Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Dva pruty na položenou necteno

16.10.2013 | 00Inferno00 | Pruty | 5.008 zobrazení | 23 odpovědí

Zdarec, znovu začnu rybařit a k dispozici mám jen prut z polska a obstarožní otavu, tak mi prosím pomožte s výběrem kvalitních prutů na položenou. Jestli teleskopy nebo děličky si nechám poradit. S cenou za oba bych se chtěl vejít do 2500,– Díky za pomoc

Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody necteno

15.10.2013 | HaD | Legislativa | 64.171 zobrazení | 904 odpovědí

Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!

Naviják pro 3,6m / 120-180g necteno

13.10.2013 | 00Inferno00 | Navijáky | 3.432 zobrazení | 26 odpovědí

Zdarec, po cca 8mi leté přestávce chci začít zase rybařit. Hledám vhodný naviják pro prut 3,6m / 120–180g (Polsko). Vzhledem k „nosnosti“ spíše na položenou, občas plavačku na revírech Opava 2C, 2A. jako favorita mám: http://www.tropicliberec.cz/…0-baitrunner

Výběr prutu a navijáku pro začátečníka necteno

12.10.2013 | tomasito19 | Muškaření | 3.213 zobrazení | 18 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jaký prut a naviják je dobrý pro začátečníka v muškaření. Cena by měla být do 2500 tisíc za prut a do 2300 za naviják. Potřeboval bych poradit jaká značka je dobrá a délka. Většinou budu chytat na řece moravská sázava, morava a okolí. Děkuji za odpověď.

2.11. 2013 Jestřabice necteno

11.10.2013 | pikemaniac | Přívlač | 2.642 zobrazení | 9 odpovědí

Chystám se poprvé na závod do Jestřabice. Zajímalo by mě, jaké nástrahy jsou na tamnější vodě top a z jakého důvodu.. A jaká je nejčastěji lovená ryba? Dají se tam cíleně chytat štiky a uspět? Předem děkuji za odpovědi..

Podzim ano či ne? necteno

11.10.2013 | Kloudič | Tipy & triky | 2.430 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Chtěl jsem se poptat, jaké máte zkušenosti z chytáním na podzim, popřípadě teď v polovině října. Chystám se, že bych zašel na dravce, ovšem láká mi i starý, dobrý kapr. Jsem toho názoru, že to bude fungovat podobně jako na jaře, kapři se ve větších vodách budou držet spíše u břehu kde je voda ještě teplá, a budou se vyhýbat větším hloubkám…Souhla­síte, nebo máte jiný názor?

Zkušenosti s Shimano Ultegra XS necteno

9.10.2013 | Bajci | Navijáky | 2.527 zobrazení | 2 odpovědi

Zdravím,

rád bych si pořídil tento naviják: http://www.rybashop24.com/…gra-XSC.html

Máte s ním někdo zkušenosti?

Díky za odpovědi.

Muškaření necteno

8.10.2013 | ltrab | Muškaření | 3.425 zobrazení | 7 odpovědí

Jaký prut doporučujete rybáři co chce začít s muškařinou na ohři. Nemyslím tím značku či výrobce.

Vymírání ryb-nemoc nebo otrava? necteno

7.10.2013 | Martin Mošna | Vaše názory | 2.489 zobrazení | 6 odpovědí

Po dlouhé době sem zašel na náš obecní rybník podívat se jak to tam vypadá a co se tam děje… Jakmile sem tam došel tak sem se zděsil co se to tam děje… U břehu potopené desítky candátu,Na hladině pár polomrtvích cejnů břichem nahoře.Cejni byly celí začervenaní.Všude u hladiny plavali kapři a karasi.. dokonce tam byly i KOI kapři… plavali pomalu a nereagovali… když sem do nich ždouchnul mirně tak jen popjeli metr a zas byly tací…Štiky sem nikde nevyděl. Druhý den sem se tam šel podívat a na vodě byl bílý povlak s flekama…a vyděl sem jen mrtvé candáty na dně. Kyž sem se koukl candátovi do tlamy tak mel uzavřenou trubici.nevím jestli je to příčina smrti nebo normální.Ví někdo co to mohlo zpusobyt? Jeslti se 5 majitelů rybníku pře a někdo je otrávil nebo je to nějaká nemoc?

chytání ze šlapadla necteno

5.10.2013 | RybářDan | Přívlač | 3.931 zobrazení | 13 odpovědí

ahoj myslíte že když si pronajmu šlapado na vltavě 5 da se zněj taky chytat dík. ps jestli je to bráno jako plavidlo

Rybářské hodinky necteno

4.10.2013 | MajklM | Ostatní nádobíčko | 8.704 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím, předem se omlouvám, pokud je toto téma špatně zařazené. Chci si kupovat nové hodinky a chci vás poprosit o doporučení hodinek nebo aspoň značky hodinek. Měly by samozřejmě být odolné vůči vodě, pevné, nejlépe mechanické a analogové. Uvítám kompas, stopky a budík, ale není to nezbytné. Jaké hodinky vozíte na ryby vy?

Prut na pstruhy a okouny necteno

1.10.2013 | RybářDan | Přívlač | 6.416 zobrazení | 42 odpovědí

ahoj prosím o radu jaký mám koupit prut na pstruhy a okouny. použití potok a malá zarostlá řeka. cena 0–1500 díky moc

prut na smáčkování necteno

1.10.2013 | rompeprop | Přívlač | 6.451 zobrazení | 56 odpovědí

Prosím o radu s výběrem prutu na lov okounů a tloušťů pomocí smačků.. Použtí menší řeka . Cena kolem 2000kč Předem díky za vaše doporučení.

