Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Pruty a navijaky SEMA
15.7.2010 | Slup1 | Přívlač | 7.520 zobrazení | 36 odpovědí
Zdravim chtel bych se vas zeptat rad bych si koupil nejaky privlacovy prut s navijakem od firmi SEMA opravdu nejakou spicku a proto bych potreboval poradit jaky prut a jaky navijak od teto firmy predem dekuji.
Zkušenosti z Travel-support s.r.o.
15.7.2010 | Vrťa | Rybaření v zahraničí | 3.285 zobrazení | 2 odpovědi
Zdravím všechny, Chtěl jsem se vás zeptat jaké máte zkušenosti,názory,postřehy,kdo jste poslední dobou byli s touto cestovkou v Norsku(samozřejmě za rybama:) pokud možno v Aure. Předem děkuji
Tak to nám někteří "takyrybáři" dělají pěknou vizitku
14.7.2010 | jersey | Vaše názory | 6.387 zobrazení | 52 odpovědí
Četl jste někdo tento článek? http://zpravy.idnes.cz/…-/domaci.asp?… A nebo dokonce máte někdo s těmito lidmi zkušenost? Protože jestli to opravdu funguje tak, jak článek popisuje, tak to nás budou za nedlouho všichni milovat.....
skadarské jezero
14.7.2010 | rybar5 | Rybaření v zahraničí | 4.531 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Dobrý den O prázdninách jedeme ke Skadarskému jezeru v Černé Hoře a já slyšel že se tam dá rybařit, poradí mi někdo jakou metodou chytat, popřípadě jaké ryby se tam dají chytit, nebo kde zakoupit povolenku?
Děkuji všem za případné odpovědi.
zalepení prsaček
14.7.2010 | frenki | Tipy & triky | 3.149 zobrazení | 6 odpovědí
Pánové, jak zjistím kde mi tečou prsačky (dýcháče), když vylezu z vody mám na spodňácích sem tam vlhké kolečko, ale nevím kde mi to teče uvítám rady, díky.
Jak na sumce ?
14.7.2010 | 17_Rosta | Sumcařina | 19.645 zobrazení | 69 odpovědí
Zdravim potřebuji pár rad chystám se ted o sobotu na sumce ale nevím jak ho vylákat vabnička je tam zakázaná a nevím jak na něj poradí někdo ? a je lepší na bojku nebo na položenou na dno ? díky
Kniha pro začátečníky
13.7.2010 | FISHERBOY | Tipy & triky | 3.267 zobrazení | 8 odpovědí
Chlapi , mám vážnej problém. Vzal jsem přítelkyni na dovču na Seč, kam jsme jeli s kamošem na vláčku. A co čert nechtěl( :D ), slečně se to začalo líbit a ráda by se dozvěděla něco víc o rybách. Docela ráda čte, tak mě napadlo jí dát nějakou knížku pro uplné začátečníky. Trošku na nahození nálady jsem jí pujčil První lovy, ale chtělo by to nějakou literaturu faktu. Vy, kteří jste více sečtělí, poraďte mi, prosím, jakou knížku sehnat..... Já tu mám jen 1000+1 rada pro rybáře(1990) od Říhy, a Sportovní rybaření od Šimka z 1967. Dík za typ.
Soukrome reviry v jiznich cechach
12.7.2010 | zdenda.k | Domácí revíry | 2.241 zobrazení | žádná odpověď
zdravim vsechny…zajimaly by me vase tipy na soukrome reviry v jiznich cechach a jak jste byly spokojeni… hledal jsem vsude mozne po internetu, ale nasel sem jich jenom par a pritom jich existuje mnohem vic, ja sam mam v okoli písecka 3, ktere sou „soukrome“ a na netu nikde ani zminka… rad bych si zarybaril take nekde jinde nez tam kam chodim porad a zainvestovat do povoleni na reky apod. mi prijde jiz pozde. Ja osobne mohu doporucit Šarlatsky rybnik v skoro centru Pisku, rybnik dobre zarybnen kaprem, najde se i par amuru nakej ten sumec a stika a take dva jeseteri tam jsou pres metr, stoji to 300za den a chytaji se tam kapri 70cm a vejs… Diky za tipy
Kde nakoupit přísady?
12.7.2010 | sonic | Obchod | 2.296 zobrazení | 2 odpovědi
Ahoj rozhodl jsem se vyzkoušet udělat vlastní pelety, ale ztroskotal jsem na surovinách – nemůžu nikde narazit na mleté mušle a výtažek z jater. Nemáte nějaký tip na inet obchod kde by to měli? (jedná se o recept na sumcové pelety z jednoho dvd). Thx R
Základní kritéria při výběru šňůry.
10.7.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.734 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj všem, potřeboval bych poradit, podle čeho a jak vybrat správnou šńůru na vláčení. Dosud jsem vláčel jsem s vlascem a ve šňůrách se vůbec nevyznám. Pokud můžete doporučit konkrétní výrobek, budu rád. Díky.
hostenka - chytání v čechách s MRS povolenkou
9.7.2010 | Fryw | Legislativa | 3.491 zobrazení | 2 odpovědi
Ahoj. Kamarád mě pozval na chatu do Nového Hobzí http://cs.wikipedia.org/…9_Hobz%C3%AD Protéká tam Dyje. Mám povolenku MRS. Chtěl bych se zeptat, jestli se to dá nějak udělat, abych tam mohl těch pár dní legálně chytat. Jestli existuje něco jako hostenka, kterou si na těch pár dní koupím.. Díky
Lipno - na co chytat atd.
