Vyhledávání
Úlovky štik při cíleném lovu sumce.
10.7.2005 | HaD | 3.578 zobrazení | 12 odpovědí
Lovu sumců se věnuji již mnoho let a v podstatě se mi ještě nikdy nestalo, abych měl záběr od štiky, či ji dokonce ulovil. Ani nikdo z mého okolí až na asi dvě výjimky taky žádnou štiku při sumcování nechytil. Zrovna předevčírem jsme se o tom s paťákem bavili v tom smyslu, že ví také pouze asi o jedné na bójku, ale jinak nic a včera chytil jak na objednávku dvě 85 cm a 70 cm a sousední rybáři prý taky dvě na bójku ulovili. Celá dlouhá léta nic a najednou se štiky asi zbláznili. Jaké jsou Vaše zkušenosti?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. července 2005 v 17:32 ® Padis
-
HaD v tom máš pravdu jsou to jen ojedinělé ulovky
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 11:45 ® HaD
-
doktor: jo, slyšel jsem lecos, ale to sou jen takový povídačky, proto mě zajímá kdo kdy konkrétně chytil a toho je velmi málo
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 11:38 ® doktor
-
HaD: Tak to šanca je. Potom hraje rolu asi počet 3hákov , sila zostavy, čistota vody, množstvo potravy, šťúk, stanovište. Ale neoverené info počul, že na tečúcej pomerne často na hrkací, podvodný plavák zobrala väčšia šťuka.
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 11:02 ® HaD
-
DOKTOR: hodně často je tam třeba tloušť 30–35, okoun 25–30, cejn 25–40, plotice 25–35 atd, tedy všechno ryby, na které si troufne jakákoliv lepší štika
reagovat - Pondělí 11. července 2005 v 10:58 ® doktor
-
HaD: Asi to bude záležať od veľkosti použitej nástrahovej ryby. Ak tam dávaš kapra 40+ tak asi sa šťuky nedočkáš. Videl som jednu krásnu metrovku na bójku a druhá okolo 90cm to zobrala pri vyťahovaní úplne pri brehu skočila po karasovi a vytiahla sa zakusnutá, vôbec nevysela na háku.
reagovat - Neděle 10. července 2005 ve 22:31 ® Hrouzek
-
Mně se to stalo jednou a štika měla asi 65cm aneb se i sama nastražila, protože se jí podařilo si trojhák vrazit do břbetu… ))
reagovat - Neděle 10. července 2005 ve 22:16 ® Tomash
-
HaD : Soused má chatu na Nechranické nádrži a povídal mi, že jsou období, kdy při bójkování na sumce uloví pravidelně štiky. Říkal, že je to vždy začátkem sezóny – v červnu a pak začátkem září. Prý je to pravidelně. Je to zkušený rybář – alespoň myslím. Ulovil už dost obrovských štik – přes 110cm a snad 4 kusy přes 120cm, tak nemám důvod mu nevěřit. Tt
reagovat - Neděle 10. července 2005 ve 22:13 ® xycht
-
Chytám sumce teprve 2 roky a zatím se mi to nestalo a mým kamarádům co taky chytají sumce taky ne. Ale občas se mi stane, že mi něco strhne nástražní rybku, ale jestli je to od štiky, kdo ví…
reagovat - Neděle 10. července 2005 ve 21:37 ® Padis
-
HaD známí ulovil štiku 86cm na bojku. Já jednu kolem metru dotáhl ke břehu tam mě to ukousla a možná ta samá mě to ukousla ještě jednou jen ujela asi jeden metr od bojky.
reagovat - Neděle 10. července 2005 v 17:41 ® HaD
-
jiris & radosh: odpověď „asi“ nebo „slýchám“ mě neuspokojuje – zajímají mě konkrétní události
reagovat - Neděle 10. července 2005 v 17:36 ® Radosh
-
tak je to zvláštní ale taky se poslední dobou doslýchám že se chytily štiky na sumcové bojky
reagovat - Neděle 10. července 2005 v 17:12 ® jiris
-
na vranove to bude asi celkem castej jev
reagovat