Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

PV TV necteno

22.10.2009 | Piranha | Vaše názory | 39.553 zobrazení | 90 odpovědí

Jelikož mi na všeobecně diskuzi nebylo odpovězeno, zakládám tedy krátkodobé fórum.Nedávno jsem zjistil že skončilo vysílání kanálu Fishing and Hunting a místo něj je rybářský kanál PV TV.Bohužel není v češtině a donedávna byl zcela němý.Slyšel jsem info o tom že by se to mělo vysílat v českém jazyce, ale nevím kdy. Neví někdo víc informací?

PLUNDROVACÍ KOMANDA necteno

22.10.2009 | Beebo | Vaše názory | 2.280 zobrazení | 16 odpovědí

Nejsem absolutní přívrženec hesla „chyť a pusť“, když mám na rybu chuť, tak si ji vezmu (většinou kapra), ale beru si ryby pouze tehdy, když ji opravdu chci sníst nebo když mě o ni požádá třeba můj tchán. Nechápu rybáře, kteří chodí na ryby a plní si normu danou rybářským řádem, jako že třeba „dokud nemám ve vezírku 2 kapry tak domů nejdu“ apod. Pak ty kapry rozdává po vsi, protože to doma nikdo nežere, „páč to má kosti a smrdí to bahnem“. Ale, „když už to stálo tolik peněz, tak se mi to musí přece vrátit“, sice to nechápu, ale budiž, i tací jsou mezi námi. Stalo se mi, že jsem denně potkával dědu, kterej si vozí 2 starý laminátový Lipna na štangli své Ukrajiny, přijede nahodí, chytí dva kapříky (37–40cm) a jede domů. Na moji otázku jestli mu to denně chutná mi odpověděl, že to nejí, ale že to doma rozseká sekyrkou pro slepice „to bys koukal mladej jaký maj pak dobrý vejce“ Nechápu to, ale budiž, povolenku si zaplatil a víc jak 2 kapry domů nevozí. Že jsou malí a že by ještě mohli dorůst a udělat radost někomu jinýmu? „To máš jedno, "oni“ sem nasadí jiný„. Co mě ale vadí nejvíc jsou bandy "profi kaprařů“ s boilies, echoloty a dalšími vymoženostmi moderní doby, kteří přijedou na víkend k rybníku, autem by nejraději zajeli až do vody a „jedou celou noc“. Vše co chytí šup do auta (čas chytání, počet prutů, ryb a jejich míry nikdo z nich neřeší) a pak po nich zůstane na místě jen samej nepořádek. Ryby, který nachytají pak prodávají do různých hospod atd. Že nechytám na boilies a někdo jinej jo, proti tomu samozřejmě nic nemám, tihle kluci chycené ryby stejně většinou pouští, jde jim o to povozit si pěknou rybu na prutu, vyfotit se s kaprem, daj mu pusu a vrátí ho vodě. Ale bandy plundrující naše revíry mě fakt vytáčí k nepříčetnosti. Jak se na to díváte vy? Děje se něco podobného i u vás?

Soukromý rybník Černá Hora necteno

19.10.2009 | zazatec | Domácí revíry | 6.426 zobrazení | 4 odpovědi

Ahoj všem. Chtěl bych tu udělat takovou menší anketu. Rád bych věděl jestli máte zkušenosti se soukromým revírem v Černé hoře ( a pokud jo, tak abyste tento revír ohodnotili známkou 1–5). Já v Černé Hoře bydlím a na tomto revíru jsem chytal mockrát. Myslím si že to je velmi dobrý revír, ale chtěl bych znát váš názor.

Co s karasem? Zabít nebo pustit? necteno

19.10.2009 | IV.TO.ŠIRDA | Ostatní ryby | 24.960 zobrazení | 84 odpovědí

Můj problém na severní Moravě, na jakémkoliv revíru, tak chytám všude většinou na plavanou karasy. Dají se jíst, jak chutnají? Mám je vzít či pustit? Jaký je Váš názor na tuto rybu?

