Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Kontaminace rybího masa necteno

7.7.2010 | BigMike | Domácí revíry | 2.328 zobrazení | 1 odpověď

Jen pro masaře!!!:) Stránky, kde se člověk dozví, kolik z kterého revíru může sníst porcí ryb za daný časový úsek . http://www.bezpecnostpotravin.cz/…yby-2010.pdf

Kam na Hartě..?? necteno

4.7.2010 | Merkury69 | Domácí revíry | 4.392 zobrazení | 10 odpovědí

Vím že už to tu muselo být probírano mnohokrát,ale i po sálodlouhem hledáni a pročítání jsem nenarazil nikde na informace kde bych společně s přítelkyní mohl jit na Hartu bivakovat a mít zárověň auto v dohledu pro lepší spaní..díval jsem se na fotomapu na seznamu a sly videt cestičky od aut,ale jestli se tam autem opravdu da dostat vubec netusim, pac vim ze v okoli Harty je spoustu zavor a pristup k vode autem je zkomplikovan..jde mi jen oto abych se rano neprobudil a nezjistil ze mam vyrabovane auto..predem mockrat dekuji za jakoukoli odpoved..s poz­dravem a přáním dobrého lovného dne Martin

vltava 4-POMOC!!!! necteno

4.7.2010 | kurell | Kaprařina | 45.531 zobrazení | 17 odpovědí

Dobrý den,jako začínající rybář bych potřeboval poradit.Už 3krát jsem byl na revýru Vltava 4 (pod křižovatkou Roztoky-Suchdol) a za cca. 24 hodin jsem neměl ani záběr!Můžete mi někdo prosím poradit jakou mám zvolit montáž,čím zakrmovat,nebo na co tam berou!?Z velkým nadšením jsem se dal na rybářský sport,ale bez záběru to není ono!!! DĚKUJU ZA VŠECHNY RADY

Rapala - háčky SureSet necteno

2.7.2010 | Prutos | Dravci | 2.376 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím kolegy vláčkaře.
Na mnoha Rapalách se v poseldní době objevily tzv. SureSet háčky.
Jaké s nimy máte zkušenosti na „normální“ přívlač? Jak jsou odolné vůči sumčímu stisku?
Podělte se o zkušenost.

Revír Radbuza 3A Velká Pinka necteno

1.7.2010 | Shimano911 | Domácí revíry | 5.427 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím,nemáte někdo informace o tomto revíru? Radbuza 3A-Velká Pinka.Děkuji předem.

RECEPT NA KOMÁRY !!!! necteno

1.7.2010 | jafo | Tipy & triky | 50.096 zobrazení | 85 odpovědí

Zdravím všechny kteří mají na rybách po povodních stejný problém a to: KOMÁRY!!! Znáte někdo recept na nějakej přípravek ??? A že někdo napíše, že zabírá normální repelent, tak na to neskočím…díky a Petru zdar…

Jak na zloděje lodí a rybářského vybavení. necteno

1.7.2010 | HaD | Ostatní nádobíčko | 11.212 zobrazení | 61 odpovědí

Začnu malou příhodou. Kamarádi mají na Jordáně loď. Slouužila asi 2 roky. Vloni na podzim však zmizela. Někdo jí ukradl :-( Letos ji kluci náhodou objevili. Byl uzamčena na novém řetěze na druhém konci nádrže. Sehnali si pákovky, káru a že jí odvezou jinam, kde bude v bezpečí. Následující den jsme se pro ni vypravili. Na místě však nebyla. Po prohlídce vody jsme ji našli. Jeli na ní dva patnáctiletí kluci. Zřejmě si nás všimli, rychle ujeli na druhou stranu a lesem utekli. Tomáš tedy vzal auto a jel na druhou stranu, aby ji přivezl. Na břehu si Petr při čekání všiml dvou článků řetězu, čerstvě rozříznutých. Tu loď ti chlapci těsně před naším příjezdem ukradli původním zlodějům!!! Hrůza. Teď už je loď v bezpečí. Mě osobně se něco podobného před lety stalo také. Jak jste na tom vy? Stalo se Vám něco podbného? Ukradl už vám někdo taky loď, případně jiné rybářské vybavení? Jak se účinně bránit? Já například loď k vodě už jen vozím, nikdy ji nikde nenechávám.

