Chytej.cz

Zakrmování lokality lovu Kapra necteno

10.7.2005 | radekzatec | 6.362 zobrazení | 5 odpovědí

Zatím nejsem zkušenej Kaprář (Boilis), mam svůj osobak Kapr lysec 82 cm, 12,5 KG. Ale to není to proč sem píši. Velmi rád uvítam velmi dobrou radu a ne jen já. Jde o zakrmování před lovem a v průběhu lovu. Loni jsem poprve chytal na Boilis v blízkosti jednoho mistního Kapr teamu. Používal jsem krmitko s kukuricným šrotem a Jahodové boilis uspěch byl výborný. Letos ale chceme jet s kolegy a přemýšlíme jak zakrmit??? Zakrmovat jen kukuřicí a Boilisem a nebo pridavat i trochu nejake sipké smesi (tzv. šrot) pokud ano tak jaky produkt pridat aby lepe ryby travili a při 14 dením lovení a krmeni se nestalo že ryby přestanou žrat jako na začatku. Chytame zpusebem chyta pust. Předem dekuji všem za odpovědi

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 7. srpna 2005 v 1:11 ® CeP
CeP

jezismarjaaaa. samozrejme ze celY…

reagovat
Neděle 7. srpna 2005 v 1:10 ® CeP
CeP

kdesi jsem vycetl ze varena repka s psenici pry urychluje traveni a pusobi jako lehke projimadlo ⇒ dalsi potreba nabasti se…
a dal jsem odkudsi stahl : Quote: Dále před námi stojí otázka volby návnady a nástrahy. Vycházíme-li z toho, že léto je obdobím, kdy je ve vodě přemíra různorodé potrav. Různými larvami hmyzu a mušličkami počínaje, přes patentky (pakomáří larvy) a mladými výhonky vodních rostlin konče, zavrhneme hned ze začátku směs HNV (vysoká výživná hodnota). Nemá přece smysl sypat do vody obrovsky výživné a navíc drahé kuličky, když po nutriční stránce mají kapři svůj jídelníček ideální. Hlavní požadavek, který máme na naše návnady tedy je: pro kapry příjemná chuť a rychlá stravitelnost. Pokud je vámi zvolený revír alespoň zčásti navštěvován vodním ptactvem nebo je tu možnost spadu různých semen do vody z okolních stromů, neznám lepší letní nástrahu, než boilie na bázi ptačího zobu. Samotná semena jsou pro kapry velmi přitažlivá. Pokud se namíchá pro kapry atraktivní směs, která obsahuje asi 40% mletých semen. Málokterý kapr jí v letním období odolá.

Poměrně vysoký obsah oleje v těchto semenech není v létě vůbec na škodu. Spíše naopak. Přítomnost oleje urychluje trávení a teplá voda navíc napomáhá uvolňovat jejich specifickou vůni daleko rychleji, než kdy jindy.

Zbývá nám určit taktiku krmení. Nejlepších výsledků jsme dosahovali při použití tohoto boilie společně s drobnou partiklovou návnadou složenou z řepky, lněného semínka, konopí a prosa. Konopné semínko připravíme klasickým postupem – po dvanáctihodinovém máčení vaříme, dokud semínka nepuknou a objeví se drobné bílé klíčky. Řepku, len a proso stačí spařit horkou vodou. Na zvoleném lovném místě takovou směsí utvoříme jemný podklad na ploše několika čtverečních metrů, na který následně rozhodíme boilie. Jakmile kapři takové místo objeví, napřed nasají několik semínek, ale následně se většinou nenechají dlouho pobízet k ochutnání našich kuliček. Proč by také pracně nasávali jednotlivá zrníčka, když si mohou nacpat břicho chutnými kuličkami, které navíc tak lákavě voní. Většina záběrů tedy přichází navečer a v noci, kdy se voda alespoň trochu ochladí a kapři nejsou tak apatičtí k našim nástrahám. Výjimkou jsou dny s letními dešti, kdy kapři přijímají potravu po celý den.

celi text ti posilam osobkou; snad ti to pomuze…

reagovat
Sobota 6. srpna 2005 ve 22:47 ® sumeckapr

Quote: On 2005–07–10 18:30, willIam napsal: srot bych moc nepouzival protoze laka ryby ktere nechces spis pouzij partikl ( kukurice, repka, psenice, cizrna, tygri orechy ) a rozrezane boilie. Ale kdyz se rozhodnes pouzit krmitkovou smes tak doporucuju Carp Canal od mosely. dobra rada mohu se zeptat co v carp kanalu je ja jsem ho schanel a nemohl jsemho sehnat tak jestly vis kde ho sehnat tak prosim napis dik jo a cet sem tvoje rady ohledne pletenek od krystonu mohl bys my nejakou doporucit mas urcite mnoho zkusenosti ,ctu tvoje rady ja se teprv dostavam ktomu lepsimu tak potrebuji pomoct

reagovat
Pondělí 11. července 2005 v 15:18 ® radekzatec

Chtěl bych upřesnit otázku špatně jsem se vyjádřil. Co pridavat k zakrmu BOILIS a Vařená KUKUŘICE aby ryby rychleji travili.

reagovat
Neděle 10. července 2005 v 19:30 ® willIam

srot bych moc nepouzival protoze laka ryby ktere nechces spis pouzij partikl ( kukurice, repka, psenice, cizrna, tygri orechy ) a rozrezane boilie. Ale kdyz se rozhodnes pouzit krmitkovou smes tak doporucuju Carp Canal od mosely.

reagovat