Chování píchlé štiky necteno

19.10.2009 | -tom- | Vaše názory | 6.836 zobrazení | 36 odpovědí

Čaute :-)

Štika je ryba stanovištní, myslíte si, že když je píchlá (po krátkém boji vyháklá), tak z toho místa mizí nadobro, či alespoň na delší dobu, nebo zůstává? A za jak dlouho je šance jí znovu vyprovokovat k záběru?

V jedný knížce jsem četl, že s tím štika nemá problém, jelikož bolest v této části těla (tlamě) příliš (vůbec) necítí, takže jí může odradit jen souboj, ale to že záleží na konkrétním jedinci, některá je ochotna zabrat za 5 minut znovu, jiná si dá třeba týden pauzu.

Máte s tím nějaké zkušenosti?

Dík :-)

Zkušenosti se šňůrama necteno

18.10.2009 | džigit | Ostatní nádobíčko | 41.452 zobrazení | 132 odpovědí

Chlapi zkuste zde napsat své postřehy zkušenosti s pletenýma šňůrama,které používáte při vláčení a jiných technikách. Tím ovšem nechci vyloučit debatu o šňůrách na sumce u nás i na extrémy do Itálie,nabo Španěl,či při rybolovu na moři.

SOUTĚŽ - RYBÍ MUTANT - O CENY ZA 1200,- kČ necteno

16.10.2009 | HaD | chytej.cz | 22.703 zobrazení | 28 odpovědí

POZOR SOUTĚŽ – více zde: http://www.chytej.cz/…vaci-soutez/ Vážení přátelé Právě jsem se vrátil z ciziny, kde jsem dlel na rybách. Pobýval jsem v panenské oblasti, kde nebylo živé duše. Ba ani ptáci tam nezpívali. Zato vod tam bylo požehnaně a všechny navíc v noci romanticky fosforeskovaly. Ryb v nich žilo přehršel a jaké… Jednou takhle stanu na břehu jedné průzračné říčky a udiveně sleduji rybí rej u dna. Hned mě svrbí prsty na rybolov. Ouha, nemám žádnou nástrahu! Nutně potřebuji něco napíchnout na háček marmyšky (dal mi ji mužik Ivan Ivanovič Pičurin v Kyjevě – jen za nevelký půllitr vodky). Nástrahy však není. Žádný hmyzák neletí povětřím, žádný neleze po zemi. Když nejsou nad zemí, budou třeba pod ní. I obrátím kus betonového bloku a hle – mám tučnou rousnici. Překvapí mě, že žížala má tři hlavy a každá mě chce kousnout. Tak vy takhle! Do jedné rychle zatnu háček a šup s červem do vody. Než řeknu pop (pravoslavný), je tu záběr! Po záseku začne tanec – kozáček. Po oboustranně vysilujícím boji vytáhnu… neznámou rybu. Toť se ví, chci ji vyfotografovat. Leč z aparátu mi vytečou baterie. Smůla! Nu což, musím rybu namalovat nožem na kůru ztepilé břízky (neb papír jsem již spotřeboval). Jak si umanu, tak se i stane… Abych si se zařazením nového rybího druhu zbytečně nelámal hlavu, nechám to na vás!

PRAVIDLA SOUTĚŽE: Odpovědi na soutěžní i nesoutěžní otázky zasílejte na naši e-mailovou adresu chytej@chytej.cz. Do předmětu E-MAILU uveďte heslo SOUTĚŽ a za odpovědi Vaši přezdívku. Odpovědi na nesoutěžní otázky můžete vkládat i do soutěžního fóra zde: http://www.chytej.cz/…-za-1200-kc/. Soutěžit mohou pouze registrovaní členové serveru CHYTEJ.cz. Nejste-li registrováni, můžete se zaregistrovat zde: http://www.chytej.cz/…/.Registrace trvá několik minut a je zcela ZDARMA!

