Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Utržená štika
26.8.2010 | -tom- | Vaše názory | 2.372 zobrazení | 12 odpovědí
Dneska jsem si s lehkým proutkem vyšel hrát s okounkama a tlouštíkama (spíše se tedy pořádně učit s gumama), proto mě docela překvapilo, když mi na piditwistříka zaútočila štika, který /hádám/ do metru moc nechybělo. Po několika nádherných a neuvěřitelně dlouhých minutách jsem jí dostal ke břehu a v duchu jsem si už gratuloval, když zubatá podnikla poslední ze svých výpadů, vlítla do blízkýho rákosí, ze kterýho jsem měl celou dobu strach, a … prut se mi narovnal. Píchlá byla pěkně na okraji tlamy, neodhadnete někdo, jak dlouho jí zhruba může utržená guma hyzdit a dělat starosti?
Jinak přiznávám bez mučení, že ještě teď mám oči jako tenisáky, byla to opět mělká voda, takže skutečně jedinečný rodeo :-)
btw: omlouvám se za jistojistě duplicitní téma, určitě tu už několikrát je, ale nedaří se mi ho najít
nejúspěšnější návnada na toušeň
26.8.2010 | morny | Vaše názory | 5.881 zobrazení | 24 odpovědí | upravit
čau, zajímal by mě váš názor na nej návnady (osvědčené) na toušeň. Jaký typ koulý či pelet?
Jak rozpojit vlaceci prut???
26.8.2010 | Alkoj | Pruty | 3.468 zobrazení | 24 odpovědí
Zdravim, mam takovou prekerku, nejak jsem asi moc pri skladani prutu na privlac (dva dily) zatlacil, a uz to za boha nemuzu rozebret. Mate nejaky figl jak to rozpojit? Mam nutkani to chytit za oka a zksuit otocit, ale to bych tak akorat ty oka urval…co s tim?
Rybník jinín
26.8.2010 | Šnek | Domácí revíry | 3.521 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím,může mi někdo poradit jak to momenálně vypadá na rybníce Jinín u Strakonic.Jde mi hlavně o kapříky a líny.díky..
kam na kapry ve středních čechách??
25.8.2010 | Horacio | Kaprařina | 11.291 zobrazení | 28 odpovědí
Přátelé, poraďte, kam mám vyrazit na aspoň trochu slušný kapry ve středncíh čechách, svazový, mimopstruhový revír??za celé prázdniny jsem nechytl pořádného kapra. Chystám se vyzkoušet Labe a její ramena, ale po tom, co jsem byl na pískovnách u Labe, tak jsem trochu skeptickej. Díky za každý tip. Lovu zdar…
hobbyg a hobby-g
25.8.2010 | Robur | Obchod | 3.880 zobrazení | 1 odpověď
tak jsem si chtěl najít obchod, kde jsem dříve něco kupoval a člověk nestačí žasnout, co vše se dá s bodem G udělat.
Sumec na popa
23.8.2010 | ART | Dravci | 2.863 zobrazení | 17 odpovědí
Vrátil jsem se z výpravy, kde se mi podařilo zapřáhnout sumce na woblera, který jde do hlkoubky cca 1,8m. Sumár mi u něj narovnal háčky. Poté jsem v krabičce nenašel, jiného woblera než popa. Hned jsem s ním začel vláčet. Byla noc neviděl jsem kam házím ani co se děje okolo popa, ale při jednom šplouchnutí od popa, jsem zaslech sumčí lupnutí. Nevím jestli netrefil popíka nebo jesli lupnul jen tak z radosti. Moje otázka bude znít možná trochu divně. Je možné chytat cíleně sumce na popa nebo je to jen plaší a to co se mi stalo byla jen náhoda?
Úplněk vs Sumci
23.8.2010 | skundiii | Sumcařina | 11.486 zobrazení | 40 odpovědí
Chyci se zeptat jaké máte úspěchy s lovem sumců za úplňku. Dost často se setkávám s názory : ZA ÚPLŇku NECHTE V KLIDU SUMCAŘSKÝ NÁDOBÍČKO DOMA.
Je potřeba, nebo není ???
