Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
boilie Rod Hutchinson
15.5.2011 | svery | Kaprařina | 33.743 zobrazení | žádná odpověď
AHOJ Máte někdo zkušenost s těmito hotovkami? Líbí se mi oliheń-chobotnice a jahoda-scopex. Díky:-)
Špička k M-H feederu
14.5.2011 | MarSs | Feeder | 10.480 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím, Nedávno jsem přišel o špičky k feederu Medium-heavy 3,6 od Trabuca, prut je to v celku kvalitní. Pak sem koukal zde a našel sem odkaz na mivardi, kde se mi zdála nabídka špiček dost solidní. Problém je v tom, že potřebuju nějakou jemnou špičku, ale bojim se že bude k tomu M-H moc jemná a akce prutu bude celkově dost špatná. Proto by mě zajímalo jestli špička s 0,5 – 0,75 Oz by k tomu vůbec šla. Popřípadě jestli máte někdo zkušenosti jak jsou ty špičky jemné anebo jaké značky máte osvěčené. Díky
Woblery - jednoháček bez protihrotu
12.5.2011 | jackubr | Dravci | 10.398 zobrazení | 62 odpovědí
Ahoj, loni jsem začal překovávat menší woblery (do 7cm) na jednoháčky bez protihrotu, bohužel pořád nemohu najít správný typ buď háčku s kroužkem (zkoušel jsem BL háčky Owner v kombinaci s mikrokroužkem Gull) bohužel ani pro nejmenší nástrahy (CD5) to nebylo ideální. Očko háčku je buď moc malé, nebo je už háček z moc silného drátu. Prosím poraďte mi jak jste to řešili vy, pokud vůbec, a nebo jestli nemáte vyzkoušené vhodné háčky.
Díky Jakub
Zkušenosti se soukromým revírem Balaton v Sokolnicích u Brna
11.5.2011 | malix | Úspěchy | 3.327 zobrazení | 2 odpovědi
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo nějakou zkušenost s tímto soukromým revírem. chtěl bych tam vyrazit hlavně by mě zajímala obsádka kaprů a celková spokojenost s tímto místem díky
Nabíječka
9.5.2011 | sonic | Ostatní nádobíčko | 4.355 zobrazení | 13 odpovědí
Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem nabíječky pro baterii do echolotu. Konkrétně se jedná o „hermeticky uzavřený olověný akumulátor model GT12–7,2; 12V/7,2Ah/20h“. Z toho hermeticky předpokládám, že se jedná o gelovku. Nějak se ztrácím ve výběru vhodné nabíječky a tak nějak se mi nechce vzhledem k ceně této baterie a jejímu minimálnímu využívání kupovat nabíječku v řádu xxxx kč. Narazil jsem na tuto
http://www.tropicliberec.cz/…ry-psc-c1204
Mohu ji pro nabíjení použít? Případně nemáte jiný tip na jinou lepší, dostačující případně levnější? Děkuji za rady!
Žerou už naplno ?
9.5.2011 | siral | Závody | 2.881 zobrazení | 4 odpovědi
Zdravím, chcel by som sa opýtať, či už kapre žeru naplno alebo ešte nie. Cez víkend s chystám na preteky a chcel by som krmit „IBA“ partiklom a peletami, prip. tygri orech – len by ma zaujimalo či už budu ryby reagovat na partikel alebo použiť radšej krmiva(vedierkove šroty) a zmesi s partiklom.
diky
takova otazka
8.5.2011 | jakubrocek3 | chytej.cz | 2.397 zobrazení | 6 odpovědí
chtel bych se zeptat kde najdu sve video az bude publikovano jenduo sem ho sem daval a nepublikovalo se chtel bych se zeptat jak je to mozne dekuju
mikroplandavka (a co si s ní počít)
8.5.2011 | Mrakoš | Přívlač | 25.338 zobrazení | 34 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s mikroplandavkami? Jednu s umělou patentkou jsem si koupil na zkoušku a hrál jsem si s ní celý víkend. Teda s vlascem 0,16 a prutem 10–30g to nebylo to pravý ořechový ale i tak velmi zajímavý… Po pár „nahozeních“ (přes 3m jsem se ani jednou nedostal) mi to čapnul krásný 35cm siven. To mě docela nažhavilo a tak jsem u toho i přes tragickou sestavu vydržel. Povedlo se mi vyprovokovat další dva siveny, ale spadli mi téměř ihned. Zato perlíni se na to věšeli spolehlivě, pak to byl pěkný karas a mrtě malých okounků. Musím říct že nahazování jsem úplně vzdal a nakonec to máchal pod špičkou 2,1 prutu… Dost se mi osvědčilo s tím vibrovat na hladině, tam kde pod větvemi ryby sbíraly mušky. Zkoušel jsem to i s pidisplávečkem ale dost neúspěšně. Zajímaly by mě nějaký nápady s prezentací týhle titěrnosti. Hlavně jak s tím dál od břehu.
Výběr levného navijáku (k teleskopu 7-15g, většinou položená)
7.5.2011 | Fryw | Navijáky | 8.420 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím, řeším nákup navijáků k starým teleskopům sona. Chytal bych s něma na malé vodě (rybníky, řeky, přehrádky do 7ha). Vlasec hodlám používat o síle 20 nebo max 25. Nejčastěji chytám na klasickou položenou, občas tam navážu splávek. Požadavky na naviják? Minimální cena, náhradní cívka (bylo by dobré, ale není podmínkou), a aby se s tím dalo nějak chytat a vydržel aspoň dvě sezony. 1000 kč považuji za obsolutní strop, a to za oba. Do oka mi padla například tato nabídka Shakespeare Omnix-X 30RD http://www.tropicliberec.cz/…ma--2002-130
Děkuji za vaše názory. Případně doporučte něco podobného ve stejné cenové relaci.
