Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Orlík necteno

22.6.2010 | Mirnyx | Domácí revíry | 2.432 zobrazení | 5 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jak to vypadá s rybami v okolí autokempu Velký vír,chystám se sem poprvé,předem díky za odpověď

jezero Beněšov 471 191 – Opava 2 C, MO Hlučín, 102 ha necteno

21.6.2010 | Merkury69 | Domácí revíry | 5.103 zobrazení | 10 odpovědí

chystam se na tento revir na delsi rybářskou výpravu a chtel bych poprosit znalce tohoto reviru o nejake zakladni infomace jako kde se kapři zdržuji čemu davaji prednost, jestli boilies nebo žižála..a o jejich zkusenosti z tohoto jezera..predem mockrat dekuji za odpovedi

Vyhledávač vysvětlení? necteno

21.6.2010 | Robur | chytej.cz | 2.205 zobrazení | 2 odpovědi

co znamenají čísla u daného tématu

Wobler na sumce Témata fóra, 26.12.2004, skóre: 45,23 ~ 18,2 ~ 5,

Na co půjde kapr? necteno

21.6.2010 | nessi | Neúspěchy | 5.861 zobrazení | 18 odpovědí

Ahojte! Jakozto amater se obracim na vas-borce z oboru s nasledujicim dotazem. Chodim chytat na obecni rybnik. Zarybnenost je zde slusna, defacto kazdy vikend se odnasi kaprici 50 az 60. Ja pouzivam na chytani kapriku jen napareny rohlik a tak me napada, ze to asi neni pro ne uplne ono. Jeden prut mam „natezko“ a druhy jen se splavkem. Na oba pruty stejna navnada. Pritom si rikam, ze by jim rohlici mely chutnat, páč se s nima i zakrmuje, ale proste jsem se chtel zeptat co by mi mazaci doporucili za vyzkousene navnady. Predem diky a omlouvam se za dotaz.

smackovani necteno

20.6.2010 | kingkubik | Přívlač | 4.182 zobrazení | 28 odpovědí

prosim o radu pri smackovani.obevil jsem tuhle metodu az letos a je to opravdu super.ale chtel by jsem poradit jak se vyhnout popripade poradit si se sticimi zuby?dneka jsem prisel o stiku cca 80cm mel jsem ji na prutu tak 5sekund nez prekousla 16nactku vlasec?pouzivate nekdo treba lanka nebo podobne?dekuji za odpoved

přívlač na jerky necteno

20.6.2010 | cici13 | Přívlač | 3.118 zobrazení | 16 odpovědí

Zravím všechny kolegy!Mám jednu otázečku zkoušeli jste někdo chytat na jerky?Jaký jste měly úspěch?

Letos mi to nejde necteno

20.6.2010 | dawe96 | Přívlač | 2.029 zobrazení | 3 odpovědi

Loni jsem v této době měl chyceny 3 candáty a 2 štiky . Letos na tom samém místě a na přívlač ani ťuk asi je studenější voda nebo co.Poraďte mi nějak .

Jak chytit Tolstolobika ? necteno

20.6.2010 | Lazovič | Ostatní ryby | 16.182 zobrazení | 18 odpovědí

Na co se da chytit Tolstolobik ? Vůbec mi nejde chytit . Snažil jsem se je chytit ale vůbec nic je to vedle nich nahozeni a voni ani k tomu nejedou .

