Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Jak (ne)chytit kachnu necteno

13.5.2009 | Kratylos | chytej.cz | 4.090 zobrazení | 7 odpovědí

je to asi tři nebo čtyři roky jsem seděl na rybníku Papež na Dobříši,v té době tam brali líni,sice nebyli velcí ale člověk si zachytal,tenkrát jsem začínal s rybařinou a tak mne doprovázela tchýně,která mne ostatně k rybaření přivedla,jako obvykle jsem nandal nástrahu,protože jsem chtěl přinést něco jiného než lína tak jsem dal na háček kuličku scopex oranžová barva zářila ve slunci když jsem nahazoval svým starým duralákem který se náhle ohnula šňůra odlétala do neznáma,sekl jsem.utahl brzdu a začal točit.Pot ze mne lil,prut našponovaný k prasknutí,a řev chyceného kačera ,když jsem ho dotáhl na břeh musel jsem ho vyřezat ze šňůry háček vyndat ze zobáku,a vyslechnout několik poznámek ,jestli má míru,abych si vzal jeho šupinu,nebo že mi splní tři přání.Dodnes když vydím kačera za letu tak nenahazuji a snažím se i odehnat od sebe plovoucí,neboť mne to tenkrát vyšlo na 1300kč.

Rybářský bodový systém necteno

13.5.2009 | Piranha | Vaše názory | 4.783 zobrazení | 34 odpovědí

V poslední době se setkávám s problémem nedodržování rybářského řádu u samotných rybářů.Ať už je to nedodržování povolené míry ryb, ponechávání si hájených úlovků, nebo lov nepovoleným způsobem.Dnes už není tak problém s pytláky, jakož to s rybáři samotnými. Proto si myslím že by nebylo na škodu zavést bodový systém i u rybářů.RS by do kolonky k tomu určené vypsala hříšníkovy body a pokud by se opět opakovalo něco podobného, opět by se zapsaly body a po určitém počtu by se odebírala povolenka např. jeden měsíc až po jeden rok.S nějakým finančním postihem nevím jestli by byla RS oprávněna vybírat, nebo by se pokuta platila na Mo při převzetí povolenky. Co myslíte.

Ranní vstávání necteno

12.5.2009 | Libor | Vaše názory | 10.712 zobrazení | 98 odpovědí

Vadí Vám ranní vstávání na ryby? Jak se donucujete vyskočit brzy ráno před čtvrtou? Já si schválně schovávám budík za skříň, aby mě to donutilo probrat se. Znáte ten pocit když litujete že jste zaspali? Chodíte na ryby před zaměstnáním?

Tungsteny necteno

12.5.2009 | vagi | Přívlač | 6.870 zobrazení | 32 odpovědí

Vůbec netuším, o co se jedná. Po přečtení fóra jigy se tam o tom zmiňují jako o „wolframovém něčem“, co lze použít na streamrové háčky k vytvoření „jigů na míru“. Přesně ten problém mám, že mi nevyhovuje poměr velikosti háčku a jigové hlavičky. Můžete mi někdo osvětlit, co to teda ty tungstedy jsou? Dík.

Jigy bez protihrotu necteno

11.5.2009 | -zruseno | Ostatní nádobíčko | 2.401 zobrazení | 11 odpovědí

Nemůžu nikde sehnat jigy bez protihrotů. Mohli by jste mi prosím poslat nějaké odkazy na prodejny kde je mají. Díky!

Ostravice vytrávena necteno

11.5.2009 | kamos007 | Domácí revíry | 2.090 zobrazení | 9 odpovědí

Nevíte něco bližšího otom že je ostravice od frýdlantu vychcípaná???Nevíte jaké jsou škody a pod…

Tohle musím mít necteno

9.5.2009 | skwor | Ostatní nádobíčko | 6.424 zobrazení | 39 odpovědí

V souvislosti s fórem „Co bych si nikdy nekoupil“ by mě zajímal pravý opak. O které věci, kterou jste v obchodě s rybařinou zahlédli, jste si řekli „Tak tohle prostě musím mít“? I za cenu, že jste na to museli nějaký čas šetřit.

