Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle data založení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

skutečná novinka roku 2010 necteno

12.2.2010 | vondras | Vaše názory | 6.649 zobrazení | 50 odpovědí

opravdu už vás oslovila nějáká překvapivá novinka v novém roce v rybářských potřebách ale pouze uvedťe tu jednu příp, vyvolenou !!??

Kormoráni necteno

12.2.2010 | BigMike | Vaše názory | 7.553 zobrazení | 68 odpovědí

Máme v revíru asi 200 ks věčně hladových kormoránů. Vznesl jsem proto dotaz na krajský úřad, co je třeba odělat pro to, aby se povolil odstřel. Dnes přišlo vyjádření: Dobrý den, odstřel kormoránů (resp. plašení kormoránů střelbou) je možné pouze po udělení výjimky podle ust. § 56 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon). Výjimku lze povolit pouze pokud jiný veřejný zájem převažuje nad zájmem ochrany přírody nebo v zájmu ochrany přírody. Výjimku lze povolit z důvodů vyjmenovaných v ust. § 56 odst. 2 zákona. Žadatel by tedy měl předložit žádost se zdůvodněním veřejného zájmu převažujícího nad zájmem ochrany přírody popř. zdůvodnění zájmu ochrany přírody. Odstřel kormoránů se povoluje většinou podle ust. § 56 odst. 2 písm b) zákona v rámci prevence závažných škod (typicky na rybnících). Žadatel by tedy měl doložit závažnou škodu na svém majetku a doložit výskyt kormoránů. Obecně je problém s prokázáním škody na rybách v tekoucích vodách, protože ryba je v těchto vodách „věcí ničí“ (do vlastnictví se dostává až ulovením) a proto nemůže vzniknout škoda. Samozřejmě je možné udělit výjimku i z jiných důvodů,, ale vše je nutné zdůvodnit a zdokladovat.

Je mi z toho smutno!!! Jaký na to máte názor, na co to navléci aby uznaly škody, výskyt a následný odstřel?

obal na člun necteno

12.2.2010 | Laďa K | Ostatní nádobíčko | 2.339 zobrazení | 2 odpovědi

Lonijsem zakoupil člun Seahawk IV, který byl bohužel bez obalu. Po neúspěšných pokusech samovýroby a koupě nějaké velké tašky /u velké vietnamské okamžitě praskly švy/, jsem teď zakoupil vak vz. 62. Cena víc než dobrá, materiál silná plachtovina. Má i dva popruhy pro nesení na zádech. Vejde tam motaný člun i s pádly a pumpou. Nechci dělat reklamu, ale kdo máte člun bez obalu, neváhejte.

Down deep rattlin fat rap necteno

11.2.2010 | | Dravci | 2.071 zobrazení | 11 odpovědí

Najde se nekdo kdo pouziva tuto nastrahu,??? Mate na ni nejakou rybu??? Proste vsechno co vas napadne v souvislosti s timto wobleru.

Tzv. mělká cívka necteno

10.2.2010 | FISHERBOY | Navijáky | 3.537 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím pánové, prosím Vás, mohl by mi někdo vysvětlit pojem ,,mělká" cívka, její výhody , nevýhody?? Jde mi konkrétně o porovnání modelu navijáku Shimano Exage 3000 FB vs. Shimano Exage 3000 S FB… díky

Třetí šatna,aneb pokec o zdraví necteno

10.2.2010 | džigit | Tipy & triky | 8.586 zobrazení | 71 odpovědí

Zde si můžete pokecat a postěžovat o svých zdravotních problémech a doufat v nějakou „zaručenou“ radu od rybářských „odborných“ lékařů i obyčejných hypochondrů.Taky by se tomu dal dát podtitul-jak se ráno zaručeně „exhumovat“,aby člověk u vody co nejdéle bez problémů vydržel :-D Tím ovšem nechci říct,že seúčastníci z první a druhé šatny nemohou zúčastnit

Nezapomínáme na některé rybky? necteno

9.2.2010 | Ciffik | Ostatní ryby | 26.905 zobrazení | 34 odpovědí

Byl bych strašně rád, kdyby se našel někdo, kdo by sem hodil fotky např. slunčnic, slunek, blatńáků, okounků pstr., hrouzků kesslerových, dlouhovousých, běloploutvých a takovýchto rybek, nejlíp na co a kde jste je chytili…

Atlas ryb na Chytej.cz necteno

8.2.2010 | | Vaše názory | 2.268 zobrazení | 11 odpovědí

Tak to jsem nečekal. Je to paráda. Nic lepšího jsem neviděl. Moc se mi to líbí a je tam opravdu vše. Co vy na to???