Ubytování na Staňkově nebo jinde.
5.5.2011 | Byko | Ubytování | 24.512 zobrazení | 7 odpovědí
Zdarec rybáři, plánujeme výpravu na Staňkov 2 rodiny 7 lidiček, hledám nějaké ubytko ale hned u vody, soukromí klídek, veget a ssmosebou taky ryby a houby… Až by jste někdo vědel a doporučil tak pošlu flanděru vynikající meruně. Nebo až máte nějaký jiný tip na super romantickou polohu někde u rybníka nebo u řeky tak to hned nahlaste, já to nikomu neprásknu. Petrův zdarec.
Naviják Sema Emotion FD 1150
3.5.2011 | Katka25 | Navijáky | 3.185 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Zdravím, chtěla bych poradit, zda by jste mi tuten naviják doporučili na kaprařinu. Nechystám se chytat nějaké kapitální úlovky ale chci aby to zase něco vydrželo. Díky http://www.usumce.cz/…fd-1150.html
Vyčištění tůně
3.5.2011 | PITRSLAND | Vaše názory | 11.983 zobrazení | 15 odpovědí
Podařilo se někomu z Vás sehnat peníze na vyčíštění rybníka? Zajímalo by mne,jak kdo postupoval. V každé době to bylo obtížné, ale naděje umírá poslední. Snad většina z nás milovníků rybaření by se o to pokusila, pokud by mu byl vrácen zdevastovaný rybník, o který už rybářský svaz nestál.Je to krásná voda a zasloužila by si obnovu do původního stavu.P.Z.
Jaký picker na řeku - pomalou vodu?
2.5.2011 | jeewee | Tipy & triky | 11.118 zobrazení | 31 odpovědí
Ahoj všichni, vlastně skoro celý rok chytám na dolním toku řeky Berounky-tedy hlubší pomalá voda. Zpravidla chytám z lodičky, ale protože miluju feeder, tak ho samořejmě mám i na loďce. Jenže díky délce feederu (330) a neustálým jemným pohybům loďky se mi vše přenáší do špičky prutu.O víkendu mi ale kamarád na pár minut půjčil winkelpicker (nebo jen picker? – nevím co mám správně používat). Na loďce to byla bomba. Délka 240cm – prostě paráda. Vychutnal jsem si na něm kapříka kolem 50 cm. Jenže to mi už přišlo skoro jako max., co prut snese. Poraďte prosím – je picker vůbec vhodný pro rybolov z loďky? Nezřídka chytám kapry nad 60 a 70cm, výjimečně i amury kolem 80cm. Existuje – resp. doporučili bystemi nějaký vhodný? Nejčastěji mívám v létě vlasec 0,20 a zátěž max. 25g. A ještě – jaký naviják – stačí nějaký feederový (Ryobi Zauber 3000 ?). Díky moc všem
Pocheň
2.5.2011 | Scorpionius | Domácí revíry | 8.216 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím rybaře z Moravskoslezskoho kraje kteří navštěvují revír Pocheň.Zde mužete vkladat své přispěvky ohledně tohoto reviru.Vést diskuzi o tomto revíru a přidavat fotky svých ulovku v tomto reviru:-)
Rožnovsko - hledám parťáka na muškaření
1.5.2011 | MB | Domácí revíry | 2.430 zobrazení | 1 odpověď
„Rožnovskem“ myslím okolí Rožnova pod Radhoštěm, města z bývalého okresu Vsetín. Jinak, pár let už rybařím, ale stále to není ono a na mouchu je to rovnou úplná katastrofa:-D. Pokud ryby nesbírají, nechytím téměř nic. Uvítal bych proto, pokud by se našla nějaká dobrá duše a během jedné, dvou vycházek mě poinstruovala co dělám špatně a jak se mají ti naši lososovití vlastně lovit:-D. Takže, pokud by byl někdo ochotný, ozvěte se:-D
Povolenka
1.5.2011 | damoz | Domácí revíry | 2.771 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím Vás rybáři.. chci se Vás zeptat, syn si chce nechat udělat papíry, je k tomu stále potřeba nějaký rybářský kroužek, nebo jak to teď chodí? Prosím o radu..
bohušov
29.4.2011 | candatek | Ubytování | 6.387 zobrazení | 18 odpovědí
dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s ubytovaním v bohušově u rybníka …nebo jestli nemáte někdo webové stránky děkuji :)
Gramáže u feederů D.A.M
29.4.2011 | Paja73 | Feeder | 10.864 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím když jsem začínal asi před 9–10 roky s feederem koupil jsem si jako první D.A.M. Seahawk 390, byli k němu tři laminátové špičky. Dodnes mi slouží, neměl jsem s ním nikdy problém, vím, že jsou lepší pruty, také jsem postupem času dokupoval i jiné. Tenhle první však dodnes občas beru na stojaté vody, taková nostalgie. Nedávno jsem narazil v e-shopu opět na značku D.A.M šokovali mě však gramáže těchto feederových prutů. QUICK STICK FEEDER – uvádějí 80–150g. QUICK STICK HEAVY FEEDER – uvádějí 100–225g. Co to je za Heavy prut? To je snad ExtraExtraHeavy, 225g jsem ještě neviděl, že by feederový sumčák :-), je to ještě feeder? Máte s tímto někdo zkušenosti. A ten první bez označení heavy, přitom zátěž jako u ostatních značek pro Heavy.
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | Přívlač | 227.185 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.