Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Prut na přívlač s woblery 2,10m necteno

18.8.2011 | loncak | Přívlač | 3.224 zobrazení | 17 odpovědí

Chtěl bych koupit kratší prut na přívlač s woblery(popy, atd.) cca do 10cm, zatím jsem si na prodejně osahal řadu Avantgarde Spin od Mivardi v gramáži 5–28g a 15–45g (ten mi připadal tvrdý, ale v obchodě je to subjektivní :-) ) Proto se ptám na doporučení zkušenějších kolegů jaké proutky používáte. Díky

Vnadění patentkami necteno

3.4.2009 | r.y.b.a.r.k.a | Položená | 3.224 zobrazení | 11 odpovědí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená ,,vnadění patentkami." Předem děkuji za odpovědi.

Zítra burza rybářsk.potřeb necteno

3.3.2006 | ale | Ryby | 3.224 zobrazení | 24 odpovědí

Kdo zvás jde zítra na burzu???

Vánoční kapr a zima.... necteno

30.11.2005 | saky | Ryby | 3.224 zobrazení | 21 odpovědí

Baštíte 24.12. kapra, nebo si dáte radši nějakou jinou rybu, třeba pstruha…? Já osobně ryby nejim, takže se těšim na pořádnej flák prasátka .

Co už se vám stalo na rybách? necteno

1.11.2006 | Kubajs | Ryby | 3.222 zobrazení | 28 odpovědí

Co už se vám stalo na rybách například já jsem si zabodl woblera do nohy a vám???

Těším se ... necteno

23.10.2004 | Milky | Ryby | 3.222 zobrazení | 25 odpovědí

Je to spíše takové volné téma – na co se ještě může těšit rybář na konci října. Myslím, že těch tužeb může být děsná spousta a mohou být i inspirací pro ostatní. Nechám se rád inspirovat i přeqapit .

Shimano Rarenium FB - chod necteno

23.5.2015 | Bakchos | Navijáky | 3.221 zobrazení | 10 odpovědí

Dobry den,

mam doma uz 2. navijak Rarenium 3000 SFB. Prvy som vratil kvoli „vaklu“ na klucke a nie prilis „hladkej“ zvukovej kulise. Bol som s nim aj za znamym (predajca v rybarstve) a ten mi povedal, ze podla neho to nie novy navijak. Ze je asi po oprave v ramci reklamacie. Porovnavali sme ho aj s lacnymi shimanami na predajni (nexave 50 € a exage 70 €) a tie isli na prvy pohlad bezchybne (ziadne pocutelne trenie a ani vakel na sklucke). Porovnaval som ho aj s mojim 2 roky pouzivanym Spro Blue Arc. Blue Arc ide ako hodinky… Tak som si to vysvetlil tym, ze to bol asi naozaj servisovany kus, pretoze jeho cena bola na slovenske pomery podozriva – 158 € a bolo to jedine rarenium na eshope predajcu.

Tak som objednal druhy z Rakuska (nordfishing77) a chod este horsi – este vyraznejsie pocutelne trenie. Tak som zacal googlit a na forach som sa docital, ze niektori maju podobny problem a ini ze vobec. Dalsi tvrdili, ze trenie je pocut pri vsetkych navi, pri niektorych viac, pri inych menej, resp. ze niektori su na ten zvuk haklivejsi ako ini… Taktiez sa k tomu vyjadroval aj predajca navi, ktory tvrdil, ze toto trenie je uplne bezne pri pouziti materialu CI4+.

Takze teraz fakt neviem co mam robit. Vratit a skusit este jeden alebo sa s tym zmierit a dufat, ze to trenie nebude mat s potupom casu vyraznejsie negativne ucinky… Navi ma servisny otvor, kde vyrobca odporuca (odporuca to ale po roku prevadzky…) kvapnut jednu kvapku bantam oleja. Docital som sa vsak, ze to akurat tak moze vyplavit povodne mazanie na baze vazeliny a navi uskodit.

Aby ste si vedeli cca predstavit co to tu vlastne riesim tak som narychlo nahral kratucke video (ospravedlnujem sa za kvalitu:-)) https://youtu.be/qbUB7u9osYI a o cosi hodnovernejsie zvukove zaznamy http://www.ulozisko.sk/…Hlas_003.m4a http://www.ulozisko.sk/…Hlas_002.m4a Tu je odkaz na video ineho „uzivatela“ (od 2:14) https://youtu.be/tuaTeNbd-E0

Co vy na to kolegovia???

Dakujem za Vase postrehy, rady a skusenosti.

Dobrý preparátor necteno

26.5.2005 | Martin1 | Ryby | 3.221 zobrazení | 6 odpovědí

Poradí mi někdo kontakt na dobrého preparátora? Mám ty nejlepší zkušenosti s ing. Volenou z Plzně (používá velmi přirozené barvy), ale ten už bohužel nepreparuje. Díky

Tření necteno

17.5.2004 | Dědek | Ryby | 3.221 zobrazení | 4 odpovědi

Žerou podle vás ryby, když se třou?Podle praktických zkušeností si myslím, že ne.