SpeedMaster X Amnesia necteno

8.2.2010 | | Feeder | 10.017 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím! Rozhoduji se mezi těmito dvěma feedery a trošku si nevím rady. Potřebuji něco tužšího – čili heavíčko. Takže vybírám mezi

Sema Amnesia 3.9m

a

Shimano SpeedMaster AX Feeder Heavy (popřípadě starší variantu bez AX – dle toho, co budou mít na krámě)

Negativum u toho Speedu AX je cena. Starší verze by byla v pohodě, ale zase ten pocit, že kupuji starší verzi, když je na trhu lepší taky, není také nic moc. Jinak mám momentálně Medium a až na tu jeho měkkost je to super proutek (mimochodem je na prodej, kdyby někdo měl zájem).

Pořád zde ale čtu chválu na Amnésii a celkem se mi i líbí. Jen nevím, jak bych si na ní při té její špičkové akci užil rybu a jestli bych si na to zvykl. Nikdy jsem prut se špičkovou akcí neměl. Chápu ale, že se na tom asi lépe nahazuje a lépe zasekává. Jak je to s její pevností blanku oproti Speedu Heavy (Speed je známý svou nezničitelností, což se mi velice zamlouvá)? Tahají se na ní i velcí kapři a parmy? Docela bych ocenil nějaké zkušenosti, srovnání či názory. Děkuji! Martin

Jarní nástraha necteno

7.2.2010 | tomin | Položená | 7.633 zobrazení | 44 odpovědí

Nemá někdo dobrej tip na co chytat začátkem jara. Všichni říkaj že jak rozmrznou vody se chytá nejlíp, že sou ryby hladoví a já na jaře nikdy nic nechyt, až tak v dubnu.

Povolenka a rybářský lístek necteno

7.2.2010 | jake | Legislativa | 13.569 zobrazení | 47 odpovědí

Měl bych zde následující problém. Včera při vydávání povolenek v naší MO MRS nastala situace, kdy jednomu z našich členů končila platnost státního rybářského lístku 25. března 2010 a dožadoval se vydání povolenky. My v těchto případech, kdy platnost RL končí někdy v průběhu daného kalendářního roku postupujeme tak, že povolenku nevydáme až do okamžiku, kdy si dotyčný zajistí nový RL, jehož platnost končí alespoň některým datem roku následujícího. Zatím tento náš požadavek všichni členové akceptovali a nebyly problémy, až do včerjška. Rád bych se Vás vážení kolegové rybáři proto zeptal, jaký je v tomto případě podle Vás správný postup a zda jsme povinni v takovém případě povolenku vydat či nikoli? Jde o to, že na povolence musí být uvedeno číslo RL, k němuž se povolenka vztahuje, takž logicky vzato by platnost takto vydané povolenky měla končit dne 25. 3. 2010, což by na ní také mělo být vyznačeno. A pokud bude chtít dotyčný chytat ryby i po tomto datu (což zřejmě bude), měl by si zakoupit povolenku novou k novému platnému RL Dále bych se rád zeptal, zda příslušný úřad, který RL vydává, musí uvádět jeho platnost od data zakoupení? Podle mého soudu je to zbytečně komplikující faktor pro všechny členy MRS i ČRS, kteří požadují vydávní převážně celoroční povolenky. Pochopitelně rybářovi, který jezdí výhradně po soukromých revírech a kupuje si jednorázové krátkodobé povolenky, to může být jedno. Nevím zda mi bude někdo schopen odpovědět, ale bylo by možné, aby úřednice vystavila platnost RL podle přání zákazníka – tzn. nejlépe od 1. ledna daného roku do 31. prosince roku (podle doby platnosti), i když na úřad přijdu třeba 10. února? A dále by mne zajímalo, zda jsou vůbec na úřadě povinni takovému člověku vydat nový RL, přijde-li o něj zažádat třeba 8. února 2010, když ho má platný až do 25. března 2010? Děkuji Vám za vaše názory.

Rapala Jonted cdj (sinking) necteno

6.2.2010 | M.S. | Přívlač | 4.995 zobrazení | 25 odpovědí

Nemáte nekdo na prodej rapaly Jointed cdj?Koupim, nabídnu dobrou cenu.Velikost 7 a 9 cm.

Jak dlouhý prut na vláčku? necteno

6.2.2010 | Herri | Pruty | 8.487 zobrazení | 57 odpovědí | upravit

Petrův zdar, chtěl bych poprosit, aby mi někdo poradil s délkou prutu na přívlač. Začínám s vláčením a zatím jsem si udělal jasno v tom, že budu chtít zakoupit prut s vrhací zátěží 10–30g. A teď, bude lepší prut 270cm nebo 210cm? Nebude se třeba s prutem 210cm lépe zasekávat?

