Chytej.cz

Úlovky štik při cíleném lovu sumce. necteno

10.7.2005 | HaD | 3.578 zobrazení | 12 odpovědí

Lovu sumců se věnuji již mnoho let a v podstatě se mi ještě nikdy nestalo, abych měl záběr od štiky, či ji dokonce ulovil. Ani nikdo z mého okolí až na asi dvě výjimky taky žádnou štiku při sumcování nechytil. Zrovna předevčírem jsme se o tom s paťákem bavili v tom smyslu, že ví také pouze asi o jedné na bójku, ale jinak nic a včera chytil jak na objednávku dvě 85 cm a 70 cm a sousední rybáři prý taky dvě na bójku ulovili. Celá dlouhá léta nic a najednou se štiky asi zbláznili. Jaké jsou Vaše zkušenosti?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 11. července 2005 v 17:32 ® Padis
Padis

HaD v tom máš pravdu jsou to jen ojedinělé ulovky

reagovat
Pondělí 11. července 2005 v 11:45 ® HaD
HaD

doktor: jo, slyšel jsem lecos, ale to sou jen takový povídačky, proto mě zajímá kdo kdy konkrétně chytil a toho je velmi málo

reagovat
Pondělí 11. července 2005 v 11:38 ® doktor

HaD: Tak to šanca je. Potom hraje rolu asi počet 3hákov , sila zostavy, čistota vody, množstvo potravy, šťúk, stanovište. Ale neoverené info počul, že na tečúcej pomerne často na hrkací, podvodný plavák zobrala väčšia šťuka.

reagovat
Pondělí 11. července 2005 v 11:02 ® HaD
HaD

DOKTOR: hodně často je tam třeba tloušť 30–35, okoun 25–30, cejn 25–40, plotice 25–35 atd, tedy všechno ryby, na které si troufne jakákoliv lepší štika

reagovat
Pondělí 11. července 2005 v 10:58 ® doktor

HaD: Asi to bude záležať od veľkosti použitej nástrahovej ryby. Ak tam dávaš kapra 40+ tak asi sa šťuky nedočkáš. Videl som jednu krásnu metrovku na bójku a druhá okolo 90cm to zobrala pri vyťahovaní úplne pri brehu skočila po karasovi a vytiahla sa zakusnutá, vôbec nevysela na háku.

reagovat
Neděle 10. července 2005 ve 22:31 ® Hrouzek
Hrouzek

Mně se to stalo jednou a štika měla asi 65cm aneb se i sama nastražila, protože se jí podařilo si trojhák vrazit do břbetu… ))

reagovat
Neděle 10. července 2005 ve 22:16 ® Tomash
Tomash

HaD : Soused má chatu na Nechranické nádrži a povídal mi, že jsou období, kdy při bójkování na sumce uloví pravidelně štiky. Říkal, že je to vždy začátkem sezóny – v červnu a pak začátkem září. Prý je to pravidelně. Je to zkušený rybář – alespoň myslím. Ulovil už dost obrovských štik – přes 110cm a snad 4 kusy přes 120cm, tak nemám důvod mu nevěřit. Tt

reagovat
Neděle 10. července 2005 ve 22:13 ® xycht

Chytám sumce teprve 2 roky a zatím se mi to nestalo a mým kamarádům co taky chytají sumce taky ne. Ale občas se mi stane, že mi něco strhne nástražní rybku, ale jestli je to od štiky, kdo ví…

reagovat
Neděle 10. července 2005 ve 21:37 ® Padis
Padis

HaD známí ulovil štiku 86cm na bojku. Já jednu kolem metru dotáhl ke břehu tam mě to ukousla a možná ta samá mě to ukousla ještě jednou jen ujela asi jeden metr od bojky.

reagovat
Neděle 10. července 2005 v 17:41 ® HaD
HaD

jiris & radosh: odpověď „asi“ nebo „slýchám“ mě neuspokojuje – zajímají mě konkrétní události

reagovat
Neděle 10. července 2005 v 17:36 ® Radosh
Radosh

tak je to zvláštní ale taky se poslední dobou doslýchám že se chytily štiky na sumcové bojky

reagovat
Neděle 10. července 2005 v 17:12 ® jiris
jiris

na vranove to bude asi celkem castej jev

reagovat