Vyhledávání
Kdy seknout při přívlači?
15.7.2005 | Tumi | 3.657 zobrazení | 15 odpovědí
Kdy seknout při přívlači?(jak se pozná záběr.(
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. srpna 2006 v 0:01 ® Mysho 22
-
Ako sa tu už kolegovia prezentovali sekat treba vždy pri gumach akehokolvek typu.Pri vobleroch,plechoch a inych nastrahach ,ktoré sú osadene trojhakami sa ryba sekne sama.No zo skusenosti vždy jemne priseknem stava sa že zrovna hak nesadne a ked maš dva tak zasekom druhy hak eče lapne rybu Proste istota je istota a vždy radšej priseknut ako prist o rybu.
reagovat - Středa 2. srpna 2006 v 15:47 ® JarKoto
-
Záběr poznáš, ale záleží, co ti zabere a jak máš tvrdej prut – když ti zabere štika, mi věř, že to poznáš (je to řacha jak sv***). Když ti zabere candát, tak to je spíš takový ztěžknutí špičky prutu- jako kdyby si měl vázku. U okouna to je jak kdy – občas ti nakopne prut a někdy to poznáš až když se ti u břehu „hýbá vlasec“. Jinak sekat hnedka, jak ucítíš záběr – dravci to jenom tak nepolykají – prostě to rychle čapnou a jedou. Většina vláč. nástrah je stejně napěchovaná trojháčky, takže to je docela jistota.
reagovat - Středa 2. srpna 2006 v 15:44 ® kkarlos
-
ee, to ne… je to na vsechno… teda hlavne na gumy na ty dost chytam ale myslim ze uz by se to melo zas zlepsovat…:) no uvidim ted na ne razim tak vecer dam vedet… ok,cus
reagovat - Středa 2. srpna 2006 v 15:41 ® raduch
-
Možná zkus vyměnit hlavu s háčkem. Jestli je to tupý tak neprosekneš a vtom je pudl.
reagovat - Středa 2. srpna 2006 v 15:27 ® kkarlos
-
no ehm… ja uz cekam ze to prijde uz kolem roku…:/ ale tak jako pred mesice mi to uz skoro vubec nepadalo a bylo to good ale pak sem si zlomil haksu jel na dovcu a tabor a ted zas o hovne… :/ proste to nekdy pada a stve mi to pac vcera takovejch 80% ryb mi spadlo… :/
reagovat - Středa 2. srpna 2006 v 15:23 ® raduch
-
kkarlos. cítíš v prutě tah
reagovata já čumím na šnůru. Jakýkoliv vybočení do strany – okamžitý zásek. Je to o cviku a hlavně o trpělivosti. Za chvíli to přijde samo
- Středa 2. srpna 2006 v 15:01 ® kkarlos
-
hm, a ted mi napada pac se mi jich vcera hafo vyhaklo, jesi hned seknout…? ale to bych jim to zase mohl z ty tlamy vyrvat… tak co myslite…? hh, mesic nevlaceni dela svy…
reagovat)
- Pondělí 18. července 2005 v 9:53 ® Holajz2
-
Zajímala by mě ještě jedna věc: Při vláčení na kopyto sekat hned nebo počkat až candoš zežere celou rybku až po háček?
reagovat - Sobota 16. července 2005 ve 22:22 ® Tomik
-
Chce to čas a poznáš to sám! Já když treba dostanu prdu do prutu od ryby (štika, bolen, pstruh) tak neprisekávám, ale když ryba bere opatrne a jen mi ztežkne nástraha tak bud hnedka sekám (Třpytka, wobler) nebo chvíli počkám a pak až zaseknu (twister). Ale většina záběrů je znatelných a to vetsinou jen prizvednu prut a mylim si ze to bohate staci.(Nechápu když má někdo jízdu třeba od kapra a jeste seká jak hovado to ten kapr musí mít hubu rozseklou až na prde*i!)
reagovat - Sobota 16. července 2005 ve 13:22 ® Stavba
-
Vcera sem chytil na rotacku 3 sticky a vubec sem nezasekaval. Jednu sem vyhak. To se mi stava skoro pokazdy..... Tu jednu sticku (50) sem chytil na potreti. poprvy mi po to vyjela, podruhy sem ji vyhak a az na potreti sem ji vytah. Vetsinou mam tendenci jen zvednout prut a pritahnout rybu misto zaseku, coz se mi kolikrat vymstilo
reagovat - Sobota 16. července 2005 ve 4:38 ® BoBo-Falknow
-
Quote: On 2005–07–16 00:27, JirkaS napsal: Pří přívlačí táhneš nástrahu, takže vlastně není potřeba moc sekat. Pokud zaútočí dravec, tak se většinou sám zasekne. Pokud se jedná o větší rybu, tak je lepší po záběru přiseknout, aby ryba nespadla. Trochu složitější je to právě u gumových twisterů, které vedeš přískoky. Pokud ryba zabere v okamžiku, kdy s twisterem nepohybuješ, musíš samozřejmě zaseknout. Až budeš častěji vláčet, tak na všechno sám přijdeš.
No já bych řekl, že nemáš tak úplně pravdu, ono je opravdu lepší přiseknout vždy, samo že intenzita přiseknutí je různá podle záběru a lovené ryby.
reagovat - Sobota 16. července 2005 v 1:27 ® JirkaS
-
Pří přívlačí táhneš nástrahu, takže vlastně není potřeba moc sekat. Pokud zaútočí dravec, tak se většinou sám zasekne. Pokud se jedná o větší rybu, tak je lepší po záběru přiseknout, aby ryba nespadla. Trochu složitější je to právě u gumových twisterů, které vedeš přískoky. Pokud ryba zabere v okamžiku, kdy s twisterem nepohybuješ, musíš samozřejmě zaseknout. Až budeš častěji vláčet, tak na všechno sám přijdeš.
reagovat - Pátek 15. července 2005 v 16:56 ® BoBo-Falknow
-
U twistra je to trošku náročnější, záleží na citlivost prutu, průtažnosti vlasce a lovené rybě. Např. okouna je dobře nechat chvilku „zažrat“. Na palndu, woblera a rotačku záběr poznáš hned, věř mi
reagovat - Pátek 15. července 2005 v 16:32 ® Tumi
-
Twistr,Wobler,rotačku a plandavku.
reagovat - Pátek 15. července 2005 v 16:15 ® BoBo-Falknow
-
Záleží na tom, co vláčíš…
reagovat