Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Jaké polarizační brýle?
18.8.2011 | holatkojan | Ostatní nádobíčko | 24.445 zobrazení | 38 odpovědí
ahoj,mám dotaz mužete mi poradit náké polarizační brýle? nejlépe z vlastní zkušenosti. na trhu jich je tolik že je těžké se v tom orientovat.. využití by mělo být rybařina a za volantem. děkuji za rady.
Přívlač nic nechytam
18.8.2011 | pextr | Dravci | 7.796 zobrazení | 82 odpovědí
Když jdu chytat na přívlač tak se mi často stává, že nic nechytnu, na těch místech které projdu jsou štiky, okouni, tloušti boleni, často je tam vidím lovit. Procházím asi tak 1 km řeky, dravců je tam plno. Zkoušel jsem málo nápadné twistery a postupně více a více nápadné, kopyta, rotačky plandavky a na každém místě jsem to několikrát měnil. Když už jsem byl zoufalý tak i mikro twistery, ale nic jsem po třech hodinách nechytl. Pak už mi došla trpělivost. Chytám na Lužnici. Ještě mě napadlo to jít zkusit pod jez kde vždy byly štiky, ale ten předělali tak už nevím v čem je chyba. Ještě mě napadlo jestli to nechce jít ráno…
Prut na přívlač s woblery 2,10m
18.8.2011 | loncak | Přívlač | 3.139 zobrazení | 17 odpovědí
Chtěl bych koupit kratší prut na přívlač s woblery(popy, atd.) cca do 10cm, zatím jsem si na prodejně osahal řadu Avantgarde Spin od Mivardi v gramáži 5–28g a 15–45g (ten mi připadal tvrdý, ale v obchodě je to subjektivní :-) ) Proto se ptám na doporučení zkušenějších kolegů jaké proutky používáte. Díky
Pražská vody X pískovny?
17.8.2011 | lovitel | Domácí revíry | 2.484 zobrazení | 4 odpovědi | upravit
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli je pravda, že pokud vlastním povolenku na pražskou vodu (mimopstruhovou), tak mohu chytat někde v Třeboni na pískovnách atd… je to pravda? Pokud ano, dali by jste mi více info? Díky :-)
Příkrm pro kapry
17.8.2011 | erfas | Bílá ryba | 36.630 zobrazení | 23 odpovědí
ahoj, máme takový opravdu malý rybníček. jsou v něm kapříci, tak jim chceme přilepšit.poradte co bude pro ně nejlepší aby rostli a jak často krmit???
Soukromý rybník Ratenice u Peček
16.8.2011 | Venca78 | Domácí revíry | 6.092 zobrazení | 3 odpovědi
Nemáte někdo info jak to jde v Ratenicích? Byl jsem tam několikrát loni a docela to tam šlapalo. Poslední info mám, že se to majitel snad prodává či co.
Teleskop do 800 kč
16.8.2011 | erfas | Pruty | 11.026 zobrazení | 29 odpovědí
ahoj, potřeboval bych poradit.po 15 letech jsem se rozhodl,zase jít chytat,ale potřeboval bych nakoupit nějaký prut a naviják. chtěl bych teleskop do 800 kč a naviják do 800 kč.abych to mohl vyzkoušet. děkuji za každou radu a zkušenosti. Jinak malé,střední rybníky. z ryb kapra a vyjmečně i štiku.
Fanclub Salmo slider
15.8.2011 | Prochy96 | Přívlač | 17.356 zobrazení | 38 odpovědí
Ahoj vláčkaři , pojdme si pokecat o této nástraze od Salma … fotky ryb na něj vítány … PS.jen slušně !
Barvení feederových krmítek
15.8.2011 | JKemr | Feeder | 10.302 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj, prosím o radu ohledně barvení feederových krmítek. Začal jsem vyrábět krmítka a jediné co mi chybí k mojí spokojenosti je kvalitní obarvení. Zkoušel jsem práškovou barvu-u ní byl problém v tom, že barva nebyla jednolitá a na povrchu se tvořili hrudky. Pak jsem zkusil namáčet krmítka do běžné i acetonové barvy- tam byl problém zase v tom, že se na pletivu tvořily kapičky barvy a krmítko nevypadalo dobře. Má někdo ze zkušenějších radu, jak kvalitně obarvit krmítko, tak aby byl povrch jednolitý, hladký a na pletivu nezůstávaly kapky barvy? Díky za všechny poznatky.
kapr vs kapřice
15.8.2011 | martinz | Bílá ryba | 49.234 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj. Možná pro někoho známá věc, já se jí začal zaobírat nyní. Když vytáhnu kapra na břeh, jak poznám jestli jde o jikernačku nebo mlíčňáka? No ted jsem nějaké ryby měl a zdá se mi, že jde poznat i rozdíl v chuti, jestli je to ona nebo ona. :) ok. A dá se poznat on nebo ona po vytažení na břeh u štiky, candáta, okouna…???? Vím, že kdysi v rybářském kroužku jsme snad porovnávali ploutvičky perlína, plotice a cejna. :) Díky za komentáře.
