Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Sumcová šňůra POWER PRO 0,76 na 95 kg necteno

30.9.2009 | Pivař | Sumcařina | 5.037 zobrazení | 6 odpovědí

Máte jí někdo? Na jednom e-shopu jsem četl, že je kulatá a na dalším, že je hranatá se zaoblenými hranami. Ceny poměrně rozdílné a taky jsem se dočetl, že existuje i nějaká Čína. Tak abych nešlápl vedle. Budu jí kupovat v metráži, mám multíky Cormoran Corboss 610 – nemá někdo zkušenost kolik se na ně týhle šňůry 0,76 mm vejde?

Podzimní vláčka necteno

29.9.2009 | Baci | Dravci | 2.668 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Menší anketa…Kde nejradějí vláčíte v podzimním čase a jaké ryby nejraději chytáte.

naviják Fire Fox HB80 necteno

28.9.2009 | pazout005 | Navijáky | 11.270 zobrazení | 2 odpovědi

dobry den, chtěl bych si koupit tento naviják,ale nemám s navijáky této značky žádné zkušenosti,mohli by ste my někdo přiblížit kvalitu této značky,popřípadě.Dá se tento naviják použítvat i na velké kapry 10kg+?A co lov dravců např.candáti?Budu rád za jakékoliv odpovědi.
předem děkuji

Kdy vyschne Loděnický potok aka Kačák? necteno

27.9.2009 | upbraider | Domácí revíry | 7.721 zobrazení | 10 odpovědí

Dědeček mi vyprávěl o Kačáku před 40 lety. Tehdy nebyl tento potok, napájející rybníky Kladenska včetně nejznámějšího Turyňského (Záplavy), nijak regulován, metr a půl hluboké tůně s břehy zarostlými vrbami nebyly žádnou výjimkou. Doby, kdy se na Kačáku chytali štiky a úhoři, jsou kvůli melioraci provedené v 70. letech nejspíš nenávratně pryč. Staré koryto bylo zavezeno, nové vybagrováno, aby vznikl Kačák dneška, nerozlévající se po polích s každou větší jarní vodou.

I přesto, nebo právě proto, že jsem „starý“ potok nezažil, měl jsem a mám tento „nový“ moc rád. Prvního tlouště jsem si chytil právě tady na Kačáku na plavačku a vůbec byla a dodnes to je taková moje malá srdcovka.

Proč to ale píšu… voda v Kačáku za posledních cca 10 let mizí před očima. Důvody? …málo srážek? Ať už deštů či nepatrné množství sněhu na jaře? Zákaz vypouštění hlubinné vody z dolu Nosek u Tuchlovic? Mraky zahrádkářů používající baumaxové čerpadla na zalévání svých záhonků? Nebo globální změny klimatu jako takové?

…snažil jsem se sám sebe přesvědčit, že je tento fenomén má jen dočasný charakter a že potok tak jak ho znám z doby před 15–20 lety je pořád stejný, ale opravdu tomu tak není. Kačák dneška je jen stružka oproti době před 20 lety kdy jsem se na něm učil jezdit na Kajaku, chytal pstruhy a tlouště (mám na pažbě i jednoho kapra a štiku)…prostě opravdová voda kde nežijí jen oukleje.

Soudobý stav potoka je žalostný, hladina vody o cca 30 cm níže než byla před lety. Kajak ani jiná loďka by v nynějších 10 centimetrech neměla šanci. Ryby zmizely. Na tlouště jsem se musel je podívat 40 km po proudu do Nenačovic. U nás , tam kde jich před 15 lety byly hejna, prostě nejsou. Voda teče pomalu a líně, což prospívá jem žabinci a vodnímu moru. Koryto potoka jde na mnoha místech přeskočit/překročit bez větších námah a maximální hloubka v tůňkách doby minulé je nejvýše 15–20 cm.

Je mi někdo schopný vysvětlit co se s konkrétně tímto potokem děje? Uvítal bych jakékoliv informace, i třeba o Vašich „domácích“ revírech na které chodíte 10, 15, 20…let Máte podobnou zkušenost? Zdá se mi že voda ubývá všude. Labe začíná připomínat Berounku a v Berounce samotné mám dojem taky hladina neklesá. Ač je mi to moc líto, Kačáku dávám střízlivým odhadem 10–15 let maximálně. Podle mne prostě vyschne.