Půjčovna lodních motorů JČ necteno

29.6.2010 | Beer.Beda | Ostatní nádobíčko | 5.018 zobrazení | 5 odpovědí

Ahoj kolegové, měl bych zájem si někde půjčit lodní motor na člul Zico Bl320 nosnost nějakých cca 580kg.Motor na člun je udáván do max.15Hp.Motor by měl být tak okolo 4Hp.Jsem bez papíru na silné motory tak potřebuji něco slabšího.Pokud někdo víte o nějaké půjčovně v blízkosti Písku, Č.Budějovic, Týna n. Vltavou a okolí dejte prosím infíčko.Bohužel jsem nic nenašel tak to řeším takto.Děkuji

prut V Mystery Spin, 2,70m 15-40g necteno

28.6.2010 | target40 | Přívlač | 2.661 zobrazení | 11 odpovědí

ahoj,jaké máte zkušenosti s tímto prutem ? kdo jej vyrábí? největší ulovené ryby ?

Vodění smáčku necteno

28.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.312 zobrazení | 12 odpovědí

Vodí se smáčky jen přitahovanim či pritahovanim a cukanim ?Řekl bych zě to první protože nechci přicházet zbytečně o ryby …

Koupě chaty,nebo pozemku u vody, poradíte revír?Okolí Mar. Lázní necteno

28.6.2010 | mari3 | Vaše názory | 2.240 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím,

po delší pauze opět začínám aktivně chodit na ryby,ale víc než ježdění po různých revírech bych rád koupil na nějakém pěkném, z rybářského hlediska atraktivním místě nejlépe chatku, případně i pozemek – v bezprostřední blízkosti břehu(do 20m) nějaké přehradní nádrže, eventuelně velkého rybníku,tak do cca 50Km od Mariánských Lázní…Určitě ne u řeky, vzheldem ke skoro každoroční a vzrůstající hrozbě povodní…

Chci to hlavně na tu rybařinu jak jsem psal, ale i rekreaci a pokud možno i houbaření…Tudíš by voda s nadměrným a pravidelným výskytem sinic asi moc vhodná nebyla..pokud se ovšem nevyskytuje všude…

Navíc bych si rád chytil i prvního sumce v životě, ale ten se na přehradách vyskytuje asi všude, spíš jsem jen myslel, pokud by ta lokalita byla na takový druh ryby vyloženě vhodná, aby to bylo bráno v potaz-nemám moc přehled…

Něco jsem si objezdil a byl se podívat na Kumplolci u Tachova, kde je to sice hezké a je tam klid, ale je to taková loužička a rybí osádka je tam asi dobrá, dle místních rybářů ale na 30 šupináčů vytáhnete jednoho přes 40 a sumce tam asi nelze očekávat…

Jesenice má pěknou čistou vidu,ale rybáři si jí moc nepochvalují a navíc je to tam více-méně-jako by na louce

Skalka-rtuť, sinice, jinak asi dobrá zarybněnost…

Hracholusky-tam je to nádhera,před měsícem jsem se byl podívat a úplně průzračná voda, slyšel sem ale že sinice jsou tam občas v takové míře, že se nedoporučuje do vody vcházet…

O Nechranicích nic nevim a navíc jsou dost z ruky.

Možná by stálo za úvahu popřemýšlet o nově vznikajícím „jezeru“ Medard u Sokolova,kde se údajně již prodávají atraktivní pozemky, otázka je,jak to tam bude s rybama,navíc plně napuštěné to má být snad až v roce 2013.

Pokud někdo máte nějaký vhodný tip, nebo radu,ať na lokalitu, nebo dokonce konkrétní chatu k prodeji případně by se našel někdo, kdo již něco podobného vlastní a byl by ochoten za finanční vyrovnání tento objekt mi nabídnout k užívání, budu rád za každou reakci…

Pokud budete doporučovat konkrétní lokalitu, byl bych vděčen, aby jste , pokud to má v daném místě smysl, doporučili rovnou konkrétní část přehrady.

Děkuji, Marek.

PŘÍVLAČOVÁ LEDVINKA necteno

27.6.2010 | M.BURNES | Ostatní nádobíčko | 2.375 zobrazení | 4 odpovědi

Zdar sháním nějakou ledvinku na přívlač chci tam dávat tak 3–4 krabičky a lahev vody může mi někdo poradit co vybrat?

