Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Lov jehlic rohozubých
22.6.2010 | Jak.novi | Dravci | 7.798 zobrazení | 26 odpovědí
Jelikož se zde stále objevujou fóra typu: jak na kapra
jak na štiku
atd. Tak jsem se rozhod, že založím fórum trochu exotické. Pokud jste už
někdy lovili jehlice, pochlubte se způsobem, kterým jste je chytali. Způsob
rybolovu nechám na vás. A fota nejsou na škodu! :-)
Orlík
22.6.2010 | Mirnyx | Domácí revíry | 2.486 zobrazení | 5 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jak to vypadá s rybami v okolí autokempu Velký vír,chystám se sem poprvé,předem díky za odpověď
jezero Beněšov 471 191 – Opava 2 C, MO Hlučín, 102 ha
21.6.2010 | Merkury69 | Domácí revíry | 5.178 zobrazení | 10 odpovědí
chystam se na tento revir na delsi rybářskou výpravu a chtel bych poprosit znalce tohoto reviru o nejake zakladni infomace jako kde se kapři zdržuji čemu davaji prednost, jestli boilies nebo žižála..a o jejich zkusenosti z tohoto jezera..predem mockrat dekuji za odpovedi
Vyhledávač vysvětlení?
21.6.2010 | Robur | chytej.cz | 2.252 zobrazení | 2 odpovědi
co znamenají čísla u daného tématu
Wobler na sumce Témata fóra, 26.12.2004, skóre: 45,23 ~ 18,2 ~ 5,
Na co půjde kapr?
21.6.2010 | nessi | Neúspěchy | 5.929 zobrazení | 18 odpovědí
Ahojte! Jakozto amater se obracim na vas-borce z oboru s nasledujicim dotazem. Chodim chytat na obecni rybnik. Zarybnenost je zde slusna, defacto kazdy vikend se odnasi kaprici 50 az 60. Ja pouzivam na chytani kapriku jen napareny rohlik a tak me napada, ze to asi neni pro ne uplne ono. Jeden prut mam „natezko“ a druhy jen se splavkem. Na oba pruty stejna navnada. Pritom si rikam, ze by jim rohlici mely chutnat, páč se s nima i zakrmuje, ale proste jsem se chtel zeptat co by mi mazaci doporucili za vyzkousene navnady. Predem diky a omlouvam se za dotaz.
smackovani
20.6.2010 | kingkubik | Přívlač | 4.253 zobrazení | 28 odpovědí
prosim o radu pri smackovani.obevil jsem tuhle metodu az letos a je to opravdu super.ale chtel by jsem poradit jak se vyhnout popripade poradit si se sticimi zuby?dneka jsem prisel o stiku cca 80cm mel jsem ji na prutu tak 5sekund nez prekousla 16nactku vlasec?pouzivate nekdo treba lanka nebo podobne?dekuji za odpoved
přívlač na jerky
20.6.2010 | cici13 | Přívlač | 3.170 zobrazení | 16 odpovědí
Zravím všechny kolegy!Mám jednu otázečku zkoušeli jste někdo chytat na jerky?Jaký jste měly úspěch?
Letos mi to nejde
20.6.2010 | dawe96 | Přívlač | 2.062 zobrazení | 3 odpovědi
Loni jsem v této době měl chyceny 3 candáty a 2 štiky . Letos na tom samém místě a na přívlač ani ťuk asi je studenější voda nebo co.Poraďte mi nějak .
Jak chytit Tolstolobika ?
20.6.2010 | Lazovič | Ostatní ryby | 16.363 zobrazení | 18 odpovědí
Na co se da chytit Tolstolobik ? Vůbec mi nejde chytit . Snažil jsem se je chytit ale vůbec nic je to vedle nich nahozeni a voni ani k tomu nejedou .
