Vyhledávání
Lov sumce
7.7.2005 | MichalB | 3.387 zobrazení | 3 odpovědi
Uvazuji o cilenem lovu sumce. Nevim o tom prakticky nic a proto by me zajimalo, sezenu-li pouzity multik a prut celkem do 2000CZK.. Take se chci zeptat, jestli staci nastrazit rybu na jeden jednohak, nebo musim rybu prosivat a ovesovat trojhaky.. To se mi moc nelibi… Pokud nekdo poradi jaky prut a multik postaci zacatecnikovi, ktery se sumcum bude venovat okrajove, tak vase tipy uvitam diky MB..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 7. července 2005 v 17:28 ® xycht
-
Multík: dá se sehnat multík Zebco, možná se vejdeš i do 1400,– www. zebco. cz
Prut: prut SPRO za 750 asi… www. aquazona. cz
Nastražení: menší rybku můžeš klidně dát na jednohák, u větších bude asi lepší buď jednoháček + trojháček nebo soustava trojháčků
reagovat - Čtvrtek 7. července 2005 v 16:30 ® fousaty
-
Mám navíc téměř nepoužívaný multiplikátor exori. Je to celokovový model se dvěmi ložisky nechám ho za 2000,– i se šnůrou na 65 Kg interfish cca 150m,popř.2500,– i s prutem 270 cm 300gr. Co se týče průtů tak hodně záleží kde a jak budeš chytat. Já používám 3 m 300gr na bójku a 240 cm na loď. Dostačující jsou pruty kolem 600,– super je např. Colmic ale pokud se budeš sumcům vážně věnovat určitě se vyplatí investovat aspoň 2500,– do grafitového prutu je to obrovský rozdíl v akci a síle.
reagovat - Čtvrtek 7. července 2005 v 15:43 ® bocmann
-
Myslím, že s hranicí 2000,– CZK budeš mít trochu problém. Já jsem letos taky začínal a pořizovačka multi+prut mě vyšla na dvojnásobek (nové) a to jsem vybíral dlouho. Nemluvě o šňůře.....
reagovat