Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle data založení
Jaký prut na ML - M přívlač?
14.2.2011 | Elis3 | Pruty | 17.720 zobrazení | 50 odpovědí
zdravím všechny. Ptal jsem se už na prut Dragon Destiny, dostal jsem hodně odpovědí a moc všem děkuju. Nevím jsem asi moc nerozhodný ale pořád nevím. Tak se chci zeptat jinak. Jaký si mám koupit prut na candáty/štiky. spíš ale neco lehčího. chci se soustředit spíš na candáta. Na trhu je na mě moc značek a nestačím se v tom orientovat – Shimano, Dragon, Awa-Shima, Penn, Ron Thomson, … Nejsem žádnej profík ale nechci to nejlevnější. Chytám spíš na gumy a kopyta, mám i woblery – všechno okolo 10cm (15 cm je strop) Cena by v rámci mých možností měla být do dvou tisíc, ale snesu kdyžtak i trochu přes dva. Díky předem za odpovědi.
Pruty pod multíky
14.2.2011 | kerob | Pruty | 23.660 zobrazení | 153 odpovědí
Vy, kdo chytáte s multíkama, jaký používate klacky, jak jste s nimi spokojeni a jaký nástrahy jsou na danym klacku použitelný? Na základě vlákna, které vytvořil PetrC o multících, si spousta lidí řekla, že to musí s multíkem zkusit (byla to poslední kapka i u mne) a tak bych – a doufam, ze i ostatni multíkonováčci – uvítal i info ohledně prutů. Představuju si to tak, že napíšete typ navijaku, jaka šňůra či vlasec na něm je, na jakym prutu sedí a co většinou tahá… předem díky :-)
echolot Humminbird phirana 180max tri beam
14.2.2011 | bene | Sumcařina | 20.219 zobrazení | 10 odpovědí
Máte někdo zkušenosti o dovozu echolotů Humminbird z USA?Zvažuji objednání přes e-shop. Četl jsem toho už dost,ale stále nemám jasno,jak je to s češtinou v ovládání echolotu a s metrickými jednotkami?Dá se to přenastavit v menu,nebo to echoloty v USA nemají vůbec? Uplatním na našich mělčích vodách echolot s třemi papasky spíše než se dvěma? Prý v mělčích vodách obsáhne větří úhel. Dík
Dragon Destiny 2,6m, 7-28g
13.2.2011 | Elis3 | Pruty | 19.496 zobrazení | 67 odpovědí
máte někdo zkušenosti s tímto prutem? přemýšlím o koupi a nevím jesli je to správná volba. navíc jsou v akci. nebo prosím poradíte s alternativou. chci něco ML přívlač. díky za odpovědi.
Nadzvedávat,či nenadzvedávat hlavu ryby nad vodu?
11.2.2011 | Poldík | Vaše názory | 2.360 zobrazení | 5 odpovědí
Ani nevím kde jsem to prvně slyšel,že ryba se dvakrát či třikrát nadechne nad vodou a pak je zdolávání lehčí.No u menších my to fungovalo,ale u ryb kolem šesti a více kilo se my často stávalo,že se ryba vyřízla.Jaký je Váš názor?
Berkley Jigolo
11.2.2011 | Stroft | Dravci | 10.132 zobrazení | 72 odpovědí
Pozor.Po vydařené serii prutů Skeletor, přišel na trh Berkley Jigolo. Nábídka je lákavá, ale po dodání zjistíte, že se nejedná o nabízený model dle fotek na e-shopech. Zcela jiný blank než na který jsme ze Skeletora zvyklí, místo 10 oček pouze 6 a to jen keramických. Akce tohoto proutku spíše parabolická.Výroba made in China. Tak bacha na ně:-))
Feederové montáže na zimu
10.2.2011 | osprey | Feeder | 15.854 zobrazení | 43 odpovědí
Zdravím kolegy, kteří mají rádi barevné špičky prutů. Pokud máte chuť podiskutovat o svách zkušenostech, zajímalo by mě, jaké typy montáží (materiály, délky návazců, velikosti háčků apod. v zimě používáte.
Co si myslíte o přívlači na malých potocích?
10.2.2011 | Depuči | Přívlač | 6.728 zobrazení | 31 odpovědí
Já osobně mam takové vody velmi rad.Každá,i sebemenší ryba zde dovede velmi potěšit a ,,nakopnout" k příští návštěvě.A co vy?
Filmy s muškařskou tématikou
9.2.2011 | Šnek | Muškaření | 4.667 zobrazení | 11 odpovědí
Může někdo poradit nějaký pěkný film s muškařskou tématikou,nebo clý o muškaření?
Zkušenosti s lovem sumců v ČR.
9.2.2011 | klotron | Dravci | 10.828 zobrazení | 85 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem sumců na revírech v ČR. Jak na ně, různé příhody, foto, atd.
vstup na pobřežní pozemky
8.2.2011 | Poldík | Legislativa | 22.207 zobrazení | 65 odpovědí
Všichni víme,že k výkonu rybářského práva smíme vstupovat i na pobřežní pozemky za určitých pravidel.Chápu,že je třeba dbát o dobré vztahy mezi rybáři a uživateli pozemků.Jaké máte zkušenosti z majiteli pozemků.
co si myslíte o horní míře
8.2.2011 | břitva | Dravci | 10.076 zobrazení | 103 odpovědí
mislíte si že by měla být zavedena horní míra u všech ryb?já osobně jsem pro protože velké ryby se mají vracet zpět do vody.