SOUTĚŽNÍ OBRÁZEK naleznete v tomto fóru hned na začátku. 

I. Soutěžní otázky – tzv. důležité (bodované):

1. Z kolika ryb se „mutant“ skládá?
  2. Jaké druhy ryb to jsou?
  3. Určíte správně jednotlivé poznávací znaky ryb (na každý druh vycházejí dva)?

II. Nesoutěžní otázky – tzv. nedůležité (kraviny):

1. Jakou zemi jsem navštívil?
  2. Ve které oblasti jsem se asi tak pohyboval?
  3. Je celý příběh fikce nebo skutečnost?

Kdo správně odpoví na otázky a,b,c – postupuje do slosování o:

O sadu cen – dva balíčky nástrah Mister-twister, kalendář rybích specialit z dílny serveru CHYTEJ.cz, o čepici a tričko CHYTEJ.CZ a 150 metrů vláčecí šňůry FIRE LINE CRYSTAL. Celková hodnota cen je cca 1200,– Kč

O CO SE SOUTĚŽÍ V NESOUTĚŽNÍCH OTÁZKÁCH O slávu a čest a titul „autor největší kraviny“ spolu s vytištěným rybím MUTANTEM ve formátu A4 s podpisem Tomáše Rozsypala, autora obrázku a soutěže.

Věřím, že tento „dravý kříženec“ pro vás bude lahůdkou, ale až vám příště naservíruji losososovitého nebo kaprovitého mutanta, tak se z nich po… Přeji hodně štěstí v bádání. ToRo

Největší vynález necteno

15.10.2009 | Robur | Vaše názory | 20.525 zobrazení | 71 odpovědí

Co považujete za největší objev či hybatel pokroku v rybařině, ať už v současnosti nebo od pravěku, a proč?

Degustační menu 2009 necteno

15.10.2009 | Robur | Recepty | 10.453 zobrazení | 86 odpovědí

zdarec, minulý rok jsem zde řešil kulinářksý zážitek a letos to opakujem, páč si nemá cenu k výročí kupovat navzájem kravatu a kytku, ale je lepší na něco rok vzpomínat. Zajímalo by mne co by nějací znalí kuchaři doporučili či naopak zavrhli, minule se jejcih rady osvědčily. Ještě mně možná nabídne něco jiná restaurace, zatím mám tohle. viz. níže

Amouse Bouche

Uzená kachní prsa s tartarem z červené řepy, křenu a zázvoru s pomerančovou redukcí

Ravioly Noir plněné krevetami a koprovým Crčme Fraiche s velute z uzeného lososa

Sorbet Bloody Mary

Steak z mečouna pečený v máslové pěně s tomatovo račím rizotem, cibulovým ragů, dušeným na červeném víně a glazovanou lunetkou

Ganache z bílé a tmavé čokolády s dýňovou omáčkou a liči marinovaným v bílém rumu

MENU III

Amouse Bouche

Terinka z mořské štiky a lososa v mořské řase na dortíku z cukety, jablek a Créme Fraiche

Tuňák Tataki s hráškovým pureé, glazovanou ředkvičkou a kumqaty

Lasagne Bolognese s grilovaným lilkem, bazalkou a gratinované parmazánem Grana Padano

Marinovaný steak z daňka v borůvkách s krustou z jedlých kaštanů a smaženou rýžovou kroketou

Kávová Panna Cotta s vanilkovo-curry zmrzlinou a karamelovým banánem

Naložené rybičky na přívlač, tutovku a pod necteno

15.10.2009 | Kulik | Dravci | 3.651 zobrazení | 22 odpovědí

Viděl jsem prodávat naložené rybičky ve sklenici, jako nástrahu na vláčení, na tutovku apod., ale jen cca do10 cm. Dotaz na Vás zní, zda někdo ví zda se dají senat naložené rybičky na přívlač a pod. i větší (15 – 20cm)a když tak kde nebo zda zná někdo způsob jak je naložit, aby vydrželi a nezměkli. Díky za odpovědi, to, že je mají v supermrketech a ještě s příchutí vim.

