Vyhledávání
Je to normální rok?
24.6.2005 | BigMike | 2.694 zobrazení | 21 odpovědí
Nevím jak vy, ale tenhle rok mi přijde co do braní a skákání ryb na háčky našich proutků značně mínusový. Nebo je někdo, komu to bere víc jak jiné roky?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 28. června 2005 v 16:06 ® Padis
-
Big Mike u nás to přičítám asi spíš vodě. Chrudimka sotva se trošku očistila už je zas jak kafe Labe bagrují tak je taky přikalené a hlavně se pořád hýbe voda nahoru a dolů.
reagovat - Pondělí 27. června 2005 ve 22:55 ® BigMike
-
Dle počtu snad srovnatelná, dle velikosti hodně pod průměrem. No, asi u nás to počasí dělá své – moc mě to k vodě už netáhne. A hlavně – tolik lidí okolo vody se zaměřením na dravce nepamatuji.
reagovat - Pondělí 27. června 2005 v 10:58 ® hraji
-
Pokud to budu hodnotit jen podle počtu a velikosti ulovených ryb, tak je letošní sezona ta nejlepší za mnoho let zpátky
reagovat - Neděle 26. června 2005 ve 23:17 ® BigMike
-
Dneska ráno konečně mírová štička – 55 cm. Už se mi sbíhají sliny na zítra k véče
Snad jsem to prolomil
Bass: kdy bude zásilka z USA? Nevíš?
reagovat - Neděle 26. června 2005 ve 20:09 ® Antares
-
Taky se mi zdá že letos je to horší než předcházející roky.
reagovat - Sobota 25. června 2005 ve 23:36 ® Zlinsky_lovec
-
Bass: Kdo by na tvym místěm spokojenej nebyl?????
reagovat - Sobota 25. června 2005 ve 23:30 ® Bass
-
Majku, já jsem spokojenej
reagovat - Sobota 25. června 2005 ve 22:32 ® Tomik
-
me se to zatim taky docela libi
reagovat - Sobota 25. června 2005 ve 22:27 ® Zlinsky_lovec
-
Právě že letošní začátek sezony mi přijde dáááleko lepší, než ostatní, ale jak jsem psal: začátek.
reagovat - Sobota 25. června 2005 ve 21:19 ® PJ
-
Tento rok mi připadá trochu "opožděnej ", ale moje výkony jsou celkem konstantní – většinou nic moc. Ono to stejně závisí na četnosti vycházek, dostal jsem se k vodě možná 10×, nemůžu čekat zázraky.
reagovat - Sobota 25. června 2005 ve 12:06 ® Lerak
-
BM : prd kdo umí, ten umí… Vždyť jsi je na zahájení kosil a já si takřka nešáh`! Nevadí že malé, ona se větší taky občas splete. Tý špačkárny je škoda, ale snad si voda sama za pár let poradí a zahejbe trochu se dnem. Já čekám doma až se otočí vítr a přijde západní proudění a něco spadne. Ráno bylo pár okounků a 2 štiky…
reagovat - Pátek 24. června 2005 ve 23:21 ® BigMike
-
Tomucha: hmmm, asi je mi souzeno být letos v laufu někde jinde
Ale je to tak, já bych tak rád na ty ryby šel, ale…)
Jiris: mám dovču na rozhraní srpna a července, tudíž klidně i někdy v tejdnu, budeš-li moci. (dle tápání na Hněvkách bez echolotu si asi pořídím něco podobného) Hlavně najdi tutový místa na ryby! Klidně i ty druhý
Lerak: jo, brachu, kdo umí, umí a kdo ne, ten…)) Těším se na déšť. Ale asi mě letos nejvíc vzala ta špačkárna!!!!! To mě dorazilo, kdykoliv se mi nedařilo jinde, šel jsem tam odpočinout, i se něco laplo a bylo to OK. Teď marně hledám náhradu. Není takové!!! asi vezmu lopatu a začnu tam dělat jámy ve dně a tak. co s tím? Porazit pár stromů do vody? Nanosit tam kameny, někde je objednat a svrhnout? Pravda je, že pamatuji i horší začátky dravčí sezóny! Ty štiky se u nás vysazují dost hodně, ale letos je oubytek. A bude to jen horší a horší.
reagovat - Pátek 24. června 2005 ve 22:54 ® Lerak
-
BM : až začnou zítra nebo v neděli bušit velký kapky do hladiny vyraž ! A ani trvalý déšť rybám při teplotách okolo 25 stupňů nevadí, spíše naopak…
reagovat - Pátek 24. června 2005 ve 22:46 ® Lerak
-
BM : já myslím, že je to v normálu. Jestli je něco horšího, tak je to úbytek štik na Lužnici a možná i jiných revírech. Ty se chytaly a decimovaly vždy hned od počátku sezony a vzhledem k nedostatečnému nasazování je stav takový, jaký je. Další větší dravci (Ca, Su) jsou v tuto dobu hlavně nočními predátory a současné počasí jim vůbec nesvědčí (doufám, že se tento víkend s příchodem dešťů jejich apetit změní). Tak se věnuji hlavně Tl a Bo a není to špatné. Předevčírem jsem se trefil a z malého úseku „vydoloval“ 7 ks Tl přes 40 cm. To byla paráda ! Teď jim dám cca týden oddech a pak si je tam dojdu zachytat znovu – tak perfektní záběry to byly, že mi téměř vyrážely UL prut 0–15 gr z ruky. Když tomu připočtu Tl 50 cm a 52 cm po 16.6. – tak jsem poměrně spokojen. Nyní jsou po tření a možná proto jsou tak hladoví…
reagovat - Pátek 24. června 2005 ve 21:09 ® Padis
-
Jo to nevím začátek mám taky špatný ale doufám že se vše zlepší.
reagovat - Pátek 24. června 2005 ve 21:02 ® jiris
-
Big Majk – tento rok je uplne v normalu
kdy podniknem ten vranov?
reagovat - Pátek 24. června 2005 ve 20:06 ® Tomucha
-
Big Mike – já myslím že tobě ryby skáčou na prut hodně nebo už ne? když sem viděl toho woblera ze zajímavou hlavou a oválným tělem co jsi mi ukázal v Táboře tak to to ani nevěřím. myslíš ryby ve vodě nebo ty prsatý?
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 19:08 ® Tomash
-
BM : Já to mám zatím tak nějak plus, mínus našlápnuté docela dobře. jen na řeku na plavanou se pořád ne a ne dostat – moooc práce. :-/
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 17:41 ® DEATH
-
Fakt je brzo soudit,ale zatím se to tváří celkem dobře,ale ty vedra bych poslal do Afriky a né nad ČR. Protože kvůli těm blbejm vedrům je chytačka přes den akorát o úpal či úžech. K večerů to pěhně loví,takže to stojí za to,ale to jak se to tváří na začátku dravčí sezony neznamená,že to tak bude celý rok. Ale doufám v to,myslím aktvitu ryb,né ty vedra.
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 17:32 ® joba
-
je to slabí, jediný dobrý místa na zachytání jsou soukromí rybníky a nebo slepý ramena
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 17:30 ® remiet
-
Brzy to soudit , ale obecne tvrdim, ze aspon Berounka v porovnani se situaci 5 let zpatky citelne slabsi. Nebyl problem chytit na woblera dve-tri stihlata a par okounu jako navic za jeden lov a to se mi posledni dva roky nedari tak samozrejme. pricitam to povodni…
reagovat