Poraďte s určením druhu ryby
20.6.2010 | Nguruwe | Ostatní ryby | 4.676 zobrazení | 11 odpovědí
Petrův zdar všem. Patrně budu za blázna, ale stala se mi dnes ráno prapodivná věc. Se švagrem jsme vyrazili pěšky na Vltavu poblíž ostrova štvanice. Jelikož počasí bylo neurčité a vypadalo, že každou chvíli začně pršet každý jsme se chopili jednoho prutu na „plavačku“, podběráku, pár peripeferií jako metru, peanu, pár háčků, splávků atd. naházeli do vesty a vyrazili si zachytat než začne pršet. Toto se nám také stalo osudným jelikož ve výbavě mám běžně fotoaparát a ze strachu z promoknutí jsme nechali doma i mobily :-(. Na kraji ostrova Štvanice kde končí plavební kanál a ústí zpět do vltavy mi těsně u břehu zabrala na žížalu prapodivná ryba. Trošku přípomínající vranku nebo ježdíka, ale jsme si jisti, že ani jeden z nich to nebyl. Rozhodl jsem se rybku vzít domů ale nez jsme vysypali krabičku splávků a ty napěchovali do kapes tak nám úlovek ležící na drnu trávy zkrátka odskákal do vody za což bych si dal hned pár facek. Je možné že šlo o nějakou vypuštěnou akvarijní rybu nebo křížence vranky s něčím, ale jsem si jist, že naše ryba to není. Zkusíme ji trochu popsat podle toho když jsme si ji s Jiřím (švagr) prohlíželi. Rybka byla dlouhá něco okolo 9–11cm. Veliká až k rybě „nepasující“ hlava s nápadně lesklýma očima a velkou tlamou. Obrovké přední ploutve a na hřbetní ploutvi černý flek přičemž jinak měly nečervenalou barvu. Ocásek postrádá klasický rybí tvar ale byl kulatý podobně jako u Vranky. Jinak rybka měla střed těla trošku jako „tygrovaný“ nahoře tmavé tělíčko a dole spíše světlé. Zasmějte se, ale zkusil jsem to přibližně nakreslit. Lovil jsem chvíli na netu, ale nenašel nic co by to mohlo být. Pokud poznáte nebo se budete domnívat o co jde budeme rádi za info. Díky Obrázek je zde: http://nguruwe.cz/…dna_ryba.jpg
Kruty neuspech na Prazskych revirech ... (Berounka, Vrane n Vlt)
19.6.2010 | Majk | Neúspěchy | 37.611 zobrazení | 27 odpovědí | upravit
Zdravim mistni nadsence mokreho sportu,
reknu to narovinu – prisel jsem si tak trosku poplakat na rameno a vas tim snad alespon trochu pobavit :-)
Tedy k pribehu – tento ctvrtek jsem s kamaradem stravili cele odpoledne a vecer privlaci (vyzkousena hromada popu, nekolik propu i klasickych 1 i 2 dilnych woblerku, tez dosla rada na twistrika) na spodku Berounky (od Radotina po soutok) a musim rici, ze ackoliv ten den bylo nad Prahou pocasi relativne stabilni (coz se o vcerejsku rozhodne rici neda) a nebylo dusno, tak se nedostavil jediny zaber .. ani jedno ocividne vystartovani jakehokoli dravce :(
Vychazka to byla sice krasna – pocasi nahravalo hezke prochazce, po ceste se navic nachazi nejaka ta hospudka, kde se clovek osvezil studenym piveckem, ale s kamaradem z nas po pribyvajicich hodinach bez jedinehu zaberu zacalo (zprvu jako vzdy velke) nadseni pomalu ale jiste opadavat a prechazet v zoufalost …
Jako tresnicka na dortu se nam pak jevila situace, kdy jsme jiz se znacne zdecimovanym entuziasmem dorazili k piskovne (u soutoku s Vltavou) za poslednimi pokusy vyburcovat k utoku nejakou sticku, okouna, nebo bolinka (a to jak jeho udajne oblibenymi propy v cerno-stribrnem provedeni, tak i v agresivnejsich barvach – FT napr., to same u popu … )
Totiz, behem nasich dalsich zhruba 2-hodinovych pokusu na onom miste, jsme byli svedkem vytazeni asi 6 slusnych bolenu (40–50, nejaky i vice) na rohlik (na cucacku) rybarskym kolegou sedicim mezi nami …
V tu chvili jsem si pripadal opravdu jak na Marsu – boleni DRAVI – po rohliku, vesele ignorujici nase nastrahy :-)
V patek jsem si udelal tez cas a vydali jsme se na prehradu Vrane, tentokrat s vybavenim i na polozenou … Ackoliv jsem behem prvnich nekolika hodin (cirka mezi 5. a 8. vecerni) ozkousel vsemozne (medove pufy, zizalku, cervy, ..) a vnadeni krmitkem – opet byl vysledek k placi – ani drbnuti :-)
Na zaver jsem si tedy vzal privlacak a sel jeste ozkouset vodu (resp. jeji brehy) mojim oblibenym (avsak neuspesnym) popikem a nekolika dalsimi nastrahami primo z lodky … A nedopadlo to jinak, nez ze nasledovala dalsi bezsupinova hodinka :-)
Po techto dnech mam nekdy chut s tim seknout .. Clovek sice chodi k vode pro ten pocit byt v prirode, oddech, relax a mnoho jineho, ale aspon obcas chce videt uspech … A ne jen nezuroceni nacerpanych zkusenosti (kterych priznavam, neni zase tak mnoho, ale snazim se :-) …
Pocasi v patek kolem Prahy bylo sice dost kolisave, ale nerikejte mi, ze to hraje takovou roli ?
