Chytej.cz

help me! Tloust a tresne necteno

5.7.2005 | Ciffik | 6.768 zobrazení | 39 odpovědí

kdyz jsem asi 20 vyrazil na ryby samozrejme vlackou na mou oblibenou reku nestacil jsem se divit byl tam kamarad a chytal prave na tresne ktere byly jeste nezrale skoro az zelene pomalu. a nachytal jich. rekl jsem si kdyz mu to tak jde tak ja jsi chytnu taky jednoho. pockal jsem si az do vcerejska kdy tresne byly krasne cervene a sladke a nahazoval jsem jak blby do sve reky a nic. chytal jsem bez splavku asi od 9–13 hod. nekrmil jsem predem. co jsem udelal spatne. prosim kamaradi poradte jsem naprosto zoufalej vzhledem k tou ze tech tloustu tam je nejmin 100000… a ja nemuzu na tresne vytahnout ani jednoho. please pomzte

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 7. července 2005 v 19:50 ® Prizrak

To jedivný, mně jdou na třešně furt. Možná, jak psal BigMike: zkus chodit k vodě potichoučku jak indián, protože jelci, obzvláště ti větší, jsou velice háklivý na bordel na břehu. Nezapomeň zaseknout trošku později, než jelec třešňu trochu rozkouše, ale moc to nepřeháněj! V nedělu jsem asi za dvě hoďky chytl 5 jelců z toho jeden 38, jeden kolem 45, druhej 46 cm – to jsem si vyrovnal loňskej rekord. Ostatní byly nad 40. Byl jsem hóóóódně spokojenej. A když berou tak jich někdy chytnu za odpoledne i přes 20… Rozhodně to nevzdávej a aspoň to zkoušej, výsledek se určitě dostaví! Lovu Zdar

reagovat
Čtvrtek 7. července 2005 v 15:11 ® Stavba

Holajz2: znamej chytil tlouste pres 60, na rybicku na podzim ale nevim kolik vazil

reagovat
Čtvrtek 7. července 2005 ve 14:16 ® Holajz2

Jo a ještě jedna věc: Třešňa! Nezáleží na tom, jestli to je třešňa, višňa, ptačinka,… Ani moc nerozhoduje, jak moc je červená nebo ne, ale hlavní je aby byla měkká. Né kvůli proseknutí, ale kvůli rybám. Oni to poznají!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!! Tloušť opravdu pozná (nepřeháním), jestli je měkká a pokud jo, vezme ji ikdyž je z poloviny žlutá. Veme ji radši než krásně červenou, sladkou ale tvrdší (tvrdou). Pozor na to! Velikost taky rozhoduje. Čím větší návnada, tím větší ryba.

Snad jsem ti pomohl Cifffiku. Čus

reagovat
Čtvrtek 7. července 2005 ve 14:09 ® Holajz2

Chlapi, mě jdou na třešně, že by se mohli umlátit, nevím v čem je problém u vás. Já chytám na menší řeče, šířka 15 – 20m, hloubka všude kolem 1m. Několik rad tedy:

1. vem si klasickou plavačku (splávek, olůvko, háček. Splávek nemusí být ani nějak malinký, spíš bych dal větší, cca 1,5 – 2gr. Dát pak o něco lehčí olůvko, třešňa ve vodě též něco váží.
  2. třešni prošij (jako chleba při lovu z hladiny) a háček zahač z druhé strany třešně za pecku. Začni v místě, kde jsi vytrhl stopku. To zaručí, že ti třešňa pořád nepadá, ale přitom v pohodě prosekneš při záběru; háček se seveze po pecce.

3)velmi důležité: Chytej v místech s proudem a tůněmi, !!!snaž se vést návnadu na rozhraní proudu a tůňky, vždy tam čeká …, resp. trošku do tůňky – prostě aby ti ta třešňa nejela jak blbá s proudem.

1. a druhá důležitá věc – hloubka: Snaž se kopírovat dno. Nejlepší je vést třešňu těsně nade dne, nevadí ani když brnká o dno. Tloušti, zvlášť ti větší čekají přes den u dna a až večer se odváží k hladině něco zakousnout.
  2. voda může být úplně čistá nebo trochu zakalená. Nesmí být moc, pak ryba nic nevidí.
  3. počasí: Nejlepší je před bouřkou nebo při velkých vedrech v létě. Když je kolem 30 nebo i víc po poledni, dá se na ně vyrazit kdykoliv. Jdou od rána do večera. Při takovém počasí se dá taky zabrodit do řeky jen v pantoflích a lovit tam kde chceme – snadněji vést návnadu na rozhraní proudu a tišiny.

Před 2týdny jsem si zlepšil osobáček na 53cm a 1,95kg tlouště. Mám jich spoustu kolem 50, ale nějakej trofejní ne a ne přijít. Teď to byl takový náznak, ale chtěl bych tloušťa k 60, to bych byl móóóóc spokojenej . Ale takovej už asi spíš jen na menší rybičku. No aspoň se mám za čím hnát.

P. S. Věř, vždycky tam nějakej stojí!

reagovat
Středa 6. července 2005 ve 12:03 ® Ciffik
Ciffik

diky vsem zkusim to znovu…

reagovat
Úterý 5. července 2005 ve 22:05 ® BigMike

Jestli tam jsou, přijdou:-) Pár kouskama prohoď, nahoď (háčšek vedle pecky, nebo pecku sirkou vyšťouchnout), poseď tak 15 minut a pokud není záběr, sejdi na další flek, prohoď pár tř a takhle to opakuj, třeba na 500 m řeky. Pak se vrať na začátek. Jo, jak chytneš tlouště, přejdi zase jinam. Jinak nevím, co by to bylo za záhadu. Možná se přiblížíš k vodě hlučně nebo viditelně? Jeden prut, průběžná zátěž, háček č. jedna s vetším obloučkem. Nahodit kolmo na břeh, prod to trošku snáší. Držet prut v ruce a vlasec před navijákem také, ucítíš poškubnutí a bum! Rána a je tam. Neo dát do vidličky a on krátce zhoupne špičku a zase – rána a je tam:-)) )

reagovat
Úterý 5. července 2005 ve 21:20 ® Stavba

Asi pred trema rokama se mi podarilo u nas na rece chytit par tloustu nad 40 cm. Pozdeji jsem to zkousel nekolikrat a nic. Nechapu to. Jinak pouzivam rohlik a vcera sem chytil 2 tlouste na rybicku.

reagovat
Úterý 5. července 2005 ve 20:44 ® Padis
Padis

Jo třešničky na tlouště dobrá věc bohužel u nás třešně nedostatkové zboží pomrzli

reagovat
Úterý 5. července 2005 v 10:19 ® DEATH

No,pořád slýchávám,jak jsou třešně 100% věc na tlouště. Zkouším to každý rok a bez výsledku. Takže taky místo chyby neznám,ale musíš je lovit zrovna na třešni? Jde to na rohlík a taky se ti po tom umlátí,nebo u jezu na řasy,to jsou 100% lovný metody.
ale srandy kopec je,když je máš seknout,než jsem se to naučil,tak jsem neproměnil záběrů až hrůza.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1