Vyhledávání
Na sumce s mrtvou rybičkou.
11.7.2005 | Goyer | 3.248 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl bych se optat vzdejších sumcařů, zda chytli sumce i na mrtvou
nástrahu. Vzhledem k tomu, že jsem včera chytal candáta a vytáhnul jsem
dva sumce (62–45) a to na 3–5cm mrtvého okouna a háček 10tku. Systémem
brčko a rybička 10cm nadednem, tak jsem se docela divil.
A pak se ještě chci zeptat, když chytám sumce u břehu do 2m, je možnost
tam také chytit velkého (hloubka je tam okolo 1–1,5)…že bych nastražil
větší rybu, ale teď nevím zda mrtvou nebo živou. ale když mi berou na
mrtvou. nikde jsem ale nečetl o mrtvé na sumce. ale prý funguje jako
nemocnice.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 12. července 2005 ve 2:40 ® Goyer
-
Quote: On 2005–07–11 17:55, Milky napsal: Goyer: … tak to jsi ještě neslyšel padnout do vody Toulafsona! To je jak urvanej buden z pračky.
Mno, buď jsi dělal legraci, nebo nevím co je to za rybu. Ale jak jsem psal, nikdy jsem takovou ránu neslyšel.
reagovat - Úterý 12. července 2005 ve 2:39 ® Goyer
-
Quote: On 2005–07–11 18:38, HaD napsal: Goyer: no to by mě tedy zajímalo, jak lze nalézt na dně ležících 30 sumců. to asi nebyli zkušení rybáři, ale pěkní pohádkáři! protože je to holej nesmysl
Jsem nesmírně rád, že jsi zareagoval. Protože jsem čekal, že to někomu nedá. Nechtěl jsem se na to ptát konkrétně. Místní sumcaři na mém revíru mi tvrdili, že jezdili s echolotem a prohlíželi dno a že je tam našli na DNĚ. Tak jsem si říkal (jsem technik) jak jemožný, že ten „radar“ rozezná dno od sumce a nevzmeho to jako nějaký kopeček, říkal jsem si buď je ta technika už tak dokonalá či kecaj. Upřímně, 30sumců na revíru kde chytám je maličkost, ale vidět je na displayi takhle se mi taky nechtělo věřit. Takže Hade?
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 19:38 ® HaD
-
Goyer: no to by mě tedy zajímalo, jak lze nalézt na dně ležících 30 sumců. to asi nebyli zkušení rybáři, ale pěkní pohádkáři! protože je to holej nesmysl
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 18:55 ® Milky
-
Goyer: … tak to jsi ještě neslyšel padnout do vody Toulafsona! To je jak urvanej buden z pračky.
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 16:22 ® Goyer
-
U mne je něco podobného, nedávno tam byli nějakcí zkušení rybáři a na jednom míste našli 30 metrových sumců, jak leží na dně. Teď tam kámoš vytáhnul 140 a jsou tam 100% větší. nedávno když jsem byl na dravcích u břehu, tak slyším v dálce tak ohromnou ránu, jak když 100kilovej chlap skočí do vody. A jsou tam určitě větší… nedávno tam táhnuli štiku 110, tolstolobika 120 a vše na mém fleku, kde chytám… každý říká, že je tam více dravých ryb než bílých, ale jak jsem řekl, velké chytnou už je umění. (nebo náhoda).
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 15:07 ® Rduz
-
Ahoj, ja mám docela dobrý zkušenosti s mrtvou nástrahou na sumce, je pravda, že jsem na ní vytáhl menší kusy, ale chytám na revíru kde je hodně sumců od 70 do 100cm. Dneska na ně jdu, jednoho perlína hodím klasicky na těžko a na druhý jenom „kačenu“ a buď půl rybyčky, nebo živou rybičku. Pravda je že co se živé nástrahy týče by byla asi lepší bojka.
reagovat - Pondělí 11. července 2005 ve 14:35 ® Goyer
-
Jj, to se zdá být logický. ale když se pohybují menší kousky na mém fleku, kde chytám. může tam být i větší? Na mém revíru neuvěřitelné množtství stromů, větví, stromů nad hladinou… od roku 63 nevyloveno a včera tam kamarád vytáhnul 140tku, ale na klasickou bojku na lína a asi 20metrů od břehu.
Ptám se jen proto, protože bych jeden nahodil na candáta, úhoře a druhý bych přispůsobil na sumce a dal tam třena karase, lína a jen na nějakou měnší káču a to 2mětry od břehu, ale chci se zeptat zda metvou nebo živou, ale jak píšeš asi živou,, ale to pak musím hodit někam pryč, protože by mě to tam všechno luxusně vypašilo… Asi se na nic neptam…
reagovat - Pondělí 11. července 2005 ve 14:13 ® HaD
-
ulovit se dá, sám jsem jich taky tak pár chytil, ale spíše jsou to menší rybky…
reagovat - Pondělí 11. července 2005 ve 14:03 ® xycht
-
chytil jsem sumce 105cm na mrtvou plotici 7cm. v hloubce 3m – UN Hněvkovice
reagovat