Byl jste někdo chytat na přehradě Vír?
11.8.2011 | hatata | Vaše názory | 8.729 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
Možná dostanu za tuto otázku hodně kritiky, ale zajímalo by me jestli tam už někdo z vás byl. Sice se tam nesmí chytat, ale slyšel jsem, že tam jsou až 1,5 m úhoři a přes 3 m sumci. Když jsem šel okolo, tak jsem viděl, že je tam opravdu ryb jak hnoja.
Jenom pro informaci: Přehrada je 232 ha velká a nesmí se na ní chytat několik desítek let.
vlasce či šňůry
10.8.2011 | treska | Přívlač | 6.964 zobrazení | 54 odpovědí
Nemůžu se rozhodnout vlasec nebo šňůru na přívlač co radči používáte a proč?? Jaké výsledky na to máte??????? Děkuji za přidané rady.
Lov sumce vábničkou v okolí HK
10.8.2011 | Mil.Da | Sumcařina | 10.526 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím všechny. Zkoušel jste někdo lovit sumce v okolí HK (Labe, Orlice) pomocí vábničky? Jaké byly výsledky, postřehy atd.?
feeder jeden nebo dva?
10.8.2011 | jarysek | Feeder | 15.819 zobrazení | 32 odpovědí
Ahoj,chytam na jeden feederovy prut. Ted uvazuji o druhem. Ale nevim, da se to zvladnout? vetsinou potkavam rybare jen s jednim..
Tak co na tento článek říkate?
8.8.2011 | janead | Vaše názory | 2.795 zobrazení | 24 odpovědí
Ja jsem u toho pěkně zuřil. Prej vyhodit ryby aby se lidi mohli koupat.
http://www.vysocina-news.cz/…-v-rybnicich- na-vysocine-neda-koupat/email/
Podvodní splávek
7.8.2011 | svery | Dravci | 7.846 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s podvodním splávkem. Zkoušel jsem to ,ale zatím bez záběru. Děkuju za rady;-)
Jaký z těchto hlásičů??
7.8.2011 | Shimano911 | Kaprařina | 21.466 zobrazení | žádná odpověď
Rád bych si koupil nové hlásiče, rozhoduji se mezi----Pelzer The Impuls WLX Set 3+1 –
http://www.rybarskepotrebyklic.cz/…wlx-set.html
Flajzar Q7 TX 2+1 –
http://www.rybarskepotrebyklic.cz/…flajzar.html
Díky moc za odpovědi i případně za další doporučení.
podvodni splavek a mrtva rybka
7.8.2011 | sm.sm | Dravci | 3.450 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, chtel bych se poptat jake mate zkusenosti s podvodnim splavkem a nastrazenou mrtvou rybkou. Chytat budu na rece, takze jsem si rikal, ze by nemusel byt problem nastrazit i mrtvoku. Mam totiz trosku problem s dobravou vetsi zive ryby. Tak uz jsem se predzasobil 40cm tloustem. Diky za zkusenosti. Martin
Jakou velikost navijáků Shimano Ultegra???
7.8.2011 | Shimano911 | Navijáky | 4.141 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím kolegové. Koupil jsem si kaprové pruty Shimano Speed Master 3 lb. Chci je osadit navijáky Shimano Ultegra, ale nevím jakou velikost. Prosím poraďte. Díky.
Jak zarybnit rybnik
6.8.2011 | janead | Vaše názory | 35.112 zobrazení | 77 odpovědí
Dobry den, vlastnim rybnik bez ryb a chtel bych ho zarybnit. Zatím bych tak chtel dat na zkoušku cca 200 pludku kapra a nejaky amury a liny. Jak by měly ty ryby byt velky aby jich přežilo co nejvic? A neni to moc velka blbost zarybnovat takhle pozde? Dekuji vam za rady!