Vyhledávání
co se děje s Berounkou ?
19.6.2005 | joba | 4.070 zobrazení | 20 odpovědí
zajímal by mě názor někoho kdo pravidelně chytá na berounce 6,7. Já tam mám chatu a chytám tam cca 15 let a co se tam děje z rybama to je síla… Nikdy nebyl problém s kaprem,candošem nabo štikou, poslední roky jdou chytit spíš jednotlivý kusy v delším časovým odstupu, víc ryb(pořádných) za víkend je velkej problém hlavně na 7, ryby tam evidentně jsou,ale nikdo je nedokáže vyprovokovat aby žraly,když nepočítám zoufalost s bičem a červem, bílá ryba do 30 cm je v pohodě. Na tomto úseku jsme se např. vždy báli napíchnout žížalu,protože okamžitě tam byl ježdík,nebo okoun,dnes o okouna nezavadíš, při kolinku okamžitě podoustve a kapříci atd… prostě už tam je jen pěkný prostředí a i zkušený pravidelný rybáři jsou tam nasraný a radši chlastaj u pár metrů vdáleného výčepu(tím to není)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 23. září 2007 ve 12:31 @ ???
-
Protože jste je sežrali masáci.
reagovat - Sobota 2. července 2005 v 16:00 ® pedrosa
-
Ta Berounka je fakt děs, loni jsem tam vytáhl pěknýho tlouště, ale jinak nic moc (když nepočítám celkem zánovní kraťasi). Člověk nachodí plno kilometrů a nic.
reagovat - Středa 29. června 2005 v 18:04 ® joba
-
Tak nevím,jestli prodat chatu na berounce (ale kdo by ji koupil,když tam ryby neberou a 2 * za rok mám vodu pod schůdky ) ...... Tenhle tejden odjeli ze 7 všichni i ty nejodolnější optimisti bezrybkové. prostě na hovno. aspoň že tam je pod jezem dobrá hospoda a jezdí vodačky…
reagovat - Úterý 28. června 2005 v 10:26 ® Hrebik
-
Přesně tak, letošní dravcové zahájení na 10tce bylo katastrofální. ani jedna slušnější ryba, kromě několika půlmetrových tloušťů. Ta řeka mi připadá po povodních úplně mrtvá. Loňský rok taky za moc nestál.
reagovat - Čtvrtek 23. června 2005 v 18:42 ® Láďa
-
Sumíci jsou všude i na Vltavě. Pochopitelně 25až30cm. Z Prahy snad zmizeli všechni okouni teda skoro všechny. Zůstali pouze jedinci o 15cm a to ještě v malé míře. O štikách a candátech ani nemluvím,ale u těch je naděje,že tu ještě zůstali a že jenom nechtějí. Ale na Berounce to podělali hospodáři,protože vysazovali jak tupci a hlavně plnili plány na úkor jinejch ryb. Ovšem nechápu jihočechy,když maj zasranou řeku těma malejma foustejma špuntama proč zvedli míru sumce opět na 90cm!!!!!!!
reagovat - Čtvrtek 23. června 2005 v 15:39 ® joba
-
pro Korben: Tohle je asi ten správný důvod. minulej tejden jsem jel lodí od jezu ve Zvíkovci několik km nahoru a po cestě jsem potkával nafouklý velký kapry některý i přes 60 cm. ale zase to byli jen kapři nic jinýho chcíplího neplavalo, tak to sem z toho jelen…
reagovat - Čtvrtek 23. června 2005 v 15:34 ® joba
-
Myslím,že si na to zčásti kápnul, protože já ty ryby taky vidím (aspoň kapry) ale nezaberou na nic. Přitom rybářů je tam mraky.(možná jsou přežraný z těch pytlů kukuřic co jim tam ty blázni sypou a kýblů šrotu…? ) Ale okouni a ostatní dravci (kromě sumíků samozřejmě) určitě ubyli. Vždy jsem měl během dovolený cca14 dní min 6 štik,pár candošů,a nepočítaně okounů. a teď mrtvo. Tak nevím…
reagovat - Čtvrtek 23. června 2005 v 8:48 ® hosoj
-
Mel bych jeste jiny nazor. Na Berounku jezdim niz a situace je tam stejna. Musim uznat, ze ale ryb je tam priserne moc. Spis nejak nejdou moc chytit. Vysvetluju si to rybarskym tlakem, ktery je tam maximalni. Zni to blaznive, ale jsou lidi, kteri prijedou a chytaj treba na nymfu parmy o kterych se nikomu ani nezda. Nez se plne rozmohly gumy, tak tam clovek na kopyto vytahnul peknou stiku a vsichni koukali jak na zjeveni. Na soutoku je hodne ryb. Hodis rohlik do vody, a za chvili ho z hladiny vezme nadhernej kapr, pak ho das na 0,1mm vlasec na mlaskacku a ani si toho nevsimne(nevsimne si niceho). Kvuli tomu vsemu si myslim, ze ty ryby jsou pekne vycviceny. Tedy co se stik,kapru. samozrejme vetsich kusu tyce. Ja nevidim problem ve vode, ale v sobe.
reagovat - Středa 22. června 2005 ve 23:25 ® Korben
-
Jezdim na Beruonku skoro tricet let mame tam chatu je tam skutecne malo ryb nerekl bych ze je tam ani moc sumcu spis mi to pripada ze ta reka pomalu umira je to rok od roku horsi. rikase ze tam beroun furt neco vypousti a si to bude pravda kazdej rok je tam zakaz koupani na vlastni riziko ani povodni to neni ty ryby tam nebyli uz pred ni. ja si myslim ze je to tim kdyz jdete podel prochazite temer furt v chatovych oblastech a koukate se podel brehu tak tam temer kazdy vypousti sra...... to sem nezazil na zadne rece tady na berounce se o to nikdo nestara je jim to jedno.
