Chytej.cz

Prosím o radu-plavaná, boloňéza necteno

1.8.2005 | G.Lubin | 4.151 zobrazení | 5 odpovědí

Dobrý den, chtěl bych poprosit o váš názor a radu. Chtěl bych zkusit plavanou. Uvažuji o koupi boloňézky. Chtěl bych chytat na vodách typu řek Morava a Dyje. Nevím ale, jak dlouhou boloňézu bych měl koupit. Myslíte, že by stačili třeba i jen 4 metry? Moc tomu nerozumím, v plavačce jsem záčátečník. Děkuji za pochopení:-) a za vaše rady.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 14. srpna 2005 ve 13:34 ® G.Lubin

Děkuji za odpovědi. Chtěl bych se ještě prosím zeptat, kolik by podle vás měla vážit taková 6–7m dlouhá boloňáza? Aby mi neodumřela ruka a mohl si lov pěkně vychutnat. Dík

reagovat
Středa 3. srpna 2005 v 7:10 ® atsip

Absolutne súhlasím s Fugasom, len keď chytáš na miestach, kde potrebuješ nahodiť ďalej a je tam aj väčšia hľbka, tak si kúp ľahší 7 m prút. Dobre sa plavák vodí a aj nahadzuje. V tomto prípade do kratších nechoď.

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 17:52 ® CeP
CeP

nedavno jsem poridil tenhle kousek Colmic Diadema 6,00m – původní cena 2450 Kč nyní pouze 1200 Kč Boloňka Diadema model roku 2002 je vyroben z uhlíku M30 s křížovým vinutím, je vybavena SIC očky a velmi kvalitním držákem navijáku. Tato boňka střední třídy je Vám nyní nabízena za 50% původní ceny a to pouze v délce 6m a to z důvodů nadměrných zásob. chvilku mi trvalo, ale vycmuchal jsem ze vazi 316gr. uz jsem ji parkrat proveril. konstatuju slusnej kousek za libovou cenu. mohu jen doporucit.

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 8:53 ® Fugas

Boloňku bych doporučil minimálně 6–7m. Můžeš s ní vodit splávek i na větší vzdálenost. Slušná boloňka ale neni vůbec levná záležitost. Důležitá je i hmotnost. Držet půl dne v ruce půl kila neni nic příjemnýho. Záleží taky kolik je v místech kde se chystáš chytat místa. Se se 7m klackem se pod stromama opravdu chytat nedá. Jestli uvažuješ o kratším prutu, tak zvol spíš match prut(3.9–4.5m). Je univerzálnější protože s nim můžeš lovit i na stojáku a nelepí se na něj vlasec.

reagovat
Pondělí 1. srpna 2005 v 17:07 ® HAT

Zdar nejsem vyloženě plavačkář ale mě vyhovuje délka 3m. Je fakt že chytám na menší řece , na Sázavě. Mám i čtyřmetr a používám ho jen občas. Ale jsou to dle mého názoru optimální délky. Asi jsem ti moc nepomohl. Zále ží taky na gramáži splávku. strašně se lepí vlasec na prut a je těžký nahodit.

reagovat