Vyhledávání
trhacia bójka na sumca
13.7.2005 | koko | 3.817 zobrazení | 10 odpovědí
Chcem sa spýtať čo používate ako bójku pri love sumca, ak nemáte originál bójku. Myslím lov na trhaciu bójku. Mnohí používajú PET fľaše a pod. Poraďte niečo lepšie. Ďakujem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 18. července 2005 v 8:11 ® Axamith
-
Nechci nikoho napadat ani kontrolovat, co dělá a co ne. Jenom mi něco o těch petkách utkvělo v hlavě a tak jsem si to našel v řádu. Třeba petka upravená jak píše doktor je asi jedno s nejideálnějších variat, jaké můžou být. V podstatě ani nejde o to, co se jako bójka použije, ale aby se u vody a ve vodě nenechávaly kusy polystyrénu a flašky. Když si někdo bójku udělá a donese k vodě, tak ať je z čehikoliv, tak si ji vezme domů a nehodí to do křoví.
reagovat - Neděle 17. července 2005 ve 3:34 ® doktor
-
HaD: Neopracovaná je zakázaná.
reagovat - Neděle 17. července 2005 v 1:57 ® HaD
-
Axamith: no vídíš, a ona je PETka i zakázaná, to jsem ani nějak neřešil, protože ji nepoužívám. Tedy na Pádu používám kanystry, protože málo co jiného má potřebný vztlak. Na příští výpravu ale již použiji něco jiného
reagovat - Čtvrtek 14. července 2005 v 18:30 ® Axamith
-
Nespecializuji se na lov dravců, ale přez to mi v hlavě něco o používání bójek z RŘ uvízlo. Nějak se mi nelíbilo používání PET lahví. Tak jsem si vyhledal odpovídající část RŘ. Nechci niko kritizovat ani si dělat patent na rozum, ale přečtěte si ho pánové : Lov na bójku (není součástí přílohy č. 7 vyhlášky č. 197/2004 Sb.) Je lov dravců na povolené plovoucí zařízení (bójky, splávky apod.), (dále jen bójky). Bójky, které nejsou součástí udice, nejsou dovoleny. Při lovu dravých ryb může být použito bójky a pomocné bójky jejichž rozměry nepřesahují 6×6×30 cm, nebo dvou bójek maximálního rozměru 10×10×10 cm, které jsou propojeny spojkou v maximální vzdálenosti do 150 cm. Spojení bójky a pomocné bójky musí umožňovat po záběru a při zdolávaní ryby jejích rozpojení tak, aby pomocná bójka již nebyla součástí udice. Za bójky nesmí být používán neopracovaný polystyrén a neopracované plastické hmoty (včetně PET lahví). Systém bójky může být ukotven jednak mezi nástrahou a prutem, nebo i za nástrahou, ale vždy tak, aby celý systém byl součástí udice. Jakékoliv zařízení (bójky, splávky apod.) určené k lovu dravců, musí být po skončení lovu vytaženo z vody. Účelem bójky je udržet nástrahu ve zvolené hloubce. Bójka musí být viditelná z místa lovícího a svými rozměry a schopností plavat nesmí napomáhat ke zdolávání lovené ryby. I pro tento způsob lovu platí, že lovící musí být u prutů přítomen tak, aby s nimi mohl okamžitě manipulovat. Systém bójky nesmí být doplněn o další háčkovou soustavu. Je zakázáno mít nahozené pruty bez nástrahy.
reagovat - Středa 13. července 2005 v 11:48 ® koko
-
dik
reagovat - Středa 13. července 2005 v 11:24 ® HaD
-
tak to joooo ))
reagovat - Středa 13. července 2005 v 11:05 ® doktor
-
HaD: Ja mám PET naplnenú nejakou stavebnou penou – v nej ukotvené očká, nedeformuje sa, krásne nastriekanú 2 odtieňami zelenej takže žiadny hnus ale ako z Burdy. )))
reagovat - Středa 13. července 2005 v 10:54 ® HaD
-
doktor: rybě nesmíš povolit jinak lze použít samo i petku, nebo kanystr od vody či náplně od ostřikovačů, jen je to na hladině pěkně hnusný
reagovat - Středa 13. července 2005 v 10:35 ® doktor
-
PET flaša je dosť dobrá, na nej sa ti skĺzne šnúra pri zdolávaní ak to máš dobre urobené. ja používam 2,5l a keď sa pohrám aj silon od bojky k plávaku je nad hladinou nie len šnúra k plaváku. O rôzne doštičky sa môže pri zdolávaní zachytiť šnúra ak musíš rybe povoliť a dostane za trhaciu bojku alebo o bližšie danú bojku. Vonku ale nie je povolená, musíš mať originál ako ma poučili skúsenejší!
reagovat - Středa 13. července 2005 v 10:25 ® HaD
-
např. toto:
reagovat