Děkuji Vám za dočtení tohoto delšího příspěvku až sem. Rád si přečtu Váš názor/zkušenost. Pokud se bude týkat Kačáku(Loděnického) potoka, Zbirožského Střely, Rakovnického , Dolanského, Úpořského, Vůznice, Červeného potoka, nebo jakéhokoliv menšího toku na území středních Čech děkuji za Váš čas dvojnásob.

Upbraider, melancholik z krásného údolí Loděnice

Poznáváte někdo tyto woblery?? necteno

26.9.2009 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 3.203 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravím , pořídil jsem si pár woblerů, s kterými jsem poměrně spokojen, ale už jsem zapomněl název firmy který mi paní v obchodě říkala…nevíte někdo název firmy která tyto nástrahy vyrábí?? Měla by být z Hradce Králové.

Lov na boilie na Berounce 3 necteno

26.9.2009 | jeckosil | Kaprařina | 3.026 zobrazení | 3 odpovědi | upravit

Petrův zdar kamarádi, chci se Vás zeptat jestli máte někdo nějaké zkušenosti s lovem kaprů na Berounce, konkrétně revír Berounka 3.Jestli máte nějaké odzkoušené montáže, způsob nastražení nástrahy nebo druh boilie, na které kapři jakštak reagují…Strávil jsem tam minulý týden asi tři dny (bez nocí), chytal jsem na příchuť „rybí mix“ a trošku jahoda a chytil jsem vel. ho…:) Vnadil jsem koulema, trochu řepky a šrotu…Místo na kapry dobrý, to mám ověřený, když chytám na kukuřici a tak tak se mi dost často podaří menší..Měl jsem asi tři jízdy, ale nějak se nepodařilo zaseknout i když mám olova na pevno 80 g.. pevno..Nemáte někdo prosím s tímto revírem nějaké zkušenosti??? děkuji za Váše připádné příspěvky..ať se daří!

Výběr navijáku necteno

25.9.2009 | PetrK-9 | Navijáky | 2.673 zobrazení | 5 odpovědí

Je možné, jestli by mě někdo mohl poradit při koupi navijáku? Má rybařina je z devadesáti procent na řece Dyji, Moravě a ramenech v lese. Nemám vyhrazený druh ryby, jejímž lovem bych se nějak konkrétněji věnoval. Chodím k vodě pro pobavení a relax. Potřboval by nějaký univerzálnější naviják. Já jsem se díval na Penn 850SSM, Tica Cybernetik a Okuma ORYX RXS 90. Může te mě někdo prosím poradit. Díky. Petr

Vypustil rybník, aby ukradl ryby necteno

25.9.2009 | Pedis | Vaše názory | 1.674 zobrazení | 2 odpovědi | upravit

Jiříkov: Pytlák si odnesl 30kg vysazených ryb

víc tady: http://www.krimidoma.cz/detail.php?…

Plumlovská přehrada necteno

24.9.2009 | mycek | Domácí revíry | 4.108 zobrazení | 5 odpovědí

Z tisku jsem se dozvěděl,že se vypouští bahnem zanesená a 100 let nevypuštěná voda.Tam se asi objeví kapitálni ryby.Když budete mít cestu kolem pošlete nějaké foto,nebo nějaké zprávy.

Vzpomínky na ryb. dovolenou 2009 necteno

20.9.2009 | Piranha | Úspěchy | 2.943 zobrazení | 3 odpovědi

Tak kamarádi a přátelé, kdo máte již ukončenou dovolenou, bylo by příjemné se zde podělit o zážitky z rybářské dovolené.Kde jste byli u vody a jaky bylo okolí a tak.Samozřejmostí jsou fotky vašich úlovků a okolí.Třeba někdo dostane tip kam jet příští rok.

