Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

povolenka pro tělesně postižené necteno

26.4.2011 | Poldík | Legislativa | 10.991 zobrazení | 90 odpovědí

Zdravím,mám skoro plnoletého syna,který se po těžké nemoci stal plně invalidním.Neumí psát ani číst.Jedinou věc na světě,kterou miluje je rybaření a čas strávený u vody.Jelikož jsem milující otec,tuto radost se mu snažím dávat jak se dá.Již delší dobu se pro něj snažím získat povolenku k rybaření,ale marně,protože dle rybářského řádu musí složit zkoušky.Je nějaká jiná cesta ji získat.Děkuji za každou radu

Jaký proutek na lehkou přívlač necteno

25.4.2011 | Bulb | Přívlač | 9.693 zobrazení | 52 odpovědí

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, jaký byste mi doporučili prut na lehkou přívlač. Odhozová zátěž do 15g, délka 2.40m do 1900 kč.

Děkuji a přeji úspěšný začátek nadcházející sezóny!

Bílá ryba na orlíku... necteno

24.4.2011 | papiksk12 | Neúspěchy | 8.607 zobrazení | 36 odpovědí

dřív sme na orlasu tahali mraky malých kaorů, cejnů apod. a poslední dobou je to tam špatný

Znáte někdo vojenský rybník Olšina v jižních čechách? necteno

24.4.2011 | vaisman1 | Domácí revíry | 8.302 zobrazení | 6 odpovědí

Mám tam jet na víkend s přítelkyní,a je tam možnost přímo v ubytovacím zařízení koupit povolenku. Tak bych se chtěl optat jestli už tam někdo byl. A podělil se mnou o své zkušenosti s obsádkou ryb cenou povolenky atd.

revír Ledce u Plzně necteno

23.4.2011 | jackubr | Závody | 38.424 zobrazení | žádná odpověď

Zítra se konají závody na tomto revíru, nejde o svazovou vodu a před týdnem proběhla násada kaprů. Máte někdo jakékoli informace o tomto revíru? Hloubka, dno, množství bílé ryby. Případně nějaký tip jak na těchto závodech uspět? Budu chytat feeder. Na závodech jsem nikdy před tím nebyl, ale na gulášovky jsem se přemluvit nechal.

Díky moc, Jakub

Potkani necteno

22.4.2011 | lacika3000 | Tipy & triky | 12.434 zobrazení | 38 odpovědí

Zdravím, zaujímalo by ma či nejako riešite problém s potkanmi a inou háveďou pri nočnom love, lebo mne osobne ich prítomnosť vadí a neviem ako to riešiť, a či sa to vôbec nejako riešiť dá…dik :D

Labe 18 necteno

22.4.2011 | Bigpista | Feeder | 10.862 zobrazení | 1 odpověď

Chystám se o víkendu jet provětrat feeder na Labe 18. Nikdy jsem tu nechytal, zatím nemám zkušenost s tak velkou řekou. Můžu poprosit někoho, kdo ten revír zná, jestli by mi poradil? Jaké ryby tam jsou, jaká hloubka, proud atd.

Pro všechny milovníky pstruhů a muškaření necteno

19.4.2011 | Hanys H. | Muškaření | 13.406 zobrazení | 25 odpovědí

Omlouvám se, pokud to tady na foru už je, jestli ne, koukněte a žasněte:)

http://veevr.com/videos/QmW03CMn

Berounka 2 - pod Karlštějnem- je bez ryb necteno

18.4.2011 | jeewee | Domácí revíry | 19.990 zobrazení | 128 odpovědí

Vážení kolegové rybáři, celý svůj dospělý rybářský život chodím v zimě i v létě na „svoje“ místo. Tím je revír Berounka 2 pod jezem v Karlštějně – Klučicích. Uvádím to proto, aby bylo jasné, že tuhle vodu znám opravdu důvěrně. Po celou tu dobu si chodím k řece především sednout – ani neumích chytat trofejní ryby – i když se sem tam nějaká spletla. Stejně tak i 99% procent úlovků hned vracím zpět. Vždy jsem se bavil chytáním tloušťů, podouství, cejnů, cejnků, línků – taková ta jarní droboť, která člověka baví, když neberou jiné ryby. Jenže letos je to úplně jinak – od počátku roku jsem ani já, ani ostatní rybáři, které každý víkend potkávám – nechytli nic jiného než kapra. Jiná ryba nebyla na revíru od počátku února ulovena (nepočítám 2 – slovy „dva“ tlouště). Není vidět ryby kroužkovat, sbírat z hladiny, nezaloví dravec…prostě mrtvá voda až na ty vysazené kapry. Mám lodičku, tak jsem si dal tu práci a každý víkend se vyptávám já a další tři kolegové, zda někdo chytil jinou rybu než kapra. Všichni mají jen šupináče – nic jiného. Nemáte někdo představu, co se mohlo stát? Tahle řeka byla vždy jako kotel plný ryb, rybiček, potěru … a teď člověk nechytne nic ani na červíky. Když dám housku, kolínko, nebo kukuřici, tak tam je do půl hodiny kapr. Poraďte, prosím…

