Vyhledávání
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 8. srpna 2005 v 17:27 ® Padis
-
PV mě přišli za tři neděle záleží kolik toho má
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 v 16:56 ® PV
-
Padis: díky za info, jen ještě, jaké má Kácel dodací lhůty?
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 v 16:38 ® Padis
-
Osvědčili se mě taky woblery od Owneru
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 ve 14:26 ® Tomik
-
Duhák je výborná barva na štiky i na duháky
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 ve 14:21 ® RASTOK
-
Dík za inšpiráciu, duhaka som zavrhol, nakolko mi nefungoval ani na pstruhovích vodách, ale asi to prehodnotím a SFC sa mi zdala extra nápadná, takže som o nej vôbec neuvažoval, skúsim a dám vedieť.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 ve 14:09 ® Vaclav
-
Rastok: Tak rapalácké SDéčko je klasika, i u mne jedna z nejoblíbenějších barev vůbec, a to nejen na štiky. Jinak mám samozřejmě oblíbené barevné vzory, ale spíš specifické pro konkrétní vody, jak jsem se to během dlouhých let naučil. Mým dlouholetým velkým favoritem je duhák, dále okoun a štika. Na jedné ze západočeských nádrží se mi také rok co rok osvědčuje fluorescenční oranžová, v chladných vodách to jsou „zimní okoun“, což je speciální barva, kterou mi dělal p. Kácel podle mého výtvarného návrhu, nebo perleťově bílé boky a fluorescenčně žlutý hřbet (podle Rapaly SFC). Hodně mám rád i modrou plotici v provedení od Salmo, a ještě dvě barvy od Nilse. Pro mne je ale zčásti těžké se k tomu vajdřovat, neboť mám doma v tuto chvíli přes 470 woblerů, a snažím se je mít všechny stejně rád, a tak, když je to jen trochu možné, zkouším, zkouším a zkouším ty, které až dosud dostaly málo prostoru.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 ve 12:54 ® RASTOK
-
Václave, nemáš ešte nejaké foto vlastných farebných návrhov, ktoré sú úspešné ? Máš nejakú obľúbenú farbu wob. , ktorú pri vláčke nevynechávaš. u mňa je to napr. SD-od rapaly
Vopred dík
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 ve 12:44 ® Vaclav
-
Rastok: Nemám s nimi problém. Dvě Mikada má můj bratr (a měl i v minulosti jiné řady této značky) a tvrdí, že mu maximálně vyhovují. Od Jaxona znám dobře řadu Genesis, který je, myslím, výborná. Momentálně třeba lvastním 3 m Genesis Zander a je to jeden z nejlepších vláčáků, jaké v danou dobu mám. Chvějivé špice od jaxona z vlastní praxe neznám.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2005 v 9:40 ® RASTOK
-
Václav, ešte posledná otázočka, aký máš názor na prívlačáky od poľského Jaxona a Mikáda ?
reagovat - Sobota 6. srpna 2005 v 8:48 ® Vaclav
-
Rastok: Já ji neupřednostňuji, mám i třímetrové vláčáky právě kvůli vlastnostem, o kterých hovoříš. Větší nástrahy ale raději tahám na 2,7, protože je pak lépe „slyším“.
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 15:29 ® RASTOK
-
Vaclav, prečo uprednostňuješ dľžku 2,7 ? pri 3 metroch mám dlhšie hody, lepší zásek …
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 15:16 ® Vaclav
-
Rastok: Ano, je to den po zahájení, byl poprvé u vody. Koupil jsem ho a hned z prodejny jel na vodu, ještě jsem z něho ani nestačil sundat ochranný kryt korkové rukojeti.
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 15:13 ® RASTOK
-
Vaclav, vyzerá moc dobre, asi pošlem Kacelovi objednávku, ale vo veľkosti 12.
Vaclave, ešte jeden dotaz, to je ten Robinson ?
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 ve 13:56 ® kkarlos
-
ja spis ruskou trpytku
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 ve 13:44 ® Vaclav
- reagovat
- Pátek 5. srpna 2005 ve 12:28 ® RASTOK
-
Vaclav, neviem to nájsť, skús dať foto priamo sem
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 11:54 ® Vaclav
-
Rastok a Padis: Pokud si vlezete do aktuálního rozhovoru, který se mnou Had s Jirisem pořídili, je tam uprostřed fotka štiky. Tu jsem ulovil na obřího Alexe (15 cm – viz uvedené foto), které mi p. Kácel dělal speciálně na zakázku. Ta barva wobleru, která tam je (téměř černá štika), je můj návrh. Pár zubatých už jsem na ni letos dostal.
