Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Prut Mivardi Reactor Feeder 3,6m 20-75g
2.3.2011 | michal94 | Feeder | 25.225 zobrazení | 20 odpovědí
Je tenhle prut vystačující na začátky s feederem ??? Díky za odpovědi .....................
potrebuju pomoc !
2.3.2011 | slammyCZEch | Ostatní ryby | 4.023 zobrazení | 20 odpovědí | upravit
Která z našich ryb má nejlepší čich ??
Díky za odpověď. prosím odpověď poslat na muj e-mail ,, jiri.pavlji@seznam.cz "
Abu Garcia Soron SX vs. AWA-Shima Pulse HZ BASS
2.3.2011 | mptacek | Navijáky | 4.648 zobrazení | 11 odpovědí
Zdravím, Chystám se koupit nový přívlačový naviják na těžší přívlač (velikost 40 a woblery 40 až 80 g) a rozhoduju se mezi Abu Garcia Soron SX a AWA SHIMA Pulse HZ BASS nebo PENN Slammer a tak nějak se nevim rozhodnout,mohl byste mi někdo poradit? Díky
zkušenosti s prutem
2.3.2011 | slanny | Vaše názory | 20.852 zobrazení | žádná odpověď
prosím o vaše zkušenosti a názory o kvalitě prutu SHAKESPEARE CYPRY CARP 3,60m/12ft 3lb TC.
Přívlač v těchto dnech
1.3.2011 | chupacabra | Přívlač | 5.680 zobrazení | 20 odpovědí
Ahoj, chtěl jsem poprosit o radu. Jelikož bydlím na okraji Prahy tak jsem měl možnost si asi třikrát vyrazit zaházet od začátku roku na Vltavu 7 a 9, kde je přívlač povolena celoročně. Pokaždé jsem ale neviděl ani šupinu. To samé to bylo už asi na dvou vycházkách v prosinci. Chytal jsem na různý gumy, sem tam jsem zkoušel i woba, snažil jsem se tahat pomalu ale nic. Vím, že ryby nejsou zrovna nejaktivnější v téhle době a procházka to byla taky pěkná ale aspoň jeden okounek nebo něco by přijít mohlo…:) Někdo nějaký tip co bych mohl zkusit?:)
Koupání reelu
1.3.2011 | Sander | Navijáky | 2.159 zobrazení | 11 odpovědí
Muškaři, občas vidím na fotkách že to děláte také – to že často
máčíte naviják kompletně pod vodou, ať kvůli lepší manipulaci s rybou,
fotce nebo jinému blíže nespecikovatelnému důvodu.
Jak moc to navijákům škodí?
Jak moc to škodí šňůře a backingu, který asi musí schnout uvnitř
opravdu dlouho?
Děkuji za postřehy.
Zákon č.115/2000 Sb.
1.3.2011 | HonzaHD | Legislativa | 3.001 zobrazení | 3 odpovědi
Zákon č.115/2000 Sb. Zákon o poskytování náhrad škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy.
Máte někdo s uplatněním tohoto zákona zkušenosti? V konkrétním případě jde o vydru.
Robinson cortez - očka
28.2.2011 | FISHERBOY | Pruty | 25.316 zobrazení | 47 odpovědí
Rád bych se zeptal především majitelů tohoto prutu. Po koupi proutku 240 cm 1,5–12g jsem prohlížel očka. Poslední očko před vlepenou špičkou (tzn 4 od špičky) je ale v jiné úrovni– na kratších ,,pacičkách" než očka na vlepené špičce.rozdíl odhaduji tak na 1,5mm. Máte to tak i vy na svych cortezech?? popř. má to vliv na vedení vlasce,nadhozy apod? díky za odpovědi.
rychlospojka
28.2.2011 | recek | Ostatní nádobíčko | 2.444 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den chtěl bych jse zeptat jestli toto nekdo pouziva a jake ma te s timto skusentosti jestli vam v tom ten vlaces drzi.http://www.spoma.eu/rybarske-potreby-ostatni/1207-Rychlospojky.html
Prut Daiwa Strikeforce catfish 3,00m 200-600g
28.2.2011 | bystřičák | Pruty | 11.382 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
rad bich se zeptal,zda má někdo skušenosti s tím to prutem na sumce k prutu bich přidal naviják penn 850ssm
Viking heavy feeder na řeku
28.2.2011 | Paja73 | Feeder | 10.642 zobrazení | 6 odpovědí
Než se rozjaří, poohlížím se po nějakém heavy feederu na řeku. Nejdříve jsem byl téměř přesvědčený, že si pořídím Amnesii 390cm. Ale pak jsem našel Colmic Viking 3,60 – 4,20m 120g http://www.nikl.cz/…20m-120g.php Colmic, co vím, dělal vždy super Feedery, ta cena je také příznivější, což se přiznám, hraje u mě celkem významnou rolu. Bohužel nemám možnost si jej osahat. Máte někdo zkušenost s tímto Vikingem, potažmo s feedery Colmic. Díky za případné reakce, budu rád.