Studenovodni akvaristika necteno

4.2.2010 | | Dravci | 3.592 zobrazení | 18 odpovědí

Čau.Nevíte někdo kde v Táboře nebo jeho okolí sehnat sumce do akvárka??? Mam na mysli třeba ve Štičí líhni. Nebo nemáte možnost sehnat vy??? chci tak 10 cm.

Echolot - system jednotek necteno

2.2.2010 | JirkaT | Ostatní nádobíčko | 2.347 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Ahoj, uvazuju o koupi echolotu Humminbird 570. Dival jsem se na ebay a ve statech je maji o dost levneji. Nevite nahodou jak to je s mericimi/zo­brazujicimi jednotky? Vsude na obrazkach hloubku ukazuji ve stopach, rychlost v mph a teplotu ve farenheit. Je u techto pristroju moznost volby zobrazeni i v merickych jednotkach (metry, km/h, celsia)? Diky za zkusenosti/rady.

Rybaření Chorvatsko necteno

2.2.2010 | Bobr111 | Rybaření v zahraničí | 15.182 zobrazení | 32 odpovědí

Zdravím všechy, nemáte někdo zkušenosti s rybařením na Vranském jezeře v Chorvatsku? V létě jedeme do Biogradu, odtud by to mělo být kousek. Nevíte, jaká je tam dostupnost (bus, kolo)? Za jakékoli informace moc díky.JR

Chata Standa a Podhradí nad Dyjí necteno

2.2.2010 | nurse02 | Domácí revíry | 5.369 zobrazení | 12 odpovědí

Nemáte někdo za sebou pobyt na chatě Standa v Podhradí n. Dyjí. Případně nějaké další osvědčené chaty. Díky za vše. ICQ 216350383 e-mail: breberusa.r@tiscali.cz

cílený lov kapra na dírkách necteno

2.2.2010 | 22cruiser22 | Rybaření na dírkách | 3.528 zobrazení | 4 odpovědi

Lovili jste někdy cíleně kapra na dírkách? nebo třeba jen náhodně? jaké jsou vaše skušenosti s tímto druhem rybařiny? uspěšné nástrahy atd… díky předem..

Veletrhy: vystavovatel versus návštěvník necteno

2.2.2010 | vagi | Obchod | 6.195 zobrazení | 38 odpovědí

Tak mě ta veletržní fóra přivádějí k jednomu zamyšlení a úvaze ve smyslu návštěvník versus potenciální vystavovatel. Na jednom konkrétním případě bych chtěl porovnat úhly pohledu. Například woblery (podotýkám, nejsem žádný velký znalec): já bych rád viděl i ucelenou nabídku dorad, sieků, salm atd… vždy je to pro mě lepší, když to mám na jednom místě a mohu prohlížet a vybírat než proklikávat na e-shopech. To by bylo super. Na druhou stranu budu např. dovozcem, prodejcem těchto značek… vyplatí se mi ta investice, nemyslím jen co prodám, to asi nemohu předpokládat, ale dám o sobě tolik vědět, že se to vyplatí a náklady na pronájem plochy budou pokryty?

Trošku odbočím, dělám v reklamě už nějaký pátek a obecně spousta firem od veletrhů upouští, takže se asi nedá čekat „100%“ účast, na druhou stranu mi přijde, že v rybařině tento trend není tak výrazný.

Myslím, že by to mohlo být tím, že v tomto oboru (rybařina) fungují u lidí, jako jsem já (spíše laici, kteří získávají aspoň drobné zkušenosti a znalosti od kamarádů a známých, právě třeba na internetu), výstavy podobně jako televizní reklama. Produkty se mi na výstavě dostanou „do hlavy“ a buď je musím mít hned :-) nebo si na ně vzpomenu v okamžiku, kdy řeším potřebu nakupovat, např před zahájením a už se cíleně pídím po tom, co mě tenkrát na té výstavě zaujalo.

No jo, ale jak toto sdělit vystavovatelům, že chceme, aby tam byli všichni? :-)

Jaký je váš názor?

V čem chodíte na ryby? aneb jak má vypadat rybář? necteno

1.2.2010 | Ciffik | Vaše názory | 32.350 zobrazení | 76 odpovědí

Myslím, že už nemusím nic moc dodat…snad jen co si myslíte o maskáčích? Znamená ještě pro rybáře ,,zelená" něco, nebo už je to přežitek?