Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Soumrak zvukových woblerů necteno

22.11.2014 | Dany73 | Přívlač | 4.560 zobrazení | 27 odpovědí

Tento příspěvek je určen všem, jejich srdcovou záležitostí jsou při vláčce woby. Dlouhodobě mi rok od roku klesá úspěšnost těch zvukových, až jsem letos nabyl dojmu, že se blíží jejich definitivní soumrak. Celkem logicky – pro ryby jejich zvuk časem začal být identifikací pasti. Na řekách už naší partě po jejich nasazení přestávají ryby dokonce i lovit, a to už i při přikalené vodě. Na Vranovské přehradě máme také z totožné lodi větší úspěchy na ty nezvukové. Letos už jsem nabyl dojmu, že si ze šesti plných krabic zvuk. wobů z celkových osmi udělám muzeum a proklínám se, že jsem tolik podlehl jejich trendu. Jak jejich soumrak vidíte ostatní? Zdravice

Hájení ryb necteno

20.11.2014 | Petula | Vaše názory | 5.594 zobrazení | 13 odpovědí

Hájení ryb je nezbytnou součástí při jejich přírodní reprodukci nebo při vysazování,ale­.....Nedá mi spát jedna otázka.Nač je podzimní hájení kapra užitečné?Trvá většinou 10–14 dnů a ryba se během 14ti dnů po odhájení vychytá a vypytlačí.Nebylo by rozumnější kapra při podzimním vysazení hájit až do konce roku?Mně příjde,že místo vysazování to může svaz sypat z kádí rybářům přímo do tašek.Všechny ostatní hájení dávají smysl a logiku,jen toto jediné mi příjde stupidní.Prý aby se ryba rozplavala.Kapr po vysazení je rozplavaný během jednoho dne po celém revíru,který už je v tomto období hladový,takže takový kapr po deseti dnech hájení žere se stejnou intenzitou jako před vysazením.Můj názor je buď hájit kapra po vysazení na podzim do konce roku nebo nehájit vůbec!!!

Soukromá výuka chytání ryb necteno

19.11.2014 | Janko | Vaše názory | 10.574 zobrazení | 100 odpovědí

Zajímal by mě názor ostatních rybářů na to, když by jsme s kamarádem, chtěli soukromě vyučovat chytání ryb? Může nám to vyjít, nebo spíše poslali by jste dítě k neznámým rybářům, aby dítě naučili chytat ryby, kdyby jste nechytali sami?

Zkušenost se sedačkami necteno

18.11.2014 | krl | Ostatní nádobíčko | 3.206 zobrazení | 3 odpovědi

Máte někdo zkušenost s těmito sedačkami?Nerad bych si naběhl na laciné zboží. http://www.tropicliberec.cz/…esilko-juni/ http://www.tropicliberec.cz/…lo-standard/

Bobr na Berounce? necteno

14.11.2014 | jeewee | Ostatní ryby | 5.916 zobrazení | 11 odpovědí

Ahoj, o víkendu jsem s hrůzou zjistil, že máme na Berounce pod Karlštějnem 4 celkem vzrostlé vrby nakousané téměř do poloviny tloušťky kmene. A teď od čeho? Pozná se to z fotek? Dva obrázky jsem umístil do svého alba. Tak budu moc rád za vaše názory. Jeewee

Muškařské kolečko necteno

14.11.2014 | JKemr | Muškaření | 2.619 zobrazení | 1 odpověď

Ahoj, prosím o radu všechny milovníky mušky. V loni jsem začal s muškou a chtěl bych si pořídit nějaký slušnější navijáček. Mám teď jen obyčejný za 400Kč a chtěl bych nějaký 5/6 do 2000Kč, ideálně stříbrný celokov. Díky za vaše postřehy a zkušenosti.

Sumec v akváriu necteno

13.11.2014 | Atik | Vaše názory | 14.157 zobrazení | 21 odpovědí

Mám 100 litrové akvárium a v něm cca 8 cm sumce velkého dovezeného z výlovu.První týden normálně fungoval ale dnes jsem na něm našel krupičku.Nijak jsem na něj nesahal ani podobné věci.Toto se mi stalo již podruhé, takže se potřebuji zeptat co s tím ?Minule jsem zkoušel dát do vody sůl a pomohlo to na 2 dny, potom leknul.