Poraďte s určením druhu ryby necteno

20.6.2010 | Nguruwe | Ostatní ryby | 4.621 zobrazení | 11 odpovědí

Petrův zdar všem. Patrně budu za blázna, ale stala se mi dnes ráno prapodivná věc. Se švagrem jsme vyrazili pěšky na Vltavu poblíž ostrova štvanice. Jelikož počasí bylo neurčité a vypadalo, že každou chvíli začně pršet každý jsme se chopili jednoho prutu na „plavačku“, podběráku, pár peripeferií jako metru, peanu, pár háčků, splávků atd. naházeli do vesty a vyrazili si zachytat než začne pršet. Toto se nám také stalo osudným jelikož ve výbavě mám běžně fotoaparát a ze strachu z promoknutí jsme nechali doma i mobily :-(. Na kraji ostrova Štvanice kde končí plavební kanál a ústí zpět do vltavy mi těsně u břehu zabrala na žížalu prapodivná ryba. Trošku přípomínající vranku nebo ježdíka, ale jsme si jisti, že ani jeden z nich to nebyl. Rozhodl jsem se rybku vzít domů ale nez jsme vysypali krabičku splávků a ty napěchovali do kapes tak nám úlovek ležící na drnu trávy zkrátka odskákal do vody za což bych si dal hned pár facek. Je možné že šlo o nějakou vypuštěnou akvarijní rybu nebo křížence vranky s něčím, ale jsem si jist, že naše ryba to není. Zkusíme ji trochu popsat podle toho když jsme si ji s Jiřím (švagr) prohlíželi. Rybka byla dlouhá něco okolo 9–11cm. Veliká až k rybě „nepasující“ hlava s nápadně lesklýma očima a velkou tlamou. Obrovké přední ploutve a na hřbetní ploutvi černý flek přičemž jinak měly nečervenalou barvu. Ocásek postrádá klasický rybí tvar ale byl kulatý podobně jako u Vranky. Jinak rybka měla střed těla trošku jako „tygrovaný“ nahoře tmavé tělíčko a dole spíše světlé. Zasmějte se, ale zkusil jsem to přibližně nakreslit. Lovil jsem chvíli na netu, ale nenašel nic co by to mohlo být. Pokud poznáte nebo se budete domnívat o co jde budeme rádi za info. Díky Obrázek je zde: http://nguruwe.cz/…dna_ryba.jpg

Kruty neuspech na Prazskych revirech ... (Berounka, Vrane n Vlt) necteno

19.6.2010 | Majk | Neúspěchy | 37.550 zobrazení | 27 odpovědí | upravit

Zdravim mistni nadsence mokreho sportu,

reknu to narovinu – prisel jsem si tak trosku poplakat na rameno a vas tim snad alespon trochu pobavit :-)

Tedy k pribehu – tento ctvrtek jsem s kamaradem stravili cele odpoledne a vecer privlaci (vyzkousena hromada popu, nekolik propu i klasickych 1 i 2 dilnych woblerku, tez dosla rada na twistrika) na spodku Berounky (od Radotina po soutok) a musim rici, ze ackoliv ten den bylo nad Prahou pocasi relativne stabilni (coz se o vcerejsku rozhodne rici neda) a nebylo dusno, tak se nedostavil jediny zaber .. ani jedno ocividne vystartovani jakehokoli dravce :(

Vychazka to byla sice krasna – pocasi nahravalo hezke prochazce, po ceste se navic nachazi nejaka ta hospudka, kde se clovek osvezil studenym piveckem, ale s kamaradem z nas po pribyvajicich hodinach bez jedinehu zaberu zacalo (zprvu jako vzdy velke) nadseni pomalu ale jiste opadavat a prechazet v zoufalost …

Jako tresnicka na dortu se nam pak jevila situace, kdy jsme jiz se znacne zdecimovanym entuziasmem dorazili k piskovne (u soutoku s Vltavou) za poslednimi pokusy vyburcovat k utoku nejakou sticku, okouna, nebo bolinka (a to jak jeho udajne oblibenymi propy v cerno-stribrnem provedeni, tak i v agresivnejsich barvach – FT napr., to same u popu … )

Totiz, behem nasich dalsich zhruba 2-hodinovych pokusu na onom miste, jsme byli svedkem vytazeni asi 6 slusnych bolenu (40–50, nejaky i vice) na rohlik (na cucacku) rybarskym kolegou sedicim mezi nami …

V tu chvili jsem si pripadal opravdu jak na Marsu – boleni DRAVI – po rohliku, vesele ignorujici nase nastrahy :-)

V patek jsem si udelal tez cas a vydali jsme se na prehradu Vrane, tentokrat s vybavenim i na polozenou … Ackoliv jsem behem prvnich nekolika hodin (cirka mezi 5. a 8. vecerni) ozkousel vsemozne (medove pufy, zizalku, cervy, ..) a vnadeni krmitkem – opet byl vysledek k placi – ani drbnuti :-)

Na zaver jsem si tedy vzal privlacak a sel jeste ozkouset vodu (resp. jeji brehy) mojim oblibenym (avsak neuspesnym) popikem a nekolika dalsimi nastrahami primo z lodky … A nedopadlo to jinak, nez ze nasledovala dalsi bezsupinova hodinka :-)

Po techto dnech mam nekdy chut s tim seknout .. Clovek sice chodi k vode pro ten pocit byt v prirode, oddech, relax a mnoho jineho, ale aspon obcas chce videt uspech … A ne jen nezuroceni nacerpanych zkusenosti (kterych priznavam, neni zase tak mnoho, ale snazim se :-) …

Pocasi v patek kolem Prahy bylo sice dost kolisave, ale nerikejte mi, ze to hraje takovou roli ?