Nebo jsem takova lamka ?:-) Jak se darilo vam, byli-li jste v posledni dobe na rybach ?
Jinak, co se tyce vlasce, tak pouzivam myslim dostatecne jemne flourocarbony (0,12 – 21 mm) ci obdobne, udajne pro ryby hure patrne, monofily … Lanka pak kratsi, wolframova, tez myslim tenka …
Tudiz chybu v tomto bych vyloucil … A tahat jsem to zkousel opravdu, jak me jen napadlo … asi holt mam extra-leve ruce, nebo proste jen imaginarni, cerny oblacek nad hlavou ?:-)
Nebo jsem volil zcela blbe reviry v nevhodnou dobu, rad si necham poradit zkusenejsimi :-)
Mnoho hezkych chvil u vody preje (po cirka deseti letech opet vas oficialni) kolega Michal :-)
PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU
19.6.2010 | MILHAUSKACHNA | Vaše názory | 14.930 zobrazení | 35 odpovědí
ZAJÍMALO BY MNĚ PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU NIKDE SEM TO NEZJISTIL TAK BYCH RÁD ZNAL VÁŠ NÁZOR
Mohu nebo nemohu
18.6.2010 | deniiis | Tipy & triky | 7.186 zobrazení | 43 odpovědí
včera jsme se s kamárádem hádali jestli když já mám ryb.lístek tak jestli můj kamarád muže chytat se mnou na jeden když bysme oba chytali na jeden prut já myslim že je to kravina a vy?
Barvy woblerů
18.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.748 zobrazení | 7 odpovědí
Jaké barvy wobleru preferujete na okouny a štiky ??? Jestli by bylo mozno foto vlozit.
Jak na Okouna ?
18.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.487 zobrazení | 8 odpovědí
Jak na okouna priclaci ( dobre barvy smacku wobleru atd…Ale nez třtytky jak bylo uvedeno Woblery a Smáčky
Velky Prelov
18.6.2010 | jitrnice | Domácí revíry | 2.475 zobrazení | 2 odpovědi
Zdarec chlapaci!Jen mam otazku jak to tam letos jde??A zda vje MOUDRY VENCA stale spravce dekuji
Vltava-troja
18.6.2010 | deniiis | Dravci | 4.037 zobrazení | 5 odpovědí
Prosim vas chtel jsem se zeptat na obsadku ryb v praze v troji u lodenice jak tam je ten jez jak uz vsichni vime zacala nam dravcová sezóna a já od té doby nebyl na rybách a chtěl bych si nějakého dravce ulovit poradte mi kde a na co mam chytat jestli twistery nebo rotacky,smačky.woblery.Děkuji a všem Petrův zdar!
Lásenice (Jindřichův Hradec), soukromý revír.
17.6.2010 | Suly | Domácí revíry | 2.950 zobrazení | 2 odpovědi
Letos bez papírů, a začátkem července se chystám na chatu do Lásenice. Poradí někdo klidný soukromý revír v okolí. Výhoda, revír bez nutnosti rezarvace místa.
zlomený prut
14.6.2010 | runcajs | Přívlač | 3.435 zobrazení | 13 odpovědí
čáu, mám takovej problémek.. mám prut jaxo perseus 1.9m do 9g a podařilo se mi zlomit vrchní díl prutu.. zajímalo by mě jak bych to mohl vyřešit protože si nevím rady… díky
Chytej zahájená 2010
14.6.2010 | Robur | chytej.cz | 4.815 zobrazení | 35 odpovědí
Navrhuji v den zahájené na sebe vzít viditelně nějakou kosmetiku zn. Chytej, např. kšiltovku, přívěšek či co to ten Had dodává. Bude fajn pak na rybách potkat spřízněnou duši a hned vědět Vo koho go. Co vy na to?