Chytej.cz

Sumec na podvodní splávek necteno

23.7.2005 | PM | 8.661 zobrazení | 46 odpovědí

Nevim,co dělám špatně. mám přibližně 50% úspěšnost na stojaté vodě. Téměř v polovině záběrů sumec nástražní rybu strhne nebo jsou na ní známky jeho čelistí, mnohdy i sliz na návazci. Prosím, poraďte, jak by měla být seřízena brzda (spíše volněji nebo natvrdo,aby se sumec při záběru sekl) a zda-li sekat okamžitě, když dravec rybu uchopí nebo chvíli počkat. [addsig]

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Neděle 24. července 2005 ve 13:21 ® Hrouzek
Hrouzek

pepíno-chytám hlaně na vejny,když jsou. protože ty se hejbou a nemaj chut se zamotat. karasové jsou hovada. ten dubu leží pak začne řádit pak zas dobu se ani nehne.. U těch cejnů když ho píchneš ze spoda,tak mu to tam moc nedrží, a když jsem koukal co mu to děla ve vodě, ono ho to nadnaší,ale ještě divně převrací,takhle dkyž se píchne za vrch tak ho to jenom nadnáší a přirozeně se pomalu hejbe a vydrží pak na tom celou noc. když jsem to dával ze spod k řitní,tak byl ráno cejn kaput (

reagovat
Neděle 24. července 2005 ve 13:16 ® pepino99
pepino99

hrouzek : jo a nosnej dáváš na podvodníka kam ???? Já za ocas teda za tu řitní ploutev zespod

reagovat
Neděle 24. července 2005 ve 13:13 ® pepino99
pepino99

hrouzek : jo jo myslím že s těma 3 trojháčkama máš úplnou pravdu ! A ten poslední u ocsu jsem slyšel že by se na podvodňák měl píchat zespod ryby ?????

reagovat
Neděle 24. července 2005 ve 13:07 ® Hrouzek
Hrouzek

jestli zavážíš, tak si omotej větší šutr 40kou,připevni ho trhačkou na tvrdo k obratlíku a mrskni to celý do vody… A když ti to zbalý sumec větší,tak budeš mít jízdu, až se ti bude hulit z brzdy(mužeš ji mít klidně povolenou) Jinak rybu jak popisuješ nastražuješ celkem dobře,teda jestli se jedná o rybku kolem 25cm.. jinak jeden trojhák a jednohák nestačí s tim podvodním splávkem… Klidně bych udělal návazec s třema menšíma trojháky např. 3ky ownery a dal bych jeden za prsní ploutve,druhej za hřbetní ploutev a třetí za hřbetní část těsně u ocasu… Když ji píchneš za řitní ploutev,tak to tu rybu nepřirozeně nadnáší do boku Ze začátku,když jsem na to chytal,tak jsem dával jenom olovo a díky tomu ,že přes noc spim,tak u prutu nejsem hned. Tak mi to sumci pustěli… Pak jsem to tam narval na tvrdo a už to bylo dobry,sumec se o to sekne a přerve to. ale musí to bejt větší kámen,aby to chudák nevlačel sebou,pak by při zdolávání byla sranda

reagovat
Neděle 24. července 2005 ve 13:06 ® pepino99
pepino99

no kostičku polystyrenu 2×2cm zkusím přivázat na tenký vlasec a protáhnu rybě skrz skřele hubou ven, takze bude mit tu kostku někde na čele a zavážu. Myslím nebo doufám že jí to bude nadnášet a nebude se jí chtít na dno a motat se do šnůry ????? )))

reagovat
Neděle 24. července 2005 ve 13:01 ® xycht

pepíno99: taky myslim, musí to nasát . jak to myslíš s tim polystyrem a rybkou?

reagovat
Neděle 24. července 2005 ve 12:56 ® pepino99
pepino99

no zažrat asi určitě ne ale že si to přesrkne to je určitě pravda. Kolikrát zásek při záběru a vylítlo to z něj. Pravděpodobně to držel na kartáčích. S tím podvodňákem dejte vědět. Ted zkouším něco podobného na stojáku ale bez splávku a ryba se nemotá. Ještě chci zkusit malou kostičku polystyrenu navázat slabým vlascem přímo na rybu ( hubou přes skřele … ????? )

reagovat
Neděle 24. července 2005 ve 12:43 ® xycht

rybar11: a kdo psal o tom,že ho má nechat zažraT?

reagovat
Neděle 24. července 2005 v 11:20 ® rybar11

Sumec se nikdy nenechává zažrat, je to pověra. Dej si brzdu tak aby Ti nestáhl prut z vidliček a hned při záběru sekej. Sekat můžeš i vícekrát, někteří sumcaři sekají i 3 krát.

Sám víš, že ta ryba má hubu jako vrata, tak na co ji nechat zažrat?

reagovat
Neděle 24. července 2005 v 0:22 ® xycht

PM: vyzkoušej to a pak dej vědět. samotnýho mě to zajímá. dík přeju at máš úspěšnost vyšší

reagovat
Neděle 24. července 2005 v 0:15 ® PM

xycht:možná by bylo lepší kdybych měl úplně volnou brzdu a se zásekem chvíli počkal. Doposud jsem zasekl hned při téměř dotažené brzdě.

reagovat
Sobota 23. července 2005 ve 23:57 ® xycht

PM: tak to nevim, myslim,že to máš nastražený dobře. musim ale říct,že když sem chytal na rousnice tak jsem taky neproměnil zdaleka všechny záběry

reagovat
Sobota 23. července 2005 ve 23:49 ® PM

xycht:dávám jednohák za řitní ploutev a trojhák za břišní ploutev. Podvodní splávek mám téměř za posledním hákem,aby se ho nástražní ryba dotýkala ocasem a nemohla montáž zamotat.

reagovat
Sobota 23. července 2005 ve 22:54 ® xycht

a jak daleko dáváš háček od splávku?

reagovat
Sobota 23. července 2005 ve 22:53 ® xycht

Ale nevim jak je to když tam máš rybu. to by možná chtělo chviličku počkat. používáš jednohák? za hřbet?

reagovat
Sobota 23. července 2005 ve 22:51 ® xycht

Já jsem chytal s podvodním splávkem zatim jen na řece a vždycky s rousnicema. Měl jsem naviják přepnutej na volnoběžku a sekal sem hned. někde jsem četl, že se nemá nechat s tim sumce moc jet. prostě sekat s kratší prodlevou..

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1