Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Která rybářská kniha je top? necteno

31.12.2009 | Poldík | Vaše názory | 20.944 zobrazení | 100 odpovědí

Ahoj,za posledních deset let,jsem koupil,nebo dostal několik krásných rybářských knížek,ke kterým se pořád rád vracím,ale zjistil jsem,že přece jen jedna je pro mne tou top. od Jaromíra Říhy 1000+1 rada pro rybáře.Které jsou pro Vás?

Marmyška-položená? necteno

30.12.2009 | jaj | Marmyška | 4.426 zobrazení | 13 odpovědí

Zdar lidi hele chtel bych se zeptat jestli se da na marmyšku chytit na polženou nebo na těžko napr.na Labi nebo na Biline.Dik

Rybníky-Ústí nad Labem necteno

30.12.2009 | jirin8 | Domácí revíry | 5.817 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj lidi,jelikož nemám ještě rybářský lístek (zkoušky dělám až na jaře) už teď bych si chtěl někde zachytat.Ale bohužel nevím kde to jde bez rybářského lístku.Chtěl bych to raději zadarmo.Slyšel jsem o malhostickém rybníku.Jo a ten´rybník by měl být při nejlepším v okreseˇÚstí nad Labem.Mohli by jste mi poradit??

Návrat lososů do Českých řek necteno

29.12.2009 | cici13 | Lososovité ryby | 6.177 zobrazení | 49 odpovědí

Zdravím všechny kolegy rybáře,rybářky­.Nedávno jsem slyšel v rádiu, že ČRS plně usiluje o návratu lososů do ČR.Takže se rozjela kampaň tzv. adoptujte si lososa, kdy při zaslání dárcovské DMS v hodnotě 30KČ adoptujete asi 10 cm velkého lososa, který bude vysazen do vod Českého Šwýcarska. Já osobně jsem milovníkem lososovitých ryb a DMS jsem poslal.Byl bych moc rád ,kdyby losos byl naší běžnou rybou. A proto se ptám Vás ostatních, jste pro návrat lososa do Českých řek?Více informací na www.navratlososu.cz

Francouzská nymfa necteno

29.12.2009 | PJ | Muškaření | 34.139 zobrazení | 126 odpovědí

Takhe otázka by se mohla jmenovat „Všechno co jste chtěli vědět o FN a báli jste se zeptat“. Rád bych, kdyby se tu sešlo maximum věcných informací. Nechci uměle rozdělovat diskusi, ale jisté tématické okruhy by měly být:

• prut (Hends, Loop, Hanák, Greys…?)
  • návazce (délka, konkrétní výrobky..?)
  • celá montáž (šňůra, návazec, indikátor, „terminální část“ s návazci..?)
  • mouchy
  • technika lovu, zkušenosti atd.

Dík za odpovědi.

Neskutečný nepořádek v MO ČRS Praha 1!!! necteno

29.12.2009 | bucharovic | Legislativa | 55.269 zobrazení | 109 odpovědí

Včera jsem zažil hodně nepříjemný zážitek. Tak, jako každý rok, byl jsem odevzdat úlovkový list, zaplatit členské příspěvky a koupit si novou povolenku k rybolovu v mé „mateřské" místní organizaci ČRS (Český rybářský svaz), na Praze 1, v Revoluční ulici č. 5.

Tak, jako každý rok tam na mě čekala fronta až daleko před vstupní dveře. Což o to, na to jsem si vlastně už za ty roky zvykl. Na co si ale zvyknout nehodlám, je ten neskutečný (s odpuštěním) bordel, jaký u této místní organizace panuje.

A jsem zase u „tradic".

Tradičně totiž, jako každý rok, sedí u registru starší pán, který má v „kartách" tak neskutečný nepořádek, až se to zdá být nemožné. Tradičně nenašel mou kartu, hledal ji několikrát ve svazku karet, začínajících na písmeno „K". Když začal hledat asi po čtvrt hodině hledání už po třetí, nabídl jsem mu svou pomoc, protože pán má, snad díky věku, evidentně problémy cokoliv najít a snad i přečíst. Chtěl jsem, aby mi podal polovinu těch karet, že mu s hledáním pomůžu.

„Co votravujete porád?! Já si to najdu sakra…"

„Když vám pomůžu, tak tu mojí kartu najdeme dřív…"

„Sem vám řek, abyste nevotravoval!"

„O co vám jde? Já vám přeci ty karty neseberu. Vždyť je venku dalších „X" chlapů, proč teda nechcete, abych vám s tím pomohl? Vždyť zdržujte nejenom mě, ale i ty další, co stojí v zimě přede dveřma! Hledáte mě každej rok, už mě to nebaví čekat tady přes hodinu venku a pak se dívat na to, jak tady v tom vašem „systému" nemůžete najít jednu pitomou kartu. A to se opakuje každej rok tohleto!"

„No a co má bejt, já nikam, nespěchám!"

„Děláte si z nás srandu? Já tedy spěchám a vsadím se, že někdo z těch kluků venku by taky už chtěl bejt někde jinde! Můžete mně říct, jak se jmenujete?"