Rožnovská Bečva - Lov na mouchu necteno

17.4.2011 | MB | Muškaření | 33.482 zobrazení | žádná odpověď

Tak… V muškaření jsem poměrně začátečník (chytám už pár let, ale dřív jsem prostě hodil mušku do vody a čekal až se semtam něco chytne:-D), proto žádám o radu – jaký je nej způsob pro chytání teď, ze začátku sezóny? Zkoušel jsem goldheady a „grey“heady, ale mimo 3 pstruhů hned ráno na zahájení už jsem nechytil za celý víkend nic (tímto prosím o fotku s jednoduchým vzorem březnovky – nic složitého neuvážu:-D). A závěrem – rád bych, aby tahle diskuze zůstala aktuální, nejen jako rada začátečníkovi, ale i jako diskuze lidí z Rožnovského okolí… P.s.: Pokud je někdo ochotný ukázat jak na to v praxi, nebráním se tomu, stejně jsem teď na rybách jak se dá:-D

nástražní rybky necteno

17.4.2011 | candatek | Sumcařina | 5.835 zobrazení | 13 odpovědí

dobrý den chtěl bych se zeptat jake nástražní rybky na sumčařinu jsou vámi nejůspěšněji vyzkoušeny a jak rybku napíchávate na háčky jaké rybky volíte vy? děkuji za všechny odpovědi.Se sumčařinou začínam tak bych se chtěl na sezonu připravit je přece za dveřmi.. :)

Rybářské revíry ČR digitální atlas necteno

17.4.2011 | parma101 | Ostatní nádobíčko | 27.606 zobrazení | 2 odpovědi

Nevíte kde tento atlas sehnat?? Popřípadně nabídl by mi ho tady někdo dám 500,–.

Jaké je nejlepší koření na cejny? necteno

17.4.2011 | Kantik | Bílá ryba | 17.936 zobrazení | 41 odpovědí

jak již z názvu vypovídá, budeme se bavit o cejnech, přesněji o tom, jaké koření jim nejvíce chutná a je vhodné do vnadicích smesí.

Kapr na přívlač necteno

15.4.2011 | Prochy96 | Přívlač | 7.608 zobrazení | 60 odpovědí

čau chytáte někdo cíleně kapry na vláčku ? díky za odpovědi a fotky samozřejmě vítány :-)

S karabinkou nebo bez karabinky necteno

15.4.2011 | dejv14 | Přívlač | 7.313 zobrazení | 48 odpovědí

Ahoj chci se zepta jestli je lepší mít karabinku na přívlač nebo ne na hodně fotkách jsem viděl že neni navazaná a je nastraha připevněná na pevno,určitě chápu že když je karabinka tak se líp mnění nástraha osobně používám karabinku.Děkuji za vaše tipy a rady.

koupě nových teleskopů necteno

15.4.2011 | mari3 | Pruty | 14.858 zobrazení | 12 odpovědí

ahoj, rád bych požádal o radu která se týká koupě nových teleskopů spíše na chytání kaprů,ale i jiných ryb a to v délce 3,9m a 3 až 3,5Lb., s dělenou rukovětí pro daleké hody a nejlépe vázanými kvalitními očky.

Do teď jsem chytal na starší laminát. teleskopy 4,20 se kterými nemám problém házet přes 100m , jenže jsou těžký,celkem tvrdý a nemají tak rychlou akci, takže chci pořídit nějaké modernější, lehčí s pokud možno s parabolickou akcí v celé délce prutu(ne jen špičkové), co budu moc při náhozech zatížit stejně jako ty lamináty, bezestrachu, že je zlomim a bude mi to s nima lítat přinejmenšim stejně daleko…V ceně cca do 3 tis, za 2 pruty…

K nim mi můžete doporučit i odpovídající navijáky s bajtem, s kterými je předpoklad házet daleko,můj favorit je Okuma PowerLiner a Robinson Freerunner http://www.prorybareni.cz/…-let-zaruka/

Poprosil bych pouze rybáře, co mají s konkrétním výrobkem osobní zkušenost, nebo jejich kamarádi, doporučení tipu jedna pani povídala jsou mi k ničemu…

Rovnou píšu, že jsem si vědom, že děličky jsou ve všech ohledech lepší(krom těch přepravních), ale já se rozhodl pro telskopy…

děkuji

Smazaní fora necteno

13.4.2011 | vaisman1 | chytej.cz | 3.005 zobrazení | 14 odpovědí

Smazaní fora ......,duvod? Zajímalo co sem udělal špatně.Jeví se to jako dobrá nastraha na okouny a pstruhy.

KOZLOV Nová Včelnice necteno

12.4.2011 | kapr1 | Domácí revíry | 3.202 zobrazení | 1 odpověď

Je na chytej nějaký rybář z okolí Kozlovaského koupaliště který je ochoten napsat jak to tam bere?

malý a lehký navijáček nejlépe do 1000 Kč necteno

11.4.2011 | zuzi | Navijáky | 12.136 zobrazení | 64 odpovědí

Ahojky, tak už zase něco sháním:-) Tentokrát bych potřebovala malej a lehkej naviják. Konkrétně ho chci dát na prut 1,8m 1–10 g, nedávno jsem si ho koupila a Soron20 je na něj moc velký. Zatím vybírám mezi Abu Garcia Cardinal 102i FD, Cormoran UL GT 5PiF500 a SPRO Passion Micro FD605. Pokud s některým z nich máte zkušenosti, nebo víte o lepších, dejte mi prosím vědět, ať nekoupím nějakou blbost:-) Už se to blíží, tak se potřebuju trošku vybavit:-) Předem děkuji za rady a tipy. Zuzi

Rybník Štilec necteno

11.4.2011 | parma101 | Domácí revíry | 11.945 zobrazení | 3 odpovědi

Petrův zdar, sorry za vyrušení, ale chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví kde se dá koupit povolenka k lovu na Rybník Štilec? Četl jsem že to stojí asi 250,– na den ale nevím kde ji koupit.

Za odpovědi předem díky