21.8.2010 | Andreas81 | Legislativa | 5.630 zobrazení | 32 odpovědí | upravit
Dobrý den, chci se zeptat, chystám se stát jen svátečním rybářem a nejspíš bych chodil s přítelkyní rybařit, tak mě napadlo, pokud si dělám rybářský lístek a bude tam semnou ona a já budu chytat na jeden a ona na druhý prut, musí mít taky rybářský lístek, nebo ne ? Jeden rybář může chytat na dva pruty, tak co to udělat tak, že bych při případné kontrole řekl, že ten druhý prut je taky můj a nebo, že loví pod mým dozorem ? Samozdřejmě bychom všechno pouštěli … co myslíte, jak to je ? Díky za odpověď :)
Kapři v Polsku.
20.8.2010 | Ace | Kaprařina | 3.278 zobrazení | 2 odpovědi
Máte někdo zkušenosti s kaprařením v Polsku? Kolik stojí povolenka? Bivakování? Rybářský řád? Nějaké bližší info?
Zlomení špičky nemusí být vaše vina !! Chyba VÝROBCE
20.8.2010 | Mr. Vydra | Neúspěchy | 2.987 zobrazení | 12 odpovědí
pIŠTE JSEM KOMU SE POVEDLO ZLOMIT ŠPIČKU U PRUTU TAK LEHCE ŽE I KDYBY SI NA TU ŠPIČKU SEDLA MOUCH TAK JI TAKY ZLOMÍ
Původ poranění
19.8.2010 | -tom- | Vaše názory | 4.748 zobrazení | 32 odpovědí
Čau lidi, netušíte, co mohlo způsobit takovýhle poranění u duháka?
Revíry okolo teplic
19.8.2010 | jirin8 | Domácí revíry | 2.376 zobrazení | 3 odpovědi
Dobrý den,můžu se zeptat kde si okolo Teplic nejlépe zachytám?Slyšel jsem o Modlanech,Kateřině a Barboře.Je to tam dobré,jaké ryby tam jsou a jaké nástrahy tam mám použít.Dík
Kam na lipno v okolí Černé v pošumaví
19.8.2010 | Šnek | Domácí revíry | 3.602 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím,mohl by mi někdo poradit,kde se dá chytat v okolí černé v pošumavý,mám na mysli položenou na kapra, či dravce,poradí někdo??díky..
Suchá moucha-jak docílit aby plavala?
18.8.2010 | Šnek | Muškaření | 5.736 zobrazení | 19 odpovědí
Prosím o pomoc,jsem začátečník s muškařením a pořád nevím jak docílit toho aby suchá moucha pěkně plavala.Prý jsou na to nějaké spreje,ale nevím o co jde,poradí někdo??? díky..
Dyje 15 Vranov
18.8.2010 | nurse02 | Domácí revíry | 2.328 zobrazení | 3 odpovědi
Nemáte někdo, prosím, čerstvé zprávy o aktivitě ryb a úlovcích ryb v Podhradí a na přehradě. Odjíždím tam v sobotu a každá rada drahá.
Kde sháníte větší množství bílích červů
18.8.2010 | Kantik | Závody | 5.301 zobrazení | 8 odpovědí
Jedu na závody a jediné, co mi ještě chybí, jsou bílí červi. Při tomto počasí si je moc nemohu vypěstovat a tak se chci zeptat, kde bych vzal alespoň 0,5 l červů, nejlépe v Jihočeském kraji.
Jakou návnadu teď na kapra?
18.8.2010 | nessi | Bílá ryba | 7.028 zobrazení | 14 odpovědí
Poprosim vas o tip na navnadu na kapry. U nas v mistnim rybniku jsem chodil na rybacku vetsinou s naparenym rohlikem ovonenym pudinkem, nebo s kolinkama se strouhankou. Posledni vikend jim ale nejak vubec nechutnalo – temer bez zaberu. Zkusil jsem kousek chleba (kurka + stridek) a take zadna slava. Nevim jestli tyto navnady nejsou lepsi jen na teplejsi pocasi. Poradite prosim jakou navnadu pouzit?? Dekuji.
Bojová brzda
18.8.2010 | nessi | Navijáky | 5.322 zobrazení | 5 odpovědí
Pekny den, muze prosim nekdo zacatecnikovi vysvetlit pouzivany pojem u navijaku „bojova brza“?? Dekuji predem a omlouvam se za dotaz. Jura.
Jaká je podle vás nejlepší značka vláčecích prutů?
17.8.2010 | Herink | Pruty | 6.382 zobrazení | 25 odpovědí
Poradte ostatním jaká je vaše spolehlivá značka vláčecího prutu jak se chová při zdolávání je tvrdší měkší oproti jiné značce ve stejné gramáži.