Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Smáčci a prut
28.11.2010 | MarSs | Dravci | 14.683 zobrazení | 94 odpovědí
Snažil sem se tu najít něco co potřebuju abych nespamoval ,ale nějak sem to nenašel. Vím že ideální prut na smáčky by měl být jemný a pružný. Zajímalo by mě jestli se ,ale dá smáček přijatelně vodit i na tvrdších prutech. Mám prut Berkley 240cm, 4–24g, Akce A s 20 vlascem(není problém zjemnit). Chtěl bych tahat smáčky 5–7 cm. Jen se bojím ,že to bude mít dost nevýhod aby to mělo cenu. Uvítám každou radu a do nového prutu momentálně nemůžu jít. Díky
Ktotý s týchto teleskopov je lepší.
26.11.2010 | David20 | Pruty | 13.190 zobrazení | 13 odpovědí
Zdravím. Chcel by som od vas aby ste mi poradili ktory s tychto kaprarskych teleskopov si mam kupiť.
D.A.M super nature tele 100 Switchback Tele Allround 150 SPRO
Ak mate aj ine horúce tipy na iné teleskopy tak mi poradťe. Dakujem.
Skutečnost či fantazie
26.11.2010 | Hony | Ostatní nádobíčko | 3.133 zobrazení | 7 odpovědí
Znáte a máte nějaké skušenosti s tímto vlascem :vlasec CROCODILE, nebo vlasec Jaxon Crocodile Carp? Fascinuje mě uváděná jejich nosnost.
Jak na KAPRA v zimním období ???
25.11.2010 | Jaroslav001 | Kaprařina | 3.365 zobrazení | 4 odpovědi
Zdravím všechny kapraře. Začínám po 9-ti leté pauze opět rybařit a
zajímalo by mě, jaká návnada, nástraha a rybolovná technika je v tomto
ročním obdobý nejúčinější na:
Řece ?
Rybníku ?
Přehradě ?
Předem mockrát děkuji za rady.
vynechaná sezona rybaření
25.11.2010 | R-a-d-e-k | Domácí revíry | 2.153 zobrazení | 10 odpovědí
Letošní sezonu jsem vynechal… Příprava na další sezonu… Konkretne na revírech Moravy… poradte, resp. doporučte nějaké konkétní rvíry…
Žiadosť o dotácie pre chovateľov rýb
25.11.2010 | | Legislativa | 1.909 zobrazení | žádná odpověď
Je tu niekto,kto vlastní rybochovné zariadenie (je jedno,či súkromný chovateľ,alebo rybárska organizácia)a žiadal o dotáciu zo štrukturálnych fondov EÚ na podporu akvakultúrnych činností(modernizácia existujúcich produkčných zariadení,výstavba nových produkčných zariadení,popr.ochrana a zachovanie genofondu)?
feeder nebo multifeeder
25.11.2010 | Tino | Feeder | 6.357 zobrazení | 56 odpovědí
Protože první feeder co jsem si koupil je takové kopyto, začal jsem uvažovat o obnově.
Chodím na malou a zarostlou řeku a na Orlík. Což jsou dvě absolutně rozdílné vody. U řeky nemám díky stromům šanci s ničím vyšším než 3,3m (s 3,6 jsem musel nahazovat málem z lehu :-) ), na Orlíku by se hodilo zase něco delšího. Takže řeším, jestli investovat do 3,9m heavy + 3,3 ligth-medium, nebo koupit multifeedera 3,3–3,9. Tedy jestli něco takového je.
Jaký názor máte na multifeedery? Kdyby byly i konkrétní návrhy na typy, tak by to bylo super…
Hojnost účastníků rybářských brigád
25.11.2010 | DEATH | Legislativa | 8.925 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím. Víceméně tady už nějaký ten rok hibernuji, ale zajímá mě, jak to vypadá u Vás co se týče účasti rybářů na brigádách pro místní organizaci. Taky je to taková bída jak u nás v Písku? Osobně si myslím, že co se týče naší organizace, tak 800Kč za 10 hodin neodpracované brigády je výsměch. Podle mého by se mohly jednotlivé organizace mezi sebou domluvit na zvýšení poplatku za neodpracovanou brigádu. Předešlo by se tím odlivu lidí, kteří se na základě těchto poplatků přehlašují jak blbci, místo toho, aby si našli o víkendu 10 hodin, kdy hrábnou a přispějí rukou k dílu. Nejvíc mám rád ty, které nikdo na brigádě neviděl, ale básní na schůzích jak všichni dělají hovno a nejsou vidět výsledky.
