Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Par dotazu na rybare z Frydku-Mistku
11.4.2011 | Dade_Marfi | Domácí revíry | 4.676 zobrazení | 10 odpovědí
Zdravim, jsem tu novy a resim jedno zadani … prosim o pomoc … vsechny potrebne informace by mel obsahovat : Informátor c. 17/2011, ale bohuzel po netu jsem ho nenasel. Mate ho nekdo treba v pdf ? … Jde me konkretne o dotazy :
1, Kolik pstruhu duhových bylo na P revírech MO CRS F-M uloveno v roce 2009? 2, Kolik kapru 2–3 bylo vysazenov v roce 2010 v revíru Olešná 2A? 3, Kolik pstruhu obecných 2–3 bylo vysazenov v roce 2010 v revíru Morávka1? 4, Jaká byla v roce 2010 celková cena zarybnení MP revíru v MO CRS F-M?
predem diky za pomoc :)
úprava krmení do rychle rozpustných pelet
10.4.2011 | | Vaše názory | 2.969 zobrazení | 11 odpovědí
Zajímali by mě názory,popřípadě zkušenosti zběhlejších v tomto směru úpravy krmení.Ani nevim jestli někdo praktikuje takový způsob.Jde o to, jestli se dá krmná směs upravit do tvarů pelet,boilie bez vaření aby zůstala pevná,ale rychle rozpustná cca do hodiny po namočení.
Multiplikátory - penn vs. okuma
9.4.2011 | Paja73 | Sumcařina | 5.320 zobrazení | 3 odpovědi
Multiplikátor PENN Senator 4/0 113H vs.OKUMA Solterra SLR-50L
Pánové zdravím, který je podle Vás co do kvality lepší /cena cca stejná/ hvězdicovou nebo pákovou brzdu neřeším. zajímali ba mě vaše názory díky.
Jak na lososa
7.4.2011 | Radekk | Lososovité ryby | 5.353 zobrazení | 3 odpovědi | upravit
Zdravím, může mi někdo poradit jak se dá chytit losos na moři? Jaká je nejlepší technika a návnada? Díky za rady
DOBRODRUŽSTVÍ KAPŘÍKA METLÍKA
7.4.2011 | Pstrouzek | Úspěchy | 3.414 zobrazení | 1 odpověď
Na začátku tohoto roku mi vyšla knížka o kapříkovi Metlíkovi. Jsou to příběhy kapříka Metlíka a jeho kamarádů, které prožívá potom, co ho rybáři z malého chovného rybníčka vysadí do veliké přehrady. Je to knížka pro děti od 5 – 99 let a měla by být k dostání v knihkupectvích po celé ČR. Zajímá mě, jestli už jste se s ní setkali a co na ni říkáte. Nějaké informace o ní můžete nalézt i na stránkách www.kaprikmetlik.cz
Abu Garcia Enticer Feeder 350
6.4.2011 | pekeno | Feeder | 22.245 zobrazení | 1 odpověď | upravit
Zdravim zajima mě tento proutek, docela mě zaujal mate ho někdo nebo zkoušeli jste jej? Diky za info o něm
Vlasec na matchku-čirý
6.4.2011 | JKemr | Ostatní nádobíčko | 3.460 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravým rybářské kolegy. Chtěl bych poradit s vlascem na matchku. Doteď jsem používal cortest supermatch 0,16 od cormoranu, předtím vlasec take od fishing ferrari také v síle 0,16. Bohužel ani jeden z vlasců v této tloušťce již není k sehnání ani u nás v prodejnách ani na internetu. Jde mi hlavně o to, aby byl vlasec v barvě ČIRÁ, potápivý. Žádný takový jsem na trhu nenašel. Všechny byly hnědé, černé nebo vínové. Prosím o radu. Díky všem.
Obsah cievky navijáku
6.4.2011 | Jadeila | Tipy & triky | 5.390 zobrazení | 23 odpovědí
Dúfam, že nezakladám duplicitné vlákno, ale mám na Vás všetkých prosbu.....kedysi dávno som mal k dispozícii matematický vzorec na výpočet obsahu cievky navijáku. Aby som objasnil o čo presne išlo dám príklad:
Máme napr. naviják velkosti kde podla výrobcu vojde 100 m vlasca priemeru 0,30 mm. Vzorec Vám vyrátal kolko Vám presne vojde na takú cievku vlasec priemeru napr. 0,14 mm. Nemá niekdo z Vás zmienený vzorec ???
Pruty Mikado sensei 360 3.25lb
5.4.2011 | Tonny29 | Pruty | 12.533 zobrazení | 3 odpovědi
Mate někdo stěmito pruty skušenost potřeboval bych poradit.Jak daleko se snima nechá nahodit a jake olovo by bylo optymální.
sumčááák
5.4.2011 | candatek | Tipy & triky | 3.078 zobrazení | 10 odpovědí
myslíte si že je tohle dobrá volba sumcového prutu???......
