Chytej.cz

nástrahy necteno

24.3.2004 | rarach | 4.045 zobrazení | 15 odpovědí

Věříte více nástrahám domácí provenience nebo zahraniční? Nebo snad dokonce vlastním? A o kolik procent se zvyšuje šance na úlovek vírou v onu nástrahu? Něco jako, jo tohle je tutovka na to uřčitě něco lapnu a ono nic, dáte jí tam příště? Nebo se trefíte rybám do chuti a Vaše tutovka lahodící oku zachutná i rybám dáte jí tam příště hned nebo budete zkoušet a tuhle si dáte jako poslední záchranu?Já jsem takhle přestal věřit woblerům, ačkoliv jsou to mnohdy umělecké výtvory,skutečně krásné od jisté doby jim nevěřím. Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 7. listopadu 2004 v 19:22 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

I když jdou rapalky líp než třeba JPčka,tak jsem na ně taky slavil ůspěch,pak jsem objevil jaxon v barvě okoun a s ním jsem ůspesne vláčel do utrhnutí. Ted mám salmo bullhead a hned první den jsem na nej vytahl miroveho candáta-ale musíš zlkoušet

reagovat
Pondělí 30. srpna 2004 ve 12:33 ® fish

sedum– poradmi co je nejlepsi na rece vlaceni (je dobry zlata nynfa) porad co je nejucinejsi na rece na stiky i na okouny ......

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 ve 23:44 ® pupak

Jo a jeste k otazce, kdysi jsem dostal tak kolem roku 1980 z ruska takovou sopravu nekolika rotacek staly uplne za hovno jen jedna zlata opraskla 3-ka mepska s cervenejma puntikama se jednou kdyz to vubec neslo osvedcila. Proste byla stikova a i kdyby tam byla jen jedna stika a hubu mela sesitou ta se na ni povesila. Mel jsem na ni chycenej spoustu stik nejvetsi byla 128 cm hlidal jsem ji jako oko v hlave a sel pro mi do vody i v prosinci. Bohuzel mi v roce 1999 ukradli auto i s timhle pokladem. od ty doby hledam neco podobnyho a nejde to nemuzu naratit na tu tutovku. Takze skoro jako pohadka…

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 ve 22:40 ® pupak

fish: neprud a nejdriv se podivej co se tu pise o stice a o jejim lovu a nastrahach na ni precti si to a uvidis ze budes moudrejsi mas tam 7 clanku. Ja chytam stiky za prve na woblera vzor duhak nebo RH-cka, na zivou rybicku nebo vlacenou mrtvou a pad dost stik chytam na streamer.

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 ve 21:55 @ 

Mým neměnným favoritem,za jakýkoliv situací je již po několik let je muška rudořitka a malá stříbrná vaškovka. Tyto favority použiji při každé návštěvě u vody. Nejen proto, že jsou dobré, ale spíš z nostalgie,ze zvyku,ze vzpomínek. Při každém navazování nějaké nástrahy třeba třpytky nebo mušky, mi prolítne hlavou nějaký příběh, který jsem zrovna s touto nástrahou zažil. Nejhezčí vzpomínky a příběhy mám právě s těmito dvěma nástrahami a proto jsou mými favority.

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 19:45 ® fish

PORATTEMI KTERA NAVNADA JE NEJLEPSI NA STIKY JAKA BARVA

reagovat
Sobota 27. března 2004 ve 23:25 ® BigMike

Budu se opakovat, nejvíc močím moje výrobky(wobl.) a pak gumy zahraniční výroby. Když to tedy vezmu %, tak 50 na 50. Jak přijdu k vodě, nasazuji své tutovky a teprve pak dávám důvěru jiným vzorům. Někdy je lepší vzít jen 1 krabičku a mám po dilematu. Jinak, mám-li 5–6 krabiček, vezme mě záchvat a tak po 10 hodech měním nástrahu. Občas se to osvědčí, kápnu na tu pravou a je tam tak 100 hodů, než mě zase omrzí a točím dál. Z barev w. je to moje míchaná šedo- bílá a z gum je to fluo zelená, zejména banja různých velikostí. Bohužel loni jsem asi 9 cm u J. Horkých už nesehnal, to byly tutovky na vše. Ono záleží také na znalosti vody. Ale zas jeden rok jde tohle a příští rok na to asi jen čumí a jde něco jiného.

