Vyhledávání
Bezrybka
2.8.2005 | Mlady_Rybar | 9.918 zobrazení | 61 odpovědí
Ahoj,
prosím vás, poraďte mi jak na ně vyzrát, jsou to bestie, neberou, poslední úlovek je 25.5.2005 kapr 25cm a před tím 20.4.2005 kapr 40cm, ale od toho 25.5. jsem vždy byl bezrybka. Beru rady na všechny rybolovné způsoby, přívlač, plavaná, položená, recepty na těsta, na co chytat, kde, kdy a jak. Už jsem bezradný, poraďte prosím jak chytit aspoň mini plotičku, chytám nejčastěji na zatopeném lomu, jmenuje se to jezírko Na košutce, Mže1 tady v Plzni, pak ještě na Mži 1řece(tam jsem neměl v životě ani ťukání) což je parmová řeka. Pod jezem je asi 300m pstruhového charakteru. Hloubku nad jezem odhaduji 80–130cm, pod jezem 20–50cm, potom postupně se hloubka hodně zvyšuje a potom je asi kolem 2m. Zatopený lom je hluboký 15m, kamenité dno, plno vázek. (krmítko, dva háčky, olůvko a ještě pár věcí už mi tam uvízlo… ) dál nevím co poznamenat...... Používám vlasec trabucco t-force 0,185mm. Tak pište, každou radu ocením, a jestli se mi díky podaří ulovit rybu tak eště víc…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 3. srpna 2005 ve 14:38 ® Mlady_Rybar
-
KARLOS: Asi na ně vyrazím kolm šestý na řeku Mži u náhonu Kalikovského mlýna, měli by tam být duháci, tak je zkusím s pestrou rotačkou č. 0
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 14:37 ® Mlady_Rybar
-
ryby tam jsou, všude okolo tahaj dědci masaři kapry kolem 30cm, skopávají je s háčků a nadávaj, že se nestydí ten svaz tady nasazovat takovej sajrajt! A já tam sedím jako blbec a civím na splávek nebo policajt, který se už půlhodiny, od náhozu, ani nepohnul.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 14:10 ® Vydrus
-
Ahoj bezradný rybáři! Je až neuvěřitelné, jak se ti nedaří. Přitom se mi nezdáš jako úplný začátečník. Jako by tam co chodíš nebyly ryby. Zkus to na hloubce 3–4m, jestli ani tam nechytíš bílou rybu, tak musíš úplně jinam, nejsou u vás ryby. Já chytám hlavně bílou rybu a občas vyrazím na dravce. Na bílou rybu to chce krmit. Kolikrát přijdu na místo, nahodím, dám cígo, nic se neděje. Pak zakrmím a za 20 min. už chytám jen na jeden prut, protože bych to na dva nestíhal – nemám důvod si vymýšlet. Zkus to a uvidíš. Čím krmím? Levně a účinně. Nepoužívám drahé směsi, co se prodávaj. Koupím ovesné vločky za 3,90Kč, nasypu dva pytlíky do kýble s trochou vody, přidám trochu strouhanky, třeba i starý chléb, nebo brambor zbylý z oběda. Promíchám a u vody tím krmím místo kde chytám. Nikdy nepoužívám krmítka – časté nahazování velké ryby vyplaší, jako bys tam házel kameny. Vlasec používám 0,16 – 0,20 podle toho, jak velký ryby vím, že tam jsou. Většinou pro jistotu 0,20. Loni jsem ale i bez větších problémů na 0,16 vytáhl kapra 4,6kg, který mi zabral, když jsem chytal cejny. Háček používám spíše menší. I s lopatkou tak 1–1,3cm. Olůvko jedno do 8g, podle proudu vody. Olovo dávám 10–15cm od háčku. Když berou cejni, tak i blíž. No a na co chytám? Z 90% na kolínka. Těstoviny za 8kč a mám je tak na 5–8 návštěv u vody. Nesmíš je úplně uvařit. Musí být trochu tuhá, aby držela na háčku. Nedovařená je nasypu do sáčku pokapu anýzovou esencí (koupíš v ryb. potř. á 50kč na půl roku) a přisypu strouhanku. Protřepu, aby se to smísilo a může se vyrazit. Když mají ryby své dny a neberou tak, jak by si každý rybář přál chytám na červi, těm dost těžko odolávají Petrův zdar!
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 14:01 ® kkarlos
-
kdy na ne vyrazis???a kam???