„A co je vám jako do toho, jak se jmenuju?!"

„Do toho mi tedy je a hodně! Jste funkcionářem svazu, jehož jsem já právoplatným členem. Jste placený i z mých peněz a já mám určitě právo vaše jméno znát. Máte tady v té evidenci neskutečný bordel a já si na vás chci stěžovat. Tak buďte tak laskav a představte se mi jménem!"

Ne, nedostal jsem z něho, jak se jmenuje. Odmítli mi to sdělit i další dva pánové – funkcionáři rybářského svazu, kteří v té době, tedy 28.12.09, v cca 15. 30 hod. odpoledne, byli v prostorách místní organizace přítomní a kteří se podíleli na vydávání povolenek k rybolovu. Jeden z nich mi jen „důvěrně" sdělil, že pán je „sekretářem" místní organizace ČRS – Praha 1.

Tak si tak říkám, že je mi jasné, že pokud v ČRS jsou tací lidé, tak opravdu není šance na to, aby se cokoliv změnilo k lepšímu. A že těch problémů ČRS má hodně…

Jak jsem se však následně od jednoho kolegy – rybáře dozvěděl, tak snad tito funkcionáři vůbec placení nejsou (což jsem v okamžiku ,,debaty" jaksi nevěděl) a jde čistě o dobrovolnou činnost bez honoráře. Pokud to tak je, tak je to špatně. Zadarmo bude takovou činnost a hlavně takovým neskutečným způsobem dělat opravdu jen ten a jen tak, jak jsem byl svědkem…

Námitky typu -„… tak si to pojď zkusit dělat sám…" – neberu. Za mě také nikdo mojí práci nedělá, tak nevím, proč bych měl něco zkoušet za někoho dělat já. Já jsem snahu pomoci projevil a dozvěděl jsem se, že „otravuju". Klidně bych si připlatil i 100 Kč k povolence navíc, jen když budu vědět, že až si příště přijdu pro povolenku, že za stolkem nebude sedět „dinosaurus", který bude škodit místo toho, aby byl k užitku.

Moje karta se nakonec prostě nenašla. Domnívám se, že ať už je pán z peněz, které každý rok (stejně jako tisíce dalších členů) platím Svazu jako ,,členské příspěvky" (400 Kč), honorován, či nikoliv, že by za ten obnos měla být alespoň moje karta k nalezení. Pokud ne, čekal bych spíše omluvu a ne jednání, typu -,,…nevotravujte porád…"!

Tento článek píšu tak trochu rozladěný a je to asi znát i na jeho stylizaci. Myslím ale, že po té více než hodině a půl, kterou jsem na místní organizaci ČRS pro Prahu 1, ztratil zbytečně, na to mám nárok…

Tento text jsem, jako článek uvedl i na svém blogu www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz

Hracholusky - trofejní kapři? necteno

26.12.2009 | Radim11 | Kaprařina | 19.272 zobrazení | 52 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se příští sezonu zaměřit na kaprařinu na Hracholuskách. Nikde jsem nezaregistroval úlovky trofejních kaprů přes 10 kg. Často slýchám, že je tento revír na trofejní kapry totálně mrtvý, tak by mi zajímal váš názor a zkušenosti. Připomínám, že nezjišťuji a není třeba uvádět přesná místa, nástrahy atd. Díky moc všem za pomoc a rady

rozpoznavaci pohlavi u ryb necteno

25.12.2009 | sm.sm | Dravci | 3.609 zobrazení | 6 odpovědí

Pekny vecer, chtel bych se poptat, jestli nekdo vi, jak rozpoznat pohlavi u ryb. Konkretne mi jde o candata, ale treba i stiku… Jsem schopny poznat lina a sumce. Diky a zdravi Martin

Krásný dárek pod stromečkem necteno

25.12.2009 | IV.TO.ŠIRDA | Ostatní nádobíčko | 2.508 zobrazení | 6 odpovědí

Vím,že tento dárek mohu použít v okolí Ostravy třeba na revíru Vrbice a Těrlicko.Prosím o radu,kde ještě jinde se může tento motor používat v jiných krajích a na kterých revírech? Studovala jsem Rybářské řády,ale nic moc jsem nezjistila.Motor chci použít hlavně na vyvážení při lovu sumců.Petrův zdar

Poraďte prosím ... necteno

25.12.2009 | Sladecek | Legislativa | 2.315 zobrazení | 5 odpovědí

Čaues lidi, může se chytat kapr na pstruhových vodách i v době hájení lososovitých ryb (od 1. prosince do 15. dubna)? Povolenku mám platnou od 1.1. do 31.12. Do kdy vracíte pstuhové povolenky?

Nejlepší nástraha v zimě?? necteno

24.12.2009 | jirin8 | Položená | 3.810 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj lidi, potřebuju poradit. Jsem z Ústí nad Labem, chytám prvním rokem a nyní se chystám na první závody, tzv. Střekovský vodník na Labi koncem prosince. Můžete mi prosím poradit, jaká je nejlepší nástraha a návnada? Děkuji.

