Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Časopis čistě o přívlači a muškařině
15.5.2008 | bucharovic | Obchod | 6.811 zobrazení | 49 odpovědí
Rozhodl jsem se otevřít tuto otázku ,protože jsem po zvážení mnoha důvodů dospěl k názoru,že podobné periodikum na našem trhu chybí. Podle profilů Vás registrovaných zde , ale i na konkurenčních stránkách – Mrk. cz, jsem seznal , že základna rybářů věnujících se převážně výše jmenovaným ,, královským“ disciplínám rybařiny je velmi početná. Podotýkám,že nejsem ani potenciálním vydavatelem , ani nemám nic společného s trhem nástrah či rybářského vybavení. Jde mě čistě jen o otevření debaty na toto téma. Pokusím se stejnou otázku položit i na ,,konkurenčních „ stránkách – Mrk.cz , a to proto abych zjistil jaké jsou názory mezi co nejširší rybářskou veřejností. Dost se divím,že tuto mezeru na trhu odborně zaměřených časopisů zatím nikdo nezaplnil. Přemýšlel jsem nad problémem , zda by bylo v tomto úzce specificky zaměřeném časopise po pár měsících o čem psát. Odpověděl jsem si že – ano. Stačí si projít různé ( třeba i krátké ) příspěvky zde na Chytej.cz ale i na Mrk.cz , které se vláčce a mušařině věnují. Já osobně jsem z mnoha diskusí vytěžil daleko víc potřebných informací než z různých byť sebelépe napsaných článků. Přímá debata má ( podle mně ) daleko víc ,,punc“ praxe než sáhodlouhé články ,jejichž náplň se ve větší či menší míře točí stále dokola. A tak si myslím,že utvořeno z opravdu fundovaných názorů , otázek a odpovědí širokého spektra ,,Mrkáčů“ i ,, Chytáčů“ by mohlo vzniknout cosi , co by každý měsíc potěšilo nejen mně , ale věřím že i tisíce dalších. Dalo by se říci,že proč něco podobného,když na obou serverech je podobných informací dost a dost ? Ne každý ale má přístup na internet a přitom je ,,lačný“ po novinkách na poli rybařiny. Mezi oběma ,,konkurenčními“ servery podle jistých známek panuje rivalita . Je to logické . Já se však ptám – nemohli by se ,,oba týmy“ v podobném projektu ,, spojit“ a spolupracovat ? Proč hledat cesty co nás rozdělují , když se nám nabízí cesta která by nás mohla společně dovést k cíli ke kterému zatím směřujeme každý zvlášť ?! I kdyby se ani jeden z ,,týmů“ podobné myšlence ,,nenaklonil“ , stále je tu šance , že si naší debaty a názorů všimne někdo , kdo podobné záležitosti pomůže ,,vdechnout život“ . Já věřím,že by to bylo ku prospěchu věci zvané – sportovní rybařina. Díky
Změna Nick
15.5.2008 | Zakin | chytej.cz | 2.128 zobrazení | 5 odpovědí
Poraďte mi prosím, jak si změnit Nick. V osobním nastavení je, že mi ho na požádání změní administrátor. Tak ho chci požádat, ale nevím jak. DÍKY
Jaký prut
13.5.2008 | lada71 | Pruty | 2.857 zobrazení | 7 odpovědí
Poradíte mi jaký prut, mám představu délka 360–3díly,30gkrmítko nebo 60–70g olovo odhoz tak 50m a více.Přitom jemný a citlivý pri zdolávání.Dík moc za každý názor.
Hýbání vodou na přehradách v době tření
11.5.2008 | tomchamik | Legislativa | 3.667 zobrazení | 19 odpovědí
I když jsem toto psal do Pěsti na oko,nedá mi to a zakládám samostatné téma.Tak jsem se vydal na Orlík,od středy do neděle ryby nebrali,vše se tře a jak se hýbe s vodou tak na břehu zůstává tisíce jiker.Vzhledem k tomu,že Orlík má přes 150km břehů tak tady dochází k obrovským škodám na rybí osádce.Za ty 4 dni klesla voda asi o 30cm,pak zase stoupla,ale to už je pozdě,jikry uschli.Rybářský svaz o tomto jevu informoval povodí,ale prý je to vše jen pro dodržení průtoku pro turbínu.Pánové z ČEZu si plní plán a na břehu schnou miliony jiker!!!! Protože toto není problém jen Orlíku,ale všech přehrad,docela by mě (a snad nejsem sám)zajímalo vyjádření někoho z kompetentních lidí,jak z povodí tak ze svazu.
Sumeček Americký
8.5.2008 | silonn | Ostatní ryby | 3.754 zobrazení | 5 odpovědí
Čus lidi chtel bych se zeptat jestli žere sumec v. sumečka americkýho? Jeden zanámej mi rikal ze prej jo a prej docela hodně je to kec nebo není?????