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 11:51 ® Vaclav
-
Rastok: Ano, je to dost široké rozpětí, ale prut je v tomto ohledu zkonstruován tak, že plně vyhovuje. Větší woblery (15 a 18 cm) bych s ním na tekoucí vodě asi neutáhnul, tam už by se asi ohýbal víc, než by bylo žádoucí. Ale na stojáku plně vyhovuje, konstruktéři u něho přemýšleli. Robinson, o němž hovoříš, neznám.
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 11:39 ® Padis
-
Rastok barva 29 36 32 typ Alex nebo Clasic
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 11:24 ® PV
-
Re:woblery- včera jsem byl v JSA Na Maninách a nestači jsem zírat. Kromě Rapal a ostatních tam mají woblery made in China byrobené specielně pro ně, cena 80Kč. Různé velikosti, dvoudílné a jednodílné. Prodavač to označil jako horkou novinku, takže nevěděl jak chodějí. Hned jsem si jednoho koupil na zkoušku. Nemáte s nima zkušenosti? Prodávají to v plastové krabičce, žlutý podklad a na něm je napsáno Wobler.
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 11:21 ® RASTOK
-
Padis – na aký typ a farbu sa ti darí, u mňa je najúspešnejší – Presto vo farbe 4 – taký zelený tiger, hlavne na rybníkoch, kde je nazelenalá voda
reagovat - Pátek 5. srpna 2005 v 10:49 ® Padis
-
dobrých těch je,každý máme svuj osvědčený. Duležitý je hlavně chod wobleru. Letos zatím nejvíc štik na woblery od Kácela
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2005 v 11:22 ® Zlinsky_lovec
-
Letos mám všecky štiky na gumy..........
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:52 ® Lovec
-
Největší úspěchy na Dyji mám s 12 cm půlenou štičkou od Jaxon .
reagovat - Středa 3. srpna 2005 ve 13:32 ® RASTOK
-
Vaclave, fakt divná „kubatura“ tu spodnú hranicu by som čakal 35 až 40, inak mám jeden Robinson – Camaro spin 20–40 a na tu gramáž je mäkký, napr. Jaxon Astral 10–45 je proti Robinsonu roxor. to len tak pre zaujímavosť
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 11:43 ® Vaclav
-
Prakticky každou sezónu jiný, baví mne zkoušet pruty. Letos mám novinku od Robinsonu – Dynamic Pike Spin 20–70 gr. Zvládá bez problémů i 18 cm Original Floating, ale třeba i 18 cm Invincibly od Nilse. Jeho netradiční gramážové rozpětí mu dává schopnost cíctit stejně 9 cm Salmo Roach stejně jako 15 cm Invincibla. Délka tradiční: 2,7 m.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 10:31 ® RASTOK
-
Václav – aky prut používaš na tie veľké woblere ?
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 9:17 ® saky
-
Ahoj, používám z 98% SubWarty od Stormu: www. stormlures. com barvu volim podle barvy vody od 346 po 360, která je asi nejúčinnější, nicméně ne na sklonku roku, to je kupodivu asi nejlepsi Bluegill. Nejdou hloubš, než 30cm, ale od března je nemůžu nikde sehnat, tak chytám na zásoby a pro každou vázku radši du, plavu
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 9:00 ® Tomik
-
Používám twistery značky Relax nabo Orka zvlášt ty orky sou super a velikost okolo 10 cm. Barvy skoro vsechny nejvic se mi osvedcili bila s cervenou hlavou(RH) a a pak prusvitna s flitry.
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 8:19 ® Vaclav
-
V zásadě souhlasím s BigMikem. Na přehradách, pokud jdu cíleně po štikách, sotvakdy použiji wobler pod 12 cm. Vlastně 13 cm Dragon River (WFS), 14 cm Husky Jerk (Rapala) nebo 12 cm Perch (Salmo) jsou nejmenší kusy, které na velkých vodách používám. Celkový objem nástrahy musí být zkrátka větší. Není třeba se toho bát, 15 cm Nils Master mi letos úplně normálně berou štiky 45 cm. Na řekách s šířkou toku do 15 metrů používám cíleně wobblery o něco menší – od 8 do 13 cm, neboť tam se s metrovkami potkávám zřídka. Jinak ale samozřejmě chytíš štiku kilo a půl i na menší exempláře, zejméně v létě. Pokud jde o barvy, to je vždy složité a záleží to na mnoha vlivech a okolnostech, bez zkoušení se v tomto směru asi neobejdeš. Mohu ale říct, jak již uvedl BigMike, že v létě sedí okoun, štika, pstruh, plotice, ale i různé abstraktní vzory či nepřírodní vzory, jak je známe například z dílny Nils Master. Do studených podzimních vodu skutečně sedí více chaldnější tóny barev, úspěšná bývá i fluorescenční žlutá v kombinaci s perleťově bílou (SFC) a jí podobné variace.
reagovat