Vyhledávání
Chytáte v letních horkách? Co a na co?
24.6.2005 | efendi | 3.515 zobrazení | 15 odpovědí
Chytáte někdo v těchto letních pařácích, např. přes poledne? Co se dá chytit kromě úpalu? Na co se popřípadě chytá a co na vedra říkají dravci?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 29. června 2005 v 11:57 ® Prizrak
-
Od takové druhé hodiny už jdou pěkně tlouštíci na třešně. Potom tak od sedmé je dobrý zkusit popa na jelcina, štiku nebo bolena. Candoše hledej buď v hloubce nebo u splavů, přítoků atd. A pstruzi teď jdou u nás na Svratce jako blbí, především k večeru. (na mušák)
reagovat - Pondělí 27. června 2005 ve 22:07 ® Tomik
-
v takovejch hicech chytám jenom z hladiny nebo na melcine…
OP: zkus polární kruh tam možná jeste trochu ledu bude
reagovat - Pondělí 27. června 2005 v 19:37 ® Axamith
-
Potočáky a Lipany na suchou mušku, když začnou večer sbírat s hladiny. Jemný náčiní, vlasec 0,06 – 0,08, mouchy vel. 16 – 22, když do toho kvákaj žáby, vychází měsíc a ryby se pěkně pasou na hladině, to je balada.
reagovat - Pondělí 27. června 2005 v 17:05 ® hagrif
-
V takových vedrech se pokouším lovit boleny… Zatím mi to moc nevychází…
reagovat - Pondělí 27. června 2005 ve 14:43 ® fikus
-
ctěl jsem jít zkusit na dírky, ale nevím jak? Máte někdo TIP?
reagovat - Pondělí 27. června 2005 ve 13:33 ® SALAM
-
Takový počasí je podle mě nejlepší na drobotinu – matchovka, splávek a malej háček, trochu krmení a lovit hlavně ve sloupci.
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 18:40 ® Candatar
-
V těch vedrech je nejlepší se přes den koupat a slunit a teprv tak od 6 ale spíš 7 hod. večerní začít lovit. Ale neplatí to 100%. Svého prvního úhoře jsem chyt přes pravé poledne v 30 stupňovém pařáku.
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 15:56 ® remiet
-
Kulove plovatko je obvykle jako maly prusvitny micek na ping pong cca polovicni velikosti. Da se do nej dat trochu vody a tim vyvazit, respektive regulovat jeho vztlak. Dava se primo na vlasec i mimo. Na amura doporucuji navonet stridku nebo testo jemne drcenym anyzem.
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 15:29 ® vsetinek
-
Chtěl bych zkusit amura. ale nevím jak nastražit. Nevím jak vypadá kulový plovák a jestli tam dávat olůvka apod.
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 15:04 ® ywan
-
v horúčavách chytávam zubáče, s veľkým úspechom. na plandu
reagovat - Pátek 24. června 2005 ve 12:35 ® rybar11
-
Mně brali včera v největším pařáku cejni. Záběr hned po náhozu. Chtěl jsem chytat kapry ale nějak mi to nešlo, takže jsem to pak ani nesekal, nechtěl jsem dostat zase úpal.
PS: Jedině do stínu, úpal je sviňstvo. Mluvím s vlastní zkušenosti celodenního lovu na Hartě bez jakékoli ochrany proti slunci.
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 11:57 ® remiet
-
Co se tyka dravcu, dle me zkusenosti je to stickam a bolenum jedno, boleny vidim na Berounce lovit v prave poledne klidne v nejvetsim paraku. Stika spise rekneme od sesti do osmi rano, pred sestou sem stiku nikdy nechytil. Vecer zas tak od osme do tmy. S candatem si myslim je to horsi, mene prokyslicena tepla voda podle meho nazoru snizuje jeho aktivitu, alespon me se daril candat kdyz bylo horko hned po zahajeni a pak az v druhe pulce srpna. Ale muze to byt dost individualni. Zalezi hodne na jak hluboke vode chytas
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 11:26 ® xycht
-
Chytám hlavně ve večerních hodinách, ale vzhledem k tomu co se děje kolem petice K70 uvažuju že vyzkoušim to co Richard a zkusim nějakýho karpa na gril
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 10:49 ® Richard
-
S kulovým plovátkem na hladině, hlavně amury a kapry, na pečivo .
reagovat - Pátek 24. června 2005 v 8:47 ® pif
-
v horku je logicky nejlepší doba ráno a večer. i když musím napsat,že svoje dva nej kaory mám v pravé poledne v uplným bezvětří a parnu,ale to je spíš náhody,si myslím. nejvíc preferuji lov z hladiny na pečivo a samozdřejmě dravce. jj,zapoměl sem,lipan!!!
reagovat