Charakteristika kaprového prutu. necteno

15.1.2008 | kam!kaze | Pruty | 3.220 zobrazení | 7 odpovědí

Můžete mi nekdo poradit co je u prutu hodnota např.2,75 lbs.Vím že to se todá přepočítat na gramy odhozové zátěže,ale nevím jak.Poraďte mi prosím.

poslední vláčka v roce necteno

30.11.2005 | saky | Přívlač | 3.220 zobrazení | 21 odpovědí

Kdy vyrážíte naposled v roce na vláčku a kdy naposled vlezete do vody v broďácích.

já loni chtěl jít 31.12., ale den před sem moc pil a tak sem vzbudil až skoro za tmy … A naposled sem v broďácích vlez do vody loni 13.12. – nechtělo se mi urvat Storma, tak sem tam vlaz a nakonec si i neplánovaně zaplaval

Použití feeder gumy necteno

23.2.2006 | Hora | Feeder | 3.219 zobrazení | 5 odpovědí

Za jakých podmínek se má použít feeder guma a jak ji navazujete? Dík

Chytání na rybičku necteno

11.8.2005 | Pery | Dravci | 3.219 zobrazení | 3 odpovědi

Můžu chytat na rybičku když mi ještě nebylo 15 let? Jestli ano na živou nebo na mrtvou?

Zelené peklo !!!???!!! necteno

14.8.2012 | Wiktor.c | Domácí revíry | 3.218 zobrazení | 8 odpovědí

Ahoj rybáři.Prosím vás o pomoc mám na hladině rybníku zelenou vrstvu čehosi asi sinic a nevím jak s tím bojovat. Děkuji za pomoc.

Teplé dipování gum necteno

18.4.2006 | dudu | Přívlač | 3.218 zobrazení | 16 odpovědí

Chtěl bych tímto varovat ostatní před možným zničením vláčecích nástrah. Někde na tomto vortále je návod ne dipování gum. Již vícekrát jsem to zdárně praktikoval, až dnes jsem narazil. Koupil jsem mimo jiné jeden druh twisterů, který se mi rozvařil, i když se vařil s jinými, které byly v pořádku. Doporučuji proto nejdřív každý druh gum vyzkoušet, aby jste nedopadli jako já:-(

Mníci na vysočině necteno

15.9.2007 | Davish | Úspěchy | 3.216 zobrazení | 1 odpověď

Zajímalo by mě v jaké míře se vyskytují mníci na vysočině, tak prosím napište sem své úspěchy s mníky na revírech v oblasti vysočiny. Dík.

Smáčky necteno

9.6.2006 | jake | Přívlač | 3.216 zobrazení | 7 odpovědí

Rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se smáčky. Svou takřka první zkušenost s těmito nástrahami jsem popsal ve středu 7.6. v rubrice „z lovu“ a děkuji Harpunářovi za reakci na můj příspěvek. zároveň bych se vás ostatních zkušenějších kolegů chtěl zeptat, zda upřednostňujete klasický doporučovaný způsob vázání – tedy na streamerový háček a brok cca 20 cm od něj anebo jej jen jednoduše napíchnete na jigovou hlavu. Mám zatím nevelké zkušenosti pouze s malými smáčky cca 4 cm – pstruzi, jelci, okouni… Viděl jsem ale prodávat i smáčky větší velikosti. Jaké jsou Vaše zkušenosti s těmito? Je šance na záběr štiky, bolena, příp. candáta? Děkuji VŠEM ZA ODPOVĚĎ

Skutečnost či fantazie necteno

26.11.2010 | Hony | Ostatní nádobíčko | 3.215 zobrazení | 7 odpovědí

Znáte a máte nějaké skušenosti s tímto vlascem :vlasec CROCODILE, nebo vlasec Jaxon Crocodile Carp? Fascinuje mě uváděná jejich nosnost.

Co na rybaření manželka, milenka či děvče?? necteno

18.10.2005 | efendi | Ryby | 3.215 zobrazení | 30 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s manželkou, milenkou či dívkou /obecně se „starou“?/ Je zajímavé, že ta moje mi k svátku, narozeninám a pod. kupuje rybářský cajk, knihy či časopisy a pak remcá když jdu k vodě, že nejsem doma, že nic neudělám v bytě, že je furt sama a pod. Co u vás doma?

Samolepky fišek na auto necteno

28.9.2007 | Sander | Ostatní nádobíčko | 3.214 zobrazení | 9 odpovědí

Chlapi kde by se daly sehnat trošku větší samolepky s rybářskou tematikou do interiéru (okna) a též na karoserii? Dík moc.