Vyhledávání
Muškaření v ryb. časopisech
7.7.2005 | Tomucha | 6.069 zobrazení | 31 odpovědí
Co byste rádi viděli v článcích věnovaných vázání mušek? Co vás zajímá? Techniky, materiály atd. pište
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 15. září 2005 ve 23:26 ® fikus
-
EDDY: trochu mě zlobí PC, tak to nemůžu otevřít, ale zkus tohle: url
reagovat - Čtvrtek 15. září 2005 ve 20:56 ® Shimi
-
xxx:no nevím to je spíš pro nějakýho rod buildera tomucha je hlavně skvělej vazač a muškař tohle ale podle mě de trochu mimo jeho zájmy a schopnosti
reagovat - Čtvrtek 15. září 2005 v 16:47 ® xxx
-
trochu od věci ,ale taky námět. Co takhle něco ostavbě ,případně opavácch muškařských prutů(vzdálenosti oček,technika jejich vyvazování ,jaká nitě jaký lak apod.)
reagovat - Čtvrtek 15. září 2005 v 16:43 ® Hrouzek02
-
Mám otázku , čím plave mučka na hladině? Co vybrat za prostředek?
reagovat - Čtvrtek 15. září 2005 v 16:38 ® EDDY
-
Quote: On 2005–07–10 19:52, Tomucha napsal: HaD + fšíci – kuji za tip(y) ! něco s tím udělám
no já bych rád zjistil..... jak loví francouzi jake mušky atd spůsob mě to docella zajímá protože jsem již po několikáté v žadě mistry světa nepočítam lonský výpadek...... myslím že na tomněco bude..... tak jestli možeš a víš něco tak to napiš a nebo se mě prosím ozvy ..... chtěl bych na to přijít…
reagovat - Čtvrtek 15. září 2005 ve 13:46 ® xxx
-
Výborná by byla nějaká srovnávací tabulka vázacích materiálů(co čím nahradit )Spousta syntetických materiálů je na trhu nabízena pod různými názvya z obázku je někdy těžké odhadnout co to je.
reagovat - Čtvrtek 15. září 2005 v 8:19 ® Hrouzek02
-
Pro mě by bylo zajímavé: jak se navazuje muška na šňůru, tzn. návezec. Muška se váže přímo na šňůru prutu?
reagovat - Čtvrtek 15. září 2005 v 6:30 ® Axamith
-
Mě osobně by zajímaly přehledy a testy muškařského vybavení (pruty, navijáky, šňůry), ale i všelijaký „udělátka“, který usnadní vázání, ale i pobyt u vody. (např. dobrý joja, pean, skřipce …) Když jsem začínal, tak jsem neměl na vázací vybavení dost peněz, tak jsem si dosti věcí udělal. Pro začátečníky by to mohlo být zajímavé téma i v době, kdy se dá koupit téměř cokoliv. Nebo postup výroby skalpu, to je taky zajímavé. To Chose : Kdysi jsem si z videa sestříhal fotky a udělal návod na postupy základních druhů mušek. Není to nic světovýho, ale mě to pomohlo. Když budeš mít zájem, tak se ozvi na jan. havelka@atlas. cz Má to asi 8 MB
reagovat - Středa 14. září 2005 v 11:29 ® fikus
-
Tomucha: tuším, že už máš ten seriál napsaný, ale kdybys tam mohl přesněji popsat nebo i nafotit vázací postupy a takové ty fígle které se dají použít. Mohlo by být zajímavé třeba co je a jak se provádí: dabovaní do smyčky , osmičkový uzel, k čemu a jak se přesně používá sklepávač a jak se navazuje sklepaná srst, jak přichytit pírko z leiblova skřipce, udělání zakončovacího uzle třeba bez finišeru. apod.
reagovat - Středa 14. září 2005 v 9:32 ® FABi
-
Jsem teď ve fázi začínajícího muškaře. Problém je v tom, že v každém obchodě mi rádí něco jiného. Nechci prut za 4000 Kč, když nevím jestli mě to bude bavit. Hlavně nevím jaký prut koupit, jestli 255cm nebo 270 cm, označení 5 nebo 5/6. Je mi jasný, že universální pruty neexistují, ale uvítal bych článek o typu prutu na určitou vodu. Pojmy jako suchá a mokrá muška, nymfa, způsoby vodění. Typy šnůr to je pro mne uplně neznámo. Prosím poradtě mi eventuelně internetové stránky, kde tyto informace najdu. Děkuji
reagovat - Neděle 10. července 2005 ve 20:52 ® Tomucha
-
HaD + fšíci – kuji za tip(y) ! něco s tím udělám
reagovat - Neděle 10. července 2005 ve 14:58 ® HaD
-
jiris: ne každý chodí na internet, resp. z cca 350000 rybářů cca 100000–150000 čte rybářské časopisy a na internet chodí řekněme 1/10, takže by to smysl určitě mělo.
