Chytej.cz

Muškaření v ryb. časopisech necteno

7.7.2005 | Tomucha | 6.069 zobrazení | 31 odpovědí

Co byste rádi viděli v článcích věnovaných vázání mušek? Co vás zajímá? Techniky, materiály atd. pište

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 15. září 2005 ve 23:26 ® fikus
fikus

EDDY: trochu mě zlobí PC, tak to nemůžu otevřít, ale zkus tohle: url

reagovat
Čtvrtek 15. září 2005 ve 20:56 ® Shimi
Shimi

xxx:no nevím to je spíš pro nějakýho rod buildera tomucha je hlavně skvělej vazač a muškař tohle ale podle mě de trochu mimo jeho zájmy a schopnosti

reagovat
Čtvrtek 15. září 2005 v 16:47 ® xxx

trochu od věci ,ale taky námět. Co takhle něco ostavbě ,případně opavácch muškařských prutů(vzdálenosti oček,technika jejich vyvazování ,jaká nitě jaký lak apod.)

reagovat
Čtvrtek 15. září 2005 v 16:43 ® Hrouzek02

Mám otázku , čím plave mučka na hladině? Co vybrat za prostředek?

reagovat
Čtvrtek 15. září 2005 v 16:38 ® EDDY

Quote: On 2005–07–10 19:52, Tomucha napsal: HaD + fšíci – kuji za tip(y) ! něco s tím udělám

no já bych rád zjistil..... jak loví francouzi jake mušky atd spůsob mě to docella zajímá protože jsem již po několikáté v žadě mistry světa nepočítam lonský výpadek...... myslím že na tomněco bude..... tak jestli možeš a víš něco tak to napiš a nebo se mě prosím ozvy ..... chtěl bych na to přijít…

reagovat
Čtvrtek 15. září 2005 ve 13:46 ® xxx

Výborná by byla nějaká srovnávací tabulka vázacích materiálů(co čím nahradit )Spousta syntetických materiálů je na trhu nabízena pod různými názvya z obázku je někdy těžké odhadnout co to je.

reagovat
Čtvrtek 15. září 2005 v 8:19 ® Hrouzek02

Pro mě by bylo zajímavé: jak se navazuje muška na šňůru, tzn. návezec. Muška se váže přímo na šňůru prutu?

reagovat
Čtvrtek 15. září 2005 v 6:30 ® Axamith
Axamith

Mě osobně by zajímaly přehledy a testy muškařského vybavení (pruty, navijáky, šňůry), ale i všelijaký „udělátka“, který usnadní vázání, ale i pobyt u vody. (např. dobrý joja, pean, skřipce …) Když jsem začínal, tak jsem neměl na vázací vybavení dost peněz, tak jsem si dosti věcí udělal. Pro začátečníky by to mohlo být zajímavé téma i v době, kdy se dá koupit téměř cokoliv. Nebo postup výroby skalpu, to je taky zajímavé. To Chose : Kdysi jsem si z videa sestříhal fotky a udělal návod na postupy základních druhů mušek. Není to nic světovýho, ale mě to pomohlo. Když budeš mít zájem, tak se ozvi na jan. havelka@atlas. cz Má to asi 8 MB

reagovat
Středa 14. září 2005 v 11:29 ® fikus
fikus

Tomucha: tuším, že už máš ten seriál napsaný, ale kdybys tam mohl přesněji popsat nebo i nafotit vázací postupy a takové ty fígle které se dají použít. Mohlo by být zajímavé třeba co je a jak se provádí: dabovaní do smyčky , osmičkový uzel, k čemu a jak se přesně používá sklepávač a jak se navazuje sklepaná srst, jak přichytit pírko z leiblova skřipce, udělání zakončovacího uzle třeba bez finišeru. apod.

reagovat
Středa 14. září 2005 v 9:32 ® FABi
FABi

Jsem teď ve fázi začínajícího muškaře. Problém je v tom, že v každém obchodě mi rádí něco jiného. Nechci prut za 4000 Kč, když nevím jestli mě to bude bavit. Hlavně nevím jaký prut koupit, jestli 255cm nebo 270 cm, označení 5 nebo 5/6. Je mi jasný, že universální pruty neexistují, ale uvítal bych článek o typu prutu na určitou vodu. Pojmy jako suchá a mokrá muška, nymfa, způsoby vodění. Typy šnůr to je pro mne uplně neznámo. Prosím poradtě mi eventuelně internetové stránky, kde tyto informace najdu. Děkuji

reagovat
Neděle 10. července 2005 ve 20:52 ® Tomucha
Tomucha

HaD + fšíci – kuji za tip(y) ! něco s tím udělám

reagovat
Neděle 10. července 2005 ve 14:58 ® HaD
HaD

jiris: ne každý chodí na internet, resp. z cca 350000 rybářů cca 100000–150000 čte rybářské časopisy a na internet chodí řekněme 1/10, takže by to smysl určitě mělo.

