Vyhledávání
Vábnička - lze použít i ze břehu???
28.6.2005 | Stefi | 4.067 zobrazení | 10 odpovědí
Myslíte, že lze vábničku použít i ze břehu, když na řece nemáte možnost použít loďku? Bude mít takové vábení těsně u břehu účinek? A jak se s takovou vábničkou vlastně zachází aby vydávala ten správný zvuk? Předem dík za Vaše názory.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 30. června 2005 v 15:42 ® Robur
-
Kurňa a napíše konečně někdo jak se s tím kvedlá?
reagovat - Čtvrtek 30. června 2005 ve 14:43 ® gadasnik
-
Stefi:myslím že na „vzbuzení“ stačí,ale každopádně lepší je podle mě ho najít a z loďky nad ním vábit,to by ti ale asi spíš popsal Had,já letos poprvé budu zkoušet vábit i ve spojení se sonarem,zatím je tahle kombinace pro mě tabu. Pokud někdo ví jak na to se sonarem a o radu. Jinak Stefi hodně štěstí,tyhle potvůrky mi nedaj spát.
reagovat - Čtvrtek 30. června 2005 v 8:38 ® Stefi
-
gadasnik: takže myslíš, že ze břehu jde vábit? Já taky jezdím na Moravu, tak to tam testnu. Jen se tu vábničku ještě naučit používat…
reagovat - Čtvrtek 30. června 2005 v 7:51 ® gadasnik
-
Had:opsanej stopro není,citoval bych určitě zdroj. Je to pouze moje zkušenost a dost hodně jsem studoval z různých zdrojů,čím vlastně nebo jak vábnička na sumíky působí. A jestli je popis teoretickej-určitě je,jsem pouze teoretik a psal jsem to,jak mi to přišlo na jazyk,respektive na klávesnici. Mezi profíky sumobijce se nepočítám,zatím stále studuji a obkoukávám. K té vábničce bych ještě dodal,že intenzita zálovů všech drafců po vábničce je největší přes poledne,na noc spíš jen vousatí-opět moje zkušenost,není opsané. S vábničkou chytám třetím rokem,u vody jsem každej víkend a dovolené trávím opět u vody,od rána do večera. Chtěl jsem se ještě Hade zeptat,nemáš zkušenosti s různejma profilama palic vábiček?Já zatím vábím pouze s vypouklou palicí a chtěl bych zkusit jiné.
reagovat - Středa 29. června 2005 ve 13:48 ® HaD
-
gadasnik: no ten popis je teda hodně chabej a teoretickej. spíše opsanej z nějaký knížky, bych řekl
reagovat - Středa 29. června 2005 ve 13:27 ® gadasnik
-
Nevím jak jinde,ale Morava-občas probouchnu ze břehu,je zajímavé,že zhruba po 10–15 minut se aktivita všech drafců zvýší,jsou vidět zálovy. Nevím jestli vábnička funguje na všechny dravce,ale přikláním se k tomu,že asi jo. Jinak popis vábení s vábničkou -sumec. sk
reagovat - Úterý 28. června 2005 v 19:20 ® jiris
-
Taky jsme to zkouseli a bez uspechu.
reagovat - Úterý 28. června 2005 v 17:08 ® ywan
-
minule ma napadlo toto isté, bol som na fleku kde sumce určite sú ( tak do 140cm ). Bolo tam jedno super miestečko, s pekným brehom,hlbokou vodou, už sa len skloniť a búchať ale vábničku nemám, vábiť neviem, takže mám smolu
reagovat - Úterý 28. června 2005 v 16:05 ® HaD
-
zkoušel jsem to jednou při vláčce bez úspěchu. lokálně to možná použít půjde, ale nemám zkušenosti
reagovat - Úterý 28. června 2005 v 15:16 ® Stefi
-
???
reagovat