tomucha: dobrý by bylo napsat i o prutech, šňůrách, typech hodů apod… vázání je sice fajn, ale začátečníci většinou první mouchy kupujou, ale problém maj spíš s výběrem prutu, šňůry, návazců apod. – to by bylo myslím dobré, velmi dobré
reagovat - Sobota 9. července 2005 ve 14:54 ® Chose
-
jiris-proto už nekupuju ryb.časáky,všude se dočtu jen co už sem čet 10krát. občas nakouknu u kámoše a stačí… no možná zase začnu až najede ten seriál pro začátečníky…
reagovat - Sobota 9. července 2005 ve 13:00 ® Tomucha
-
Death, Chose – jojo něco takovýho sem myslel. Teď to bude hlavně pro začátečníky. Hl. matroše vázání a tak. dál už nic neprozradím.
reagovat - Sobota 9. července 2005 v 11:06 ® jiris
-
death, chose – pro zacatecniky mas mnoho internetovych servru, kde mas vse vysvetleno (muskareni, 1,2, muskarska atd.) myslim ze serial pro zacatecniky je zbytecny ikdyz co potom neni
reagovat - Sobota 9. července 2005 v 0:23 ® DEATH
-
Chose-No,už jsme dva navíc,zaplní se tím více čísel,když se to udělá vhodně na pokračování,aby se donutilo koupit i ty ostatní čísla a začátečníci budou mít radost,že na ně konečně někdo myslí .....
reagovat - Sobota 9. července 2005 v 0:07 ® Chose
-
co třeba udělat seriál pro začátečníky? třeba jak se vodí krátká nymfa,hody,základy vázání. atd. já bych byl pro…
reagovat - Pátek 8. července 2005 v 19:05 ® DEATH
-
Co takhle něco pro začínající Z 90 % když je článek o muškaření,je tam o tom,jak navázat kde co. Ale provedení začátkem muškaření většinou není,nebo je opravdu strohé. Nebijte mě,je to pouze můj názor
reagovat - Pátek 8. července 2005 v 16:36 ® Chose
-
no mě například by potěšily nofocené vázací postupy základních typů. a použité materiály.. ale to už si asi psal kolikrát že..... jinak kajmana už nekupuju,tak na mě vůbec nedej
reagovat - Pátek 8. července 2005 v 15:10 ® Raf
-
HaD: Souhlasim, jen mě pobavila Milkyho poznámka a nedalo mi to.
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 14:57 ® HaD
-
raf: wole )) Myslím si, že je to od tomuchy hezké, že se ptá, co lidi zajímá. Je dost autorů, které vůbec něco takového nezajímá a žijí si na obláčku v domění, jak jsou sqělí a jak si čtenáři pomlaskávají.
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 14:54 ® Tomucha
-
raf – udělám raf a kousnu tě jde mi jen o to že by mě zajímalo co by čtenáři rádi viděli. to je fšechno. Já dělám na novým seriálu, tak chci aby se to líbilo a každej si tam něco našel … to neznamená že nevím o čem psát jo a zapi si icq !
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 14:45 ® Raf
-
Pokud to z mé první reakce neplyne, tak uvádím na pravou míru. To že Kajman odmítne tisknout Tomuchovy články jsem samozřejmě myslel jako fór. Jako chi, chi, chi, cha, cha, cha, cho, cho, cho ! Podíváte – li se na Tomuchovy články, tak mě vůbec nenapadlo, že by to někdo mohl vzít vážně. Osobně se divim, že někde shání inspiraci, když má fantazie v hlavě dost (to myslim vážně). Například u článků HaDa bych si takhle vtipkovat nedovolil (to už zase vážně nemyslim).
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 14:41 ® Milky
-
Tomucha: Tak jinak. Napiš, že když odstaneš za článek do Kajmana pětikilo a tak tomu, kdo ti dá nápad z toho dvě kilča vodleješ. Grátis to neděláš, tak tu neplaš
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 14:14 ® Tomik
-
raf: dík za vysvetlení
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 14:09 ® Raf
-
Tomik: Převáděli jsme doménu z e-kajman. cz na kajman. cz, až jsme jí převedli. Ztratila se část databáze a budeme k tomu mít přístup až někdy příští týden. Pak bude vše v pořádku. Nicméně je to samozřejmě nepříjemný.
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 13:54 ® Tomik
-
tomucha: jooo mám jich uvázaný stovky
raf: jakto že nejdou stránky kajmana?? respektive jdou ale furt je tam březnový číslo!!
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 13:11 ® Raf
-
Redakce časopisu Kajman potvrzuje, že pokud Tomuchovi někdo nedodá inspiraci, tak jeho kdysi skvělé články odmítáme tisknout. Proto prosím vymýšlejte – je to v zájmu autora, Kajmana a konec konců i vás.
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 13:09 ® Tomucha
-
milky – hahaha fantazie mám dost, jen mě zajímá cokoho zajíma víš?
tomik – woblery vázat umím ty snad ne? ou joke…
reagovat - Pátek 8. července 2005 ve 12:32 ® Tomik
-
Co treba jak si uvázat woblera nebo twistra
reagovat