JAK TO TEDA JE
8.5.2008 | pampus | Legislativa | 2.483 zobrazení | 8 odpovědí
Jsem uplně nový chtěl bych se zeptat ted mezi 16 březnem a 15 červnem může se chytat na řekách. Třeba na feeder nebo na plavanou. Kamoš tvrdí že v tomto období jsou řeky zavřené a může se chytat jen na stojatých vodách. Jak to teda je?
úhoři na Žermanicích
7.5.2008 | Tlusťoch | Domácí revíry | 2.679 zobrazení | 5 odpovědí
Jaké zkušenosti máte s úhoři na Žermanické přehradě? Je jich tam tolik, že se vyplatí na ně chodit cíleně s šancí na úspěšný lov, nebo je to spíše o náhodě? Jaké montáže a nástrahy preferujete?
Pruty Shakespeare
7.5.2008 | JirkaCV | Pruty | 5.486 zobrazení | 11 odpovědí
Dobrý den. Našel jsem na webu zajímavé akce. Zajímá mě, jaká je kvalita prutů a navijáků Shakespeare. Cena za feeder 3,6m s navijákem 699 Kč je ale dost podezřelá. Máte s tím někdo zkušenost?
Jak kuchat chobotnice?
4.5.2008 | supi | Ostatní ryby | 5.239 zobrazení | 4 odpovědi
Zdravím! Koupil jsem si zmražené chobotnice a předpokládám, že jsou nekuchané. Jak se něco takového kuchá, prosím? Děkuji všem předem!!
Motorový agregát? popřipadě bateriový
3.5.2008 | hadjan | Ostatní nádobíčko | 4.097 zobrazení | 4 odpovědi
Hledám nějaké odkazy na Motorové Agregáty k odlovu lososovitých ryb jsem Hospodářem u ČRS MO P..... a snažíme se o zakoupení nového loviciho agregátu nejlépe motorového na záda pokud by někdo věděl o nějakém odkazu kde by se dal sehnat a skouknout na internetu popřipadě zakoupit předem děkuji když tak napište meil hadjan@seznam.cz
Internetový obchod Tomi-Korda
30.4.2008 | gabo | Obchod | 28.898 zobrazení | 30 odpovědí
Jaký máte zkušenosti?
Šnůra na sumce
29.4.2008 | ksandik13 | Sumcařina | 3.431 zobrazení | 6 odpovědí
Zdar moh by mi nikdo doporučit nějákou solidní šnůru na sumce a chci jí mutlík a ne jako návazcovku dík.
E-shopy
29.4.2008 | rohlston | Obchod | 3.056 zobrazení | 15 odpovědí
Jaké máte zkušenosti? Kde jste byli spokojeni a kde ne?
rybářská blahopřání
27.4.2008 | monaster | chytej.cz | 3.381 zobrazení | 5 odpovědí
pánové a dámy nevíte kde sehnat rybářská přání a blahopřání? díky
Šnůra Sufix Matrix Pro
25.4.2008 | pike-007 | Ostatní nádobíčko | 2.931 zobrazení | 3 odpovědi
Máte někdo skušenost s touto šnůrou. www.rsp-fishing.cz
Nejhorší rybářské potřeby
25.4.2008 | Tomash | Obchod | 13.154 zobrazení | 55 odpovědí
V rybařině se na trhu objevuje celá řada šmejdů a nepoužitelných věcí. Sám mám s takovými potřebami bohaté zkušenosti. Napište sem své zkušenosti s rybářskými potřebami, které jste si Vy, anebo Vám je někdo pořídil a rozhodně nesplnily svůj účel. |:-)
Uchovávání nástražních ryb
25.4.2008 | jarvan | Dravci | 4.721 zobrazení | 14 odpovědí
Sezóna dravců je ještě daleko a vy chytíte kapříka, nebo línka akorát tak do sumčí tlamy. Kam s ním?
Odhozova bojka Magic Bobbers
24.4.2008 | Deaf | Ostatní nádobíčko | 5.164 zobrazení | 4 odpovědi
Nazdarek kolegove,nemate s ni nahodou nekdo zkusenosti?Pouziti v praxi,zkusenosti,potencionalni ulovky,atd…?
Vyprošťovač nástrah (woblerů a třpytek)
24.4.2008 | Marfi69 | Ostatní nádobíčko | 5.314 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj – chtěl bych se zeptat jaký přípravek se vám nejvíc osvědčil. Díky za radu a za obrázky – příp. rady na výrobu
Lipno
24.4.2008 | migin | Domácí revíry | 3.598 zobrazení | 21 odpovědí
Lipno, Přední Výtoň – jaká je tam hloubka? A co se tam dá chytit? Prosím o radu.