Vzít malého, trofejního, nebo žádného dravce? necteno

12.11.2014 | Klobasa | Dravci | 12.609 zobrazení | 125 odpovědí

Možná je to opakované téma, nebo námět do duelu, každý si to přebere po svém. Co člověk, to názor. Osobně mě zajímá, ruku na srdce Vážení, kolik kdo ročně velkých nebo malých dravců odnesete od vody?? Samozřejmě záleží na podmínkách-revír, výskyt štiky, candáta, okouna, bílé ryby, vysazování, úživnost, kormorán, vydra a hlavně na nás největších predátorech. Povídejte, přehánějte, diskutujte…

Neprořezné rukavice necteno

5.11.2014 | BigMike | Tipy & triky | 5.540 zobrazení | 8 odpovědí

Používáte při kuchání neprořezné rukavice? Máte nějaké zkušenosti, dobrý typ, dobrou radu?

jaký e-shop necteno

4.11.2014 | rybka77 | Obchod | 2.337 zobrazení | 1 odpověď | upravit

Dobrýden měl bych otázku ohledně prodeje prutů a navijáků. Jaký obcod byjste mi doporucili – jsem začátečník. Mockrát dekuji za odpovědi

jaky prut pro začatečnika a když 2 tak stejny nebo ne? necteno

4.11.2014 | ryb772 | Pruty | 6.351 zobrazení | 7 odpovědí | upravit

Dobrýden jsem začátečník a chci si pořídit 2 pruty o velikosti okolo 3m. Je lepší si pořídit 2 úplně stejné nebo rozdílné. Chytat na nich budu asi nejvíc na těžko a nekdy na splávek. Dekuji za odpovědi

Velikost navijáků 2000,3000,4000 atd. necteno

4.11.2014 | fishryb02 | Navijáky | 12.868 zobrazení | 15 odpovědí | upravit

Dobrýden mám dotaz ohledne velikosti navijáku. Jsem začátečník a chci si pres net objednat naviják. Ale ve všech eshopech jsou u navijáků čísla velikosti a já nevím co znamenají, prosim poradte mi nekdo jaká čisla mají jakou velikost. Moc dekuji za odpovedi

Jaký naviják necteno

4.11.2014 | Domeek | Navijáky | 4.298 zobrazení | 13 odpovědí | upravit

Dobrýden chtel bych se zeptat jaký naviják byjste doporučili začátečníkovi? Chytat budu asi nejvíce na Laby a menších rybnících. Jestli by to slo tak cena do 700kč. Děkuji za vsechny rady

lov na živou necteno

13.10.2014 | cms | Plavaná | 3.153 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobrý den,mám dotaz ohledně lovu na živou rybku na splávek,je možné mít nahozené dva pruty a na obou mít živou rybku?V RŘ jsem o tom nic nenašel.Děkuji za odpověd(nerad bych porušoval pravidla)

tažná voda necteno

13.10.2014 | jedle | Vaše názory | 2.196 zobrazení | 4 odpovědi | upravit

dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit co je tažná voda? potřebuji udělat domácí úkol. děkuji předem.

Kaprovy prut rada necteno

10.10.2014 | jarysek | Pruty | 2.728 zobrazení | 2 odpovědi

Ahoj kluci poradite mi kaprovy prut? chtel bych neco 3.6 3.9m aby byl 3dil nejake 3lbr okolo 1500 max 2000kc ma nekdo s necim zkusenost? diky

Fotosoutěž selfie necteno

8.10.2014 | Téca | chytej.cz | 2.267 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím všechny. Jsem poněkud rozčarován vyhlášením fotosoutěže na takovéto téma ;) Když vezmu v úvahu, že tyto prázdné snímky vídáme všichni na sociálních sítích dnes a denně, proč se jimi obtěžovat i na chytej.cz? Nehledě na to, že každé dosavadní fototéma bylo doprovázeno fotkami podobného rázu – fotky bez hlavy a paty, bez obsahu. Zatím vložené dva snímky má slova jen potvrzují, především Pozdrav z Moravy.

