Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
lowrance mark 5X pro
10.1.2015 | michal66 | Ostatní nádobíčko | 4.281 zobrazení | 1 odpověď | upravit
Ahoj :) Kamarad mi přivezl
sonar lowrance mark 5× pro s tim ze je nefunkcni.Nejspis do nej natekla
voda,nevim co se presne stalo.Vypada to ze ta soucastka co to odnesla je
tranzistor ale nevim.Nevěděl by jste nekdo o nejakem servisu tady u nas nebo
o nekom kdo stim ma nejake zkusenosti.Za kazdou radu budu vdecny :)
Baitrunner vs. naviják s přední brzdou
4.1.2015 | Mathew | Kaprařina | 6.246 zobrazení | 15 odpovědí
Dobrý den chtěl bych se zeptat jake máte zkušenosti s navijáky bait vs. přední brzda .. na jaře bych chtěl pořídit a nevím po kterém sáhnou Předem děkuji za všechny odpovědi :D
Candátí háčky
3.1.2015 | Dany73 | Dravci | 13.905 zobrazení | 31 odpovědí
Pojďme při zimní pauze zkusit zrekapitulovat, které jednoháčky na candáty se nám při položené/plavané pro co nejrychlejší zásek osvědčují nejvíce. Moje zkušenosti jsou takové, že nezáleží vůbec na tloušťce háčku, ani tolik na délce lopatky, jako na šířce ramínka. Z úzkých (typ úhořových) háčků mi candoši často padají, naopak např. háčky typu Mustad vel. 1/0,2/0,3/0 se osvědčily. Všimnul jsem si, že ty starší Mustady s lopatkou jsou ostřejší, ty zesílené s očkem jsou dost tupé. Ani „kapráky“ nevadí, opět za předpokladu, že mají široký oblouček. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Pád
2.1.2015 | Kerele | Rybaření v zahraničí | 2.857 zobrazení | 1 odpověď
Ahoj všichni, plánujeme s přáteli v roce 2015 výpravu na Pád, cílová ryba kapr a sumec, poradí mi někdo jak je to tam s možností bivakování kolem měst Porto Viro a Porto Tolle? V některé diskuzi jsem četl, že měla být nějaká změna s tolerancí kempování od kontrolních orgánů, tak nevíme jestli není lepší zvolit variantu pronajmutí hausbótu. Díky za rady
Mistrovství sveta plavačka 2015 Žilina.
29.12.2014 | GEERS CZ | Závody | 3.724 zobrazení | 3 odpovědi
26–29.7.2015 MS plavačka družstva se budou konat na závodní trati
Žilina Váh č.13.150 závodníkú a 30 družstev.
Celosvazová P povolenka
28.12.2014 | JacobK | Domácí revíry | 9.130 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Jaký máte názor na tento typ povolenek? Mají v dnešní době smysl když se mnoho atraktivních revírů z celosvazového rybolovu vyčleňuje? Díky za názory a nápady jak to řešit? Třeba já jsem členem MRS no radost z toho nemám, holt bydlím kde bydlím… Tohle štěpení je podle mne na pytel..
Kaprařina na Slapech
25.12.2014 | rajtak | Kaprařina | 2.344 zobrazení | 1 odpověď
Ahoj,jak jste letos dopadli na Slapech s kapry?Pro mě byla letošní sezona naprosto tragická.
Pruty z karbonového kompozitu
19.12.2014 | Veverak94 | Pruty | 6.714 zobrazení | 10 odpovědí
Zdravim chtěl by jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s prutama
z karbonového kompozitu. Parametry: délka 3,5 m , vrhací zátěž 80–150
g.
Předem díky za odpovědi.
silný fluorocarbonový vlasec
19.12.2014 | paka | Ostatní nádobíčko | 4.948 zobrazení | 2 odpovědi
Poraďte někdo, kde sehnat fluorocarbonový vlasec průměr 1,3mm – v nějakém malém balení nebo v metráži, aby to nestálo mnoho. Zatím jsem našel Saeguar, ale jen velká balení. (Potřebuju ho jen krátký kousek, není to na rybaření – ale hádám že na rybářském fóru by snad někdo mohl vědět). Díky, P.
Naviják Shimano Twin Power CI4 RA
17.12.2014 | medved930 | Plavaná | 5.535 zobrazení | 7 odpovědí
zdravím
chlapy chtěl bych se zeptat na zkušenosti s navijákem Shimano Twin Power CI4
RA.Zajímají mě i vaše názory na tu trojitou brzdu (Tri-Drag).Díky
Echolot LOWRANCE X-4PRO
14.12.2014 | larobo | Ostatní nádobíčko | 5.160 zobrazení | 2 odpovědi
Ahoj, nedaří se mi nastavit rybí oblouky tak jak jsou vyobrazené v simulátoru, vše ostatní funguje, ale tohle mi nejde zobrazují se mi tam pouze černé skvrny, po přepnutí na symboly ryb to ukazuje správně a sondu mám podle návodu taky správně. Poraďte mi. Díky
BIOLOGICKÁ BIODIVERZITA
13.12.2014 | splavnost | Ostatní ryby | 10.820 zobrazení | 97 odpovědí
Ohrožení biodiverzity Růst lidské populace a jeho vliv Destrukce stanovišť Tropické lesy Savany mírného pásma Mokřady a rašeliniště Mořské pobřežní vody Dezertifikace Fragmentace stanovišť Možné negativní následky fragmentace Okrajové efekty Degradace a znečištění životního prostředí Pesticidy Znečištění vody Znečištění ovzduší Globální změna klimatu Klimatické změny a mořské prostředí Obecné účinky globálního oteplení Nadměrné využívání zdrojů Využívání přírodních zdrojů v tradičních společnostech Mezinárodní trh s rostlinami a živočichy Komerční lov a sklizeň Invazní druhy Invazní druhy na ostrovech Invazní druhy ve vodním prostředí Schopnost druhu stát se invazním Geneticky modifikované organismy Nemoci
Sumci z Moravy a Bečvy
12.12.2014 | Ondřej | Sumcařina | 5.434 zobrazení | žádná odpověď
Jak se vám dařilo
v letošní sezoně v lovu sumců na řekách Moravě a Bečvě kamarádům se
dařilo tak bych se chtěl zeptat jak se dařilo i vám ostatním kolegům.