reagovat - Středa 22. června 2005 ve 14:40 ® Fedderista
-
Jasnej souhlas, léta chytam na 9 pod Olesnou a v~dy to byla paráda. Predloni to zacalo a vloni to byla fakt bída, na 8 pod Liblinem a na 7 pred Zvikovcem to samy. Okouni mizej, cejni jakbysmet (pred 5 lety jsme jich za dopoledne 15 pres 40 cm nachytali. Ale cim to je netusim, mozna ty sumci, kteri pukaj po vecerech opravdu poctive. Zdar
reagovat - Úterý 21. června 2005 v 16:45 ® remiet
-
Abych to upresnil, mel jsem tendence dat svobodu i tomu 85 ale jen pri vysloveni teto myslenky jsem dostal pratelsky vynadano od mistniho porybneho, takze by ti v tom asi nic krome etiky nebranilo,jelikoz se jich udajne da chytit na rousnice taky 5–6 za vecer velikost 35–45 cm, ale to vim z doslechu, jelikoz bobkareni me nelaka. Ale pochybuju, ze by to nekdo legalne napsal,to by jsme zase za 5 let rikali: jee a pamatujete, tech sumcu co tady byvavalo…
reagovat - Úterý 21. června 2005 v 16:15 ®
-
Na Berounku jezdím a opravdu je znát,že se chytne méně, jestli zato může sumec, nevím, ale jestli jo, tak bych si rád zamasařil menší sumce, mají totiž moc dobré masíčko. U nás obcas prodávají malé uzené a je to úzasný gastronomický zážitek
reagovat - Úterý 21. června 2005 v 15:48 ® remiet
-
Souhlas,sumici zdarne vyziraji bilou rybu, chytam leta na Berounce u Skryj a po povodni ubyl drive celkem hojny candat a nadstav sumcu uspesne pleni zbytek. uz jsem slysel i prosby mistnich pokud chytnu sumika na vlacku ( jinak nechytam ) tak ven s nim at ma 30 nebo 70 … Jeden se zadaril na zahajeni, junior 85 cm, ale potesil Neni dvakrat eticke, brat male sumce, ale na druhou staranu, pokud nemaji rozum hospodari, rovnovaha je v haji . Berounka je tomu smutnym prikladem. Co si o tomto dilematu myslite ? Podmerecnou rybu jsem nikdy nevzal, naopak, nechavam si 3–4 dravce za sezonu, ale v pripade sumce babo rad ..
reagovat - Úterý 21. června 2005 v 9:34 ® xycht
-
Na jednom nejmenovaném revíru ubylo bílé ryby takovým způsobem, že okamžitě po nastražení ryby na bojku, přichází záběr od sumíka 70+ . je tam problém chytit cejna, kapra či plotici. Na ÚN Hněvkovice když napíchnu žížalu tak po 20h tahám sumečky 30–50cm, o úhoře nezavadim. A takovým revírem je i Berounka.
Ale tohle všechno je myslím k něčemu dobré. Možná že se někdo odpovědný ze svazu konečně zamyslí nad tím, proč je tolik revírů, kde cíleně omezován lov sumce – zákaz bojkování, zákaz vábniček, zákaz zavážení a já nevim čeho všeho. Nejsem pro nějaký masaření i když nějakýho sumíka okolo metru klidně vzal, jen je vidět, že se sumcům u nás daří natolik, že je zbytečný jeho lov takhle omezovat.
reagovat - Pondělí 20. června 2005 ve 14:33 ® Moolis
-
a. přerovnaný dno. tam kde ryby byly, je jich míň, odneslo to taky nánosy. B. okouna fakt ubylo C. sumců je strašně, čekám až se někdo zodpovědnej zamyslí a buď sníží míru, nebo tuhle rybu odhájí. Strašně ubylo podouství, i když jsou místa, kde si zachytím parádně. D. V minulých letech bylo na Berounce nevídaný množství potěru, to je podle mně jeden z důvodů, proč dravci tolik nešli.
reagovat - Pondělí 20. června 2005 ve 13:34 ® pilot
-
Jó to udělala ta velká voda,ta přinesla tyto parchantíky sumíky.
reagovat - Pondělí 20. června 2005 v 11:45 ® Gudaska
-
Souhlas s trollem – přesumcováno. Nic proti sumíkům, naopak. ale pokud hodím do vody žížalu a místo ježdíků tahám 20 – 30cm „pulce“, tak mám pocit, že se někdo při zarybňování zbláznil.
reagovat - Pondělí 20. června 2005 v 0:01 ® BigMike
-
Joba: to samé Lužnice. Sice statistika ročně v sumáři OK, ale mám spíš pocit, že jek u vás na Berounce. Tak babo raď. Asi to neumíme. Přemejšlím nad kormorány, vydrami, změnou klimatu, počasím, matlalama co vemou všechno… Kor teď po zahájení. Lužnice totál mrtvá. Ani mě to už nebaví tam chodit, nemám jiskru. Pěkný úsek Povodí Vltavy totál odrovnalo a to mi vzalo hodně sil
reagovat(
- Neděle 19. června 2005 ve 20:58 ® troll
-
Chytám sice o kousek níž, ale žížalu se taky bojím napíchnout. Okamžitě sumec. Cca 20–30 cm. Berou jako blbý. Za a) mi je líto rozpíchat jim huby, za b) jich tam je tuny a někde určitě mají tatínky a maminky. Kapr tam taky téměř nehrozí, zato oukleje jsou jako pirani.
reagovat - Neděle 19. června 2005 ve 20:00 ® xycht
-
slyšel sem že je tam přesumcováno. a možná že jsou ty ryby sežrany
reagovat