Vážený kolegové, máme se na co těšit. A redakci hodně štěstí při vyhlašování vítězů. S největší pravděpodobností jste si na sebe upletli bič ;) Dali jste volnou ruku i těm největším patlalům :) Tohle kolo by mohla být celkem prča :D

Proutek na SUMÍKA necteno

1.10.2014 | Lucky19 | Pruty | 2.472 zobrazení | 3 odpovědi

Zdar. Prosím vás o rady,zkušenosti a různé značky sumcařských prutů na vláčení. Převážně budu chytat na gumy. Zdar a mockrát děkuju

SPORTEX Carboflex NG 3105 necteno

30.9.2014 | NEEO | Pruty | 3.180 zobrazení | 9 odpovědí

Dobrý den, měl bych jeden dotaz, mám možnost koupit tento prut za rozumný peníz na přívlač. Máte někdo s tímto prutem skušenosti,je do­brý?

Sumec se kterym si nevim rady necteno

30.9.2014 | Unique22 | Sumcařina | 4.709 zobrazení | 13 odpovědí | upravit

Dobry den. Bydlim neco pres rok v Nemecku, v Koline nad Rynem. Obcas tu vyrazim na ryby a mam pro vas zajimavy pribeh. Ve svem zivote jsem vytahl z vody priblizne 60 sumcu kteri byli pres 2 metry. Muj nejvetsi ulovek byl 252 cm a vazilo to 117 KG.

V nedavne dobe se me vsak stala situace se kterou si nevim rady. Je to tak mesic kdy jsem byl na rybach, na hak jsem nacpal tak 30 rousnic a po nejake dobe jsem mel zaber, mel jsem slabsi prut ktery normalne pouzivam na vlacku a rybu jsem po cca 1 hodine pumpovani ztatil, hacek proste vypadl z tlamy.

Prisel jsem na stejne misto priblizne o 2 tydny pozdeji jeste s kamaradem a vzali jsme si poradne nacini. Pouzival jsem pletenou snuru o nosnosti 120 KG a rybu jsme se snazily z vody vypacit oba, a to tim stylem ze jsme pouzivaly takrka celou vahu svych tel. Timto zpusobem jsme se s rybou rvali 4 a pul hodiny, az jsme to nakonec urvali.

Nejdriv jsem si myslel ze je to nejakej kmen ci tak neco, ale ryba se obcas nastvala a plavala ±80 metru proti proudu, pak zase s proudem, pak si sedla, pak zase nejakej pohyb a tak…

Jak jsem rikal, sumcu pres 2 metry jsem mel v zivote celkem dost, ale to s cim jsme se tady rvali bylo takrka nemozne z te vody jakymkoliv zpusobem dostat…

Na internetu jsem se docetl ze pri extremne dobrych podminkach se muze sumec dorust az 4 metru a vazit az 500 kg, normalne je uznavan az 3 metry a 2 kg, ale kdo vi, treba by to byl jeden z milionu…

Mel by nekdo nejaky napad jak neco takoveho z te vody dostat ? My uz jsme jaksi bezradni, protoze kdyz se 2 lidi zaprou celou vahou do ryby a ryba nas i presto je schopna skoro stahnout do vody, nevim co s tim…

Je tu take moznost ze by to byla Beluga, v Rynu se vyskytuji a nejvetsi exemplar byl vytazen asi pred 180 lety, ta potvora mela 7.2 metru a 1580 kilo, ale vsichni lidi se kterymy jsem se bavil me rikali ze beluga je zvire ktere proste plave a valci jako silene… Tato ryba si pomerne casto sedala na dno a kdyz se rozjela, tak to bylo celkem pomale a stabilni.

Dalsi vec, vedel by nekdo o prutu ktery vydrzi takrka cokoliv a o nejake snure o nosnosti treba 200 kg a samozrejme take obratliky, hacky a navijak. Proste tuto lochnesku z te vody chceme nejak dostat.

Diky za rady.