reagovat
Sobota 27. března 2004 v 17:33 ® Čajda

Nejsem zatíženej na žádnou značku ani druh nástrahy. Chytám na všechno,co se mi dostane do ruky. Musím přiznat,že u mě rozhoduje hlavně finanční stránka věci. Souhlasím s Jarynem,absolutně jsem vyhořel s cikádama.

reagovat
Sobota 27. března 2004 v 16:52 ® jaryn

To se snad ani nedá hodnotit, protože nástrahy jsou z 90% zahraniční výroby. Zkoušel jsem lecos od Ryny, ale kromě plandavek bych si to na vlasec nepověsil. Samozřejmě Vaškovky jsou super a od WFS dobře chodí !depíci". S cikádama jsem vyhořel. Zkoušel jsem i větší na sumce a nic. Takže používám většinou zahraniční výrobky, kromě Red Wolf. Záleží na důvěře. Můj známý odchotá 50% s Husky vel. 13. Kromě bolena na to dostal už snad věechno i malé okouny. Koupil jsem si teď gumové woblery od Stormu. Už se těším na otestování, dám pak vědět.

reagovat
Středa 24. března 2004 v 9:24 ® BigSteak

Stejně jako DaH, mám také více zahraničních nástrah, woblery a gumy mám všechny zahraniční provinience, ale u plechů je asi 70% nástrah českých. Většinou nezačínám svou Top zbraní, protože zkouším další nástrahy a kdybych začal tím, čemu nejvíc věřím, pak by se na prut téměř nic jiného nedostalo.

reagovat
Středa 24. března 2004 v 8:44 ® rarach

Někdy bych tomu mému Adamovi ty háčky snad nesundaval, ale opravdu jenom někdy.

reagovat
Středa 24. března 2004 v 1:07 ® HaD
HaD

jo to je pravda, a ne jednou. Pamatuju si jak jsem si koupil před mnoha lety woblerka „k zulíbání“ a po prvním náhozu jsem klel jak dlaždič. Nelítalo to, absolutně to nešlapalo, no prostě na nic a tak jsem ho zahodil. Dneska toho lituju, protože synáček by si s ním určitě rád hrál (po sundání háčků). To jsem letos udělal s jedním odpadlíkem (asi 11 cm) a Adámek byl moc rád a často si s ním hraje. A navíc tak potomka nenásilně směřuju ke krásnému koníčku-k rybám!

reagovat
Středa 24. března 2004 v 0:50 ® rarach

DaH: No tak to je asi nejsprávnější přístup, ale ruku na srdce určitě jsi taky někdy zamiloval do nástrahy okem a nakonec by jsi ji rošlapal už po první vycházce nebo ne?

reagovat
Středa 24. března 2004 v 0:48 ® HaD
HaD

jo a leckdy se stane, že nástraha, která mi není moc blízká a chci se jí elegantně zbavit utržením nakonec není k utržení (jako by neexistovaly vázky) a nakonec „body“ nasbírá a stane se mou oblíbenkyní (není to ale pravidlo)

reagovat
Středa 24. března 2004 v 0:45 ® HaD
HaD

nevím proč, ale pořád se nějak kloním u většiny nástrah k zahraničním produktům. A víra v nástrahu? Pro mě je to to nejdůležitější, protože když nástraze věřím, hned mě to baví více a naopak, ta která ještě „nebodovala“ a moc jí nevěřím, tak ta se na prutu moc neohřeje (nenamočí?:-) . Pravda ale je, že někteří „favorité“ ve skutečnosti až tak dobří nejsou, první úlovek byl „laufový“a pak se třeba trápím sice s vírou, ale s nástrahou na nic. A stejně i naopak skuteční „favorité“ leží v krabičce bez pořádného nasazení do akce. Hrozně důležité je si každý typ dostatečně odzkoušet a pak teprve hodnotit.

reagovat