Nebo jsem takova lamka ?:-) Jak se darilo vam, byli-li jste v posledni dobe na rybach ?

Jinak, co se tyce vlasce, tak pouzivam myslim dostatecne jemne flourocarbony (0,12 – 21 mm) ci obdobne, udajne pro ryby hure patrne, monofily … Lanka pak kratsi, wolframova, tez myslim tenka …

Tudiz chybu v tomto bych vyloucil … A tahat jsem to zkousel opravdu, jak me jen napadlo … asi holt mam extra-leve ruce, nebo proste jen imaginarni, cerny oblacek nad hlavou ?:-)

Nebo jsem volil zcela blbe reviry v nevhodnou dobu, rad si necham poradit zkusenejsimi :-)

Mnoho hezkych chvil u vody preje (po cirka deseti letech opet vas oficialni) kolega Michal :-)

PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU necteno

19.6.2010 | MILHAUSKACHNA | Vaše názory | 14.720 zobrazení | 35 odpovědí

ZAJÍMALO BY MNĚ PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU NIKDE SEM TO NEZJISTIL TAK BYCH RÁD ZNAL VÁŠ NÁZOR

Mohu nebo nemohu necteno

18.6.2010 | deniiis | Tipy & triky | 6.992 zobrazení | 43 odpovědí

včera jsme se s kamárádem hádali jestli když já mám ryb.lístek tak jestli můj kamarád muže chytat se mnou na jeden když bysme oba chytali na jeden prut já myslim že je to kravina a vy?

Barvy woblerů necteno

18.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.712 zobrazení | 7 odpovědí

Jaké barvy wobleru preferujete na okouny a štiky ??? Jestli by bylo mozno foto vlozit.

Jak na Okouna ? necteno

18.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 2.462 zobrazení | 8 odpovědí

Jak na okouna priclaci ( dobre barvy smacku wobleru atd…Ale nez třtytky jak bylo uvedeno Woblery a Smáčky

Velky Prelov necteno

18.6.2010 | jitrnice | Domácí revíry | 2.449 zobrazení | 2 odpovědi

Zdarec chlapaci!Jen mam otazku jak to tam letos jde??A zda vje MOUDRY VENCA stale spravce dekuji

Vltava-troja necteno

18.6.2010 | deniiis | Dravci | 3.988 zobrazení | 5 odpovědí

Prosim vas chtel jsem se zeptat na obsadku ryb v praze v troji u lodenice jak tam je ten jez jak uz vsichni vime zacala nam dravcová sezóna a já od té doby nebyl na rybách a chtěl bych si nějakého dravce ulovit poradte mi kde a na co mam chytat jestli twistery nebo rotacky,smačky­.woblery.Děku­ji a všem Petrův zdar!

Lásenice (Jindřichův Hradec), soukromý revír. necteno

17.6.2010 | Suly | Domácí revíry | 2.895 zobrazení | 2 odpovědi

Letos bez papírů, a začátkem července se chystám na chatu do Lásenice. Poradí někdo klidný soukromý revír v okolí. Výhoda, revír bez nutnosti rezarvace místa.

zlomený prut necteno

14.6.2010 | runcajs | Přívlač | 3.397 zobrazení | 13 odpovědí

čáu, mám takovej problémek.. mám prut jaxo perseus 1.9m do 9g a podařilo se mi zlomit vrchní díl prutu.. zajímalo by mě jak bych to mohl vyřešit protože si nevím rady… díky

Chytej zahájená 2010 necteno

14.6.2010 | Robur | chytej.cz | 4.702 zobrazení | 35 odpovědí

Navrhuji v den zahájené na sebe vzít viditelně nějakou kosmetiku zn. Chytej, např. kšiltovku, přívěšek či co to ten Had dodává. Bude fajn pak na rybách potkat spřízněnou duši a hned vědět Vo koho go. Co vy na to?

vláčecí pruty alpha tackles necteno

14.6.2010 | ludekp | Pruty | 2.211 zobrazení | 1 odpověď

Ahoj vláčkaři ma někdo zkušenosti s pruty firmy alpha tackle.Uvažuji o prutu revo four zero délka 240 a gramáži 5–25g.