řetizkove lanka necteno

18.9.2009 | candatek | Obchod | 2.567 zobrazení | 8 odpovědí

nevite prosim vas kde se jeste daji sehnat retizkove lanka takove stribrne okolo ostravy dekuji

MS světa v přívlači 2009 necteno

18.9.2009 | HaD | Závody | 11.131 zobrazení | 128 odpovědí

Za pár hodin odjíždíme na MS světa v přívlači. Já budu v roli dokumentaristy :-) Pevně věřím, že se klukům podaří navázat na ohromný úspěch z loňska a zase uspějí. Ospreyovi budu zasílat průběžné informace, aby je sem dával. Pokud chcete klukům něco vzkázat, posílejte vzkazy formou SMS na můj mobil +420 608 323 4­72. Fórum slouží i jako diskuze o MS. Tréning začne příští středu a pak vše vypukne. Jedeme s předstihem, aby se vše co nejlépe připravilo a zmapoval se terén.

DRŽTE PALCE!!!

abu garcia necteno

17.9.2009 | ESOXBOY | Navijáky | 10.408 zobrazení | 92 odpovědí

Dobrý den, potřebuji sehnat náhradní díly na naviják abu garcia ambassadeur 6501C3. Konkrétně se jedná o díl brzdících kamenů do odstředivé brzdy (piny), jsou to bílé plastové čtverečky. Pokud někdo víte kde by se daly tyto díly sehnat nebo jestli je přímo někdo vlastníte byl bych rád kdyby jste mi poradili.Popř. děkuji za zprostředkování. Potřeboval bych čtyři kusy, dva do navijáku a dva do šuplíku, ale budu rád i za dva.

Rybnik vrchotice necteno

17.9.2009 | pelik | Domácí revíry | 3.310 zobrazení | 1 odpověď

Ahoj vsemm rybarum jen se chci zeptat nema nekdo zkusenosti na rybniku Vrchotice diky za odpoved a petru zdar.

potrebujem poradit necteno

16.9.2009 | mato privlac | Přívlač | 2.096 zobrazení | 5 odpovědí

Cavte potrebol by som poradit aku nastrahu prip. ake farby pouzit na malom asi 2ha jazere voda je vatsinou prikalena nachadza sa tu dost štuk a zubacov…tento revir je uz dost prechytany ryby lovia stale vatsinou na hladine..dik za odpovede.

Jigové hlavičky bez protihrotu necteno

14.9.2009 | ala | Přívlač | 27.558 zobrazení | 46 odpovědí

Neví někdo, kde se dají sehnat jigové hlavičky bez protihrotu? Nejlépe e-shop. Díky.

Humminbird matrix 17x ?!? necteno

13.9.2009 | skundiii | Sumcařina | 4.246 zobrazení | 4 odpovědi

Chci se zeptat jestli je tento echolot dostačující k lovu fousatejch pomocí vábničky? Díky za odpověď!!!

Diskuse z lovu necteno

13.9.2009 | Robur | chytej.cz | 2.827 zobrazení | 30 odpovědí

Zajímalo by mne, zda do diksuse Z lovu píšete vždy (tedy i při neúspěchu)nebo jen tehdy, když něco chytíte. Případně když se na lovu stane něco zajímavého. Teoreticky mám i další otázku, tj. zda když nepíšete, tak je to z důvodu strachu o prozrazení vašich revírů či přímo fleků nebo jde jen o lenost. Pro ty co to neznají, tak toto místo není na zveřejňování zážitků z lovu, to je v diskusích:-D.

čo bolo s vodou necteno

13.9.2009 | lukass456 | Domácí revíry | 1.981 zobrazení | 1 odpověď

prosím vas čo bolo s vodou -mutna modro-zelena farba na hladine po celom rybníku plavali ako keby dake riasy s bordelom nikdy pred tým som to nevidel a chodím tam skoro každý týžden revír má65h …nenasipali tam niečo proti riasam alebo niečo podobné …pridám foto

Poradíte jak na výrobu ryb. moučky? necteno

12.9.2009 | Daweiczek | Recepty | 4.657 zobrazení | 6 odpovědí

Potřeboval bych radu co se týče výroby domácí rybí moučky. Máte stím někdo skušenosti? V podsatě vím o co jde, ale spíše mě zajíma jeslti by mělo ryb. maso před sušením např přejít varem,atd…předem děkuji za odpověď