Jihlav 7 -8-9-10 privlac sumcu. necteno

12.10.2009 | Losfedos | Dravci | 3.016 zobrazení | 3 odpovědi

Jihlava 7–8–9–10 privlac sumcu.vase ulovky?vyskyt?ne­jefektyvnejsi vlaceci nastraha?obli­bene misto?

Měl někdo z vás štěstí na štiky v labi? necteno

12.10.2009 | IoKosta | Dravci | 3.461 zobrazení | 5 odpovědí

Ahojda,měl z vás někdo štěstí a potkal štiku na labi,mezi jaroměří a smiřicema?O víkendu se s přáteli chystáme na labe na vláčku tak by mě zajímaly vaše ůlovky.díky

Potrebujem poradit ohladne Multiplikatoru. necteno

9.10.2009 | Šolimko | Sumcařina | 5.770 zobrazení | 26 odpovědí

Ahojte. Chcel by som od vas aby ste mi poradili ohladne multiplikatoru. Chcem si kupit multik na lov z brehu a neviem sa rozhodnut aky. Tak by som bol rad keby ste mi dali nejake typy. Za odpovede vopred dakujem.

Karabinka-ovlivnění chodu necteno

8.10.2009 | FISHERBOY | Přívlač | 3.748 zobrazení | 27 odpovědí

Zdravím, chci se zeptat na váš názor , jak moc ovlivňuje podle vás koncová karabinka chod nástrahy…treba wobleru nebo rotačky…používate karabinky nebo je vhodnější to vázat přímo např. na technosteel?

Sumci na Ohři? necteno

8.10.2009 | Keny | Dravci | 5.866 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravim Vás rybáři a rybářky, zajímalo by mě jestli někdo z vás chytil sumce na ohři, popř. v jaké části. Zkoušim je na úseku od chebu po Karlovy Vary a zatím bezúspěšně…měl někdo z vás úspěch na tomto úseku?

Jaké příchutě Boilies? necteno

7.10.2009 | spike | Kaprařina | 6.984 zobrazení | 11 odpovědí

Delší dobu mě trápí příchutě boilies. Nikdy nevím jakou příchuť mám nastražit. Poraďte co je takový trhák atd.

Rokytna 4 vyskyt sumce necteno

6.10.2009 | Losfedos | Dravci | 2.527 zobrazení | 1 odpověď

Rokytna 4 vyskyt sumce,zda li je tam nekdo chytate popripade nejaky ulovek,chytate je tam privlaci?

Festival FOR FISHING 2010 necteno

4.10.2009 | -zruseno | Výstavy | 23.051 zobrazení | 255 odpovědí

Fórum věnované rybářské výstavě – For Fishing 2010: Rybářský festival aneb výstava tak trochu jinak.

Servis echolotu Eagle necteno

2.10.2009 | Master | Ostatní nádobíčko | 3.345 zobrazení | 1 odpověď

Dobry den, Rozbil se mi echolot Cuda 240 od Eaglu. A nemuzu sehnat zadny servis,byl dovezen z US.

Poradi nekdo?

Moc dekuji,

Hrozno ako nástraha necteno

30.9.2009 | LuboO | Položená | 2.858 zobrazení | 6 odpovědí

Zdarec, skúšal niekto niekedy niekde niečo chytit na bobulku hrozna? Teraz to je dosť aktuálne a dokonca je aj skvelý rok, čo sa týka cukru. Ja som to zatial neskúšal, skôr chytilo hrozna mňa, ale v tekutom stave, hlavne zo Sahary, kto pozná, ten vie… Inak, vdaka za postrehy a skúsenosti.