Prosím s výberem velikostí navijáku! necteno

27.6.2010 | Eclesia | Přívlač | 2.477 zobrazení | 7 odpovědí

Dobrý den

Jsem začatečník a chtěl bych začít s přívlačí. Měl bych vybraný naviják akorát nevím jakou vybrat velikost. jedná se o tento naviják: http://www.nasoutokushop.cz/…pi-220-d3740 Vím že to není nic moc ale na začátek stačí. Nevyznám se ve velikostech mají je ve velikostech: 220, 230, 240, 250. Kterou velikost by jste mi doporučili?

Mnohokrát děkuji

Úsvit českých vod přichází z východu necteno

27.6.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 32.867 zobrazení | 40 odpovědí

Vážení přátelé, kolegové a vyznavači Petrova cechu všeobecně. Dnes jsem se neskutečným způsobem rozčílil u vody jako již hodně dlouho ne. Vcelku by mě zajímalo zda to někdo dočte až do konce a jestli máte někdo podobné zkušenosti.. Zde na fóru často zaznívají podobné dotazy jako „kde se dá ulovit ta nebo ona ryba“, „jaké je zarybnění tam či onam“, „na co úspěšně lovit“ apod… Osobně si myslím, že z pohledu sportovního rybáře není ryb nikdy a nikde dost a kdyby se Vám podařilo za den ulovit a zdolat 50 ryb, nepřestane Vás to bavit. Takový je náš úděl. Ovšem pokud se zamyslíte nad tím, že kdyby byla úspěšnost na našich revírech taková, že by si každý třetí rybář odnesl za den povolené množství ryb, budeme za chvíli lovit tak akorát možná doma v akváriu nebo se na ryby chodit koukat do zahradního jezírka. S postupem času kdy se vylepšuje rybářské vybavení, technika, návnady a nástrahy se mi stejně zdá, že ryb v Českých revírech oproti letem minulým ubývá. Bohužel pro nás poctivé rybáře toto mají na svědomí, mimo jiné, pytláci. Ať se Vám může toto zdát sebe víc nadnesené je to holým faktem. Každý z nás určitě zná rekreační lovce v kempech v okolí přehrad a řek, kteří si koupili prut dva dny před dovolenou jen za účelem „fláknout“ rybu na gril. Chataře v pobřežních oblastech řek či opravdu odrzlé zmetky chodící si upytlačit kousek masa. Nechci aby to vyznělo, že jsem nějak zaujatý proti některému národu nebo etniku! Švagra mám černocha a já jsem napůl Arab, ale kolegové Pražáci zajisté budou znát areál bývalé Loděnice za Libeňským mostem a jejich slepá ramena. Pokud při příchodu a odchodu koukáte okolo vody a vnímáte okolí – zejména rybáře, zaslechnete velice často rusky hovořící lovce. To by samo o sobě nebylo tak divné ovšem při bližším pohledu na jejich výbavu už mnohdy znepokojí.. Igelitky s jedním až čtyřmi pruty, dřevěné vidličky, bez podběráku a dalších nezbytných doplňků. To samo od sebe již není zcela běžným jevem pro „pravého“ rybáře, který si své lovecké nářadí nikdy nepovaluje na zemi v ušmudlané tašce a minimálně má s sebou povinnou výbavu. Na vlastní oči jsem byl svědkem jak se rybářská stráž raději vyhnula skupince 8 rozjařených ruskojazyčných „rybářů“ s basou piva a několika lahvemi samohonky, která ulovené cejny házela živé do kufru Favorita aniž by se uráčili je aspoň usmrtit. Dnes však i u mě pomyslný pohár vína přetekl. Se švagrem (nick: Nguruwe) jsme utekli ráno od manželek a šli se uklidnit k Vltavě právě do bývalých Loděnic. Dorazili jsme asi v 5 ráno, vyložili pruty z brašen a uvelebili se do křesílek. Okolo 6hodiny dorazila kousek od nás skupinka 4 lidí z toho jeden Čech, jeden slovensky a dva rusko jazyčně hovořící muži. Odněkud si dotáhli odpadkový koš ze kterého zhotovili sedačku pro jednoho z nich, který už po ránu byl absolutně namol. Z batohů si vytáhli ansábl několika prutů (tipuji tak 9–11 celkem) a počali s lovem. Kupodivu jim celkem zabíraly a tahali cejna za cejnem. Každého co ulovili praštili klackem a šup do igelitky. Znechuceně jsme trpěli hloupé kecy o tom co za zkur**** malou pič** zase chytli. Když vytáhli na plavačku malou plotici a na zemi ji rozšlápl už jsem se neudržel a šel je slušně upozornit. Pozdravil jsem a ve vší slušnosti je požádal, aby se drželi rybářského řádu a slušných mravů. Pokud se jim ryba zdá malá, mají ji zpět pustit do vody a ne ji zašlapávat do země jako nevychovaní spratci. Odpovědí mi byla směsice několika desítek nadávek a varování že dostanu přes držku jestli nevypadnu. Vrátil jsem se tedy na stanoviště vzal mobilní telefon a zavolal na policii. Ta mě odkázala na Městskou policii a další hovor na linku 156 měl pouze za význam to, že mi strážnice na operátorské lince řekla, že se tím Městská policie nebude zabývat a je to otázkou rybářské stráže a ČRS. Ani přes mé naléhání policisté nepřijeli. Když za zhruba 20 minut jeden z našich slavných „sousedů“ vylovil kapříka sotva 20cm a hodil ho bez zabití do igelitky k cejnům ve mně bouchly saze. Vyndali jsme se švárou pruty, složili a vyrazili k bandě prasat vedle nás. Promiňte mi ten výraz, ale slušnější mě momentálně nenapadá. Vzal jsem kapři miminko z igelitky a pustil jej zpět do vody. Stále ještě slušně, ale již s velkou měrou vzteku jsem je upozornil, že nebudeme nečině koukat jak plundrují rybářský sport. To samozřejmě vyvolalo prudkou reakci a dostal jsem okamžitě pěstí. Nebudu lhát a řeknu na rovinu že jsem na to trošku čekal neboť nejsem typ co by na někoho jen tak vyrukoval, ale tuhle jsem s velkou chutí vrátil. Asi 25–30ti letý bijec se složil ihned na břeh. Čekal jsem že se na nás vrhnou všichni a trochu jsem se bál i o vybavení, ale kupodivu to přešli jen s haldou nadávek a urážek. S opravdu pocuchanými nervy jsme sbalili a opustili loviště. Namísto odpočinku jsem se poprvé v životě na rybách „popral“ a pouze si utvrdil, že lidi jsou schopni zabít a sežrat cokoliv a za jakoukoli cenu. Pokud bude policie a Rybářská stráž benevolentní k podobnému xindlu pytlačícímu na našich vodách budeme se za chvíli bát chodit na ryby, pokud tedy nějaké ve vodě ještě zbudou.