Echolot-držák sondy na zrcadlo lodi
27.2.2011 | bene | Ostatní nádobíčko | 4.195 zobrazení | 1 odpověď
Mám jednu zkušenost s držákem sondy echolotu,výrobce-Albastar.V obchodech je nabízen i jako držák „UNIVERZÁLNÍ“, ale pozor!!! i na jeho obalu je uvedeno jen EAGLE a LOWRENCE.Moje sonda od zakoupeného HUMMINBIRDU se do spodní části držáku nevešla.Vyšešil jsem to úpravou držáku sondy otočením upínáku o 90° a k tomu jsem přidělal plastový držák na loď dodávaný společně k echolotu.Po mé úpravě jsem pravděpodobně přišel o záruku na hliníkový držák sondy,ale vracet se mi ho po tomto zjištění nechtělo.Risknul jsem tu úpravu.Takže pozor na to!! Univerzální není!!Je určen pouze k Eaglu a Lowrencu.
Zahájení na Pstruhovce 2011
27.2.2011 | Šnek | Lososovité ryby | 11.465 zobrazení | 105 odpovědí
Tak už se to pomalu blíží!Jak jste se pro letošní rok vyzbrojily?Co vy muškaři,máte nějké nové vzory?Dejte sem klidně i foto vašeho arzenálu na letošní rok :)
Zájemci o rybaření v Norsku
26.2.2011 | daník | Rybaření v zahraničí | 2.969 zobrazení | 1 odpověď
Manželé, aktivní rybáři, hledají dva zájemce o společný letecký zájezd na sever Norska (Tromso – Froya, nebo i jinam). Najdou se nějací nadšenci? vanrado@seznam.cz
zavedení kategorie škodlivých živočichů
26.2.2011 | amarounus | Legislativa | 5.235 zobrazení | 34 odpovědí
Jsem pro zavedení kategorie škodlivých živočichů , po vzoru Australie a Nového Z. .
Pokud někdo v Austrálii chytne kapra a pustí ho spátky hrozí mu vysoká pokuta . No a my tady máme také pěkně narušený ekosystém .
A proto navrhuji vytvořit opak červené knihy živočichů tzv. černou knihu (nepůvodních ekosystém narušujících živočichů ).
na seznam by patřili :
- Karas stříbřitý
- Sumeček americký
- Střevlička východní
- (všechny nepůvodní druhy raků)
- Norek americký
- Kormorán
Švédská jezera a chytání štik
26.2.2011 | LeoC | Přívlač | 43.300 zobrazení | 106 odpovědí
Plánujeme na září týdenní chytačku ve Švédsku a nejsme zcela rozhodnuti o lokalitě. Přivítáme jakékoliv zkušenosti, rady a tipy, do kterého místa, jakou cestou a s jakýma vybavením vyrazit.
Fotografie v rybářských časopisech
24.2.2011 | Luccini | Vaše názory | 2.114 zobrazení | 14 odpovědí
Tak sem si zas jednou koupil rybářský časopis a malinko me pobouřily fotografie pstruhů chycených na woby s 2 trojháčky. Vůbec netvrdím (a hlavně v to doufám), že autor je ulovil na pstruhovém revíru, kde je takovýto způsob zakázán, ale myslím si, že tento druh fotografií může v neznalích jedincích(kdo z nás si pamatuje vsechna ustanovení ryb. řádu)budit dojem ,že je tento způsob lovu nejen běžný ale i vhodný pro lov pstruhů. A společenskou odpovědností časopisů je aby se takových asociací vyvarovaly.Podle mě by stačilo kdyby u každé uveřejněné fotografie byl uveden druh revíru. Co myslíte vy???
Prosím o radu
24.2.2011 | lacco | Pruty | 10.208 zobrazení | 3 odpovědi
Prosím o radu. Jaké je vaše doporučení delšího prutu na řeku (více jak 4m),pro chytání především dravých ryb.Je velký rozdíl ve váze mezi klasickými laminátovými a kompozitními grafitovými pruty? Prut je zasazen do objímky stojanu s možností co nelepšího využití své délky.Rád přijmu vaše praktická i teoretická doporučení. Děkuji.
Penn Surfmaster 750
23.2.2011 | Lalin | Navijáky | 3.223 zobrazení | 2 odpovědi
Co řikáte na tyto navi. Hodí se k něčemu? Skušenosti jiných vlastníku. Budu rád za každou radu.
Orlík- Podolský most
22.2.2011 | RTckar | Domácí revíry | 9.528 zobrazení | 37 odpovědí
Ahoj. Máte někdo nějaký tipy a pozitiva negativa na tuto lokalitu nebo přímo tip na určté místo? Máme kousek nad Podolským mostem chatu a loď, takže máme možnost chytat kolem 5 km od mostu. Děkuji za všechny rady, s kaprařinou začínáme a na těchto místech jsme nikdy nechytali, v tom případě nám každá rada od vás pomůže.