2014 Vánoční kapr-lov
11.12.2014 | Bulldog.o | Feeder | 6.073 zobrazení | 8 odpovědí
Vážení přátelé, jakou máte zkušenost s prosincovým lovem vánočního kapra. Návnada tmavá halibut.., nástraha světlá spíše ovocné příchutě.., nebo máte lepší zkušenost s jinou kombinací?? Vzal jsem si týden dovolené a chci vyrazit na Slapy do zátoky hloubka ±10m. Jeden prut feeder a druhý položená boilies. Bohužel jsem ještě nikdy v tomto období nerybařil (nemluvím o přívlači) tak bych předem každému poděkoval za jakoukoliv radu.. díky..
Naviják na UL
10.12.2014 | jarysek | Navijáky | 9.475 zobrazení | 27 odpovědí
Ahoj mám 3 favority mezi navijáky, ale nemůžu se rozhodnout, tak jestli někdo nemá zkušenost, že by poradil?
- Ryobi Zauber 2000
- Shimano 13 Soare bb c200pgss
- Daiwa Caldia 2506h
Chci to na pstruhovku na prut Shimano Speedmaster 1.8 m, díky za radu, popřípadě jiný model?
Čtyrkolový mazel???
9.12.2014 | tenodvody | Ostatní nádobíčko | 12.284 zobrazení | 74 odpovědí
Ahoj, chtěl bych trochu pozměnit téma i když se bude týkat rybaření a to tak, že se optám, jaké auto by jste si pořídili na dopravování se za rybařením po ČR, ale i třebas někam dál, za hranice, prostě auto, se kterým máte zkušenosti a neměnili by jste :) Tak jdeme diskutovat.
Masakrování ryb ve velkém!?! Co s tím?
9.12.2014 | HaD | Vaše názory | 11.003 zobrazení | 113 odpovědí
Občas
mám pocit, že začínáme být přecitlivělí vůči různým, někdy možná
i diskutabilním úlovkům. Naposledy, to byla dvojice legálně ulovených
mníků či některé ponechané ryby. Věci, které se ale u vody mnohde
dějí nás nechávají zcela v klidu. Mám teď na mysli jeden zásadní a
velmi konkrétní nešvar, o kterém se ví, většinou jen mlčí a nic se
neděje. Pro mnohé to bude zcela nevýznamné, protože se nejedná o jejich
revír, nicméně mě informace z minulého týdne šokovaly. A to o tom, co
se děje, delší dobu v náznacích vím. Ptal jsem se jednoho rybáře,
který se na Orlíku a Slapech dost vyzná, proč nemohu chytit velkého
candáta a proč ubývají okouni. Posteskl si a začal vyprávět. Vyprávět
o zvěrstvech, která se na těchto vodách každoročně v jarním období
dějí. V kempech kolem vody, ale i mimo ně, probíhá doslova závod
v těžbě candátů. Prostě berou a tak se na rybku prostě chytá a
každému je fuk, že je to zakázaný způsob lovu v době, kdy je tenhle druh
hájen. A protože berou opravdu hodně, tak jich ti „nejlepší“ mají do
konce května i ke stovce. A bere se prý vše. Dvacet rybářů/pytláků
jich tak v jednom kempu zmasakruje 1500 – 2000. A teď kolik jich je mimo
kempy a kolik je takových kempů. Děsí mne, že jdou každoročně
desetitisíce, nebo i více candátů do věčných lovišť. Víte o tom?
Nápad, co s tím? Po pravdě řečeno jsem z klidu a smíření, s jakým mi
to dotyčný zcela bezradně sdělil, docela vykolejen…
České ryby v akváriu
8.12.2014 | Atik | Vaše názory | 2.848 zobrazení | 8 odpovědí
Máte v akváriu nějakou naši rybu ? Já osobně tam mám sumce,kapra a 2 amurky. Vytřely se vám nějaké české ryby v akváriu ? Byl bych rád za fotky :)
Okounek pstruhový(bass)
6.12.2014 | Atik | Úspěchy | 6.592 zobrazení | 8 odpovědí
Nedávno tu bylo forum o Slunečnici pestré
,tak se teď ptám na okounka pstruhového.Chytili jste ho,nebo znáte někoho
kdo ho chytil?
Vodní Strašilka ?
5.12.2014 | ladisg | Vaše názory | 7.252 zobrazení | 6 odpovědí
Dneska jsem vytáhl z vody tvora podobného nějaké Strašilce, bylo to asi 6cm douhé a tak 1,5 mm široké s tenounkýma nožičkama jako vlas (kolik to mělo nohou nevím, spadlo mi to na zem a už jsem to nenašel. Ale nějáké nohy to mělo v půlce těla, těma se to pohybovalo ve vodě. Bylo to jako ta na Wiki hned vpravo nahoře jenom tenčí http://cs.wikipedia.org/…ra%C5%A1ilky nikdy jsem nic podobného neviděl. Neví někdo co to může být za tvora? Vypadalo to jako tenký klacek s nohama :-)