Chytej.cz

Háček dle ryby. necteno

11.7.2005 | Goyer | 2.095 zobrazení | 4 odpovědi

Vedle jsem začal topic a možná jsem to mohl napsat do něho, ale je to jiná věc.

Chci se zeptat, dnes jsem šel na candáta a v literatuře jsem si nastudoval, že požírá rybyčky po zadní ploutvy a hlavu ažnaposled, podle toho jsem háček do nástr. rybičky. Ale když mi pak bere něco jiného, málo kdy to seknu. Takže když půjdu na úhoře, háček dám podle toho, že tu rybičku bude žrát po předu a ne jako Candát pozadu.

Chci se zeptat, co je na tom pravdy? Zkušenosti, praxe. rady.

Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 11. července 2005 ve 14:57 ® Goyer

Já jak jsem si myslel, že candát to bere pozadu, tak jsem dal háček takto:

pak tedy když jse mi to vyvrátili dávám háček takto:

a pak ho jakoby ohnu k tělu a to je finální podoba

reagovat
Pondělí 11. července 2005 ve 14:29 ® rybar11

Když dáš plotičku okolo 6 cm, tak je úplně jedno kde je hák, candát ryby nasává jako okun. při záseku by to mnělo v klidu sedět tak jako tak. A pokud se ti zažere větší úhoř tak to má taky celou rybku v hubě a mněl by jsi ho seknout.

reagovat
Pondělí 11. července 2005 ve 13:16 ® Goyer

Díky za jasnou odpověď. Zarazilo mne to, že to psali v rybářství… jak příloze pro předplatile, tak v klasickém časopisu. Stačilo se vážně jen zamyslet. již nemálokrát jsem se takto poranil.

PS – Omlouvám se za chyby v písmu v minulém postu, psal jsem to ve dvě ráno, když jsem přijel z ryb.

reagovat
Pondělí 11. července 2005 v 9:32 ® hraji
hraji

Zkus se nad touto informací z literatury zamyslet. Asi jsi už v životě viděl ježdíka nebo malého okouna. Takovou rybku spolknout od ocasu prostě nejde a nedokáže to ani candát, hřbetní ploutev vybavená ostny tomu spolehlivě zabrání. Zkus si někdy pohladit okouna po hřbetní ploutvi od ocasu k hlavě, a dělej to opatrně. Takže tato teorie asi v praxi neobstojí. Co se týče umístění háčků na nástražní rybce, těch možností je několik a každý používá svůj oblíbený, někdo za hlavu, někdo za ocásek a třetí klidně za hřbetní ploutev

reagovat