Chytej.cz

Návazec necteno

20.6.2005 | palcat | 3.515 zobrazení | 14 odpovědí

Byl jsem o víkendu na moravě na sumce a chytal jsem na podvodní splávky jelikož tam není dovoleno zavážet a setkal jsem se s problémem . Přišel záběr 2 krat se prut řádně ohnul a nic , rybyčka v prd… to se opakovalo 3 za výkend což byly všechny záběry. Proto se ptám jestly máte nějakou osvědčenou montáž , která by se hodila k lovu na podvodni splávek?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 28. června 2005 ve 13:13 ® piskot
piskot

Ano skutečně je to tak. V řádu 2005 je toto: – Při lovu na přirozenou nástrahu mohou být použity víceháčkové systémy s maximálně třemi háčky (jedno až trojháčky). Za nástražní rybku nemohou být použity ryby lososovité a lipan, druhy chráněné a ryby nedosahující nejmenší lovné míry. –

Tímto se omlouvám a na obhajobu uvádím,že takto nechytám a tudíž nevím přesně jak to momentálně. A co z toho vyplívá?Proč sem vlastně přispívám

La parrdon

reagovat
Úterý 28. června 2005 ve 13:03 ® piskot
piskot

No tak se omlouvám,asi to povolené je. Nevím proč,ale mám utkvělé v hlavě,že se smí lovit max. na dva návazce o jednom háčku nebo na jeden návazec o jednom,dvoj a trojháčku. Pravděpodobně pozůstatek ze starého řádu. USTANOVENÍ PRO VODY MIMOPSTRUHOVÉ

I. Rybářské nářadí, způsoby lovu a nástrahy

1. Kdo loví ryby udicí ve vodách mimopstruhových, smí k tomu používat nejvýše dvou prutů (udic), u každého nejvýše o dvou návazcích s jednoduchými háčky. Chytá-li na dvojháček nebo trojháček, na živou či mrtvou rybku, smí mít pouze jeden návazec.

reagovat
Středa 22. června 2005 ve 23:00 ® kamet
kamet

opet oprava xycht ja te clovece nenapisu

reagovat
Středa 22. června 2005 ve 22:57 ® kamet
kamet

kxycht-nekoukam ani tak na velikost ty hodne velke byvaji vetsinou tupe havne musi byt sletovane aby je nerozmackl

reagovat
Středa 22. června 2005 ve 20:15 ® gadasnik

jestli se nepletu,víceháčkový systém povolen na plavanou při okamžitém zasekávání při záběru,ale je to soukromá voda.

reagovat
Středa 22. června 2005 ve 20:04 ® palcat
palcat

3/0 nebe 5/0 VMC nebo Mustad . Napíchnout rybyčku už jsem zkoušel i na 3 hačky ale moc to nepomohlo chtělo by ji nějak prošít aby vysely pod ni a třeba jen 2 . To by bylo účinejší jak ji napichnout , hačky se stočí a jsou hroty dolů což není asi to pravé a je potřeba to ještě nahodit a stává se mi ,že se rybka odporoučí bez rozloučení.

reagovat
Středa 22. června 2005 v 19:47 ® xycht

a jak velký trojháčky kdo používáte na sumce?

reagovat
Středa 22. června 2005 v 19:42 ® Padis
Padis

Je to povolené

reagovat
Středa 22. června 2005 v 16:22 ® willIam

denyg: taky proc by tak nechytal kdyz je to povoleny.

reagovat
Středa 22. června 2005 v 16:18 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

piskot: HaD tak myslím taky chytá.....

reagovat
Středa 22. června 2005 v 15:53 ® willIam

v papirech je napsano ze muzes pouzit navzec s jednim az max třemi ( jedno az troj ) hačky takze nedelam nic zakazanyho! Prostuduj si ten rad poradne!

reagovat
Středa 22. června 2005 v 15:38 ® willIam

ja myslim ze se pletes, ale i kdyby ne takhle to delam a je to humalnejsi pro dravce ktereho chtis protoze muzes sekat okamzite po zaberu a nedojde k zazrani a zraneni dravce.

reagovat
Středa 22. června 2005 v 9:01 ® piskot
piskot

william:Nejsem si jist,ale popisované okování nástražní ryby asi není podle RŘ v pořádku,či se pletu?

reagovat
Úterý 21. června 2005 v 0:38 ® willIam

pouzivej dva nebo tri trojhaky navazany na navazci pod sebou jeden trojhak do hrbetu druhej do huby a treti k ritni ploutvi a u ti nebudou strhavat rybycky.

reagovat