9.7.2010 | pextr | Domácí revíry | 2.658 zobrazení | 4 odpovědi
V sobotu jedu na Lipno na 4 dny do kempu jestřábí III, který je kousek od Černé v Pošumaví. Chci zkusit chytat dál od břehu ± 200 metrů nebo u koryta (zavážet, protože minule jsme byli bez zavážky bez úspěchu). Myslíte, že bude stačit když budu krmit kroupy, ovesnými vločkami a kukuřicí nebo co by jste doporučili? Nechci chytat na boilie. Kdyby jste někdo věděl kde je staré koryto určitě napište.
HOSTIVAŘ 2010-rybarsky raj?
8.7.2010 | Alkoj | Domácí revíry | 2.326 zobrazení | 1 odpověď
chodite nekdo ted chytat na hostivar, kdyz je upustena? jak to vypada? neni to jako na zavodech? da se neco chytit? diky za postrehy :)
Sumci na Berounce: Tětín- Karlštejn
8.7.2010 | oxiana | Domácí revíry | 7.566 zobrazení | 13 odpovědí
Aké sú vaše skúsenosti s chytaním sumcov na Berounke v úseku od Tětína do Karlštejna?
vláčka na řekách a jezerech v Rumunsku
8.7.2010 | RomanB | Rybaření v zahraničí | 4.532 zobrazení | 6 odpovědí
má někdo zkušenosti s vláčkou na řekách a jezerech v Rumunsku?jak je to s povolením a tak…díky za info
kam na úhoře - Brno a okolí
8.7.2010 | Fryw | Dravci | 9.003 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny rybáře a rybářky :-) Ještě jsem neměl to štěstí abych chytil jednu z nejzajimavějších ryb našich vod – úhoře. Mohl by mi někdo poradit kam na ně v okolí Brna (bydlim mezi Rosicema a Ivančicema)? Nějaká voda o které se ví, že úhoři jsou a je celkem dobrá šance je chytit. Myslím, že takovýto dotaz by mohl vzbudit rozporuplné reakce, ale prosil bych prostě jen revír :-)
lipno - starý koryto
7.7.2010 | pextr | Domácí revíry | 2.940 zobrazení | 4 odpovědi
Nevíte kde bych mohl najít mapu starého koryta na Lipně? Potřebuju mapu okolo Horní Planý a nebo jakou máte zkušenost s chytánim na Lipně? Nejlepší to bude asi v tom korytě.
Kamenice 2B
7.7.2010 | Piranha | Muškaření | 2.699 zobrazení | žádná odpověď
Razím na chatu do Růžové cca 5km od Srbské Kamenice a když se mi povede urvat se, resp. utéct ženě, tak bych se stavil na skok na Kamenici. Má někdo nějaké zkušenosti s tím potokem (říčkou)?Jako obsádka, druhy a možná úseky?Rád bych coural v okolí té Srbské Kamenice a možná i popojel dál.
Hlavně chytit, zabít a sežrat
7.7.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 11.072 zobrazení | 95 odpovědí
Poslední dobou mi tak trochu připadá, že buďto upadá morálka rybářské obce nebo mám smůlu na pitomce. Jsem na chalupě u Kralup nad Vltavou takže jsem se vrtnul asi 2km pod Dolanský jez na Vltavu. Nad ránem na druhou stranu přišel rybář tak okolo 35let. Vybalil tripod, na háček narval koule a započal lov. Nic neobvyklého. Já mezitím vytáhl dva menší Kapříky, jednoho Cejna a Podouství miminko. Rybář naproti zapřáhl skutečně pěkného kapra. Když ho dostal na břeh tipoval jsem dobrých 75–80cm. Co mě ovšem rozsekalo. Položil ho na podložku, říkám si „á kolega si vyfotí trofejní úlovek a kapříka pustí“. Opak byl pravdou. Horní míra 70cm byla asi pro lovce neznámou. Kapra uhodil lahví od piva, zabalil v mžiku pruty a od vody zmizel. Je to žalost!!! Pak se není čemu divit, že trofejní úlovky na svazových vodách mizí když kdejaký debil jen za vidinou masa, které je v této velikosti ryby beztak nepoživatelné, zabije vše co vyndá z vody. Znám desítky rybářů lovících na svazových revírech kteří nemají rekord kapra větší než 60cm a proč asi?! Kapr takových rozměrů zaslouží svobodu už jen proto že je vesměs starší než děti samotných rybářů a mnohdy i rybáři sami. Nebýt mezi námi vodní koryto natáhl bych ho tou lahví taky aby věděl jaké to v jeho věku je když ho někdo jen tak z rozmaru natře flaškou od piva :-(
Lov úhoře v chorvatsku
7.7.2010 | Gekon5 | Rybaření v zahraničí | 6.874 zobrazení | 15 odpovědí
Brzy pojedu s rodiči do chorvatska a chci si políčit na úhoře. Poradil by mi někdo na co ho chytit, s jakoh montáží ho chytat a kde a kdy ho lovit. Moc dškuji.