HOME MADE aneb udělej si sám ...
4.4.2011 | regulus | Ostatní nádobíčko | 80.389 zobrazení | 122 odpovědí
Inspirace není nikdy dost a na tomto serveru je spousta šikovných lidí. Někteří si dělají jen triviální věci, jiní něco do čeho by se spousta lidí vůbec nepustilo. Proto asi není úplně od věci mít fórum, ve kterém by jste se mohli podělit o svoje zkušenosti, zeptat se na rady, načerpat inspiraci a pokecat o výrobních postupech čehokoliv co souvisí s rybařinou a nebo třeba tak úplně taky ne, dle vaší libosti.
Nějakou chvíli jsem přemýšlel, jestli tohle fórum nebude tak trochu dublovat encyklopedii Tipy&triky, ale tam nelze diskutovat, takže není nic jednoduššího než se o těchto vychytávkách pobavit tady.
Dětské rybářské závody
4.4.2011 | jirin8 | Závody | 3.039 zobrazení | 1 odpověď
Dobrý den, nevíte někdo o nějakých dětských rybářských závodech v Ústeckém kraji? Dík za odpověĎ.
Splávek na jaře
4.4.2011 | candatek | Bílá ryba | 4.244 zobrazení | 25 odpovědí
Splávek na jaře přemýšlel jsem o tom že bych šel skusit na stojatou vodu se splávkem ulovit nějakého jarního kapříka nemate už tento rok se splávkem zkušenosti na co by asi zabraly ryby??.. dděkuji
Brambory jako krmení
3.4.2011 | Stingr | Kaprařina | 9.321 zobrazení | 31 odpovědí
Nedávno mi můj strýc připoměl,jak jsme spolu za mých klukovských let chytaly kapry. Vždy před víkendem ve čtvrtek uvařil pařák brambor, v pátek do toho přimíchal půl kýble šrotu a v kolečku to dovezl na kraj rybníka a tam to lopatou rozházel. V sobotu ráno už jsme společně seděly na břehu a tahaly na žížalu či kůrku chleba jednu rybu za druhou. Máte někdo bližší zkušenosti s bramborami jako krmení? Nezacpou si ryby břicho na několik dnů?
Blýskající se navijáky
3.4.2011 | jepice-zruseno | Navijáky | 4.713 zobrazení | 28 odpovědí
Nevadí vám, že se navijáky blýskají? Myslíte si, že to rybám vadí? Přemýšlím nad tím již delší dobu. Udivuje mě, že miniaturní daiwa na lehkou přívlač (např. tato http://www.chytej.cz/…luvias-1003/), která stojí 11 000 a je vybavená kdejakou serepetičkou naprd se blejská jak pouťová cetka.
ODRA
2.4.2011 | candatek | Bílá ryba | 2.905 zobrazení | 2 odpovědi
Byli jste už někdo tento rok na Odře pod mostem u Antošovic? Jestli jo, tak řekněte, jestli tam neco bere, protože se tam teď asi nedostanu. Odra tam byla minulý rok vylitá, ja měl chycených 58 kaprů, ale posledni dobou nic moc.
Hrázky tento rok?
2.4.2011 | Gekon5 | Kaprařina | 22.329 zobrazení | žádná odpověď
Byl jste už nějdo letos na Hrázkách ve ždáře nad Sázavou? Mohli by jste mě říct na co vám brali a co jste chytili?
zavlečení nástrahy pomocí druhé udice
2.4.2011 | ontario | Dravci | 3.862 zobrazení | 6 odpovědí
Dávno jsem četl o způsobu zavlečení nástrahy/rybky/pomocí druhé udice,ale už si nepamutuji způsob provedení.Nahodí se olůvko s připevněným vlascem druhé udice do dané vzdálenosti na které se potom připevní návazec s rybkou a rybka se zavleče k olůvku prvé udice.Nevím ,jak se připevní vlasec,jak se to uvolní a pod.Jestli má někdo s tímto způsobem zavlečení nástrahy zkušenost,nebo ví o informaci kde to najít -informujte mě.
Dědek
1.4.2011 | Robur | chytej.cz | 8.968 zobrazení | 68 odpovědí
fórum nevěnuji oblíbenému kolegovi, ale spíš na zamyšlení. Komu říkátě dědek? Když se podíváme na nějaké kritické diskuse na téma braní kaprů, plundrování revírů, tak 90% diskutérů napíše, že za to můžou dědci. Pak napíše, jak ty dědky nas-al případně převezl nebo jak záviděli. Tak se rovnou zeptám, od kolika let budu dědkem, případně co pro to musím udělat? Sáhněme si do svědomí, zda se náhodou netrefujeme do nejlehčích terčů…
Rybaření v Litvě
1.4.2011 | jiki | Rybaření v zahraničí | 5.754 zobrazení | 1 odpověď
Nemá někdo zkušenosti s rybařením v Litvě? Je zapotřebí povolenka? Jak ji získat? Kde se nejlíp chytá? atd…?