčou i po vhozeném kamínku či klacíku. Chytali jste někdy v Rakousku nebo na obdobném revíru?
Moje první.
20.12.2010 | Mr. Vydra | Úspěchy | 3.664 zobrazení | 26 odpovědí
Moje první zubatá
V tomto článku bych vám rád vyprávěl svůj příběh o své první a určitě né poslední štice . Jednou mi táta řekl že firma ve které pracuje pořádá rybářské závody na které taky můžu. Po přijetí na rybářské závody do Borovanského mlýna jsem vybalil všechny věci na které jsem chtěl lovit nejprve kapry ale po chvíli mě začali štípat komáři a kapři jak jinak než nebrali, znechucen odcházím od vody se najíst do restaurace která byla hned vedle mého lovného místa, po vrácení se na místo uspokojen alespoň plným žaludkem koukám jako blbec na rozsvícenou kontrolku záběru u signalizátoru. Zaseknu ryby která se jako naschvál zamotá do nějakých kořenů které ležely na dně rybníka. Říkám si : Jo chlapče na dně toho asi moc nechytíš možná tak rýmu a kašel. Vezmu si svůj vláčecí set a vyrážím se svým kamarádem Francem obejít rybník kolem dokola a pokusit se chytit nějakou tu zubatou. Znuděně tahám třpytku vodou a najednou má Franc drbnutí od nějakého dravce . Ptám se ho na jakou třpytku chytá že chci mít taky záběr, Franc mi říká musíš tam dát tu která se nejvíce blýská, poslechnu France a vyměňuji měděnou třpytku za stříbrnou. Hned po prvním náhozu jsem ucítil že mi do třpytky začalo něco najíždět říkám si že to bude asi macek. Štika se pověsila na moji třpytku a já s radostí a s úsměvem na tváři zděluji Francovi že mám svoji první štiku. Franc mi ji pomáhá vylovit z vody a drží mi jí i při měření, moje první štika měla 42 centimetrů Francovi říkám že jdu chytit ještě jednu na druhou stranu rybníku a Franc mi na to odpovídá serchrchrchu na to už je tma ty ryby na to neviděj, když tuto větu Franc dořekl myslel jsem že asi spadnu do vody. Franc má takový divný přízvuk protože bydlí na hranicích s Německem. Obešel jsem rybník a za chvíli přicházím a mám v ruce svoji druhou štiku která měřila 52 centimetrů.Chlubím se i tátovi který běhal kolem celého rybníka a fotil úlovky ostatních. Jdu spát je hodně hodin řekl jsem si a vyrazil do pelechu kde na mě čekala pěkně teplá peřinka. Druhý den ráno si táta hrál na vraha který čistil, kuchal a vraždil ryby samozřejmě ne v tomto pořadí. Neměl jsem co dělat tak jsem si vzal ještě prut a třpytku na kterou jsem vytáhl předešlý den dvě štiky. Obcházím rybník a nahazuju a přitahuju najednou něco začne ťukat do třpytky a následuje můj zásek který šel do prázdna tento koloběh se opakoval asi pětkrát než se mi vláčení zase znechutilo a tak s nenávistí k té rybě odcházím do auta ve kterém pak jedeme domů společně se svým tátou. Následuje vybalování a uklízení rybářského vybavení které má určitě každý rybář nejraději na celém svém koníčku.
Petrův zdar a úspěchy u vody přeje Mr. Vydra
Je článek hezký ??? dej mu známku do komentáře
revír Blata3 okr.Prostějov
5.1.2007 | judas.d | Domácí revíry | 3.663 zobrazení | 9 odpovědí
byl jste tam někdo chytat?a co ste tam chytly?já se tam chystám v dubnu
Žížaly-hnojaci
20.3.2006 | svaca | Ryby | 3.663 zobrazení | 10 odpovědí
ne kazdy z nas ma doma kompost nebo hnuj a nema kde narybat jednu z nejuspesnejsich nastrah na feedr a to hnojaka!zajimalo by me jak je shanite vy nebo pokud mate kompost jak docilit toho aby meli nej podminky!
Použití swingru
26.8.2005 | Hrouzek02 | Kaprařina | 3.663 zobrazení | 1 odpověď
Jaký je rozdíl v použití swingru při sestavách průběžné a srkačky. Jedná se o správné nastavení průvěsu pod prutem. Slyšel jsem, že u srkačky má mít swingr malý průvěs s povolenou brzdou pro jízdu kapra. hrouzek02@centrum. cz
Univerzální bójka
22.7.2005 | Kosmik | Ryby | 3.663 zobrazení | 10 odpovědí
Vyzkoušel jste někdo univerzální bójku Magic Bobbers, která je inzertována v časopise Rybářství, jaké máte s ní zkušenosti?
Feederové pruty Albastar
26.2.2009 | shurry | Feeder | 3.662 zobrazení | 2 odpovědi
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s prutem Vertigo Feeder 3,60 od Albastaru? Mám zkušenost s teleskopy Blue Gentleman a jsem s nima spokojeny. Ale nevim jak je na tom ten feeder. Už 2 roky používám feeder od Shakespearu v kategorii light a chtěl bych to obměnit. Děkuju za názory. Popřípadě poraďte nějaký feeder.
Váš nej. rybník,řeka,jezero.
