Vyhledávání
Vláčení na mrtvou rybku
27.6.2005 | vsetinek | 7.846 zobrazení | 12 odpovědí
Jaké máte zkušenosti a úlovky při vláčení mrtvé rybky? Ještě jsem to nezkoušel, tak nevím jestli je to úspěšné nebo ne.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 10. června 2008 ve 13:06 ® bubu reakce na …
-
myslím,že candoš ji bere zpravidla od chvostu,ale nemusí to platit vždy. Možná mně někdo opraví.
reagovat - Úterý 10. června 2008 v 7:22 @ ???
-
zdravím, mám dotaz, ako candát požiera rybku ? napríklad šťuka si vždy otočí rybku hlavou dopredu, robí to aj candát ?
reagovat - Pondělí 9. června 2008 ve 22:40 ® rgb23
-
Jinak rybkou vláčím nejčastěji stejně jako smáčkem. Když je potřeba jí nadlehčit, propasíruju jí skrz tlamu do břicha pár polystyrenových kuliček, dá se použít i plovoucí jig. Vždycky používám jednoháček, prošívám ho buď pod hřbetní ploutví, nebo přes kloaku.
reagovat - Pondělí 9. června 2008 ve 22:32 ® rgb23
-
Pokud se to správně naučíš, zvládneš asi druhou nejúspěšnější metodu lovu dravců. Ta první je lov na živou rybku
reagovat - Pondělí 9. června 2008 ve 22:26 ® Sander
-
hanes > nač ji proboha prošívat? Chceš-li být k rybám šetrný, napíchni mrtvou rybku jednohákem za tlamku. Půl metru před háček (který je samozřejmě spojen s lankem, třeba karabinkou) zacvakni brok úměrný hloubce kde chceš lovit, příp. proudu a velikosti nástrahy. Máš jistotu, že i když se budeš opičit po nezodpovědných rybářích, čekajících po záběru štiky než dokouří cigáro, alespoň ji tím jednohákem „nezašiješ“. Něco už jsem se jich navláčel, dost jsem i procestoval a opravdu tvrdím, že se štikami je třeba zacházet šetrně a pouštět, jinak bude ryba přes 50cm za chvíli vzácnost.
reagovat - Pondělí 9. června 2008 ve 22:17 @ ???
-
já jsem ještě na tu mrtvou rybku nechytal,a ted zjištuju jak ji prošít,nevite to???
reagovat - Středa 29. června 2005 v 8:24 ® Vydrus
-
vsetinek: různé systémy návazců seženeš i v rybářských potřebách. Většinou jsou ale s lankem, já ale používám když už tak kevlar. Navážeš si to jak potřebuješ a hlavně se s rybičkou na kevlaru manipuluje lépe (přirozeněji).
reagovat - Úterý 28. června 2005 v 19:39 ® boban
-
Taky moc rád chytám na tento system. Nepoužívám trojháčky,ale dávám mrtvou rybku za tlamu20–30 od rybky brok 2–10g podle toho kde chytáš řeka,pískovna. Používám ještě průběžnej spláveček"špuntík" bez zarážka cca.2g. Prut používám matchovku3,9–4,2m 5–25g. Záběr se projeví jako lehké ztěžknutí nebo škubnutí nechám odjed rybu dva až tři metry a sekám.
Trojháčky nejsou špatný,ale pouze na čistý vodě jinak se nabaluje lupení,větve. nebezpečí utržení celé sestavy.
reagovat - Úterý 28. června 2005 ve 13:47 ® vsetinek
-
Vydrus: No jak budu mít chvilku času, tak to hnedka vyzkouším. Jen nevím jestli se mi podaří tu rybku dobře prošít. Když dáváš větší rybku, tak dáváš dva trojháčky? Když tam dám lanko, tak jak tam ty dva trojháčky navážeš?
reagovat - Pondělí 27. června 2005 ve 14:54 ® Vydrus
-
vsetinek: používám korek, nebo polystyren. Navazuju ji podle velikosti. Malou do 10cm prošívám jen za hřbetní ploutví skrz tlamu(drží dobře), korek nedávám, dám jen 2g broček do tlamy a připevním na vlasec. Na štiky používám kevlar, někdy i lanko. Častěji ale chytám na větší rybky 11–15cm. Tam navazuju systém 2× trojháček. K hlavě větší a k ocasu menší. Na ten menší pak připevním i korek a ještě zajistím slabým drátkem celou rybku tak, aby se neohýbala. Rybičku prošívám od ocasu. Je to piplačka, ale vyplatí se. K tlamě pak opět připevním podle velikosti rybičky broček. Vždy si u břehu vyzkoušej, jak se rybka u dna chová. Ideální je, když spadne na dno hlavou a ocas se pomalu pokládá. Pak když lehce cukneš zvedne se nejdříve hlavička a zvíří bahno, nebo písek a opět jde hlavou ke dnu. Chytil jsem ale, i když jsem experimentoval a zkoušel ji zatížit obráceně. Musí se pohybovat přirozeně umírajíc a tomu žádnej dravec neodolá. Okounek je ideální – je tužší, než třeba plotička. Já používám rybičky, který se v revíru, kde lovím běžně vyskytují. Tak mnoho zdaru! Candát 70cm není úlovek k zahození
reagovat - Pondělí 27. června 2005 ve 13:08 ® vsetinek
-
Vydrus: Nadlehčuješ rybku polystirenem nebo čím? Mám v mrazáku okounky. tak 10cm. To je akorát ne? A jak prosíváš rybku? Neupadne?
reagovat - Pondělí 27. června 2005 ve 12:53 ® Vydrus
-
Ty nejlepší. Dravce chytám hlavně na mrtvou vláčenou. Dá se ulovit i několik pěkných candátů za večer. Rybičku nadlehčím, aby se pozvolna nadnášela u dna a lehce (přirozeně) s ní pocukávám. Není třeba spěchat. Čím přirozeněji se bude nástraha chovat, tím větší je pravděpodobnost záběru opravdu krásné ryby. Tak Petrův zdar!
reagovat