Vyhledávání
Pletená šnůra
18.7.2005 | Muris | 2.782 zobrazení | 3 odpovědi
Jaké máte zkušenosti s chytáním na pletenou šnůru např. při Feedru?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 20. července 2005 ve 20:35 ® spechy
-
já osobne radeji používam monofil,ale je to jenom vec názoru mám kamarády rybáře,kteřý používají pletenku a při společném lovu je rozdíl v záběru znát mají jich víc a hlavne čitelnejší,ale při zdolávání ryb jich dost vyříznou! je pravda ,že s lovem na pletenku teprve začaly takže chce to určite cvik,ale jak říkám je to věc názoru a určite bych každému doporučil začít s fídrem u monofilu.
reagovat - Pondělí 18. července 2005 ve 20:19 ® mirmen
-
Vynikající. Používám nyní Maxi feeder od fy Zico ( 100 m/cca 550 Kč) o deklarovaném průměru 0,08 ( ve skutečnosti spíš 0,10–0,11) a deklar. nosnosti 3,6 kg ( odpovídá skutečnosti). Na řece umožňuje lovit ( v mírném až středním proudu) se špičkou k vodě ( na vzdálenosti do cca 20–25 m), takže nemusím dávat prut do polohy „špičkou k oblakům“. Na stejnou nosnost bych u monofilu potřeboval minimálně 0,16, spíš 0,18–0,20, což by ale znamenalo větší odpor kmene ve vodě, nutnost používat tvrdší špice nebo tu polohu špicí hore. Sestavu doplňuju návazci na nosnost 2 – 3,5 kg ( kalibrované monofily colmic mimetix v průměry 0,12–0,14–0,16). U těch slabších povoluju o něco víc brzdu ( vyrovnává větší nápory na návazec a uzle při pokusech ryby o únik). Jediné, co má ryba v tlamce je háček, proto používám rád kvalitní od firem maver (katana), owner apod. Při záseku postačí jen lehce přiseknout. Letos nej. kapr jen 61 cm, ale uvedená sestava na řece naprosto bez problémů. Power gumu nepoužívám, nějak si na ni nemůžu zvyknout. Signalizace záběru na uvedené sestavě vynikající, je ale potřeba trochu pozměnit techniku zdolávání ryby, větší pozornost brzdě, nezapomenout o cca 10–20% povolit u břehu, kde se ryba ještě může pokusit o únik a razantní nápor nakrátko by mohl vést k uprásknutí návazce. Zmíním ještě navi – letos používám Mitchell avocet, 10 lož. přední brzda. A pro kompletnost – prut Shakespeare Sigma MH. Zatím spokojenost, nemám důvod ke změně. Každému, kdo s fídrem začíná, bych ale doporučil několik měsíců na monofilu, ta pletenka je trochu náročnější.
reagovat - Pondělí 18. července 2005 v 17:54 ® hajan
-
Já to zkoušel, ale vrátil jsem se k monofilu. Myslím si, že má k feedru zbytečně velkou nosnost, a to, že namá průtažnost, jsem já, vzhledem ke vzdálenosti, na kterou na řece chytám, takřka nevyužil. Takže asi takhle, někomu to možná vyhovuje, ale mně ne. Zkus to a posuď sám. Zdary.
reagovat