pravidelne krmeni necteno

7.5.2009 | recek | Kaprařina | 3.212 zobrazení | 25 odpovědí

Dobry den zajimali by me vase skusenosti s pravidelnym krmenim.Krmil bych na potoku ktery je siroky okolo 10m nekde o trochu vyc vym ze kapri na toku sou par sem jich uz chytil.Krmil bych varenou psenicí a pridaval bich do ni i trochu kukurice.Jak dloho a pravidelne je treba krmit nez by se na ni ryby naucili?A jak velkym mnozstvym bych mel krmit.

krmeni necteno

7.5.2009 | recek | Vaše názory | 2.044 zobrazení | žádná odpověď

Dobry den zajimali by me vase skusenosti s pravidelnym krmenim.Krmil bych na potoku ktery je siroky okolo 10m nekde o trochu vyc vym ze kapri na toku sou par sem jich uz chytil.Krmil bych varenou psenicí a pridaval bich do ni i trochu kukurice.Jak dloho a pravidelne je treba krmit nez by se na ni ryby naucili?

Orlík nonstop necteno

7.5.2009 | ksandik13 | Legislativa | 2.559 zobrazení | 1 odpověď

Zdar, máte někdo nějáké zprávy o tom, jestli se bude smět chytat na vybraných revírech jako je třeba Orlík nonstop???

Nedostupnost autem k vodě necteno

6.5.2009 | standas | Vaše názory | 7.359 zobrazení | 65 odpovědí

V posledních letech si všímám přibývání zákazů a různých závor k vodě, proč? někde se budují pro ciklisty stezky a rybáři tam nemůžou,přitom platíme silniční danˇa jsme v nároku k přístupu k vodě. Co stím? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Rychle boilies na par hodin necteno

6.5.2009 | LuboO | Kaprařina | 3.496 zobrazení | 11 odpovědí

Mozno sa touto otazkou opakujem, ale ide mi o toto: chodim na ryby tak max. na 8 hodin, vacsinou sa bavim s matchkou a druhy prut mam na polozenu. Chcel by som poradit, kedze v tomto odvetvi sa nevyznam, ake sa daju pouzit boilies na kratku dobu lovu, ci su take boilies a ako sa odlisuju od tych dlhodobo posobiacich. Snad mi rozumiete. Chytam na dohod. Dakujem.

Obrázek ryby na svatební oznámení necteno

6.5.2009 | vagi | Vaše názory | 12.691 zobrazení | 38 odpovědí

Okolnosti v mém osobním životě mě nutí založit toto fórum a poprosit přátele a kolegy rybáře o pomoc. Vzhledem k tomu, že se má nastávající rozhodla, že by bylo pěkné mít na svateb. oznámení obrázek koně, cítím jednoznačnou potřebu ji trumfnout hezčím obrázkem ryby, nejlépe okouna. :-) Takže prosím o zaslání nějakého pěkného obrázku (popř. link) okouna, asi černobílá verze, takového, který by šel nascenovat a na oznámení použít. Nejsem grafik, takže to nedokážu pořádně vysvětlit a popsat, ale věřím, že víte, co mám na mysli. Předem upozorňuji, že pomoc typu rady se neženit, nežádám. :-) Těch jsem již dostal dost. Děkuji.

suche kesery necteno

6.5.2009 | | Ostatní nádobíčko | 2.054 zobrazení | 3 odpovědi | upravit

Hallo

Wir sind ein hollandische grosshandel. Wir suchen jemand die kescher / kesery produziert. Fur import nach Holland.

stefan.m@home.nl

rybnicek necteno

6.5.2009 | petr168 | Domácí revíry | 1.851 zobrazení | 13 odpovědí

budovani zahradniho rybnicku na vlastnim pozemku o rozmerech 10× 10,m se sloupcem 140cm zpritokem a jak zamezyt uniku pstruhu z jednoho potucku do druheho

Srazová degustační grilovací soutěž necteno

5.5.2009 | Robur | chytej.cz | 12.012 zobrazení | 116 odpovědí

Na srazu by se udělala soutěž o nejlepší klobásku či buřt na gril, případně i vařený. Ale gril vidím pro 1. ročník jako jednodušší.