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:52 ® Mlady_Rybar
-
Kde jsou Ejpovice?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:48 ® Lukas
-
A byl jsi v Ejpovicích na lomu (klabava 2A) je tam zábavný lov okounů na rousnici nebo hnojáčka. U přítoku často mají někdy rybáři stany a chytají tam kapry ale neviděl jsem že by tam nějakého vytahovaly. já jsem je chytal u odtoku.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:44 ® Mlady_Rybar
-
pokud to moc nenamočíš tak ne
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:42 ® Robur
-
metoda křížového výslechu je super, ale rychlejší je, si o tom něco přečíst, ale nenech se touto radou otrávit.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:41 ® kkarlos
-
no to de ale neni to moc mokry??? vcera kdyz sem si delal u vody krmeni udelal jsem ho moc mokry a hned po dopadu na hladinu se vysypalo a to nechci mam rad takove krmeni ktera dopadne a udela takzvanou mlhu a vysype se az na dne po cca10min.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:36 ® Mlady_Rybar
-
Já normálně smíchám natrhaný rohlík s trochou strouhanky, udělám těsto a to nacpu do krmítka. Touhle metodou jsem chytl toho 25cm kapra. Myslíš, že stačí na bílou rybu,(teď nemyslím cejny na Uslávě dvě ale bílou rybu obecně) když nacpu krmítko namočenou strouhankou s kukuřicí či jiným partiklem, Eventuelně i tím rohlíkem?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:33 ® kkarlos
-
a do krmeni muzes pridat strouhanku vlocky(ty chutnaj cejnum)a samozrejme to na co chytas
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:31 ® kkarlos
-
rohlik v krmitku???o tom sem jeste nic neslysel!!!
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:31 ® Mlady_Rybar
-
jo takže třeba patnáctku na návazec?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:27 ® kkarlos
-
ne
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:25 ® Mlady_Rybar
-
z pletenky?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:23 ® kkarlos
-
navazec
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:22 ® Mlady_Rybar
-
Co je to forpas?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:16 ® kkarlos
-
zkus sestavu(od konce)hacek zarazka koralek nebo maly oluvku prubezny krmitko a nad to forpas
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:15 ® Mlady_Rybar
-
Myslíš, že by šli i na rohlík v krmítku?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:10 ® Mlady_Rybar
-
Sestavu volím následující(od konce):háček, obratlík, brok, karabinka s krmítkem či závažím, na plavačku tam dávám splávek akorát se zarážkou.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 12:19 ® kkarlos
-
jakou volis sestavu???? ja bych pouzil srkacku ale nekdy se mi to mota. tu bonduelku taky zkus na hacek jedno zrnko a u vseho nech koukat spicku aspon ja to tak delam.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 12:17 ® kkarlos
-
myslim si ze Owner 6 je v poho ja pouzivam i na kapry Byron 8 a Ownery 5 vse s ockem. kdy tam vyrazis mozna bych sem se tam moch stavit ale jsem v casove tisni takze nic nezarucuji.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 12:14 ® kkarlos
-
foukanou kukurici nebo perlicky proste nejaky kulicky ktery plavou s prichuti medu anyzu jehody proste cokoliv. akorat nepouzivam ty smrady jako musle krab atd.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 12:06 ® Mlady_Rybar
-
Jsou ownery bez protihrotu velikosti 6moc velký? Moc dík…
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 11:49 ® Mlady_Rybar
-
Takže na Úslavu dvě, na Malou stranu u mostu, krmítko naxpat tímhle, na háček kukuřici. Můžu použít normální bonduelle?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 11:33 ® kkarlos
-
ja pouzivam :Vnadicí směs pro lov kaprů (dodává: Gammarus vyrábí: Mikrop) stalo to 39Kč(1kg) v Plzni v Gammarusu
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 11:29 ® kkarlos
-
jestli chces chytat cejny tak pouzivej krmitko ale kapri az zas tak krmitko nemaj radi protoze tam k tomu najedou mensi ryby a ty k tomu ty kapry nepusti. Vcera jsem chytal s feedrem u nas na rece s krmitkem pokazdy kdyz sem to tam hodil po chvili prisel zaber na foukacku od cejnu ale po tom co sem krmelec urval a dal jsem tam klasicky oluvko o cejna jsem nezavadil. tot je muj nazor. jestli si chces zachytat celkem pekny cejny tak kolem 40 a vejs bojujou jako svin tak vyraz do Stareho Plzence na Malou Stranu pod most a uvidis jak je zabavnej lov cejnu.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 11:08 ® Mlady_Rybar
-
Jaký krmení na ně? Můžu použít krmítko?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 11:06 ® Mlady_Rybar
-
Na Úslavě 2 jsem ještě nechytal.
reagovat - Úterý 2. srpna 2005 ve 22:50 ® kkarlos
-
Na kalsickou polozenou hlavne krm a na cejny kteri jsou snad vsude dej foukanou kukurici a mensi hacky. potom by jsi mel nachytat spoustu cejnu a kdyz se budes snazit tak te nejakej peknej cejn pres 50 nemine!!!Chytal jsi nekdy na uslave 2????
reagovat