14.6.2005 | Wobler | Domácí revíry | 3.662 zobrazení | 7 odpovědí
Napište váš nejoblíbenější rybník v Čechách,a v jakem kraji lezi
muskrasy zveracik
9.11.2008 | lacika3000 | Muškaření | 3.661 zobrazení | 11 odpovědí
POCUL SOM ZE SI HO NIEKTO UZ AJ VYROBIL…NEVIETE NEIKTO PORADIT AKO NA TO??DIK
E-shop - www. vsenaryby. cz
10.1.2006 | FABi | Přívlač | 3.660 zobrazení | 5 odpovědí
Přišlo Vám někomu někdy něco z tohoto e-shopu. Zkoušel jsem tam volat, objednat a nic.
Naviják Banax(badger) Free Runner Váš názor
28.6.2005 | xxx | Navijáky | 3.658 zobrazení | 3 odpovědi
Sháním veký naviják s baitem pro plážový rybolov a občasný lov sumce . výšezmíněný typ by vyhovoval kapacitou (600m/30)i cenou(cca 2700 kč). Máte sním někdo osobní skušenost? Předem děkuju
Kam na dravce???
7.6.2009 | Kímot | Muškaření | 3.657 zobrazení | 2 odpovědi
Dobrý den, chci se zeptat, kde tady na severní Moravě se dají lovit dravci (hlavně štiky) muškařením? Mám na mysli pouze pstruhové revíry kromě Moravice, tam vím, kde na ně jít. Ale, co třeba taková Morávka nebo Ostravice, třeba hned někde pod hrází, tam by něco mohlo být ne? Díky za rady. Tom
ochrana před kormorány
24.2.2006 | Lukas | Ostatní nádobíčko | 3.656 zobrazení | 25 odpovědí
Mam plan z casopisu rybarstvi a tam se popisuje ochrana pred kormorany.je to tak ze se koupi snura ze sisalu ktera se pomoci haku upina na vetve nad rekami to ma odplasit kormorany.Kachnam to nevadi ale kormoranum jo.a odklizeni zase lehke sestrihne se snura vezme a zlikviduje a co tam zbyde to zlikvyduji mravenci a cmelaci. To by se dalo pouzit na reky a potoky v zime a na jare se to zlikvyduje.Ale nezvyknou si KORMORANI na to????
preklápač
13.12.2005 | bizkit | Přívlač | 3.656 zobrazení | 29 odpovědí
hojky! zaujímalo by ma ako si preklápate späť preklápač po nahodení. ja osobne to robím ručne a nie za pomoci klučky, aj preto že klučkou to vždy ide ťažšie. som toho názoru, že ak sa to robí kučkou može sa dačo ulomiť v systéme. čo vy na to?
Lov na P vodách v prosinci
30.11.2006 | Axamith | Legislativa | 3.654 zobrazení | 27 odpovědí
Zajímalo by mě, jak je to s lovem na P vodách v prosinci. Na severní moravě je hájení lipana posunuto na 31.12. , ale na povolence je platnost do 30.11. Na schůzi MO bylo řečeno, že na „našich“ vodách nebude lov v prosinci považován za přestupek. V sousední MO si vlastnívi p povolenky nechali změnit datum a orazítkovat. Zajímal by mě kompetentní názor, jestli se vystavuji riziku, pokud budu chytat na sev. moravě s datumem platnosti do 30.11.
Umělá muška a muškaření
19.2.2007 | HorseFish | Muškaření | 3.652 zobrazení | 15 odpovědí
Můžete mě někdo vysvětlit jaký je rozdíl lovu na umělou mušku a muškařením? Myslel jsem že to je to samé.
teleskopy na odhoz
29.3.2007 | NOVAS | Pruty | 3.649 zobrazení | 3 odpovědi
Chystám se koupit teleskopy pro lov převážně s krmítkem .Chlapi ,poraďte do čeho jít a čeho se vyvarovat.Mám pár tipů , poraďte , jestli máte někdo zkušenost s těmito pruty: Albastar Travel Carp Pro 40–80g , 3,6m (1200 kč)Albastar Travel Carp Pro 40–80g , 3,9m (1350 kč) www.grundik.cz Ron Thomson Tele Power 100g , 3,6m (870 kč) shop.vmfeichtinger.cz Special Tri Fibre 120 60–120g, 3,5m (795 kč) www.spoma.cz PEZON&MICHEL 80–150g , 3,5m (1445 kč) www.spoma.cz
Pstruhařský seminář "Prapodivný svět", náměty k řešení..
18.2.2007 | Cottus | Lososovité ryby | 3.649 zobrazení | 5 odpovědí
V dubnu 2007(13.4)se v Bílých Karpatech uskuteční seminář na téma:HOSPODAŘENÍ NA PSTRUHOVÝCH TOCÍCH, a to nejen v závislosti na ZCHD živočichů. Proto bychom rádi k tomuto tématu přidali Vaše praktické náměty… Semináře se zúčastní zástupci „ochranářské“ i „rybářské“ větve zodpovědných úřadů,výzkumných ústavů ,svazů. OS aj. Nechceme jejich tlachání,ale výstup,který umožní změnu dosavadního smutného vývoje pstruhařiny u nás. Proto Vás žádám o smysluplné náměty,které by pomohli něco změnit. Předem děkuji.