Prostě kdo si myslí, že u něj v místě bydliště se dělají mňamikózní buřtíky /možná klobásky – teoreticky by byly 2 kategorie/, tak by je přihlásil do soutěže. Pak by se výsledky nakrájely na kousky a zvolení porotci by koštovali kolečka. Myslím, že by se nominace povolila tak max. 15 vzorkům, páč si musím nechat místo na živáňskou, stejky, guláš, ražničí a koleno. Nechal bych soutěžit jen průmyslové vzorky. Domácí výrobky bych vyloučil, páč při výrobě mohou dopadnout pokaždé jinak a stejěn je pak skoro nikde neseženete.

Takže pravidla: provede se na srazu Chytej 1/ účastnit se mohou jen průmyslově vyráběné masné výrobky vhodné k opékání /klobása, špekáček možná umletina/. Nechceme domácí specialitky. Prostě my to budem jen grilovat, žádné vaření atp. nepřichází v úvahu./ grilovat bude nezávislý kuchař.

2/ nominovaný dodá 1 kg uzeniny z nichž se z části udělá anonymní očíslovaný vzorek a předloží se porotě /v rámci nominace se musí dodat přesný název výrobku, cena a složení od výrobce/

3/ přijímáme maximálně 15 přihlášek

4/ z 15 vzorků vyberem 3 – 5 nejlepších, z nichž se udělá velké finále, kde bude prezentována ochutnávka pro všechny zájemce a ti budou dávat body 3, 2 a 1 za 1. až 3. místo. vítěz bude mít nejvíce bodů.

5/ vítěze určo Had nějak odmění a vítězné výrobky se pak objednají na daLŠÍ sraz :-D

6/ jsem to vymyslel, tak jsem prezident, Had se hlásil jako druhý, takže může být můj zástupce.

ještě hledáme 15 porotců, s tím, že předost mají v případě projevení zájmu dodavatelé soutěžního materiálu.

7/ ve fóru se můžete přihlašovat a nominovat svoje speciality, případně pište, zda chcete být i v porotě.

Začátečník muškaření - kam na Severu čech necteno

5.5.2009 | tiggerpike | Muškaření | 3.638 zobrazení | 5 odpovědí

Ahoj, letos bych rád poprvé vyzkoušel muškaření. Chtěl bych se zeptat, zda-li by mi někdo ze zkušených muškařů nedoporučil na mé první pokusy nějakou MP vodu (nemám zatím P povoleku) v okolí měst Česká Lípa, Liberec, Mladá Boleslav, Děčín. Jde mi o místo k chytání na mušku, kde bych mohl něco (cokoliv) chytit, aby mě to neodradilo… Myslím nějaké konkrétnější rady, ne „zkus Labe nebo Ploučnici“ :-). Předem děkuji za dobré rady…

echolot necteno

4.5.2009 | | Ostatní nádobíčko | 5.175 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobry den chtěl bych si koupit echolot a chtel bych vas poprosit o radu vybíram mezi temito http://www.kaprarina.cz/…t-RF25e.aspx a timto http://www.kaprarina.cz/…t-RF35e.aspx prosim vas o radu nebo vasi skusenost stemito echoloty.Děkuji.

jak na líny necteno

3.5.2009 | ART | Bílá ryba | 9.143 zobrazení | 44 odpovědí

Mnohým se bude zdát že tohle téma tady bylo probíráno hodněkrát. Otravuju tady s novým záznamem, protože nikde jsem nenašel odpověď na můj problém. Na revíru 7ha, který je pod velkým rybářským tlakem bych chtěl chytat líny. Na revíru je hodně vidět kapr, plotice, perlín, okoun a sem tam někdo chytí náhodou lína. Zkoušel jsem všechno. Nějak se jim nemůžu trefit do chuti. Nemáte někdo nějakou radu, nebojte nejsem masař, co chytim pustim :)

balónková montáž necteno

3.5.2009 | | Sumcařina | 4.063 zobrazení | 19 odpovědí | upravit

Zdravím,zajímalo by mě princip,výhody a celková funkčnost balónkové montáže.Mnoho rybářů tuto montáž doporučuje,ale nikde jsem neviděl a ani nečetl od našich sumčařů její vysvětlení. Děkuji všem kdo mě sní bliže seznamí.