Na ryby bez prutu
24.11.2010 | noba | Dravci | 19.092 zobrazení | 20 odpovědí
tak jsem dnes vyrazil ma vláčku na slapy. po 1,5hodine jizdy jsem dorazil na místo a tam jsem zjistil že mám vše potřebné až na jednu maličkost, a to prut. měl jsem v autě sice náhodou jěště jeden, ale ten taky neměl jednu drobnost. A to naviják. takže jsem zas slavnostně vyrazil na cestu k domovu. Máte taky podobnou skušenost? at vím že nejsem blbec sám:-)
Tipy na vánoční dárky
23.11.2010 | Robur | Vánoce | 50.068 zobrazení | 120 odpovědí
Dochází mně inspirace, co kupujete svým blízkým k Ježuchovi, samozřejmě krom zdraví a spokojenosti. REKLAMNÍ ODKAZY OD ANONYMU A ZAREGISTROVANÝCH JEN PRO TETNO ÚČEL BUDOU MAZÁNY
Přemnožení boleni na dolním Labi
23.11.2010 | Droman | Dravci | 6.455 zobrazení | 44 odpovědí
Jakou máte kdo zkušenost s bolenama na labi? Já jsem za poslední 2 měsíce (cca 25 výjezdů) nachytal 19 bolenů a ani jednu rybu jiného druhu. Při vláčení zkouším snad všechny možné nástrahy, prochytávám břehy a pod. ale ani štika, ani okoun. Jen bolen za bolenem. Dle mého jsou pěkně přemnožení a začíná to být dost velký problém. Téměř vždy když dorazím k vodě ulovím 1–3 kusy během cca 2 hodin. Chytám na labi od Štětí až po Děčín. Dole po proudu je to „horší“. Bolena jsem vždy považoval za nejopatrnější plachou rybu, ale poslední dobou to tak vážne nevidím. Není problém vytáhnout jednoho a za cca 5min druhého a to se na břehu opravdu neplazim. Vůbec si nestěžuju je to super zážitek a boj, ale člověk by taky rád uvláčel něco jiného. Jakou zkušenost máte s bolenama na Labi vy?
baitrunner
21.11.2010 | deniiis | Navijáky | 24.717 zobrazení | 11 odpovědí
kamarád mi doporučil ať si koupím baitrunner ,tak sem si ho koupil ale nechápu jak to funguje nemohl by mi to někdo vysvětlit?Jasně přední brzdu chápu ale tu jakoby „zadní brzdu“ to sem nepochopil jak mile utáhnu přední tak ten baitrunner je ůplně povolený a naopak.
které plemeno psa je nejlepší společník k vodě.
21.11.2010 | mcflurry | Vaše názory | 66.797 zobrazení | 327 odpovědí
Chci si koupit psa a samozřejmě si ho pak brát sebou na ryby, takže bych potřeboval poradit ideální plemeno.
přívlačové pruty Shimano Force Master
21.11.2010 | rybař13 | Přívlač | 6.395 zobrazení | 27 odpovědí
Uvažuji o nákupu vlačecích prutů Shimano Force Master 3m Medium Spining 10 30g a Medium Light 3m 5 20g.Prosím jestli má někdo zkušenosti s těmi to pruty,aby napsal do fora.Rád bych slyšel a četl více názorů na tyto pruty dik rybař 13
Nákup rybiček
20.11.2010 | tom1234 | Obchod | 3.394 zobrazení | 18 odpovědí | upravit
Ahoj, zařizuji si akvárko a chtěl bych v něm chovat naše ryby. Není problém sehnat nějaké ty plotičky a pod…ale chtěl bych nějakého sumečka, uhoře a pod. a nedaří se mi je sehnat :( prosím o pomoc
Pike shooting - střílení štik
20.11.2010 | Raf | Rybaření v zahraničí | 11.703 zobrazení | 77 odpovědí
A je tady importovaná rybolovná technika, která se dá technicky praktikovat i na našich vodách (pozor je v tuto chvíli nezákonná)! Na bowfishing (lov lukem) se vzhledem k nedostatku kaprů a tolstolobiků nenašly vhodné revíry. Harpoon fishing (lov harpunou) trpí malou průzračností našich vod. Kayakfishing strádá v souvislosti s cenou příslušných lodí. Pike shooting, mající hlubokou tradici ve státě Vermont, spočívá ve střelbě omámených štik, které se vytahují při tření do mělčin. Omráčené nebo postřelené štiky jsou následně dolovovány klasickým podseknutím nebo vyloveny podběrákem. Více se o pike shootingu dozvíte na následujícím odkazu http://www.ammoland.com/…eason-opens/ Je to technika která by pro vás po příslušných legislativních změnách byla perspektivní?
rozbitý naviják
17.11.2010 | deniiis | Navijáky | 2.517 zobrazení | 6 odpovědí
dobrý den potřeboval bych poradit co mám dělat když mám rozbitou brzdu nechci to dávat někomu opravit chci si to udělat sám.dali byste mi radu co by mohlobýt rozbité jedná se o zadní brzdu.děkuji předem
Viva Attract Carp
15.11.2010 | kerob | Navijáky | 2.803 zobrazení | 5 odpovědí
Mate nekdo nejake osobni zkusenosti s temito navijaky? Zjistene nedostatky? Prednosti…?
rada
14.11.2010 | fire | Kaprařina | 2.361 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
dobrý den chtel jsem se zeptat odkdy dokdy se můžou lovit kaprovité ryby? a jestli se může lovit na těžko a na feeder
nehoda
13.11.2010 | mcflurry | Muškaření | 2.727 zobrazení | 4 odpovědi
dobrý den,chtěl jsem se zeptat stala se mi taková nehoda chtěl sem si odříznout návazcovej silon a dát tam fluorocarbon ale odřís sem i kus šňůry a nevim jestli si mám koupit novou nebo udětal jenom smyčku na konci poraťíte mi co mám dělat?Děkuji předem