Jak udělat závod na Včelínku v BV a nepřijít o moc ryb v revíru necteno

26.9.2013 | Kulifon | Závody | 3.099 zobrazení | 2 odpovědi | upravit

Jestlipak víte, jak zorganizovat rybářské závody na Včelínku v Břeclavi a nepřijít o mnoho ryb? Jednoduše v hluboké noci, z pátku na sobotu, kdy na revíru není ani noha, časovým spínačem zvednout stavidlo a upustit rybník. Ráno s úsměvem přivítat 120 závodníků. Vybrat peníze a celé dopoledne jim nosit pivo a kávu a diskutovat o tom, jak je špatná voda a ryby kapů :-)

Naprosto odrybněná Berounka 2 - nějaká rada? necteno

23.9.2013 | jeewee | Domácí revíry | 16.395 zobrazení | 140 odpovědí

Ahoj všichni – prosím Vás o radu. Předesílám, že nejsem kaprař ani lovec trofejních ryb. Vždycky chodím k vodě jen tak posedět, vyvětrat hlavu a pobavit se chytáním ryb. Tím mám na mysli, že ryby chytám a také v 99% pouštím. Posledních 20 let jezdím jen na revír Berounka 2. Od Karlštejnského jezu až do Řevnic znám řeku jako svoje boty a trávím na ní každý víkend. Před cca třemi lety začalo rapidně ubývat bílých ryb. Hodně se to projevilo u druhů jako je podoustev, tloušť a cejn – chytit je byla vzácnost. Loni jsem nechytil ani jednu podoustev a cejny bych spočítal na jedné ruce. A je jedno, jestli chytám na plavačku, feeder, na položenou… No – a letos přišly červnové povodně a po nich mám po 16-ti návštěvách u vody 2 kapříky, 1 cejnka a hrouzka. Je úplně jedno, jestli koupete červíka, žížalku, napařenou housku, kolínko, kukuřici…dokonce nepomáhá ani prokrmení – prostě na nástrahy, které všude jinde vydrží ve vodě nedotčené max. 5 minut, nechytnete na Berounce 2 vůbec nic….úplné mrtvo. (se stejnou výbavou jsem byl na Labi v Nymburku a raději jsem chytal jen na jeden feeder – šla ryba za rybou (cejni, tloušťi, kapříci apod). Začal jsem se tedy ptát každého o kom vím, že v tomhle revíru chytá. Dle prodavačů v rybářských potřebách na Zbraslavi, Radotíně, Černošicích a Chuchli je mnoho stesků na naprosté odrybnění Berounky v úseku Karlštějn – Hlásná Třebaň – Řevnice. (snadno se to pozná i podle naprosto prázdných břehů). Prý je revír – resp. fauna v katastrofálním stavu a přírodní koloběh se v řece skoro zastavil – resp. zkolaboval. Ve vodě přežívají jen nejmenší živočichové a bezobratlí. Rozmanitost rybích druhů je nulová – je možné narazit na kapra, sumce, možná i štiku, ale v počtech několika málo kusů, které vůbec neumožňují přirozené rozmnožování a obměňování. Díky nedostatku přirozené potravy zmizí i pár posledních kusů dravců (asi už jsou pryč). Ale to co dělalá řeku živým ekosystémem je zcela pryč. Není možné chytit bělici, podoustev, tlouště, cejnka, cejna, karase, jelce, plotici … prostě tyto vždy hojně zastoupené druhy jsou zcela (tím myslím opravdu úplně) pryč.

Co s tím??? Nějaká rada ??? Na koho se obrátit? Je vůbec ryb. Svaz ochoten něco takového řešit? Moc se těším na každoroční listopadové bezhlavé vysypání pár metráků kaprů – které za týden vychytají důchodci – a potom už nebude nic….

oblečení na podzim necteno

20.9.2013 | sidla | Ostatní nádobíčko | 20.661 zobrazení | 53 odpovědí

tak Nám už začíná pomalu,ale jistě podzim a zajímalo by mě v čem chodíte na ryby. nejlíp nějaký komplet na podzim až skoro zimu,nejsem náročný.vkládejte prosím fotky – popisky – odkazy. budu za každou radu rád.dík cena ±4500

Boleni - studie necteno

20.9.2013 | Robur | Dravci | 4.631 zobrazení | 42 odpovědí

zdar, nevíte o někom, kdo dělal studii o škodlivosti a rozpínavosti bolenů? Tedy ve smyslu toho, že se pořád říká, že bolen vytlačuje ostatní dravce. Tak jsem si řekl, že by se toho mohl chytit nějaký studnet rybařiny a vědecky to zdokumentovat.

Prodloužení denní doby lovu necteno

18.9.2013 | revoke | Legislativa | 9.583 zobrazení | 92 odpovědí

Nemáte na konci srpna pocit, že by se v září (a eventuálně i v říjnu) mohlo chytat ještě o hodinu či dvě déle a také dříve, než je dáno legislativou?

Nemělo by cenu za to bojovat?

Kolega Kaprař necteno

18.9.2013 | karebi30 | Kaprařina | 2.133 zobrazení | žádná odpověď

Kolega KaprařHledám kolegu Kolegu Kapraře na výpravy a závody z Prahy a okolí, může být i žena!!!

Sbírání hub za poplatek? necteno

16.9.2013 | HaD | Vaše názory | 5.886 zobrazení | 19 odpovědí

Zajímavá myšlenka. Byli by jste pro či proti? http://zlin.cz/…lati-nalezne