Koloděje nad Lužnicí necteno

27.6.2010 | ŘízečekX | Bílá ryba | 4.378 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravim, chytal jste někdo teď v Kolodějích nad Lužnicí.Chystáme se 4 rybáři na týden do Kolodějů.Jaké byli zkušenosti s lovem, můžete nám podat info?Nejde nám o trofejní ryby, chceme si zachytat.

Lov tloušťů na pelety necteno

24.6.2010 | Jak.novi | Bílá ryba | 3.629 zobrazení | 11 odpovědí

Už nějaké na pelety chcené mám, mám vypilované některé techniky, ale zajímali by mě vaše zkušenosti.

Kopyta,gumy a tvistry necteno

23.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 7.613 zobrazení | 44 odpovědí

Vodí se nejak zvláštně Tvistry Kopyta nebo podobné nástrahy ? npř:jenom přitahovat nebo přitahovat a zvedat a sklánet špičku prutu ?

Smí se chytat pod jezem? necteno

23.6.2010 | Futureriver | Legislativa | 11.550 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda se smí chytat pod/nad jezy u malých vodních elektráren. Já mám za to, že ne!(asi 100 m od nich se až smí..,Hádal jsem se už totiž s kamarádem a kolikrát jsem tam už také rybáře hned pod jezem chytat viděl a tak se raději ptám, abych se pak s někým nehádal. Díky za vysvětlení a Petrův zdar

Lov na ,,kohouty" necteno

22.6.2010 | Jak.novi | Přívlač | 2.444 zobrazení | 14 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem na tzv. ,,kohouty" (jigy s trojháčkem a obalené peřím)?

Lov jehlic rohozubých necteno

22.6.2010 | Jak.novi | Dravci | 7.665 zobrazení | 26 odpovědí

Jelikož se zde stále objevujou fóra typu: jak na kapra
jak na štiku
atd. Tak jsem se rozhod, že založím fórum trochu exotické. Pokud jste už někdy lovili jehlice, pochlubte se způsobem, kterým jste je chytali. Způsob rybolovu nechám na vás. A fota nejsou na škodu! :-)