Chytej.cz

trhacia bójka na sumca necteno

13.7.2005 | koko | 3.817 zobrazení | 10 odpovědí

Chcem sa spýtať čo používate ako bójku pri love sumca, ak nemáte originál bójku. Myslím lov na trhaciu bójku. Mnohí používajú PET fľaše a pod. Poraďte niečo lepšie. Ďakujem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 18. července 2005 v 8:11 ® Axamith
Axamith

Nechci nikoho napadat ani kontrolovat, co dělá a co ne. Jenom mi něco o těch petkách utkvělo v hlavě a tak jsem si to našel v řádu. Třeba petka upravená jak píše doktor je asi jedno s nejideálnějších variat, jaké můžou být. V podstatě ani nejde o to, co se jako bójka použije, ale aby se u vody a ve vodě nenechávaly kusy polystyrénu a flašky. Když si někdo bójku udělá a donese k vodě, tak ať je z čehikoliv, tak si ji vezme domů a nehodí to do křoví.

reagovat
Neděle 17. července 2005 ve 3:34 ® doktor

HaD: Neopracovaná je zakázaná.

reagovat
Neděle 17. července 2005 v 1:57 ® HaD
HaD

Axamith: no vídíš, a ona je PETka i zakázaná, to jsem ani nějak neřešil, protože ji nepoužívám. Tedy na Pádu používám kanystry, protože málo co jiného má potřebný vztlak. Na příští výpravu ale již použiji něco jiného

reagovat
Čtvrtek 14. července 2005 v 18:30 ® Axamith
Axamith

Nespecializuji se na lov dravců, ale přez to mi v hlavě něco o používání bójek z RŘ uvízlo. Nějak se mi nelíbilo používání PET lahví. Tak jsem si vyhledal odpovídající část RŘ. Nechci niko kritizovat ani si dělat patent na rozum, ale přečtěte si ho pánové : Lov na bójku (není součástí přílohy č. 7 vyhlášky č. 197/2004 Sb.) Je lov dravců na povolené plovoucí zařízení (bójky, splávky apod.), (dále jen bójky). Bójky, které nejsou součástí udice, nejsou dovoleny. Při lovu dravých ryb může být použito bójky a pomocné bójky jejichž rozměry nepřesahují 6×6×30 cm, nebo dvou bójek maximálního rozměru 10×10×10 cm, které jsou propojeny spojkou v maximální vzdálenosti do 150 cm. Spojení bójky a pomocné bójky musí umožňovat po záběru a při zdolávaní ryby jejích rozpojení tak, aby pomocná bójka již nebyla součástí udice. Za bójky nesmí být používán neopracovaný polystyrén a neopracované plastické hmoty (včetně PET lahví). Systém bójky může být ukotven jednak mezi nástrahou a prutem, nebo i za nástrahou, ale vždy tak, aby celý systém byl součástí udice. Jakékoliv zařízení (bójky, splávky apod.) určené k lovu dravců, musí být po skončení lovu vytaženo z vody. Účelem bójky je udržet nástrahu ve zvolené hloubce. Bójka musí být viditelná z místa lovícího a svými rozměry a schopností plavat nesmí napomáhat ke zdolávání lovené ryby. I pro tento způsob lovu platí, že lovící musí být u prutů přítomen tak, aby s nimi mohl okamžitě manipulovat. Systém bójky nesmí být doplněn o další háčkovou soustavu. Je zakázáno mít nahozené pruty bez nástrahy.

reagovat
Středa 13. července 2005 v 11:48 ® koko

dik

reagovat
Středa 13. července 2005 v 11:24 ® HaD
HaD

tak to joooo ))

reagovat
Středa 13. července 2005 v 11:05 ® doktor

HaD: Ja mám PET naplnenú nejakou stavebnou penou – v nej ukotvené očká, nedeformuje sa, krásne nastriekanú 2 odtieňami zelenej takže žiadny hnus ale ako z Burdy. )))

reagovat
Středa 13. července 2005 v 10:54 ® HaD
HaD

doktor: rybě nesmíš povolit jinak lze použít samo i petku, nebo kanystr od vody či náplně od ostřikovačů, jen je to na hladině pěkně hnusný

reagovat
Středa 13. července 2005 v 10:35 ® doktor

PET flaša je dosť dobrá, na nej sa ti skĺzne šnúra pri zdolávaní ak to máš dobre urobené. ja používam 2,5l a keď sa pohrám aj silon od bojky k plávaku je nad hladinou nie len šnúra k plaváku. O rôzne doštičky sa môže pri zdolávaní zachytiť šnúra ak musíš rybe povoliť a dostane za trhaciu bojku alebo o bližšie danú bojku. Vonku ale nie je povolená, musíš mať originál ako ma poučili skúsenejší!

reagovat
Středa 13. července 2005 v 10:25 ® HaD
HaD

např. toto:

reagovat