Chytej.cz

CHYTANÍ DRAVÝCH RYB (candáti, úhoři). necteno

29.6.2005 | Goyer | 9.953 zobrazení | 35 odpovědí

Zdravím, jsem zde nový, takže kdybych dělal někde něco špatně, omlouvám se. K věci, již několik let rybařím, ale pouze bílé ryby a teprve letos jsem se rozhodl pro dravé ryby. Čili jsem popadl literaturu, intertnet a začal číct, pročítat a bádat. Ve finále jsem se dostal na metodu plavačky. Tato metoda mi neuvěřitelně funguje a nikdy mi tak jako tato jiná nefungovala. Mé problémy začaly na začátku lankem, poté tlustým vlascem, 5g káčou, atd… toto jsem vše odstanil(nechci to rozebírat do podrobna) a nyní chytám na brčko, které je osazeno světélkem (dohromady něco pod 1g) dále vlasec 28, obratlík a šňůra na boilies (17kg) a 3 trojháčky. Systém navázání a chytání: Vlasec-brčko(0,6g)-obratlík-šňůra-3trojháky. Vkládání háčků do nástrahy je takové:

(staří ryby neberte v potaz, jde jen o ukázku háčku). Tento způspob, ale nepřinášel moc ovoce a pro jsem zvolil tento způsob (jen jsem trochu obměnil místo háčku hlavně u tlamy a směry háčků)

Proč toto vše píšů? Protože se chci s Vámi poradit o tom, KAM PÍCHNOUT HÁKY? Proč? Protože u 99% záběrů ryba na háku není! (podotýkám, že nechci se bavit o tom, jak dlouho to nechat po záběrů, atd…) JDE MI JEN O TO, KAM PÍCHNOUT HÁKY.

Už bych sem nepsal, protože dnes jsem si udělal opět nový obrázek o tom kam asi a bude to místo „mezi oči“ 1. trojhák pod hlavu. Proč? Udělal jsem si obrázek o tom a v literatuře se uvádí, že většinou Candáti a úhoři berou rybu po hlavě, ale nikdy jsem nevěděl jak. Proto jsem otevřel opravdu jednu starou knihu, kde se uvádí, že útočí pod hlavu, protože je to mnohem snadnější místo (tvrdost, atd…)
a proto pravidelně vytahuji ryby v takovém to stavu:

což mi to jen dokazuje.

Za noc mám dobrých 10–15 výjezdů a je mi vážně trapné, když musím říct, že z toho seknu všechny, ale 10 do prázdna ( i když dravec odjíždí dost velkou rychlostí) po té vytáhnu Okouna, jako na posledním obrázku a zbylých 5 rybu seknu, ale pro mne z nepochopitelných důvodů se vyvlíkne (když už ji táhnu ke břehu). Znovů říkám, nechci rozebírat, jak dlouho nechat ve vodě, kdy sekat, atd…

Proto mé nápady a poznatky jsou a dnes je budu realizovat a zítra bude vědět opět víc jsou:

1. Takto jsem to chytal poprvé:

hák první v hubě (neodsvěčilo se, při záběru trhnu a háček vjede ještě více do tlamy)

2. Takto jsem to chytal dnes:

hák jsem dal mezi oči a jinak všude stejně (na tento růsob jsem zatím zasekl nejvíce ryb)

3. A nyní takto bych chtěl chytat dnes

Proto protože dravec rybu chytne zde:

takže z toho jsem si vydedukoval, že hák dám tam.

4. a ještě mne napadlo, že ještě jistější záběr bude takto:
a to proto, protože když dravec vyjede po hlavě musí se seknout, buď o horejšek či dolejšek a hřbetní hák bych tedy oželel, protže si myslím, že tam místo dravce je nejslabší.

Čili po tomto rozboru, jaké zkušenosti, kam píchnout. Protosím objektivní a rozumné názory. A popřípadě potvrdit tvrzení a odůvodnit ho. Díky všem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Středa 29. června 2005 v 15:12 ® Goyer

Evidentně je to špatně. Může mi prosím, tedy někdo říct, jak, kam a kolik háků mám dát na nástražní rybu? To bude vše. Díky

reagovat
Středa 29. června 2005 ve 14:39 ® Lerak

Štika : „proboha, za co ?“ Candát : „to budu mít dlouhou smrt… " Okoun : "se mi to snad ani do držky nevejde…“ Tloušť : „tak na to asi nenaletím, je tam víc železa než masa… " Bolen : "co je to za hrůzu,tak blbej nejsem…?“ Úhoř : „tak to mi protrhne bok…“

reagovat
Středa 29. června 2005 ve 13:55 ® Kep

Tak tomu říkám maso! Nejseš kapánek sadista?

reagovat
Středa 29. června 2005 ve 12:33 ® Goyer

PROVOKACE TO ROZHODNĚ NENÍ!!! Proč bych to asi dělal?

Kam zabodnout ten jeden háček? jedno jsem chytal také na obyčejný háček a píchnoul jsem to nastražní rybičce do huby (přez pisky) a candát si s tím neuvěřitelných 15 minut hrál, typu, potopeno, nepotopeno, ale jen kousek a hned zpět. Nejevilo se to, že by to jasně zažral a odplaval s tím pryč, abych mohl seknout. Pak to přestalo a já jsem si říkal a je pryč. jenže nebyl po 30–60s se to rozjelo znovu a říkám si, to už není možný. tak jsem seknul jak to šlo pod vodu. na hladině vlna jako bejk, chvilku odpor a ryba nikde… takto jsem měl jenden obyčejný háček přez tlamku, tak jsem od toho odešel.

reagovat
Středa 29. června 2005 v 11:24 ® dudu

Doufám že to není provokace, i když to tak vypadá (ve starší literatůře to opravdu je takto popisované). Vykašli se na systémky s trojháky. Bohatě stačí jeden jednoháček s volnou špičkou, pokud máš malou rybku do 10cm, sekat okamžitě, a stejně to bude mít 50% candátů zažraný. U hadů je to těžší, lepší je trochu počkat, než se rozjede. A asi nejlepší je vláčet, tam je riziko zažrání menší.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1