Vyhledávání
feeder + multiplikator
27.6.2005 | Moravec | 3.500 zobrazení | 12 odpovědí
zajimalo co je vlastne multiplikator zac vsude se o tom mluvi a me jako zacatecnikovi to moc nerika. co to vlastne umi na co je to urceno a tak podobne
da se miltiplikator pouzit na freeder?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 21. ledna 2006 v 10:42 ® regulus
-
Teoreticky bys multík (myslím ten úplně malej) na feeder mohl použít, ale abys nahodil, musel by jsi tam mít olovo minimálně tak 7g, spíš víc. Technika nahazování je taky zcela jiná, musíš nahazovat silově, a federový prut by to nemusel vydržet. Zásadní problém je ale v tom, že kromě vyjímek většinou na sumce nebo jiný velký ryby a nejspíš dělaný pro Evropu, jsou multíky při lovu nad prutem (prut se drží očkama nahoru), zatímco smekací navijáky pod prutem, proto musí být na multíkovým prutu víc oček, aby se silon nedřel o blank prutu. Takže to nezkoušej, je to opravdu asi blbost.
Pokud se týče brzd, tak je to dost o tom na co je člověk zvyklej. Osobně kromě jednoho navijáku používám zásadně zadní brzdu, ale jen pro to, že se mi lépe ovládá. Prostě je to jen zvyk. Přední brzda je obvykle citlivější, lépe nastavitelná, ale u slušnejch navijáků v nich nějaký propastný rozdíl není. Myslím si, že většina rybářů používá navijáky s přední brzdou.
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 v 0:58 ® Milky
-
Nemyslím si, že multíky jsou výlučně jen na těžkou rybařinu. Jsou i vláčecí a poměrně jemné, sice jich moc není, ale jsou. Ve stručnosti se mi tu nechce rozebírat rozdíl mezi smekáčem a multíkem. Když se podíváš do dalších fór, je to tam popsáno již několikrát.
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 v 0:25 ® mirmen
-
ne, nemá to smysl
reagovat - Pátek 20. ledna 2006 ve 23:22 ® Hora
-
Mám přední a neměnil bych za nic
reagovat - Pátek 1. července 2005 v 18:39 ® kkarlos
-
mam mensi navijacek od SHIMANA s predni brzdou a zatim sem spokojenej. Takze di do predni!!!
reagovat - Čtvrtek 30. června 2005 ve 21:03 ® PetrC
-
Šel bych do střední.
reagovat - Čtvrtek 30. června 2005 v 1:06 ® xycht
-
Moravec: šel bych do přední
reagovat - Čtvrtek 30. června 2005 v 1:02 ® willIam
-
v zasade duveruju prednim brzdam nevim proc ale je to tak
reagovat - Úterý 28. června 2005 ve 20:50 ® Moravec
-
co by jste mi doporucili za typ-zadni,predni brzda?
reagovat - Úterý 28. června 2005 v 18:05 ® MichalB
-
ano da se pouzit, ale nedelej to.. to logiku fakt nema
reagovat - Úterý 28. června 2005 ve 12:23 ® xycht
-
Multiplikátor s feederovym prutem? No asi by to šlo, jen nevim proč ))
reagovat - Úterý 28. června 2005 v 10:58 ® willIam
-
myslim si ze tyhle dve věci nejdou vubec dohromady ( subjektivni nazor ) protože feeder je udělany na jemnou rybačku zatim co multi je spiš na heavy rybařinu. Soudim tak protože multi mam na sumce ( Penn 320 GT ) a feeder na karasy a perliny ktere pak na toho sumce nastražim=o)
reagovat