PVA šňůry
7.2.2011 | Troopik | Kaprařina | 5.285 zobrazení | 14 odpovědí
zdravím, chtěl bych poradit ohledně PVA šňůr. Jediný co jsem skrze vyhledávač našel jsou různé zmínky v různých článcích, kde je pouze zmíněno dokrmování, použití pomocí pva šňůr, pytlíků atd. Bohužel nikde jsem nenašel nějaké podrobnější detaily ohled pva šňůř. Chtěl bych ji použít při delším nahazování, ale nikde se moc nedočtu jak hodně toho vydrží – ano výrobci si napíšou extra silná, ale to mi nic neřekne. Zvládají ty šňůry náhozy někde mezi 50–100 metry? Musí být na to speciální či to zvládají běžně všechny? Kolik by toho mohli vydržet tyhle obyčejnější (tedy je v nich nějaký závratný rozdíl krom ceny)? http://sportcarp.cz/…pe-40-m.aspx http://sportcarp.cz/…ord-20m.aspx http://sportcarp.cz/…de-tape.aspx
samozřejmě rozdíl v rozpustnosti v čase jsem pochopil, ale jaký to má dopad v praxi? uvítám jakékoliv rady či osobní zkušenosti:) předem díky
Shimano Navi 8000 XSA nebo Cormoran BBS 7 PiF 5500
7.2.2011 | Ondras | Navijáky | 28.180 zobrazení | 3 odpovědi
Máte někdo zkušenosti s těmito navijáky? Nikde nemůžu sehnat recenzi k těmto modelům. Použití hlavně na Sumcařinu a občas na kaprařinu. Zajímavý je i naviják Cormoran Seacor S 6 PiF 5500. Děkuji všem za příspěvky k tomuto tématu.
Dominikánská republika
6.2.2011 | jeňa 02 | Rybaření v zahraničí | 22.447 zobrazení | 2 odpovědi
Ahoj všichni,chtěl bych vás poprosit jestli nemá někdo z vás zkušenosti s rybolovem v Dominikánské republice.Jde mi spíš o přívlač ze břehu.Děkuji za odpověď.Jeňa 02
Echolot Eagle CUDA 168
6.2.2011 | michal94 | Sumcařina | 4.287 zobrazení | 1 odpověď
Chtěl bych si pořídit echolot tak jsem si našel cenově dostupný http://www.kaprarina.cz/…uda-168.aspx jaký je váš názor na tenhle echolot ???? Když tak mi doporučte jiný, ale jsem ještě student tak berte ohled na cenu ..... díky za odpovědi
Nový zéland
6.2.2011 | mastrof | Rybaření v zahraničí | 4.336 zobrazení | 13 odpovědí
Ahoj, rybáři a rybářky, zajímalo by mě jestli někdo máte zkušenosti s rybařením na novém zélandu, jde mi hlavně o lov pstruhů přívlačí(chyť a pusť) povolenka? rybářskej řád? nějáký tipy? a možná bych zkusil i nějákou tu mořskou potvůrku ale na tu ještě nemám prut a s 1.80 teleskopem a 16 vlascem to asi ani nemá smysl… jsem na zélandu už 5 dní a budu tu ještě půl roku tak snad dodám fotky nějákejch rybek:))))))
Prosím poraďte
5.2.2011 | Walley | Navijáky | 3.038 zobrazení | 22 odpovědí
Ahoj, chtěl bych si koupit naviják na vláčení do 1500kč.Zatím mám vyhlídle dva kousky:Mivardi-Champion 3000 za cca.1300kč a Tubertiny-Sirio 4000 Vi za cca. 1200kč.Prosím dyštak poraďte i jiné typy na vláčecí naviják do 1500kč.Děkuji
Lov kapra muškařením
5.2.2011 | MB | Muškaření | 12.740 zobrazení | 9 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s lovem kapra na mouchu? Říkal jsem si, že bych to chtěl tuhle sezónu zkusit, ale nemám téměř žádné informace o tom, jak lovit na mušku cokoliv jiného než lososovité ryb a tlouště:-D P.s.: Myslím, že tohle téma ocení více lidí, zkuste proto vkládat i fotky svých mušek ať se lépe orientujeme;-)
Chomutovský korbel
5.2.2011 | Piranha | Muškaření | 21.513 zobrazení | žádná odpověď
Tak jsem se tak brouzdal netem a honil nějaké muškařské závody a jako severočechovi se zamlouvá muškařský závod na Ohři. Má někdo nějaké zkušenosti s tímto závodem, popř. uvítám nějaké fotky a vůbec vše okolo tohoto závodu.Dozvěděl jsem se o něm jen to, že byl.Ale zda bude dál, to vůbec nevím. Díky za informace.