tomucha: dobrý by bylo napsat i o prutech, šňůrách, typech hodů apod… vázání je sice fajn, ale začátečníci většinou první mouchy kupujou, ale problém maj spíš s výběrem prutu, šňůry, návazců apod. – to by bylo myslím dobré, velmi dobré

reagovat
Sobota 9. července 2005 ve 14:54 ® Chose
Chose

jiris-proto už nekupuju ryb.časáky,všude se dočtu jen co už sem čet 10krát. občas nakouknu u kámoše a stačí… no možná zase začnu až najede ten seriál pro začátečníky…

reagovat
Sobota 9. července 2005 ve 13:00 ® Tomucha
Tomucha

Death, Chose – jojo něco takovýho sem myslel. Teď to bude hlavně pro začátečníky. Hl. matroše vázání a tak. dál už nic neprozradím.

reagovat
Sobota 9. července 2005 v 11:06 ® jiris
jiris

death, chose – pro zacatecniky mas mnoho internetovych servru, kde mas vse vysvetleno (muskareni, 1,2, muskarska atd.) myslim ze serial pro zacatecniky je zbytecny ikdyz co potom neni

reagovat
Sobota 9. července 2005 v 0:23 ® DEATH

Chose-No,už jsme dva navíc,zaplní se tím více čísel,když se to udělá vhodně na pokračování,aby se donutilo koupit i ty ostatní čísla a začátečníci budou mít radost,že na ně konečně někdo myslí .....

reagovat
Sobota 9. července 2005 v 0:07 ® Chose
Chose

co třeba udělat seriál pro začátečníky? třeba jak se vodí krátká nymfa,hody,základy vázání. atd. já bych byl pro…

reagovat
Pátek 8. července 2005 v 19:05 ® DEATH

Co takhle něco pro začínající Z 90 % když je článek o muškaření,je tam o tom,jak navázat kde co. Ale provedení začátkem muškaření většinou není,nebo je opravdu strohé. Nebijte mě,je to pouze můj názor

reagovat
Pátek 8. července 2005 v 16:36 ® Chose
Chose

no mě například by potěšily nofocené vázací postupy základních typů. a použité materiály.. ale to už si asi psal kolikrát že..... jinak kajmana už nekupuju,tak na mě vůbec nedej

reagovat
Pátek 8. července 2005 v 15:10 ® Raf
Raf

HaD: Souhlasim, jen mě pobavila Milkyho poznámka a nedalo mi to.

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 14:57 ® HaD
HaD

raf: wole )) Myslím si, že je to od tomuchy hezké, že se ptá, co lidi zajímá. Je dost autorů, které vůbec něco takového nezajímá a žijí si na obláčku v domění, jak jsou sqělí a jak si čtenáři pomlaskávají.

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 14:54 ® Tomucha
Tomucha

raf – udělám raf a kousnu tě jde mi jen o to že by mě zajímalo co by čtenáři rádi viděli. to je fšechno. Já dělám na novým seriálu, tak chci aby se to líbilo a každej si tam něco našel … to neznamená že nevím o čem psát jo a zapi si icq !

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 14:45 ® Raf
Raf

Pokud to z mé první reakce neplyne, tak uvádím na pravou míru. To že Kajman odmítne tisknout Tomuchovy články jsem samozřejmě myslel jako fór. Jako chi, chi, chi, cha, cha, cha, cho, cho, cho ! Podíváte – li se na Tomuchovy články, tak mě vůbec nenapadlo, že by to někdo mohl vzít vážně. Osobně se divim, že někde shání inspiraci, když má fantazie v hlavě dost (to myslim vážně). Například u článků HaDa bych si takhle vtipkovat nedovolil (to už zase vážně nemyslim).

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 14:41 ® Milky
Milky

Tomucha: Tak jinak. Napiš, že když odstaneš za článek do Kajmana pětikilo a tak tomu, kdo ti dá nápad z toho dvě kilča vodleješ. Grátis to neděláš, tak tu neplaš

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 14:14 ® Tomik
Tomik

raf: dík za vysvetlení

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 14:09 ® Raf
Raf

Tomik: Převáděli jsme doménu z e-kajman. cz na kajman. cz, až jsme jí převedli. Ztratila se část databáze a budeme k tomu mít přístup až někdy příští týden. Pak bude vše v pořádku. Nicméně je to samozřejmě nepříjemný.

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 13:54 ® Tomik
Tomik

tomucha: jooo mám jich uvázaný stovky

raf: jakto že nejdou stránky kajmana?? respektive jdou ale furt je tam březnový číslo!!

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 13:11 ® Raf
Raf

Redakce časopisu Kajman potvrzuje, že pokud Tomuchovi někdo nedodá inspiraci, tak jeho kdysi skvělé články odmítáme tisknout. Proto prosím vymýšlejte – je to v zájmu autora, Kajmana a konec konců i vás.

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 13:09 ® Tomucha
Tomucha

milky – hahaha fantazie mám dost, jen mě zajímá cokoho zajíma víš?

tomik – woblery vázat umím ty snad ne? ou joke…

reagovat
Pátek 8. července 2005 ve 12:32 ® Tomik
Tomik

Co treba jak si uvázat woblera nebo twistra

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1