Vyhledávání
Boleni a kuchyně
11.7.2005 | Vara | 2.710 zobrazení | 4 odpovědi
Pánové měl bych dotázek na bolena v kuchyni. Táta na něj nedá dopustit, ale jak se zmíníme jinde všichni ohrnují nos. Jak to máte vy? Má tolik kostí a špatné maso nebo ho ty kecalové nikdy nejedli, stejně jako ty co se včera opovržlivě ptali: Bolen co tim a při otázce jestli už ho jedli tak že ne, ale říká se …
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. července 2005 ve 12:56 ® BigMike
-
Osobně mám rád sušší masíčko, tudíž když chytím bolena, jde na pánev na máslo a musím říci, že hodnotím lépe než kapra, kterého tedy nemusím. A kosti? Parma jich má víc
reagovat)
- Pondělí 11. července 2005 ve 12:38 ® atsip
-
Vo všeobecnosti je vždy veľa kostí, keď sa použije na porcovanie nôž. Z jednej kosti sa vyrobia niekedy aj tri a hlavne vtedy, keď sa ryba reže naprieč na podkovičky. Preto treba upravovať rybu vcelku a potom ju porcovať, ale nie nožom. Boleň údený, je napr. pre mňa veľká pochúťka.
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 10:20 ® Vaclav
-
Můj názor je takový, že bolen má chuť ově maso trochu podobné kaprovi, i když vůně je odlišná. Narozdíl od kapra má daleko víc kostí. Doma ho upravujeme v trojobalu jako kapra a nikdo z hostů, kterým jsem ho nabídl, neohrnoval po jeho konzumaci nos. Daleko raději upravuji a konzumuji ale až kusy od 60 cm nahoru, ze kterých se ty kostičky lépe vybírají, u menších exemplářů je to problém a stává se z toho titěrná práce.
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 9:28 ® hraji
-
Většinu bolenů ulovím na podzim a jejich maso hodnotím jako běžné rybí maso, není to žádná lahůdka, ale běžný standard. Rozhodně kosti k rybímu masu patří a u většího bolena jsou mezisvalové kůstky prostě realitou. Většina lidí tvrdí stokrát opakované nesmysly bez osobní zkušenosti. Osobně bolen přes 60 cm je mi milejší než kapr.
reagovat