Achromatičnost u ryb necteno

23.12.2009 | džigit | Vaše názory | 2.345 zobrazení | 12 odpovědí

Včera jsem založil fóru,kde jsem chtěl znát Vaše postřehy a zkušenosti při lovu s různými barvami červů.A přo té „spoustě“ reakcí mně napadlo téma-je ryba achromatická/správ­ný výraz pro barvoslepost/? Jak vlastně a jestli vůbec a snad ještě kdy vnímá barvy???

Červi a jejich barva-zkušenosti při lovu necteno

22.12.2009 | džigit | Vaše názory | 7.225 zobrazení | 58 odpovědí

Ahoj,chtěl bych znát Vaše názory a zkušenosti s červy.Ať už masnými,umělými zda barevnými,nebo bílými.Máte pocit,že v tom je nějaká zákonitost?Mně se zdá,že v tom mají ryby nějaký divný systém,neboť za určitých podmínek berou líp na určitou barvu a jen určitý druh a jindy je jim to jedno.Někteří rybáři dokonce tvrdí,že je to rybám fuk.Souhlasíte,nebo máte svůj vlastní názor?Zkuste se podělit-kdy,jak a proč?Nejde mi tak o aroma barvidla…

naviják na řeky???? necteno

22.12.2009 | tom_f | Feeder | 3.632 zobrazení | 21 odpovědí

ahoj chci se zeptet jaké velikosti navijáků používáté na řeky a od jakých výrobců? Já osobně používám shimano catana 4000Fa, ale chtěl bych si koupit něco menšiho prosím poraďte.

Jak vést kroužek? necteno

21.12.2009 | MB | Vaše názory | 10.524 zobrazení | 63 odpovědí

Takže… Je mi 17, rybařím 5 let. Na příští rok mám nabídku na vedení rybářského kroužku. Rád bych ji přijal, rybaření mě baví a myslím si, že jim i mám co předat, zvláště když kroužky u nás nijak extra vedené nejsou… Potřeboval bych ale poradit co zařadit do začátečnického kurzu a v jakém pořadí, do jaké hloubky brát jednotlivé způsoby lovu a jak řešit situaci kdy se mě zeptají na něco z přívlače, na kterou již 3 roky nelovím (lovím na mušku)?:-D Moc díky

6. muškařský vázací víkend necteno

21.12.2009 | toulovec | chytej.cz | 46.110 zobrazení | 604 odpovědí

zde můžeme probírat vše možné i nemožné na téma vázacího víkendu konaného 12.2 – 14.2.

Bow fishing - průzkum trhu necteno

20.12.2009 | mirmen | Domácí revíry | 5.537 zobrazení | 42 odpovědí

Myslíte si, že by se na trhu s nabídkou revírů pro rybáře uživil rybník s povoleným bowfishingem? Do revíru by byly vysazování jen klasičtí „vánoční“ kapři, mezi cca 1,5 – 3 kg, jen ojediněle větší. Uvažovaná cena 500 Kč/den, 500 Kč půjčovné loďky a luku , povinně každého kapra zabít, jednotná cena 50 Kč/kg.

Kam na dírky Jížní Č? necteno

19.12.2009 | Mega-Fish | Rybaření na dírkách | 13.150 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím mohly byste mě pokud možno doporučit soukromí revír kde je povolenka za slušnou cenu a člověk si tam i parádně zachytá. Nejlépe někde Táborsko,ČB,Tře­bonsko…díky

darovani fishbonu. necteno

18.12.2009 | Losfedos | chytej.cz | 4.345 zobrazení | 37 odpovědí

zajmalo by me pokud by jste byly ochotni darovat sve nazbirane fisbony ,za ktere by se koupily cepice tricka a Dvd o rybach.ze servru chytej.bylo by to dobrovolne,zalezi na kazdem z vas .darovane fishbony by se spocitali a poridily se za ne darecky z chytej,a mohlo by se to darovat nekteremu z detskych domovu,nebo detskym rybarskym krouzkum.pokud by stim souhlasil HaD.Kdyz jsou ty vanoce.

Vlkovské pískovny a okolní řeky necteno

16.12.2009 | Peterson | Domácí revíry | 10.721 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj všem vyznavačům Petrova cechu.Po několikaroční pauze, kdy jsem rybařil pouze na dvou malých soukromých revírech jsem se rozhodl, že si obnovím krajskou povolenku a jelikož se budu pohybovat hlavně ve Veselí nad Luž. tak bych rád zjistil jaká je situace na Vlkovských pískovnách a okolních řekách. Naposledy jsem chytal na pískovnách jako malej kluk s tátou a od tý doby se určtě nějaký věci změnili. Preferuji kaprařinu ale nebráním se ani dalším rybám :-). Pokud budete mít k těmto revírům co říct, určitě se podělte se svými poznatky a tipy pokud to teda neni TOP SECRET. Zatim zdar