Vyhledávání
Prosím o radu-plavaná, boloňéza
1.8.2005 | G.Lubin | 4.149 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych poprosit o váš názor a radu. Chtěl bych zkusit plavanou. Uvažuji o koupi boloňézky. Chtěl bych chytat na vodách typu řek Morava a Dyje. Nevím ale, jak dlouhou boloňézu bych měl koupit. Myslíte, že by stačili třeba i jen 4 metry? Moc tomu nerozumím, v plavačce jsem záčátečník. Děkuji za pochopení:-) a za vaše rady.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 14. srpna 2005 ve 13:34 ® G.Lubin
-
Děkuji za odpovědi. Chtěl bych se ještě prosím zeptat, kolik by podle vás měla vážit taková 6–7m dlouhá boloňáza? Aby mi neodumřela ruka a mohl si lov pěkně vychutnat. Dík
reagovat - Středa 3. srpna 2005 v 7:10 ® atsip
-
Absolutne súhlasím s Fugasom, len keď chytáš na miestach, kde potrebuješ nahodiť ďalej a je tam aj väčšia hľbka, tak si kúp ľahší 7 m prút. Dobre sa plavák vodí a aj nahadzuje. V tomto prípade do kratších nechoď.
reagovat - Úterý 2. srpna 2005 v 17:52 ® CeP
-
nedavno jsem poridil tenhle kousek Colmic Diadema 6,00m – původní cena 2450 Kč nyní pouze 1200 Kč Boloňka Diadema model roku 2002 je vyroben z uhlíku M30 s křížovým vinutím, je vybavena SIC očky a velmi kvalitním držákem navijáku. Tato boňka střední třídy je Vám nyní nabízena za 50% původní ceny a to pouze v délce 6m a to z důvodů nadměrných zásob. chvilku mi trvalo, ale vycmuchal jsem ze vazi 316gr. uz jsem ji parkrat proveril. konstatuju slusnej kousek za libovou cenu. mohu jen doporucit.
reagovat - Úterý 2. srpna 2005 v 8:53 ® Fugas
-
Boloňku bych doporučil minimálně 6–7m. Můžeš s ní vodit splávek i na větší vzdálenost. Slušná boloňka ale neni vůbec levná záležitost. Důležitá je i hmotnost. Držet půl dne v ruce půl kila neni nic příjemnýho. Záleží taky kolik je v místech kde se chystáš chytat místa. Se se 7m klackem se pod stromama opravdu chytat nedá. Jestli uvažuješ o kratším prutu, tak zvol spíš match prut(3.9–4.5m). Je univerzálnější protože s nim můžeš lovit i na stojáku a nelepí se na něj vlasec.
reagovat - Pondělí 1. srpna 2005 v 17:07 ® HAT
-
Zdar nejsem vyloženě plavačkář ale mě vyhovuje délka 3m. Je fakt že chytám na menší řece , na Sázavě. Mám i čtyřmetr a používám ho jen občas. Ale jsou to dle mého názoru optimální délky. Asi jsem ti moc nepomohl. Zále ží taky na gramáži splávku. strašně se lepí vlasec na prut a je těžký nahodit.
reagovat